FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 28 december 2004

Verdonk laat 2800 uitgeprocedeerden alsnog blijven

Icoon Binnenlands nieuws Minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft 2800 uitgeprocedeerde asielzoekers laten weten dat ze toch in Nederland mogen blijven. Dat heeft Verdonk zelf dinsdag laten weten in een interview met het Nederlands Dagblad. Het gaat om schrijnende gevallen of mensen die buiten hun schuld om niet kunnen terugkeren naar hun thuisland.

Naast de 2800 nieuwe verblijfsvergunningen zijn er inmiddels ook 1800 uitgeprocedeerde asielzoekers uitgezet. De cijfers zijn het gevolg van het opnieuw bekijken van 7162 dossiers. Daarmee zit het ministerie volgens Verdonk "ver boven de planning".

Veel aanrijdingen en dode door gladheid

Icoon Binnenlands nieuws De gladheid die dinsdagavond rond zes uur in delen van het land ontstond door opvriezende wegen heeft voor een groot aantal aanrijdingen gezorgd. In Twente alleen ging het 26 keer mis, waarbij ook een dode is gevallen. Ook op andere plekken in Nederland was het plaatselijk glad, maar dit leidde tot minder problemen. Bij negen kleine aanrijdingen in Groningen en vijf kleine aanrijdingen in Drente vielen geen gewonden.

Volgens de politie was er wel gestrooid in Twente, maar is het na het strooien nog gaan regenen. De regen heeft een groot deel van het strooizout weggespoeld. Vervolgens ging het vriezen, waardoor het op veel plaatsen glad werd. De politie verwacht niet dat de verkeerssituatie in de regio de komende uren zal verbeteren.

'I love radio' nieuwe slogan Radio 538

'I love radio'. Met deze slogan start Radio 538 in januari met een nieuwe reclamecampagne. Met de nieuwe slogan wil het station uitstralen dat Radio 538 passie heeft voor radio. "We zijn allemaal integer en eerlijk met radio bezig", zo zegt directeur Jan-Willem Brüggenwirth van het hitstation.

De campagne is bedacht door dezelfde mensen die ook de oude slogan 'radio=538' verzonnen. De dj's zullen in de nieuwe uitingen met een symbool worden neergezet. Zo komt er bijvoorbeeld een kop koffie of een kraaiende haan te staan als het om Edwin Evers gaat, of een gitaar bij uitingen die over Ruud de Wild gaan.

Leeftijd gamer gemiddeld tussen 24 tot 29 jaar

De Amerikaanse krant The New York Times heeft een onderzoek gedaan naar de leeftijden van gamers. Hieruit is gebleken dat de gemiddelde leeftijd van een console gamer 24 is. Als je hierbij ook nog eens de PC gamers mee gaat rekenen gaat deze omhoog naar gemiddeld 29 jaar.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de afgelopen jaren het aantal 'M-rated' (17 jaar en ouder) games flink is gestegen. Zo was het aantal M-rated games in 2002 nog 8% van de totale game markt. Is het twee jaar later naar 12% gestegen.

Man wacht steniging na kindermisbruik

In Nigeria is een 38-jarige man door de islamitische rechtbank veroordeeld tot de doodstraf door steniging, omdat hij een 10-jarige jongen anaal had genomen. De man had zijn daad in eerdere zittingen al toegegeven, zo meldde een woordvoerder van het hoge islamitische gerechtshof in Gwarzo.

De man werd, terwijl hij de jongen van achteren nam, betrapt door zijn buren. Ook de vader van het slachtoffer was op het moment van delict aanwezig, zo bleek tijdens de rechtszittingen.

De islamitische sharia, die sinds korte tijd weer in Nigeria is ingevoerd, schrijft de doodstraf voor steniging voor bij onder andere homoseksualiteit, overspel en kindermisbruik. In Nigeria zijn ruim twaalf mensen veroordeeld tot de doodstraf door steniging, sinds de invoering van de sharia in 1999.

