DVD: Het beste van de Lama's deel 1

De eerste groep Lama's bestonden uit: Ruben Nicolai, Arie Koomen, Tijl Beckand, Martijn Oosterhuis en Kristel Zweers. Deze cabaretiers hebben allemaal zelf ook al een eigen show en doen de Lama's erbij. Je hebt ze nu al een tijdje moeten missen op de TV. Maar gelukkig heeft BNN deze DVD op de markt gebracht; Het beste van de lama's deel 1.

Op deze DVD staan drie complete afleveringen die wel in elkaar gezet zijn met de beste stukjes van de bestaande afleveringen. In het menu kan je dan ook kiezen voor het afspelen per aflevering of alles in een keer.
Wat voor dingen kan je verwachten van de lama's?
In elke afleveringen kom je vaak dezelfde spelletjes tegen, ik leg jullie er even snel drie van de twaalf spelletjes uit. Zo heb je Alleen maar vragen. Dit spel wordt door alle lama's gespeeld. De Lama's worden in twee ploegen verdeeld. Het publiek bepaald een onderwerp of een locatie. Twee Lama's gaan tegenover elkaar staan, ÚÚn van hen start de scŔne met een vraag, de andere Lama moet deze vraag beantwoorden met een vraag enz. enz. Bij te lang wachten, bij twijfel of als er geen vraag wordt gesteld, wordt de Lama vervangen door zijn teamgenoot. De dating wordt ook door alle lama's gespeeld. EÚn van de spelers doet mee aan een datingshow. Er zijn vier kandidaten die erg verschillend zijn (Sinterklaas, Peter R. de Vries, Pino, Pipo de Clown). Aan de hand van vragen moet de vrijgezel er achter zien te komen met wie hij/zij te maken heeft en belangrijker nog: wie is de gelukkige? En tot slot een korte uitleg over De voorwerpen ronde, De Lama's worden opgedeeld in twee groepen en krijgen wat voorwerpen voorgeschoteld. Hiermee moeten ze zoveel mogelijk dingen verzinnen.
voorwerpen rondealeen maar vragen
de dating
Zoals ik al zei waren dit er pas drie van de twaalf, maar om nou alle twaalf de spelletjes uit te leggen leek me iets te veel van het goede. Je kunt de volgende stukjes op de DVD terug vinden:

Het beste deel 1
Introductie van de lama's
Dierenwinkel Octopus
Voorwerpen K3 Dildo
Alleen vragen Welk stukje begreep u niet?
Songteksten Je kan niks
Roetschbaan Klokhuis
Ik wil graag zien Vrede in het Midden-Oosten
Dating Potloodventer
Doventolk Veulenslingeren

Het beste deel 2
Dierenwinkel Pijpende giraffe
Voorwerpen Nico
Alleen vragen Nee, natuurlijk niet!
Songteksten Mama
Diashow Zwei, eins
Zoveel manieren om Step right up
Dating Tour de France
Doventolk Bitterbaldansen

Het beste deel 3
Roetschbaan Bloot oog
Voorwerpen Pino
Alleen vragen Meneer van der Goest
Songteksten poesie mouw
Persconferentie Achterin
Leuk om te zien Flipperen in Lourdes
Dating Lege kruk
Doventolk Drijfzandblaasvoetbal

Bonusmateriaal
Op elke DVD staat er wel bonusmateriaal, zo ook op deze DVD. Het gaat om nooit eerder vertoond materiaal van de Lama's. 20 minuten extra lachplezier!
Conclusie
Ben jij iemand die wel van schuine humor houdt? Dan is dit echt wel wat voor jou. Zelf heb ik bijna alle afleveringen van De Lama's op BNN gevolgd en de leukste stukjes zijn nu allemaal terug te zien op deze DVD. Vooral het bonus materiaal heb ik zelf heel hard om moeten lachen, en ik ga jullie niet vertellen waarom. Dan is het leuke er al vanaf voordat je het zelf gezien hebt. De DVD duurt bijna 2 uur en laat je gegarandeerd in de lach schieten. Zelf ben ik erg blij dat ik deze DVD in mijn collectie heb staan, dan kan ik af en toe nog eens kijken totdat de nieuwe afleveringen weer te zien zijn op BNN. Het beeld en geluid is erg goed, maar dat mag je ook wel verwachten van een DVD tegenwoordig. Ik zou zeggen ben jij ook een Lama-fan dan zou ik hem zeker kopen!

DVD-informatie
Genre:Humor
Regio: Vrij
Disctype: DVD 5
Systeem: PAL
Geluid: Dolby Digital 2.0
Beeld Formaat: 4:3
Taal: Nederlands gesproken
De Lama's: Ruben Nicolai, Arie Koomen, Tijl Beckand, Martijn Oosterhuis en Kristal Zweers
Presentatie:Patrick Lodiers
Gasten: Ali B, Georgine Verbaan, Ellen ten Damme, Jamai, Yvon Jaspers, Bracha van Doesburg en Horace Cohen!