FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 14 september 2004

CDA'er leidt toetreding Turkije in parlement

Lijsttrekker Camiel Eurlings van de Europese fractie van het CDA is namens het europarlement benoemd tot opsteller van een rapport over de toetreding van Turkije tot de Europese Unie (EU). Eurlings moet het voortouw nemen bij het zeggen van ''ja'' of ''nee'' tegen het toelaten van Turkije tot de toetredingsonderhandelingen.

Een eventuele toetreding lijkt hiermee een Nederlands onderonsje te worden. In december moeten namelijk de Europese regeringsleiders onder voorzitterschap van premier Balkenende definitief de knoop doorhakken over de toetreding. En in het europarlement is de Nederlander Lagendijk van GroenLinks de voorman van de delegatie die contact onderhoudt met Turkse parlementsleden.

EurlingsEurlings zei vandaag dat hij wil controleren of het rapport van de Europese Commissie over Turkije, dat begin oktober uitkomt, inhoudelijk klopt. Het land moet voldoen aan het volledig respecteren van de mensenrechten, mag niet meer martelen,, en de rol van het leger moet zijn teruggebracht tot proporties die normaal zijn binnen de EU.

De CDA'er liet weten de vraag of Turkije Łberhaupt wel bij de EU hoort, gepasseerd te vinden: ''Sommigen ontkennen wel heel makkelijk dat Turkije al in 1999 kandidaat-lid is geworden. Anderzijds mag dat niet een reden zijn om niet kritisch te zijn.''

Het europarlement heeft overigens voorlopig alleen maar een adviesfunctie. Wanneer Turkije daadwerkelijk lid van de EU wordt - en dat is waarschijnlijk niet voor 2015 - is instemming van het parlement nodig.

Historie
In 1963 sloot Turkije een associatieverdrag met de voorloper van de Europese Unie (EU), de Europese Economische Gemeenschap (EEG), en kreeg het land uitzicht op een volwaardig lidmaatschap. ''Als de Turken voldoen aan de grondbeginselen van het Verdrag van Rome (1957), wordt de mogelijkheid van een toetreding onderzocht'', zo vermeldde het associatieverdrag indertijd.

De Turken deden pas in 1987 een officiŽle aanvraag. In 1990 kreeg Turkije van de EU te horen dat gezien de val van het communisme op dat ogenblik niet aan nieuwe onderhandelingen over het lidmaatschap begonnen kon worden. Pas in 1999 werd Turkije officieel kandidaat-lid van de EU. Eind 2004 dienen de lidstaten van de Europese Unie een besluit te nemen over een startdatum voor toetredingsonderhandelingen met Turkije over een EU-lidmaatschap.

Snacks als schoolvoorbeeld

In de voortdurende strijd tegen de kroket en de friet-met, worden scholen geacht meer te bieden dan snackwaren. Het broodje gezond, bruin brood en fruit moeten in kantines aangeboden worden. Het Ministerie van Volksgezondheid gelooft in het wapen van voorlichting. "Alle basisscholen besteden aandacht aan gezond (...) gedrag," schreef Minister Hoogervorst onlangs nog aan de Kamer.

In het voortgezet onderwijs lijkt in de praktijk van die lessen van vroeger niets terecht te komen. Van de in de buurt van school weggegooide boterhammen kan een dakloze de buik rond eten. "Fruit heeft een dagprijs en is aan bederf onderhevig," zijn de argumenten van een schoolleider op Radio 1 tegen het invoeren van een gezond menu. Een belasting op vette waren zien sommigen als alternatief. BTW: Belasting Twijfelachtige Waar.

http://www.voedingscentrum.nl/

Handbalteam vermist

De volledige Sri Lankese Handbalploeg is spoorloos verdwenen. ze verbleven in Duitsland voor een trainingsstage.

Eerst dacht men dat de oosterse spelers gewoon hun weg waren kwijt geraakt in de Duitse wegen, maar later ontdekte de politie een briefje bij het materiaal van de Sri Lankesen. Daarop viel te lezen dat ze naar Frankrijk waren gevlucht omdat ze niet meer terug kunnen naar eigen land. De politie voerde nog een grootscheepse zoekactie, maar het 23-koppige handbalteam werd niet gevonden.

Uitslagen CL (14/09/04)

Vanavond trapte de Champions League af voor weer een seizoen van Europees topvoetbal. Hieronder vind je uitslagen van vanavond.

Poule E
Arsenal - PSV (1-0)
41' Alex 1-0

Panathinaikos - Rosenborg BK (2-1)
43' GonzŠles 1-0
79' GonzŠles 2-0
90' Frode Johnsen 2-1

Poule F
Shakthar Donetsk - AC Milan (0-1)
84' Seedorf 0-1

Celtic - FC Barcelona (1-3)
20' Deco 0-1
59' Sutton 1-1
77' Giuly 1-2
82' Larsson 1-3

Poule G
Valencia - Anderlecht (2-0)
16' Vicente 1-0
45' Baraja 2-0

Internazionale - Werder Bremen (2-0)
34' Adriano 1-0 (pen)
89' Adriano 2-0

Poule H
Paris Saint Germain - Chelsea (0-3)
29' Terry 0-1
45' Drogba 0-2
76' Drogba 0-3

Porto - CSKA Moskou (0-0)

Vrienden van maker sasservirus wacht beloning

Twee vrienden van de nu 18-jarige Duitse jongen, die bekend heeft het 'Sasser' wormvirus te hebben gemaakt, hebben de jongen verlinkt. Daarbij lieten ze zich hoogst waarschijnlijk verleiden door een beloning van 250 duizend dollar elk, die Microsoft beloofde uit te reiken aan diegene die de maker kon achterhalen.

Microsoft heeft bij monde van een advocaat al gereageerd door te stellen dat zij zich aan hun woord zullen houden. Wel moeten de twee nog wel even op hun geld wachten. Microsoft zal pas tot betalen overgaan als de virusschrijver daadwerkelijk is veroordeeld. En dat laatste kan nog wel even duren, want ondanks een bekentenis en spijtbetuiging van de verdachte is een datum voor de rechtszaak nog niet vastgesteld.

Microsoft lanceerde vorig jaar november hun Anti-Virus Reward Program. Een onderdeel daarvan is het uitreiken van beloningen voor de tips die leiden tot de arrestatie van virusmakers. De softwaregigant heeft daarvoor een speciaal fonds met 5 miljoen dollar in kas gereserveerd.

Uitslag Arsenal-PSV

Vanavond trapte de Champions League af voor weer een seizoen van Europees topvoetbal. PSV kwam in actie bij Arsenal. Het verloor door een eigen doelpunt van verdediger Alex met 1-0.

Arsenal speelde in de eerste helft een sterke wedstrijd. PSV kon geen vuist maken en kwam enkele malen goed weg. Nadat een treffer van Arsenal wegens buitenspel was geanuleerd, viel de tegentreffer vlak voor rust alsnog.

In de tweede helft geloofde Arsenal het al snel en zette niet door. PSV kon na het inbrengen van Jefferson Farfan zelfs enkele malen gevaarlijk worden. Een 1-1 was echter teveel van het goede, Arsenal pakte tenslotte verdiend drie punten. In de poule van PSV won verder Panathinaikos van Rosenborg BL (2-1).

Arsenal - PSV (1-0)
41' Alex 1-0

Arsenal: Lehman, A. Cole, Vieira, Pires, Reyes (Edu/78'), Bergkamp, Lauren, Henry, Cygan, Gilberto, Tourť

PSV: Zoetebier, Ooijer, Alex, Bouma, Lee, Van Bommel, Cocu, Vogel, Beasley (Farfan/59'), Sibon (Vennegoor of Hesselink/66'), Park

Uitslagen Champions League (14/09/04)

SubheaderVanavond trapte de Champions League af voor weer een seizoen van Europees topvoetbal. PSV kwam in actie bij Arsenal. Het verloor door een eigen doelpunt van verdediger Alex met 1-0.

Arsenal speelde in de eerste helft een sterke wedstrijd. PSV kon geen vuist maken en kwam enkele malen goed weg. Nadat een treffer van Arsenal wegens buitenspel was geannuleerd, viel de tegentreffer vlak voor rust alsnog. In de tweede helft geloofde Arsenal het al snel en zette niet door. PSV kon na het inbrengen van Jefferson Farfan zelfs enkele malen gevaarlijk worden. Een 1-1 was echter teveel van het goede, Arsenal pakte tenslotte verdiend drie punten. In de poule van PSV won Panathinaikos van Rosenborg BK (2-1).

Overige uitslagen:
Shakthar Donetsk - AC Milan (0-1) doelpunt Seedorf
Celtic - FC Barcelona (1-3)

Valencia - Anderlecht (2-0)
Internazionale - Werder Bremen (2-0)

Paris Saint Germain - Chelsea (0-3)
Porto - CSKA Moskou (0-0)

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Invalide vrouw gered door tieners

Esposa had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie Zandvoortse jongeren hebben een gehandicapte vrouw het leven gered, nadat deze met haar elektrische rolstoel stil kwam te staan op de spoorwegovergang die zij op dat moment wilde oversteken.

Een voorbijganger die het zag gebeuren trachtte de vrouw aanvankelijk te helpen, maar toen deze de rolstoel ook niet meer in gang kreeg, vervolgde deze zijn weg. Niet lang daarna sloten de spoorbomen zich echter, maar gelukkig hadden de de toevallig in de buurt aanwezige JoŽl (11), Marijn (16) en Dave (16) de problemen van vrouw inmiddels ook gezien. Zij schoten de vrouw daarop te hulp.

In de wetenschap dat de trein al in aantocht was, trokken de drie met vereende krachten het karretje van de plek, totdat de vrouw naar een veilige plek was geduwd. Daarna belden de jongens de Zandvoortse politie, omdat de dame door alle schrik nog volledig ontdaan was. Zij wisten haar uiteindelijk weer wat te kalmeren.