Ook andere straffen die zijn voltrokken conform de sharia zijn in de ogen van de westerse wereld dubieus. Zo worden bij dieven hun handen afgehakt, en worden mensen die alcohol nuttigen afgeranseld. Vorige week bleek dat in Iran een seksueel misbruikt meisje ook de doodstraf zal krijgen. De 19-jarige Leyla wacht de strop, nadat ze eerst 95 zweepslagen met een staalkabel moet incasseren.

Vrouw wordt ingegraven, wachtende op haar dood.

Vrouw overleden na de voltrekking van de steniging
Foto boven: vrouw wordt tot haar borst ingegraven, conform de sharia, om kort erna tot haar dood gestenigd te worden. Foto onder: impressie van de voltrekking van de steniging bij een andere vrouw.

Carbid populair alternatief voor vuurwerk

Tijdens de jaarwisseling vuurpijlen de lucht in blazen? Of toch liever deksels van melkbussen? Steeds meer Nederlanders stappen over op het schieten van carbid, een goedkoop alternatief voor het reguliere vuurwerk, dat door het nieuwe Vuurwerkbesluit zelfs schaars is geworden in Nederland. Een kilo carbid kost tussen de vijf en zeven euro en je bent er een hele dag mee zoet.

Carbid schieten is niet nieuw. Vooral in het oosten en noorden van Nederland is dit een eeuwenoude traditie. Je stopt een stukje carbid in een melkbus, steekt het via een gaatje bij de bodem aan, zet er een deksel op of een bal en met een knal die tot in de wijde omtrek is te horen komt het geheel tot een ontploffing en het projectiel schiet tientallen meters de lucht in.

Het probleem is dat de regels omtrent carbidschieten per gemeente verschilt. Nicolaas van der Veer, initiatiefnemer van carbidbus.nl waarschuwt hiervoor. 'Aan de ene kant van het weiland kan het legaal zijn, terwijl je aan de andere kant een boete krijgt. Van der Veer probeert de regelgeving via zijn site inzichtelijk te krijgen, wat niet makkelijk is.

Er zijn twee importeurs van carbid, waaronder Van der Veer. Hij heeft een omzetstijging van honderd procent. 'Ik had een voorraad van tien ton, maar ben totaal uitverkocht. Ik heb voor de jaarwisseling nog weer een lading besteld en hoop dat die op tijd binnen is.'

De gemeentebesturen zitten met de nieuwe trend in de maag, omdat ze hierover (nog) geen regels hebben opgesteld. De gemeente Boxtel heeft bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten aangedrongen om een landelijke richtlijn op te stellen. Die is er echter vooralsnog niet gekomen. Wie zelf met carbid aan de slag wil gaan, doet er goed aan eerst de handleiding te lezen.

 carbid
Carbidschieten kan bijvoorbeeld met een deksel of een basketbal.

'Kopspijkers en Friends beste programma's 2004'

Kopspijkers is het beste Nederlandse televsieprogramma van 2004. Maurice de Hond maakte de resultaten van dit onderzoek dinsdag bekend. Maandag meldde De Hond dat Patty Brard het slechtste Nederlandse programma maakte.

Peter R. de Vries en het NOS-Journaal waren het populairst na het satirische programma van Jack Spijkerman op de voet. De beste buitenlandse programma's zijn Friends, Sex & The City en CSI. Maurice de Hond deed zijn onderzoek onder de luisteraars van Radio Noordzee. De hele week maakt De Hond nog resultaten van zijn onderzoeken bekend. Zo heeft hij ook gevraagd welke man en vrouw het aantrekkelijkst zijn.

 Kopspijkers
Kopspijkers is het beste Nederlandse programma.

Op 555 storten kost(te) geld bij Postbank

slimgeboren had ons via de nieuws-submit te melden:

Dagmar (7) en Luc (5) de Jager kwamen maandag van een koude kermis thuis toen zij geld hadden gestort op giro 555, dat ten goede komt aan de slachtoffers van de zeebeving. Ze hadden elk vijf euro uit hun spaarpot gehaald voor het goede doel. Hun moeder verdubbelde dat bedrag. Maar wat bleek: de Postbank bracht zes euro in rekening voor het storten.

'Omdat het een contante storting betrof, moest er zes euro worden betaald', zegt de verontwaardigde moeder. Een woordvoerder van de Postbank meldt dat dit standaard gebeurt bij storting op rekeningen van derden. 'Dat geldt dus ook voor giro 555.'

