Evenement: Power Unlimited Gameplay

Op de game awards waren vele nieuwe games te spelen. De populairste hiervan was duidelijk Halo 2 waar het erg druk was. Om Halo 2een beetje exclusief te houden besloot Microsoft pasjes uit te delen en enkel met zo\'n pasje kreeg je de kans om vijf minuten Halo 2 te spelen. Vele jongens stonden te blaffen als honden en te hinniken als paarden om maar zo\'n pasje te krijgen, maar als vrouw hoef je alleen maar even oogcontact te zoeken en je beste glimlach op te zetten om een pasje te bemachtigen.

Eenmaal binnen in de tent kon er plaats genomen worden voor een TV en kon het gamen beginnen. Er werd 4 vs 4 capture the flag gespeeld, waarbij eerst het rode team de vlag moest veroveren en daarna werd gewisseld zodat het blauwe team op jacht moest naar de vlag. Grafisch zag Halo 2 er net als deel 1 erg goed uit en de besturing was ook niet merkbaar aangepast. Echt nieuwe dingen ben ik in mijn vijf minuten niet tegen gekomen, daarvoor was de tijd en de speelruimte te beperkt.

Naast Halo 2 was Fablehet andere paradepaardje van Microsoft. In de korte tijd dat ik dit spel gespeeld heb, heb ik toch een goed beeld gekregen van het spel. Er was één man een andere man aan het pesten en beiden vroegen mij hen te helpen. Toen ik vervolgens de bully wegjaagde was de gepeste man me dankbaar en kreeg ik positieve punten als waardering. Het spel gaf mij een vrij gevoel alsof ik kon doen wat ik maar wilde. Na een paar minuten spelen liep het spel wel vast, maar hopelijk zorgen ze ervoor dat dit bij de uiteindelijke versie niet meer gebeurt. Fable heeft mij in ieder geval niet teleurgesteld.

Nintendo had zijn hele stand in het teken staan van Donkey Konga. Hoewel deze trommelgame zeer vermakelijk is, kregen andere (grotere) games zoals Metroid Prime 2, Mario Paper 2, DK: Jungle Beat, Resident Evil 4, Pikmin 2, Tales of Symphonia, Starfox 2, Viewtiful Joe 2, Baten Kaitos en de nieuwe Mario Tennisniet de aandacht die zij verdienen. Ook stonden de gamepods erg dicht op elkaar waardoor je af en toe in iemands nek stond te hijgen. Nintendo had wel de grootste en beste line-up van de grote publishers.

PlayStation had als grootste naam dit jaar Gran Turismo 4. Dit spel was in een speciale playseat te spelen. Hoewel Gran Tourismo optimaal gebruik maakt van de grafische kracht van de PS2 is het echte racen niet vernieuwend en vind ik een spel zoals Project Gotham Racing 2 fijner spelen.
Een andere grote titel van PlayStation was Killzone, een nieuwe oorlogsshooter. Grafisch erg mooi, maar verder niet een spel dat zich duidelijk van de rest van de massa oorlogsshooters kan onderscheiden. Ik heb het voor elkaar gekregen om klem te zitten in een hek met prikkeldraad waar ik pas uitkwam toen ik het level herstartte, maar ervaren gamers zullen waarschijnlijk ook gewoon om het prikkeldraad heen lopen en hier dus geen last van hebben.
Verder waren bij PlayStation nog The Getaway Black Monday en Ratchet & Clank 3speelbaar.

Bij de overige stands waren ook nog genoeg andere games te spelen waaronder bekende titels zoals Splintercell 3 en Ghost Recon 2. Verder waren er van een aantal games trailers en demo\'s te bekijken die ook de moeite waard waren.