Later bleek uit technisch onderzoek aan de rolstoel dat de rem van het karretje was vast geschoten door het gehobbel over de spoorrails en de overweg.

Dronken automobilist gepakt na tip restaurant

Hidden had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 79-jarige man uit de Friese plaats Grou is gistermiddag zijn rijbewijs Ťn zijn auto kwijtgeraakt, nadat hij door de politie werd aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van z'n auto zat. Op zich gebeurt dit natuurlijk wel vaker, maar nu was de politie getipt door een restauranthouder, van wiens locatie de man zojuist vertrok.

De man had zich de drank bij een restaurant aan de Stationsweg in Grou blijkbaar goed laten smaken, waarna hij door de uitbater werd weggestuurd omdat hij zich vervelend was gaan gedragen. Aangezien dit volgens de restauranthouder ook niet voor het eerst was, besloot deze de krasse zatlap een lesje te leren en hem bij de politie aan te geven voor het rijden onder invloed.

De politie kon de man nog op het parkeerterrein aanhouden, voordat hij de weg opging, maar bleek toen al tegen de auto van een andere bezoeker te zijn gebotst. Volgens de politie was dit ook niet de eerste keer dat de man werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Vandaar dat het rijbewijs en de auto voorlopig in beslag werden genomen.

Daklozen met drankrekening?

Met een identiteitskaart is het slecht bier drinken. Minister Zalm van FinanciŽn ziet in dat een bankrekening hebben een eerste levensbehoefte is. De basisbankrekening voor dak- en thuislozen is een klein succes. Al zijn er haken en ogen.

Ine Voorham van het Leger des Heils http://www.legerdesheils.com noemt er ťťn in Trouw. "Een rekening openen betekent drie weken geen geld voor bier of tabak." Een identiteitsbewijs en pasfoto's zijn immers nodig als je je aan de balie van de bank meldt. En nee, bankemployee, geen flauwe begroetingen graag als: "Hallo, BOB!"

D66 moet af van de mist

Ik zet de rookmachine aan. ,,Op termijn is het verstandig je te bezinnen op het nieuwe politieke krachtenveld. En dan is het logisch dat alle sociaal-liberalen zich verenigen. Maar het is zeker niet zo dat daar morgen al de onderhandelingen over beginnen." Zie geen hand voor ogen meer in de Haagse Mist. Aan het woord: D66-leider Boris Dittrich naar aanleiding van uitspraken van D66-minister van Economische Zaken Laurens Jan Brinkhorst.

Die zegt dat de partij voor de keuze staat zichzelf op te heffen of te fuseren met delen van PvdA en VVD. Kinderboeken schrijvende wetenschapper Terlouw was de man van no nonsens. Van Mierlo de man van het beschouwen, de filosofie. D66 zou aan een slogan moeten. En het hoofdkantoor te Eindhoven. Sense and simplicity.

bron: http://www.rotterdamsdagblad.nl/

[upd] Villeneuve test voor Renault

Mogelijk gaat Jacques Villeneuve de laatste drie races voor Renault rijden. De Canadees, die vorig jaar voor BAR uitkwam, gaat nog vanavond een stoeltje passen.

Teambaas Flavio Briatore geeft aan dat het de bedoeling is dat Villeneuve woensdag en donderdag voor Renault gaat testen. Naderhand zal worden besloten of hij de plek van Jarno Trulli voor de laatste races gaat overnemen. De Italiaan wist de race op Monte Carlo op zijn naam te schrijven maar valt sindsdien tegen. Een domme actie op Magny Cours heeft zijn positie binnen het team ook geen goed gedaan.

De kans dat Villeneuve volgend seizoen voor het Franse team uitkomt is nihil. Naast de huidige coureur Fernando Alonso staat ook Giancarlo Fisichella volgend jaar bij Renault onder contract.

Update:
Ondertussen is bevestigd dat de Canadees zal gaan testen voor het Franse team. Villeneuve heeft in de Renault fabriek ook al een stoeltje gepast. Teambaas Flavio Briatore wist het volgende te melden: "We hebben met Jacques afgesproken dat hij woensdag en donderdag voor ons zal testen in Silverstone. Deze test kan er zelfs toe leiden dat Jacques de resterende drie races voor het team zal rijden, te beginnen met de GP van China."

Lekker weertje!

"De harde wind vandaag in Nederland word veroorzaakt door Francis en Ivan". Dit hoorde ik vanmorgen op de radio terwijil ik in mijn auto over de snelweg naar mijn werk reed. Dat er een flinke wind stond was ik al achter, ik moest mijn stuur stevig vasthouden om netjes op de weg te blijven.
Nou woon ik in een deel van de wereld waar geen orkanen voorkomen en ik prijs mezelf gelukkig terwijl ik nog steeds mijn stuur goed vasthoud.
Op de website van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie staat uitgelegd hoe die orkanen nou precies werken.

Op deze site staan mooie weerfoto's.

Film: The Terminal

Wat doe je als je als reiziger niet het vliegveld afmag. Je mag niet naar je bestemming toe, maar je kunt ook niet terug. Dit is in het kort het verhaal van The Terminal, de nieuwste film van Steven Spielberg en Tom Hanks. We volgen Hanks in zijn pogingen om het hoofd zowel koel als boven water te houden. En die pogingen zijn grappig, ontroerend en aanstekelijk.

The Terminal draait vanaf 16 september in de Nederlandse bioscoop.


Politie belt voortaan met BT

Hidden had ons via de nieuws-submit te melden:

De politie belt voortaan niet meer via het vaste netwerk van KPN. De 26 politiekorpsen in Nederland hebben een contract afgesloten met het Britse BT Group, het voormalige British Telecom. Voor 31 miljoen euro gaat het bedrijf de komende vijf jaar het landelijke politienetwerk voor zijn rekening nemen.

KPN deed wel mee aan de nieuwe aanbesteding, maar moest net als Versatel en Enertel het onderspit delven. "We hopen dat dit leidt tot meer opdrachten van overheden op het Europese vasteland", zei een woordvoerster van BT Nederland. "Traditioneel bestaan er toch nauwe banden met de voormalige monopolisten."

Sharon belooft Arafat te verbannen of liquideren

Icoon Buitenlands nieuwsOp de vooravond van het Joodse Nieuwjaar verkondigde de IsraŽlische premier Ariel Sharon vastbesloten te zijn de Palestijnse president Yassar Arafat uit de Palestijnse gebieden te verbannen, dan wel te liquideren. Volgens Sharon is er geen verschil tussen Arafat en de eerder dit jaar geliquideerde Abdel Aziz al-Rantissi en sjeik Ahmed Yassin, voormalige kopstukken van Hamas.

Tijdens verschillende interviews sprak Sharon de belofte uit de Palestijnse leider Yassar Arafat te zullen verbannen wanneer de tijd hiervoor in de ogen van IsraŽl rijp is. "Zoals we ook opgetreden hebben tegen andere moordenaars, zullen we ook tegen Arafat optreden". Alhoewel de IsraŽlische president Moshe Katsav Arafat ook ziet als "het grootste obstakel voor het vredesproces", is hij in tegenstelling tot Sharon geen voorstander van dergelijke maatregelen. Dit standpunt bevestigde hij nogmaals tijdens een ontmoeting met een groep Arabische vertegenwoordigers in IsraŽl.

In reactie op de uitspraken van Sharon beschuldigde de Palestijnse minister van 'Lokaal Bestuur', Saeb Erekat deze ervan "voorbereidingen te treffen voor de moord op Arafat". Tegenover het persbureau Reuters noemde Erekat de uitspraken van Sharon "erg gevaarlijk", en zei dat de Palestijnse Autoriteit de IsraŽlische regering verantwoordelijk zou houden voor de gevolgen. "Het maakt deel uit van de IsraŽlische exitstrategie, de Palestijnse Autoriteit te vernietigen, en zo chaos te scheppen onder de Palestijnen".

Nieuw album U2: 'How to Dismantle An Atomic Bomb'

Murray had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Muziek nieuws
Fans van de Ierse rockband U2 hebben vier jaar op moeten wachten, maar nu is dan bijna zo ver: U2 brengt op 22 november een nieuw album uit. De cd zal een opmerkelijke titel dragen: 'How to Dismantle an Atomic Bomb'.

De opvolger van All That You Can't Leave Behind (2000) is het elfde studioalbum van de band en is geproduceerd door Steve Lillywhite, die de eerste drie albums van de band, Boy, October en War, ook heeft geproduceerd. De opnamen hebben twee jaar geduurd. De eerste single, met de titel Vertigo, ligt op 8 november in de winkels en zal binnenkort op de radio te horen zijn. Het Amerikaanse Time Magazine beschijft het album als 'full of confident, expansive guitar rock'. Bono, zanger van de band, noemt het 'our first rock-n-roll album'.

Eerder werd bekend dat materiaal van het nieuwe album tijdens een fotosessie in het Franse Nice zou zijn gestolen. De band besloot om het album onmiddellijk uit te brengen als de gestolen opnamen op internet zouden opduiken. Dat is tot op heden niet gebeurd, waardoor sommige fans vermoeden dat het slechts een publiciteitsstunt van de band betreft.

In 2005 begint U2 aan een nieuwe tournee. Of de band ook weer naar Nederland komt, is nog niet duidelijk. Manager Paul McGuinness heeft wel gezegd dat de tour 'het karakter van het nieuwe album' zal hebben.


Bono, zanger van U2

--
OfficiŽle website van U2

Party: Houseqlassics

Afgelopen weekend was het raak, in meerdere opzichten. De Heineken Music Hall, Amsterdam. Q-dance organiseerde Houseqlassics, waarvan de titel misschien op het eerste gezicht doet vermoeden dat het hier gaat om de eerste houseplaten die we ons kunnen herinneren. Welnee, gewoon beuken. Niet de hele avond, niet overal, maar toch wel vooral hardcore dat de klok sloeg. En dat met bijna 6.000 feestvierders. Bijna.


Foto's in deze review met dank aan Floris Diemel en Carlos Groen, Q-dance.

Aanhang voor Wilders blijft groeien

WildersHet afgehaakte VVD-Kamerlid Geert Wilders blijft het goed doen in peilingen. Vlak nadat Wilders vorige week de VVD-fractie verliet, scoorde hij 4 fictieve zetels, deze week is dat aantal gestegen tot 12, zo blijkt uit een onderzoek onder 4.000 internetrespondenten van Maurice de Hond. Het NIPO peilde vorige week 9 zetels.

De ondervraagden die het 'tien-puntenplan' van de afvallige VVD'er voorgelegd kregen blijken het gemiddeld met 5.1 van de tien punten eens te zijn. Van de ondervraagden was 81% het eens met de stelling dat radicale moskeeŽn verboden moeten worden en radicale imams het land uit moeten worden gezet. Het minste steun was er voor het punt dat voor iedere nieuwe regel er twee moeten worden afgeschaft, 18%. Verder is van de Wilders-aanhang 95% het eens dat Turkije nooit of te nimmer EU-lid mag worden, tegen slechts 35% van de VVD-getrouwen.

Wilder's punten slaan vooral aan bij de mensen die in 2003 op de LPF stemden, zij zijn het gemiddeld met 7.1 punten eens. De VVD-ers scoren gemiddeld 6.6, CDA-kiezers 5.7 en PvdA kiezers 4.5.

Uit het onderzoek zou blijken dat de aanhang van Wilders voor onder meer 33% afkomstig is van de LPF, 15% van VVD-stemmers en 5% van CDA-kiezers.

-
De 'punten' van Wilders

Turkije mag nooit lid worden van de Europese Unie
Verhoging maximumsnelheid
Halvering budget ontwikkelingshulp
Geen veranderingen in het kiesstelsel
Terrorismebestrijding gaat boven de bescherming van privacy (ook uitzetten imams en sluiten moskeeŽn)
Allochtonen die niet tijdig integreren moeten emigreren of eventueel het Nederlanderschap worden ontnomen.
De VVD mag nooit meer regeren met D66 of PvdA (geen Paars meer)
Voor elke nieuwe regel die de overheid invoert moeten er verplicht twee worden afgeschaft.
Automatisch levenslang na drie zware misdrijven (three strikes out)

[Upd] Ibrahimovic zal niet juichen

Zlatan Ibrahimovic heeft in een interview met Italiaanse media laten weten woensdag niet te juichen als hij scoren mocht tegen zijn oude club.

Zlatan weet dat alle ogen op hem gericht zullen zijn in de Amsterdam ArenA. Na zijn controverse met Ajax-vedette Van der Vaart kan hij zich weinig meer veroorloven. De spits verklaart echter uit respect festiviteiten achterwege te laten. "Ik zal me inhouden. Ik heb teveel respect voor de supporters van Ajax en mijn voormalig ploeggenoten."

Het is zeer waarschijnlijk dat Ibrahimovic woensdag in de basis begint. Afgelopen zondag begon hij in en tegen Brescia op de bank, maar mocht hij later invallen waarna hij eenmaal scoorde. Nu krijgt hij waarschijnlijk een basisplaats ten koste van Alessandro Del Piero. Hij zal dan een koppel vormen met David Trťzťguet. Voor Del Piero zou het overigens zijn vierhonderdste wedstrijd voor Juventus betekenen.

Zlatan verklaarde verder dat Juve moet waken voor Maxwell, Sonck en Anastasiou. Dat zou echter geen probleem moeten vormen. "Ajax heeft een compacte, goed georganiseerde ploeg, maar wij hebben meer ervaring en betere individuele spelers. We moeten wel oppassen voor Maxwell, Sonck en Anastasiou."

Grote vraag blijft hoe de spits ontvangen zal worden door het Amsterdams publiek.

Update
De harde kern van Ajax-supporters, F-side, heeft aangekondigd om woensdag actie te voeren in verband met het vertrek van de Zweed. De fans zijn van plan uit protest de ArenA pas tien minuten na het eerste fluitsignaal te betreden. Technisch directeur Louis van Gaal is mikpunt voor de supporters. Volgens de F-side zou Van Gaal Ibrahimovic in een gesprek hebben laten weten dat hij weg mocht, omdat de international alleen in de Champions League nog van toegevoegde waarde was. Trainer Ronald Koeman spreekt dat verhaal overigens tegen. Volgens hem wilde Ibrahimovic gewoon zelf graag weg.

Update
De F-side spreekt tegen dat een actie gevoerd zal worden.

Inter bekijkt Lazovic en Castelen

Het Algemeen Dagblad meldt dat zondag een delegatie van Internazionale Romeo Castelen en Danko Lazovic bekeken heeft in de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Twente.

De Italianen is de snelle opkomst van Feyenoords vleugelaanvaller niet ontgaan. De interesse zou serieus zijn. Ook Lazovic staat in de picture. De Servische spits kwam tegen Twente maar een klein kwartier aan spelen toe en moet tegenwoordig vanaf de bank meestens toekijken hoe Feyenoord tot daden komt. Afgelopen zondag viel hij goed in. Voor Gullit is hij echter geen basiskracht.

Advance Wars: Under Fire geschikt voor praatzieken?

Volgens Puissance Nintendo zal het nieuwste deel in de Advance Wars serie voor de Gamecube, Advance Wars: Under Fire ook het microfoon accessoire ondersteunen. Deze microfoon moet rond kerst in de schappen liggen samen met Mario Party 6.

Under Fire staat gepland voor een release in 2005 en wordt ontwikkeld door de Engelse ontwikkelaar Kuju Entertainment. Noch Kuju, noch Nintendo hebben de ondersteuning op dit moment bevestigd.

Arden-eigenaar wil Jordan overnemen

Nadat al eerder de Al Maktoum-familie uit Dubai zich gemeld had als kandidaat koper voor het noodlijdende Jordan, heeft nu ook F3000 teambaas Christian Horner kenbaar gemaakt interesse te hebben.

Het Jordan Grand Prix team van Eddie Jordan is te koop voor 90 miljoen dollar, en volgens de krant 'The Daily Telegraph' zou Horner dat bedrag kunnen betalen.

In tegenstelling tot de Al-Maktoums zou Horner wel eisen dat Eddie Jordan het team dan verlaat. Omdat de gesprekken met de steenrijke familie uit Dubai vastzitten, ziet de Brit zijn kans.

Horden leidt nu het Arden F3000-team, dat zeer succesvol is in die klasse. Dit seizoen won het team al acht races. Kampioen Liuzzi won er zeven en de Nederlander Doornbos was eenmaal de sterkste. In het nieuwe seizoen wordt de F3000 omgedoopt tot GP2, maar Horner zou liever naar de F1 willen promoveren.

[update] Den Haag CS ontruimd vanwege zelfmoorddreiging

Dazzling, Carport en Rob Hagman hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het treinstation Den Haag CS is dinsdagmiddag ontruimd nadat een man in de hal van het station heeft gedreigd zichzelf om te brengen. De man heeft zich overgoten met benzine en dreigt zichzelf aan te steken, zo meldt de politie. Hij zou ook een scheermes bij zich hebben waarmee hij zichzelf dreigt te verwonden. Uit voorzorg is de hele hal van het station ontruimd.

De man spreekt geen Nederlands, waardoor het nog onduidelijk is wat zijn motieven zijn. Er wordt een onderhandelaar door de politie ingeschakeld om op de man in te praten.

Vanwege de ontruiming van de stationshal heeft de railverkeersleiding ervoor gekozen het treinverkeer van en naar Den Haag vanaf 17.10 uur helemaal stil te leggen. Het is nog onduidelijk wanneer het treinverkeer weer hervat kan worden.

Update 18.29 uur:
Inmiddels is de man door de politie overmeesterd. Doordat de politie een harde knal had veroorzaakt, werd de man afgeleid, waardoor de politie zijn slag kon slaan. De man is geblinddoekt afgevoerd. Hij was Spaanstalig en had mogelijk privť-problemen. De man had een blauw bord bij zich, waarop meerdere briefjes waren bevestigd. Het woord 'protest' was op een van de borden te lezen.

Les in de Kama Sutra op Indiase seksschool

Een anonieme FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn de Indiase stad Calcutta is een seksschool opgezet waar liefdeskoppels de 'geheimen van de Kama Sutra' kunnen leren. De initiatiefnemers van de overigens nog naamloze school beloven de koppels gezonde, plezierige en bevredigende seks als men de lessen volgt.

"Betrouwbaarheid onder de koppels wordt gegarandeerd door de seks weer spannend te maken. Als men het plezier in hun seksleven weer hervinden, zal men het niet meer nodig vinden om met een ander te flirten", aldus woordvoerder van de school Girdhari Joshi. Verder zegt Joshi dat de Kama Sutra ontzettend veel informatie geeft om seks plezierig te maken. "Daarom is 'het boek der liefde' ook de basis van de opleiding", aldus de woordvoerder.

De lessen zullen worden gegeven door dokters, psychiaters en andere medische professionals. De studenten zelf hebben een keuze uit drie verschillende colleges. De eerste beschrijft de basis van het liefdebedrijven en kost omgerekend dertig Engelse ponden. De tweede college is gericht op het verhogen van de bevrediging en de derde college bevat gevorderde anatomie, psychologie en sexgedrag. Zowel de tweede als de derde college kost veertig pond. Wil men alledrie de colleges volgen, kan men rekenen op een korting.

Kinderen een minuut stil voor Beslan

Icoon Algemeen nieuws Op veel scholen in Nederland was het om twaalf uur een minuut stil om de slachtoffers van het gijzelingsdrama in een school in het Russische Beslan te herdenken. De scholen deden dit na een oproep van het kabinet. In het buitenland werd ook in veel scholen een minuut stilte gehouden.

Volgens de Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) moesten de Nederlandse scholen zelf de keuze maken of er wel of niet bij het drama stilgestaan moest worden. "We vinden de minuut stilte op zich een sympathieke gedachte. Het is te gek voor woorden dat terroristen nu ook kinderen opofferen voor hun doelen," aldus voorzitter T. Duif tegen de NOS.

Niet alle scholen waren van mening dat de herdenking een goed idee was. Sommige schoolleidingen vonden dat je met zo'n herdenking kinderen alleen maar nodeloos bang maakt voor een dergelijke gijzeling. Een aantal scholen deed ook niet mee aan de internationale herdenking omdat ze al eerder op eigen initiatief een herdenking georganiseerd hadden.

Op kinderen maakte vooral het grote aantal kinderen dat omkwam of gewond raakte bij de gijzeling grote indruk. Ook de omstandigheden in de Russische gymzaal, waar de gijzelaars zonder eten en drinken en op het laatst ook zonder kleren werden vastgehouden, lieten een diepe indruk achter.

Joop Braakhekke is irritantste presentator

Joop BraakhekkeJoop Braakhekke is de irritantste mannelijke presentator op de Nederlandse televisie. Dat blijkt uit onderzoek van het bureau Trendbox onder een, naar eigen zeggen, representatieve groep Nederlandse televisiekijkers van 16 jaar en ouder in opdracht van het Veronica Magazine. Met 27 procent van de stemmen eindigde de kok voor Carlo Boszhard met zestien procent en Gerard Joling en Paul de Leeuw met dertien procent van de stemmen.

Patty Brard lijdt volgens de ondervraagden het meest aan zelfoverschatting. Dertien procent zegt dat ze zichzelf geweldig vindt, maar dat ze dat absoluut niet is. Carlo Boszhard volgt wederom met tien procent. Ron Brandsteder scoort een derde plaats met zes procent.

Wendy van Dijk is opvallend populair, blijkt uit het onderzoek. Zij wordt gezien als het grootste televisietalent van Nederland, voor Reinout Oerlemans, Kim-Lian van der Meij en Bridget Maasland. Sacha de Boer is in de ogen van de kijker de beste nieuwslezer.

Als de ondervraagden mochten kiezen, zou de soap Goede Tijden, Slechte Tijden verdwijnen. Ook de home shopping programma's en Call TV mogen zo van de buis.

Zambiaan eet lijk van kleinzoon

In Zambia is een man gearresteerd die een deel van het lijk van zijn kleinzoon heeft opgegeten. De grootvader groef het lichaam op de begraafplaats op en kookte het aldaar boven een vuurtje. De man had al een deel naar binnen gewerkt toen een jager hem tegenkwam.

"De man groef een lijk op, sneed een deel van het vlees af, maakte het klaar in een pot boven een vuur en begon het te eten", aldus een politiewoordvoerder. Uit onderzoek bleek later dat het ging om het lichaam van zijn kleinzoon, die twee maanden geleden overleden is. De man, die niet eerder met de politie in aanraking is geweest, is opgepakt voor lijkschennis. Het is niet duidelijk waarom hij tot zijn daad kwam.

13-jarige beheert Taiwanese sekssite

De Taiwanese politie heeft een 13-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht het pooierschap te hebben uitgeoefend. De knul beheerde een website waarop tegen betaling seks werd aangeboden. De meer dan 100 'werknemers' waren voornamelijk leeftijdsgenoten, zowel jongens als meisjes, van de sitebeheerder.

De jongen verklaarde dat hij de site was opgestart omdat hij zich verveelde en alleen een computer had om zich te vermaken. Binnenkort moet de tiener voor de jeugdrechter verschijnen. Als hij veroordeeld wordt, kan hij enkele jaren gevangenisstraf of een fikse geldboete opgelegd krijgen.

Kinderprostitutie is een groot probleem in Taiwan. Zo'n 60.000 meisjes tussen de 12 en 17 jaar worden door pooiers gedwongen om hun lichaam te laten misbruiken. Vaak zijn ze, al dan niet bewust, door hun familie aan deze seksbazen verkocht.

'Overgewicht in Nederland zal toenemen'

Icoon Medisch nieuws Het aantal mensen in Nederland dat last heeft van overgewicht zal de komende jaren blijven stijgen. Dat werd dinsdag door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend gemaakt. Als de stijging in het huidige tempo doorgaat, zal over twintig jaar zelfs 41 procent van de Nederlands last hebben van matig overgewicht en zal 18 procent van de bevolking last hebben van zwaar overgewicht.

Als de stijging ook daadwerkelijk doorzet, zal hierdoor het aantal patiŽnten met overgewichtgerelateerde ziektes zoals diabetes mellitus 2 (suikerziekte) toenemen met 89.000, aldus het RIVM.

FIFA wint rechtszaak over merknamen

De wereldvoetbalbond, de FIFA, heeft in de Verenigde Staten een belangrijk proces gewonnen over het gebruik van de merknaam World Cup op websites.

De rechter in Florida oordeelde na zes jaar dat het bedrijf Cyclelogic Inc met onmiddelijke ingang de beide sites CopaMondial.com en CopaDoMundo.com moet verwijderen. Ook moet het bedrijf de proceskosten gaan betalen.

Jerome Valcke van de FIFA vindt dit een belangrijke overwinning voor de FIFA, in de strijd tegen het ongeoorloofde gebruik van de merknamen van de FIFA op internet. Tevens kondigde hij aan dat de FIFA in de toekomst aggressief de belangen van de bond en de sponsors op het world wibe net gaat verdedigen.

Veel doden bij aanslag in Bagdad

paddy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Irak nieuws Bij een aanslag met een autobom in Bagdad zijn dinsdag zeker 47 mensen omgekomen. De autobom ontplofte voor een politiebureau in de Iraakse hoofdstad. Volgens een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Gezondheid zijn de meeste slachtoffers burgers. Ooggetuigen hebben gemeld dat er overal in de buurt van de ontplofte auto afgerukte lichaamsdelen lagen.

De ontploffing had vlak bij de Haifa-straat plaats, waar zondag nog zware gevechten tussen Amerikaanse militairen en Iraakse rebellen plaatsvonden. Hierbij vielen tenminste dertien doden.

Bij een ander incident kwamen dinsdag ook al medewerkers van de politie om het leven. Twaalf politiefunctionarissen en ťťn burger werden gedood bij een aanslag in Baquda, een stad iets ten noordoosten van Bagdad. Volgens de lokale politiechef werd een busje met de politiefunctionarissen door onbekenden onder vuur genomen.

Wisgerhof twee weken uitgeschakeld

NEC zal Peter Wisgerhof (24) twee weken moeten missen. De verdediger kampt met een knieblessure.

Wisgerhof kwam zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht na een kwartier hard in botsing met Joost Broerse. Hij moest daarop het veld verlaten. Nader onderzoek wees uit dat hij de binnenband van een knie had opgerekt. Pech voor Wisgerhof, temeer daar hij voor het eerst in de basis stond ten koste van Arjan Ebbinge. Herstel neemt in ieder geval twee weken.

NEC blijft daarmee een incomplete selectie houden. Eerder raakte Frank Demouge (knie) en Andrzej Niedzielan (enkel, zo goed als fit) geblesseerd.

Ajax zonder GalŠsek tegen Juve

Tomas GalŠsek is de enige Amsterdamse afwezige bij het duel van Ajax tegen Juventus aanstaande woensdag.

Trainer Ronald Koeman heeft veel keuzes, maar ook enige zorg. GalŠsek is belangrijk voor de hechtheid van het team. De grootse zorg baart echter de defensie, die in de competitie reeds achtmaal gepasseerd werd. Het meespelen van rechtsbuiten Rosales is nog wel onzeker, hij ondervindt nog last van een liesblessure.

Aan Turijnse kant zijn er meer afwezigen. Trainer Fabio Capello, die als speler en trainer nog nooit van Ajax won, mist de ervaren verdedigers verdedigers Paolo Montero en Ciro Ferrara door blessures. De Franse verdediger Jonathan Zebina is voorts geschorst. Juventus wordt door velen als de beste van Poule C beschouwd.

Rolstoeloverval op woning

Via de nieuwssubmit had lightningthunder ons het volgende te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Amsterdam is dinsdag een invalide man in zijn huis overvallen door een rolstoeler. Nadat de dader het slachtoffer eerder op straat te hulp was geschoten, omdat diens rolstoel een lekke band kreeg, werd hij door de dankbare invalide uitgenodigd om bij hem thuis een kop koffie te komen drinken.

Bij het slachtoffer thuis aangekomen lukte het de rolstoeler de man beet te pakken en met een mes te steken. De overvaller eiste geld, waarop een worsteling ontstond. Omwonenden, die het geschreeuw uit de woning opvingen, waarschuwden de politie, waarop deze de dader wist te arresteren. Volgens een woordvoerster van de politie was de rolstoelovervaller daadwerkelijk invalide.

PetŲ voor 20 duels geschorst

TamŠs PetŲ zal voorlopig niet voor zijn club NAC Breda kunnen uitkomen. De tuchtcommissie van de KNVB sprak vanmiddag een lange straf uit na 'bewezen' dopinggebruik.

De Hongaarse middenvelder had na het bekerduel van 4 februari dit jaar tegen PSV een positieve plas ingeleverd. Er werd een afbraakproduct van het verboden dopingmiddel norandrosteron aangetroffen. Deze stof wordt ook door het lichaam aangemaakt. De contra-expertise wees echter andermaal op een te hoge waarde.

De tuchtcommissie van de KNVB straft als gevolg PetŲ voor twintig duels, waarvan tien voorwaardelijk. Speler en club hebben de straf inmiddels geaccepteerd. NAC legt PetŲ geen verdere sanctie op, daar het in zijn onschuld gelooft. PetŲ beweert geen doping te hebben gebruikt.

PetŲ speelde dit seizoen nog geen enkele wedstrijd voor NAC als gevolg van een langdurige knieblessure.

Balkenende opgenomen in ziekenhuis

wouter37, clintonq en Eb-Jamvlek hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsPremier Balkenende is vannochtend opgenomen in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. De opname is in verband met een ontsteking aan zijn rechtervoet. De ontsteking wordt met antibiotica bestreden. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vanmiddag gemeld.

Vice-premier en minister van FinanciŽn Zalm neemt voorlopig de taken van Balkenende over. De premier heeft in ieder geval al zijn afspraken voor de rest van de week afgezegd. Het is wel zeker dat hij vrijdag de wekelijkse ministerraad voorzit.

Jan Peter Balkenende

Geen klachten voor Ralf Schumacher

Ralf Schumacher heeft zijn rentree in de Formule 1-auto goed doorstaan. Hij meldde geen lichamelijk hinder meer te hebben ondervonden.

Sinds Indianapolis was het de eerste keer dat Ralf Schumacher weer in een Formule 1-auto mocht stappen. De test op Silverstone moet zijn fitheid aantonen. Daarnaast is het voor Ralf Schumacher fijn om kilometers te maken, voordat het weer echt racen wordt in Shanghai.

Na de eerste testsessie vertelde Ralf: "Alles ging prima, ik heb nergens last van. In China wil ik er weer bij zijn." Met Williams hoopt Ralf Schumacher nog op te kunnen stomen naar de derde plek in het constructeurskampioenschap. Williams staat daarin acht punten achter op McLaren.

Melchers weg bij ploeg-van Moorsel

Mirjam Melchers en ploegleider Jean-Paul van Poppel vertrekken aan het eind van dit seizoen bij de Team Farm Frites ploeg.

De wielerploeg wil zich onder de leiding van Michael Zijlaard en zijn vrouw Leontien van Moorsel gaan toeleggen op vooral het opleiden van jonge wieler-talenten.

Vanwege de samenstelling van de ploeg kiest het duo dan ook een ander programma, dan Melchers en van Poppel voor ogen hadden. Nu wil het paar een eigen ploeg gaan oprichten.

Turkse regering laat overspel-wet vallen

De Turkse regering heeft het omstreden wetsvoorstel over het opnieuw strafbaar stellen van overspel teruggetrokken. Vandaag zou het parlement stemmen over de wet, waar vanuit Europa veel kritiek op was geleverd. Zo zei Eurocommissaris Verheugen afgelopen week dat de wet de indruk wekte dat islamitische regels doordringen in het Turkse recht. Dit weekend nog waarschuwde de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (VLD) Turkije voor de wet: ''Dat gaat sterk in de richting van islamitische wetgeving. Dit is een ernstig probleem. Als Turkije bij de Europese Unie wil komen, moet het met Europese maatstaven worden bekeken.''

Vanmiddag protesteerden in de Turkse hoofdstad Ankara honderden vrouwen tegen de wet. Zo'n zeshonderd betogers liepen naar het parlementsgebouw met spandoeken met teksten als 'Blijf van mijn lichaam af' en 'Nee! Tegen het door mannen gedomineerde strafrecht'. In de optocht liepen maar een paar mannen mee.

Sauber behoudt Ferrari-motoren

Sauber heeft bekend gemaakt volgend jaar weer met de Ferrari-motoren te rijden. In tegenstelling tot dit jaar zal men wel een eigen versnellingsbak daarbij gebruiken.

Sauber liet weten: "We zullen motoren gebruiken die Ferrari bouwt in opdracht van onze partner Petronas. We zijn erg tevreden met de motoren. Daarom is het voor ons logisch om de samenwerking voort te zetten."

Momenteel ontwikkelt het team een versnellingsbak voor de nieuwe auto, de C24. Net zoals in de C21 en C22 zal Sauber een eigen ontwerp versnellingsbak in de auto hebben. Dit seizoen rijdt Sauber met een versnellingsbak die van Ferrari komt.

Final Fantasy XI online binnenkort in de winkels

Op zeventien september zal het langverwachte Final Fantasy XI online uitgebracht gaan worden door Ubisoft voor PC. Helaas kunnen PS2 bezitters niet genieten van de MMORPG* aangezien Square Enix heeft besloten om FFXI online niet hier in Europa voor de PS2 uit te brengen.

Aangezien wij Europeanen nu al zo lang wachten om de online wereld van Vana'diel te verkennen krijgen we er gelukkig wel meteen een hoop extra's bij en zullen de kosten voor dit alles ongeveer 40 euro gaan bedragen.

Inclusief expansion packs 'Rise of the Zilart' en 'Chains of Promathia'
Gratis 30-dagen abonnement (daarna $12.95 per maand via creditcard)
Extra character kost $1 per maand per character

Meer informatie over Final Fantasy XI online vind je op de officiŽle website.

*MMORPG = Massive Multiplayer Online Role Playing Game

Veiligheidsmaatregelen voor 2005

De FIA en de teams zijn het zondag eens geworden over een aantal veiligheidsmaatregelen die per 2005 moeten ingaan. Deze maatregelen moeten nog een aantal formailiteiten ondergaan, waar verder geen problemen meer worden verwacht.

Deze veiligheidsmaatregelen staan los van de hervormingsmaatregelen waarover de teams en de FIA nog praten. Het gaat om een drietal maatregelen:

1) De koorden, die de banden moeten vasthouden bij een crash, worden verstevigd. Onderzoek van een nieuw onderdeel van de FIA, een onderzoekscentrum voor motorsportveiligeheid, heeft uitgewezen dat door gebruik van metalen koorden de kracht die deze koorden aankunnen, kan worden verviervoudigd.

2) De hoofdsteunen worden veranderd. Door de dikte van de hoofdsteunen aan de zijkant te vergroten zou de veiligheid van de coureurs verbeteren. De opgelegde dikte gaat van 75 naar 100 millimeter.

3) Alle loszittende onderdelen van het bodywork (barge boards, wing end plates, vleugels, enz.) worden voorzien van een laagje kevlar of soortgelijk materiaal. Testen bij Williams en McLaren hebben aangewezen dat hiermee de hoeveelheid scherpe materiaal dat op de baan komt bij een crash met 80% kan worden verminderd.

'Amerikanen martelden ook in Mosul'

Volgens de Britse krant The Guardian hebben de Amerikanen in Irak zich niet alleen Ūn de beruchte Abu Ghraib-gevangenis ernstig misdragen, maar ook in het noord-Iraakse Mosul. Daar zouden gevangenen regelmatig door VS-soldaten zijn mishandeld en seksueel vernederd.

De krant beschrijft onder meer hoe een getuige in de gevangenis van Mosul een 14-jarige jongen zag die uit zijn anus bloedde. Volgens de Amerikaanse bewakers was daar een metalen voorwerp in gestoken.

Diverse advocaten hebben het Amerikaanse en het Britse ministerie van Defensie om opheldering gevraagd.

Amnesty: VS is racistisch in de weer

De_Rode_Brigade had ons via de nieuws-submit te melden:

Volgens Amnesty International treden de Amerikaanse politie, douane en andere overheids- diensten tegen veel buitenlanders racistisch op. Met name Arabieren en moslims, maar ook zuid-Aziaten en sikhs zijn slachtoffer van 'racial profiling'. Hierbij maken ordediensten bijvoorbeeld onderscheid bij het viseren op basis van ras.

In een rapport spreekt de mensenrechtenorganisatie van een 'gevaarlijke praktijk onder het mom van de bestrijding van het terrorisme'. Veel mensen uit het Midden-Oosten zouden, uit angst voor racistische behandeling, hulpdiensten niet meer in durven te schakelen.

Volgens Amnesty worden de minderheidsgroepen geviseerd terwijl ze rijden, winkelen, hun geloof belijden of zelfs terwijl ze thuis zitten. De Amerikaanse president George W. Bush heeft de praktijken afgekeurd, maar de grote meerderheid van de vijftig Amerikaanse staten hebben 'racial profiling' op basis van religie niet afgeschaft.

'Arsenal wint de Champions League'

Als het aan de bookmakers ligt dan zal Arsenal de Champions League winnen dit seizoen. De Gunners laten Real Madrid net achter zich.

Voor elke euro die wordt ingezet op Arsenal krijgt de gokker er bij winst zes terug. Voor Real is dit een euro meer. Van Maccabi Tel Aviv wordt het minst verwacht: 501 euro krijgt men per ingezette euro uitgekeerd. Inzetters op een Champions League titel van Ajax of PSV kunnen op 67 euro rekenen. De kans lijkt vrij klein, maar wie weet?

De volgorde volgens wedkantoor William Hill:
Arsenal 6/1
Real Madrid 7/1
Chelsea 8/1
AC Milan 9/1
Manchester United 9/1
Barcelona 10/1
Juventus 13/1
Valencia 15/1
Internazionale 21/1
AS Roma 21/1
Bayern MŁnchen 23/1
Deportivo La CoruŮa 29/1
FC Porto 29/1
Liverpool 34/1
AS Monaco 41/1
Olympique Lyon 51/1

Panathinaikos 81/1
Rosenborg BK 301/1
Maccabi Tel Aviv 501/1

Stokkel Paralympische vlaggendrager

Icon Sport - OS Athene 2004Joop Stokkel zal vrijdag bij de opening van de Paralympische Spelen in Athene de Nederlandse vlag dragen. De 37-jarige ruiter uit Aalsmeerderbrug zal in Griekenland voor de vijfde maal aan de Paralympics meedoen.

Zijn Olympische carriŤre begon Stokkel als zwemmer op de spelen van 1988 in Seoel. Daar won hij meteen twee gouden, een zilveren en drie bronzen medailles. Vier jaar later sleepte hij in Barcelona drie gouden en twee zilveren plakken in de wacht. Bij de spelen in Atlanta deed Stokkel voor het eerst mee als dressuur-ruiter en won hij brons. De veelzijdige sporter was ook in 2000 in Sydney van de partij, daar won hij goud en twee maal zilver.

Stokkel liep op 7-jarige leeftijd een schok van 50.000 volt op en moet sindsdien zijn rechterarm en linkerbeen missen. Hij is in 1982 met zowel zwemmen als paardrijden begonnen.


Joop Stokkel

Gratis Volkskrant

Als je tegenwoordig door de stad loopt is de kans erg groot dat iemand je bespringt met een glimlach en de woorden; "Mag ik u iets vragen?"

Vrij geroutineerd zeg ik dan altijd in mijn beste engels: "I'm sorry I don't speak your language", om van het gezeik af te zijn. Want Greenpeace, Warchild, Unicef, WWF en de rest van het zooitje hebben, gezien mijn huidige financiŽle situatie, echt een slechte aan mij.

Je hebt er echter ook een groepje bijzitten die abonnementen slijten, en als lekkermakertje zwaaien ze met een "gratis" Volkskrantje; "Gratis Volkskrantje meneer?"

Bij nadere inspectie blijkt dan dat je allerlei vragen moet beantwoorden en dat het krantje eigenlijk helemaal niet zo gratis is als er gesuggereerd werd. Ze proberen je ijskoud een abonnement in de maag te splitsen en aangezien ze op comissiebasis werken, gaan ze hierin over lijken.

Eigenlijk is er maar ťťn manier om er onderuit te komen: Doe net alsof je doofstom bent en vraag met zo'n typische zwakbegaafde stem: "G...grg...gratissss?" Gegarandeerd dat deze verkoper zich opeens in een kutsituatie ziet en je die krant geeft om zo snel mogelijk van je af te zijn.

Mij ontbreekt het absoluut aan cojones om dit soort dingen zomaar te doen, het is dan ook meer een oproep; wil degene die dit in de praktijk brengt svp uitvoerig berichten over hoe goed of slecht dit werkt?

Australische hockeyers dreigen met boycot

De Australische hockeyers dreigen met een boycot van de aankomende Champions Trophy, die in december in Pakistan worden gespeeld.

Volgens de Olympisch kampioen doet het gastland onvoldoende om de veiligheid van de spelers te garanderen.

Na de zelfmoordaanslag bij de Australische ambassade in Jakarta en onbevestigde berichten dat er in Irak AustraliŽrs ontvoerd zijn, voelt het land zich niet meer veilig.

Volgens Linden Adamson, directeur van de Australische hockeybond, wijzen de afgelopen acties er duidelijk op dat Australie momenteel het doelwit is van extremisten. "We moeten er dubbel zeker van zijn dat we onze sporters naar veilige gebieden sturen. Als die garantie er niet is, gaan we niet, zo simpel is dat," aldus Adamson.

Nederland, verliezend finalist in de olympische finale tegen AustraliŽ, is ook een van de deelnemers aan het zeslandentoernooi.

Geen Xbox live voor Tiger Woods

EA heeft bevestigd dat Tiger Woods 2005 niet online te spelen zal zijn via Xbox-live in Europa, dit in tegenstelling tot de PS2 versie die wťl online te spelen zal zijn. Ook krijgen de Amerikanen gewoon Xbox-live support in TW2005.
quote
"We took a decision to only include Xbox Live support into a selection of our titles in this first year in Europe to ensure that we were able to smoothly roll out the service across Europe. We have four titles supporting Xbox Live this year - Burnout 3, FIFA Football 2005, Need for Speed Underground 2 and GoldenEye: Rogue Agent - and further titles will follow next year,"

aldus een EA woordvoerder.


Euh... Ik snap ook niet waarom ik niet online ga hoor!

RCC: Reclame met 'Leningman' is misleidend

De tv-commercial 'De Leningman' waarin Frits Bom reclame maakt voor Becam-kredieten, moet van het scherm. Dat heeft de Reclame Code Commissie (RCC) aan de zendtijdverkopers STER en IP laten weten na veel klachten te hebben gehad. Volgens de RCC heeft Bom nog altijd het vertrouwen van het publiek als Vakantieman en Consumentenman en dat gaat niet samen met het spotje. Bovendien zou de studio waar de reclame is opgenomen teveel overeenkomen met de studio’s waar Bom in het verleden consumentenprogramma’s presenteerde.

Aangezien Becam geen beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak, wordt de uitspraak bindend. Woordvoerder Klaas Wilting van DSB, eigenaar van Becam, houdt toch nog een slag om de arm. "Het veroordeelde spotje met Bom draait misschien nog wel een week tot veertien dagen door", zo zegt hij. "Daarna komt er een aangepaste reclame-uiting met Bom op de buis." Die aanpassing heeft volgens Wilting niks te maken met de uitspraak van de RCC. "De verandering was allang gepland."

Becam vindt de uitspraak "onbegrijpelijk". "De uitzending is duidelijk reclame die in een reclameblok wordt uitgezonden", zo zegt de woordvoerder.


Frits Bom


-
Het spotje waarover het gaat is hier te zien.

Resident Evil film groot succes in Amerika

Het tweede deel uit de Resident Evil filmserie heeft alle verwachtingen overtroffen, en kwam op 1 binnen, met een opbrengst van 23,7 miljoen. Eind september mogen we de film verwachten in de Nederlandse bioscopen, fans van het betere zombiewerk kunnen hun borst dus al nat maken.

De naam van de film is 'Resident Evil: Apocalypse'. Het verhaal gaat verder waar deel 1 ophield. Aliced (Milla Jovovich) ontsnapt uit het Raccoon City Hospital, waarna de ellende pas echt begint. Ze moet de tijd en de ondoden verslaan om een klein meisje (Sophie Vavasseur) te redden. Ondertussen moet ze uit de klauwen van Umbrella's laatste creatie, de Nemesis, weten te blijven. Fans van de gameserie moeten deze film zeker in de gaten houden!

Zweden gaan complete stad verhuizen

lucrativ had ons via de nieuws-submit te melden:

In Zweden wordt een complete stad binnenkort verhuisd. De Noord-Zweedse stad Kiruna wordt bedreigd door de winning van ijzererts. Hierdoor kunnen scheuren in de aarde ontstaan die de plaats van 25.000 inwoners kunnen verwoesten.

Volgens de burgemeester van Kiruna heeft nog nooit eerder een hele stad moeten verhuizen. De kosten zijn dan ook voorlopig begroot op 1,1 tot 1,7 miljard euro. Het is nog onduidelijk wanneer de operatie begint.

Kiruna, dat ver boven de poolcirkel ligt, werd in 1899 gesticht om arbeiders voor de ertswinning te huisvesten. Als er niks gedaan wordt, dreigt het station over tien jaar te scheuren, het stadhuis over twintig jaar en het ziekenhuis over dertig jaar.

Goeiesmorgens

Wie kent de serie "debiteuren, crediteuren" nou niet? De personages op een kantoor die door de mannen van Jiskefet worden neergezet zijn dan ook heel herkenbaar. Zeker als je zelf op een kantoor werkt of ooit hebt gewerkt. Ik heb dus een kantoorbaan en heb er zelfs een opleiding voor gevolgd om dit werk te kunnen doen. Als ik om me heen kijk op een werkdag kun je de Edgars, de Josjes en de Stormpjes er zo uithalen. Helaas zijn ze zelf niet zo komisch als het bekende tv trio, ook al vinden ze zelf van wel, gezien hun verwachtingsvolle blik na een poging tot een grappige opmerking. Het zijn mannetjes in pakjes met een taalgebruik waar je tenen krom van gaan staan.

Oprah deelt 276 auto's uit

Riot, Flying_Vee en pven hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Talkshowhost Ophrah Winfrey is haar 19e seizoen op de Amerikaanse televisie begonnen met het weggeven van een auto aan het gehele 276-koppige publiek. Daarnaast kreeg een 20-jarige dakloze vrouw een studiebeurs van 10.000 dollar.

Oprah begon met het uitdelen van een auto aan elf mensen. De rest van het publiek kreeg vervolgens een pakje. Ze vertelde dat in ťťn van die pakjes nog een setje sleutels zat voor een dertiende auto. Toen het publiek het pakje opende bleek er overal een setje sleutels in te zitten. Zo kreeg iedereen een nieuwe Pontiac G6 ter waarde van 28.000 dollar.

Achter de schermen stond een medisch team klaar om in te grijpen als het iemand uit het publiek teveel zou worden. Dit bleek echter niet nodig.

De auto's waren volledig gesponsord door autofabrikant Pontiac. Zelfs de belasting wordt betaald. Het publiek was speciaal gekozen, nadat hun familie en vrienden hadden geschreven dat ze een auto nodig hadden.

BraziliŽ speelt openingswedstrijd WK 2006

De regerend wereldkampioen voetbal BraziliŽ zal op 9 Juni 2006 de openingswedstrijd spelen van het WK 2006 in Duitsland.

Dit maakte de manager van het Duitse elftal, Oliver Bierhoff, bekend. "Wij staan graag onze plek af, zodat de regerend wereldkampioen het wereldkampioenschap kan openen," aldus Bierhoff.

Duitsland zal zijn eerste wedstrijd dan drie dagen later spelen in het Olympisch stadion in Berlijn.

De Graafschap wil Simr

Jarda Simr staat in de belangstelling van De Graafschap.

De Tsjechische middenvelder van NEC komt in Nijmegen amper aan spelen toe. In 2001 kwam hij naar de ploeg uit De Goffert, en scoorde een aantal belangrijke doelpunten. Zo maakte Simr de goal waardoor NEC zich plaatste voor de UEFA Cup, maar zijn echte doorbraak bleef daarna uit.

Ook aassen "de Superboeren" nog steeds op PSV-middenvelder Jasar Takak , die afgelopen week te horen kreeg dat hij niet in aanmerking komt voor een plek in de A-selectie. Algemeen directeur Tukker van De Graafschap hoopt deze week meer duidelijkheid te krijgen over de eventuele kost van Takak.

Trailer Project: Snowblind vrijgegeven


Eidos heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor hun nieuwe first person shooter Project: Snowblind.
De game speelt zich af in 2065, en je speelt 2e luitenant Nathan Frost, die zich vrijwillig aanmeldt voor een transformatie tot super-soldaat, waarna hij wordt ingezet tegen een groep militanten wiens geheime wapen dreigt de wereld in complete duisternis te hullen.

De trailer vind je hier

Meisjes (12 en 14) als paardendief

Twee meisjes van 12 en 14 jaar zijn door de politie opgepakt wegens het stelen van een pony uit een weiland in het Noordhollandse Dirkshorn. Eťn van de twee had de ander wijs gemaakt dat het haar 'verzorgpony' was, maar ze moesten wel een hele rits schrikdraden loshalen en door drie weilanden lopen om de pony mee te kunnen nemen.

Vier uur na de diefstal werden de twee in Zuid-Scharwoude gesignaleerd door de zoon van de eigenaresse. Het beest had een dik been waar bloed uit kwam en was helemaal afgejakkerd. Het zat helemaal onder het zweet. De hoofdverdachte bleef stug volhouden dat het haar verzorgpony was.

De politie heeft de jonge paardendiefjes na verhoor op vrije voeten gesteld.

Terreurverdachten filmden Den Haag

Justitie heeft meer info bekend gemaakt over de vier arrestaties die zijn verricht in verband met de terreurdreiging in Nederland. Op 30 juli werden twee inwoners van Rotterdam, een 26-jarige SaudiŽr en een 31-jarige Jemeniet, gearresteerd wegens het 'mogelijk' voorbereiden van een terroristische aanslag. Het duo had eerder die week in Den Haag video-opnamen gemaakt van de route naar het centrum en daarlangs gelegen gebouwen. De politie vond dat verdacht en justitie besloot de telefoons van de mannen te tappen.

Al snel kwamen er nog twee verdachten in beeld: een 21-jarige man uit Rotterdam en een 28-jarige Nederlander van Surinaamse afkomst die zich tot de islam heeft bekeerd. Vanwege de aanwijzingen die men kreeg uit het afluisteren besloot men over te gaan tot huiszoekingen. Daarbij werden een vuurwapen, vier patroonhouders met munitie, een geluiddemper, een kogelvrij vest en videobanden aangetroffen. Op de video's staan interviews met personen die zeggen dat zij zelfmoordaanslagen gaan plegen.

De rechtbank in Rotterdam heeft vorige week de voorlopige hechtenis van de verdachten verlengd.

Goede aankopen voor Liquigas

De Italiaanse UCI-ploeg Liquigas heeft drie goede inkopen gedaan met opzicht op volgend jaar.

De grootste naam is waarschijnlijk Danilo Di Lucca, die de overstap maakt van het topteam Saeco dat nog niet geselecteerd is voor de pro tour. Samen met hem komt de Zweedse winnaar van Parijs - Roubaix, Magnus Backstedt, ook opver. Na Alessio - Bianchi blijkt Backstedt nu dus in ItaliŽ. De laatste van de drie is de Braziliaanse beloftevolle renner Luciano Pagliarini van Lampre. Zij vervoegen zich bij Cioni, Garzelli en Pelizotti. Liquigas lijkt dus sterk te staan voor de komende pro tour

Sony neemt Metro-Goldwyn-Mayer over

Icoon Buitenlands nieuwsHet Amerikaanse Metro-Goldwyn-Mayer, de filmmaatschappij bekend van de brullende leeuw, wordt overgenomen door het Japanse concern Sony. Sony heeft bijna vijf miljard dollar over voor MGM.

Sony kwam alsnog in beeld om MGM over te nemen nadat een overnamepoging van het mediaconcern Time Warner was mislukt. Hun bod van 4,5 miljard dollar was volgens MGM te laag. Sony betaalt, in samenwerking met de investeringsmaatschappijen Providence Equity Partners, Texas Pacific en de zakenbank DLJ Merchant, twaalf dollar per aandeel MGM. Dat komt neer op een totaal van 2,93 miljard dollar, de rest bestaat uit schulden van MGM.

MGM beleefde in de jaren dertig en veertig zijn beste jaren. Met films als Gone with the Wind en de Wizard of Oz werden grote successen behaald. De afgelopen paar jaren ging het echter wat minder voor de wind. MGM was al een paar jaar geleden te koop gezet. De 86-jarige Kirk Kerkorian, eigenaar van driekwart van de aandelen, besloot toen het bedrijf te verkopen. Gesprekken met overnamekandidaten liepen toen echter op niets uit.

De twee investeringsmaatschappijen die Sony helpen bij de overname zijn vooral geÔnteresseerd om het grote aantal films van MGM op dvd te zetten, het bedrijf bezit 's werelds grootste filmbibliotheek.

Angry Killer Person Man

Er zijn van die mensen die echt zo'n leuke school project hebben. Deze jongens + meisje hebben een zogenaamde horrorfilm gemaakt. Deze is echter zo lachwekkend, dat je het haast geen horrorfilm meer noemt, maar juist een scary movie 4 . Nouja zelfs lachwekkend is nogal apart in deze kwestie, misschien wordt het wel het showgirls effect: iedereen gaat kijken hoe slecht die is.

200 MB aan slechte film te downloaden

Met dank aan CoolZero voor de submit

Madden 2005 Boxart bekend

In de jaarlijkse update van de sportserie van EA zit ook altijd een Madden game. In Amerika razend populair, in Europa veel minder. Vandaag hebben we voor jullie de box-art van de console versies.

Wat opvalt is dat er geen online balkje is te zien bij de PS2 en Xbox versies. Dit is vreemd aangezien er op de officiŽle EA-Sportssite wel melding gemaakt wordt van online play:

quote
*New Hit Stick - Change the momentum of a game by using the right analog stick to make a huge hit or force a turnover.

*New Defensive Playmaker Control You are now in complete control on "D". Modify pre-snap assignments, including double teams and player-specific match ups, for any defensive player on the field.

*New Storyline Central - Now your games are impacted by the stories that surround your team.

*Enhanced Franchise Mode - Players now react to everything that happens in the franchise.

*New Fan Presentation - Your team's crowd is now customizable with new Create-a-Fan.

*New EA SPORTS Online - Take on the best Madden players online. Improved EA SPORTS Fair Play keeps the playing field level.


Profvoetballer slaat terrorisme-expert inelkaar

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

Rachid BelabedProfvoetballer Rachid Belabed van de Belgische eersteklasser La LouviŤre is op staande voet ontslagen nadat hij een terrorisme-expert in elkaar had geslagen. De 23-jarige voetballer van Marokkaanse komaf sloeg toe na een politiek-debat op de Belgische tv-zender RTL-TVI.

Volgens het slachtoffer, terrorisme-deskundige Claude Moniquet, wachtte Belabed hem na afloop van het programma op. ''Hij zei me: ik heb u niet graag. U bent een vijand van de islam en een racist. Hij heeft me vastgepakt en een volle minuut op mijn gezicht geslagen", aldus een verbouwereerde Moniquet. De terrorisme-expert vermoedt dat Belabed het niet eens was met de link die tijdens het tv-debat werd gelegd tussen de islam en het terrorisme.

Nadat de voetballer door de politie was opgepakt werd zijn auto doorzocht. Daarbij werden boeken van extremistisch-islamitische inslag aangetroffen. Balabed nam overigens niet deel aan het tv-debat. Blijkbaar had hij thuis naar de televisie zitten kijken, en had hij zich geŽrgerd aan Moniquet waarna hij snel naar het RTL-complex was gereden.

Claude Moniquet is directeur van het Europees centrum voor strategische inlichtingen en veiligheid. Voetballer Rachid Belabed begon zijn carriere bij Anderlecht en speelde onder meer bij het Schotse Aberdeen. Vorig jaar raakte Belabed al eens in opspraak toen hij tijdens de competitie 6 weken lang spoorloos was. Hij verbleef toen enige tijd in Marseille, maar Belabed gaf nooit een verklaring waarom hij een tijdje verdween.


Claude Moniquet, voordat hij mishandeld werd.

Winnaar Giel Beelen-prijsvraag

De winnaar van de Giel Beelen-prijsvraag is Bas Assink. De opgave was: word lid van Giel Beelens uitzendbureau en vul bij specialisme het woord FOK! in.

In totaal werden 90 FOK!kers lid van het uitzendbureau. Leden kunnen meewerken aan de ochtendshow van Giel Beelen en krijgen een voorkeursbehandeling. Wil je meer weten, kijk dan op zijn site.

Bas wint het volgende pakket: cd's van Boris, The Von Bondies, Floris, Lowlands 04 (2CD) en Oranje-knallers (2CD) en de DVD Partyclips vol. 2.

Singh consolideert voorsprong

Vijay Singh verdedigt zijn eerste plaats op de wereldranglijst met verve. Hij werd dit weekend winnaar van de Bell Canadian Open in Oakville (Canada).

Singh kreeg zijn zege niet cadeau. Pas na een playoff tegen Mike Weir mocht hij de beker in ontvangst nemen. Singh maakte in de slotronde eerst drie slagen goed op zijn voornaamste tegenstander (68 66 72 69 275), die eveneens negen slagen onder par (284) bleef. Joe Ogilvie werd derde.

Met de zege blijft Singh onveranderd op kop. Zijn naaste concurrent Tiger Woods verscheen in Oakville niet op de tee. Singh verdiende met zijn toernooizege 810.000 dollar.

1 Vijay Singh (Fij) 13,22
2 Tiger Woods (VS) 12,25
3 Ernie Els (ZAf) 11,04
4 Phil Mickelson (VS) 8,64
5 Retief Goosen (ZAf) (6) 7,51
6 Davis Love III (VS) (5) 7,28
7 Mike Weir (Can) 6,79
8 Padraig Harrington (Ier) 6,18
9 Adam Scott (Aus) 5,19
10 Stewart Cink (VS) (12) 4,92

158 Maarten Lafeber (156) 0,98
196 Robert-Jan Derksen (199) 0,77
374 Rolf Muntz (425) 0,33

Honkbalseizoen heropend !

Het Nederlandse honkbalseizoen leek afgelopen, maar er dient toch nog een duel te worden uitgespeeld. HCAW zag een protest door de KNBSB beloond.

Het als tweede geeindigde team verloor afgelopen zondag het cruciale laatste duel. Het Rotterdamse Neptunus sloot met de zege het seizoen op de eerste plaats af. HCAW speelde een deel van het duel echter onder protest. In de negende inning maakt een fielder van de club een vang op een geslagen bal van Roel Koolen. Op dat moment was er reeds ťťn Rotterdammer uit. Na de vangbal gooide de verrevelder de bal naar het eerste honk waardoor de vertrokken loper werd uitgemaakt. Het dubbelspel betekende daarmee het einde van de slagbeurt en een 2-2 tussenstand. De scheidsrechter van het tweede honk meende echter dat de bal niet gevangen zou zijn in het outfield. Uiteindelijk ging hij alsnog akkoord met die 'nul' maar het dubbelspel gaf hij niet. Neptunus kwam vervolgens alsnog aan het winnende punt. Ten onrechte, meent nu ook de bond.

De honkbalbond heeft nu besloten dat het duel dinsdag bij een 2-2 stand in de tiende innings moet worden hervat. Mocht de wedstrijd gelijk eindigen dan is HCAW alsnog eerste en zal het aantreden tegen de nummer vier in de competitie. De playoffs lopen geen vertraging op.

Ajax en Trabelsi naderen elkaar

Algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax heeft goede hoop dat Hatem Trabelsi weer in actie gaat komen. Hij zei dit in Studio Sport.

Ajax voerde de afgelopen dagen verscheidene individuele gesprekken met Trabelsi. Hieruit kwam naar voren dat er openingen liggen, waarmee Trabelsi alsnog weer voor Ajax zal gaan uitkomen. Voorheen wees de speler toenaderingspogingen af. Trabelsi staat overigens vermeld op de lijst van Champions League spelers die door Ajax aan de UEFA is verstrekt.

Ajax en Trabelsi leven sinds begin dit jaar in onmin nadat de club een optie voor nog eens twee jaar lichtte. De TunesiŽr betwiste echter de rechtsgeldigheid van het contract. De rechter stelde Trabelsi echter in het ongelijk. Even leek het erop als dat hij voor Arsenal zou kunnen gaan spelen, maar hij kreeg geen Engelse werkvergunning daar hij onvoldoende interlands speelde voor zijn land. Trabelsi lijkt nu voorzichtig eieren voor zijn geld te kiezen. "Hij gaat nu inzien dat hij, als hij nog weg wil, weer aan voetballen moet toekomen", aldus Van Eijden.

Ontslag speler na vechtpartij bij tv

Het Belgische La LouviŤre heeft Rachid Belabed (23) om een opmerkelijke reden ontslagen. De middenvelder sloeg zondag na afloop van een televisie-uitzending een discussiedeelnemer in elkaar.

Het slachtoffer in kwestie was terrorismedeskundige Claude Moniquet. Hij was uitgenodigd voor een programma over moslimextremisme van het televisiestation RTL-TVI. Belabed, die van Marokkaanse komaf is, raakte dusdanig verhit dat hij Moniquet bij de studio opwachtte en aanvloog. "U bent een vijand van de Islam en een racist", zou hij de man hebben toegevoegd. Daarna werd hij door de politie gearresteerd.

Voor La LouviŤre gaf het incident voldoende aanleiding het contract met Belabed te ontbinden. Deze speelde eerder voor Anderlecht, RWDM en het Schotse Aberdeen.

Langer geduld voor Robben

Het herstel van Arjen Robben gaat niet zo snel als aanvankelijk gepland. Hij kampt met een voetblessure.

De aanvaller van het Engelse Chelsea liep de breuk in zijn middenvoetsbeentje op in de voorbereiding toen AS Roma-speler Olivier Dacourt op zijn voet stond.

De medische staf van Chelsea verwacht dat de blessure nog twee weken van herstel behoeft. Dit zou betekenen dat Robben tevens tijdig fit zal zijn voor de kwalificatie interlands van het Nederlands Elftal tegen MacedoniŽ (9 oktober, uit) en Finland (13 oktober, thuis).

Real Madrid naar recordbegroting

De begroting van Real Madrid is dit seizoen immens. De penningmeester kan met trots een plaatje van 300 miljoen euro presenteren. Ter vergelijking in Nederland voetballen Ajax (55), PSV (52) en Feyenoord (50) samen voor iets meer dan de helft.

Vorig jaar was er 38 miljoen euro operationele winst plus 33 miljoen euro buitengewone winst, waardoor de club besloot voor enkele spelers (David Beckham en Walter Samuel) de afschrijvingssom vast te voldoen. Toen werd alsnog 6 miljoen euro aan winst overgehouden. Real Madrid verwacht dit seizoen een winst van 45 miljoen euro te kunnen behalen.

De begroting van 'de Koninklijke' is als volgt opgebouwd (in miljoenen):

Marketing: +137,1
Televisiegelden: +71,6
Kaartverkoop: +66,3
Oefen- en Europese duels: +25,1

Salarissen: -140,2
Operationele kosten: -98,4

Voorzitter Florentino Pťrez kan weinig slecht meer doen in Madrid. Bij zijn aantreden in 2000 kende de club een begroting van slechts 138 miljoen euro en stond er bovendien een schuld van 156 miljoen euro in de boeken. Nu kent de club een batig banksaldo van 169 miljoen euro. Een uiterst lucratieve sanering.

Punten ronde 2

De punten van ronde 2 zijn er doorheen. Een pittige ronde zo blijkt. Alhoewel diverse voetballers veel punten sprokkelden, kozen de users meer voor vedetten die juist niet scoorden.

Ambrosius is heel wat van plan. De weekwinnaar doet vanaf deze ronde mee en is om mee rekening te houden. Met 75 punten behaalde deze user de hoogste score. blerry2003 en Easyedwin verzamelden 74 punten. In de top van het klassement deed Jappio de beste zaken, met 60 punten stoomt hij op naar nu een derde positie. Exalibur sluipt richting top tien. Gorro beweegt zich juist in omgekeerde richting, met 29 punten viel hij dertien plaatsen terug.

Bij de subleagues gaat Best Vooruit 8 op kop. Ze wordt op de voet gevolgd door #filosofie - Vardar Koekepan. De verschillen zijn klein.

Aanstaande vrijdag is er om 18.00 uur wederom de deadline. Tot die tijd kun je je selectie op orde brengen. Na die tijd gedane wissels zullen gelden voor ronde 4. We wensen je veel succes!

FOK!managercrew


Programma ronde 3
17-09 ADO Den Haag - Vitesse
18-09 NEC - PSV
18-09 De Graafschap - FC Groningen
18-09 RKC Waalwijk - RBC Roosendaal
18-09 FC Twente - Willem II
18-09 SC Heerenveen - NAC Breda
19-09 Roda JC - AZ
19-09 FC Den Bosch - AFC Ajax
19-09 Feyenoord - FC Utrecht
24-09 PSV - SC Heerenveen
25-09 Vitesse - FC Den Bosch
25-09 AZ - Willem II
25-09 RBC Roosendaal - Feyenoord
25-09 AFC Ajax - Roda JC
26-09 NAC Breda - RKC Waalwijk
26-09 FC Groningen - NEC
26-09 De Graafschap - FC Twente
26-09 FC Utrecht - ADO Den Haag

'Nederland populair als terreurland'

Icoon Binnenlands nieuwsNederland staat veel meer in de belangstelling van terroristen dan tot nu toe werd aangenomen. Dit meldt althans het Algemeen Dagblad, dat beweert dat er zeker vijftien onderzoeken zouden lopen naar aanslagen in Nederland.

De krant baseert zijn verhaal op de telefonische kliklijn Meld Misdaad Anoniem. In 2004 zijn er tot nu toe al 29 'serieuze en behandelbare' tips binnengekomen over aanstaande terreurdaden, aldus een woordvoerder van de dienst. Tevens zijn er naar aanleiding van deze tips een aantal mensen opgepakt, waaronder vier mensen in Saoedi-ArabiŽ. De binnenlandse veiligheidsdienst AIVD en het Openbaar Ministerie willen vooralsnog niet ingaan op de berichten.

Evenement: Power Unlimited Gameplay

11 en 12 september was het weer zo ver, de Power Unlimited Games Awards, al was het deze keer meer dan alleen maar awards en lag de nadruk vooral op gamen waardoor het evenement ook een naamsverandering heeft ondergaan en tegenwoordig als \'Power Unlimited Gameplay\' door het leven gaat.

Vele aankomende toppers waren op deze beurs voor het eerst speelbaar; Halo 2 voor de Xbox, Gran Turismo 4 voor de PlayStation 2 en Donkey Konga voor de GameCube.

Heb je het allemaal gemist of wil je het nog een keer herbeleven, lees dan snel verder.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #958
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
©FOK.nl e.a.