De directie van de Postbank is echter tot conclusie gekomen dat dit moreel gezien eigenlijk niet kan en heeft zijn medewerkers opdracht gegeven de zes euro niet meer in rekening te brengen. Wie vanaf nu geld stort op giro 555 kan dit gratis doen.

 Dagmar en Luc
Dagmar en Luc balen van de zes euro die de Postbank hen liet betalen. Foto: Rias Immink

Vroege start Discovery Channel

De Discovery Channel ploeg start dit jaar vroeger met koersen dan in de afgelopen jaren. Na een trainingskamp in januari zal ook al de Ronde van Langkawi worden verreden.

Discovery Channel zal in de nieuwe kleuren (zie foto) in januari voor het eerst in Maleisië verschijnen. Na een trainingskamp van 11 tot 21 januari zullen op 27 januari zeven renners aan het seizoen beginnen in Malei"sië. Jose Azevedo, Michael Creed, Antonio Cruz, Tom Danielson, Patrick McCarty, Fumy Beppu en Hayden Roulston zullen daar starten.

Op 31 januari zullen Stijn Devolder, Roger Hammond, Ryder Hesjedal, Leif Hoste, Benoit Joachim, Jason McCartney, Gennady Mikhaylov en Max van Heeswijk in de Ronde van Qatar ook het seizoen starten.

Prinses Máxima zwanger

De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft bevestigd dat prinses Máxima zwanger is. De bevalling zal hoogstwaarschijnlijk in juli 2005 plaatsvinden. Máxima beviel vorig jaar van haar eerste kind, prinses Catharina-Amalia.

In het bericht van de RVD doet Amalia zogenaamd de aankondiging:
quote:
Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Catharina-Amalia, deelt het volgende mede:

"Ik ben heel blij dat ik U nu allemaal mag zeggen dat ik medio juli 2005 een broertje of zusje hoop te verwelkomen. Mijn ouders zijn daar ontzettend dankbaar voor en gelukkig mee. Ik wilde deze gelegenheid ook gebruiken om te bedanken voor alle kaarten en cadeautjes die ik van veel mensen uit het land mocht ontvangen voor mijn eerste verjaardag. Ik heb een hele fijne dag gehad!" .
Eerder berichtte De Telegraaf al dat Máxima in verwachting zou zijn. Dit nieuws werd toentertijd echter niet bevestigd door de RVD. Máxima en Willem-Alexander zegden zelfs een ontmoeting met journalisten af omdat ze bang waren dat de vragen alleen over de zwangerschap zouden gaan.


Al eerder brachten de roddelbladen het nieuws

Joesjtsjenko winnaar Oekraïense verkiezingen

Viktor Joesjtsjenko is officieel uitgeroepen tot winnaar van de verkiezingen die op Tweede Kerstdag plaatsvonden in de Oekraïne. De oppositiekandidaat behaalde 51,99 procent van de stemmen, tegenover 44,19 procent voor Viktor Janoekovitsj. Het opkomstpercentage was ongeveer 77 procent.

De verkiezingen werden uitgeschreven nadat de vorige verkiezingen van 21 november frauduleus verliepen. Het gevolg was dat duizenden aanhangers van de pro-westerse Joesjtsjenko dagenlang op het onafhankelijkheidsplein in de hoofdstad Kiev protesteerden tegen de 'gestolen' overwinning van Janoekovitsj. Hierop werden de verkiezingen ongeldig verklaard.

Verliezer Janoekovitsj heeft al laten weten bezwaar te maken tegen de uitslag. Volgens hem zijn er inbreuken gepleegd op de grondwet. Hij heeft tot dinsdag middernacht de tijd om bij het Hooggerechtshof een klacht in te dienen. Waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) zijn echter van mening dat de verkiezingen relatief netjes verliepen.

Koop een rol in Stargate Alliance

Op eBay is wederom een opmerkelijke veiling verschenen. Dit keer kun je een rol in "Stargate Alliance" winnen. Gelukkig blijken de developers minder hebberig te zijn dan je in eerste instantie zou denken. Het geld dat met deze actie wordt opgehaald zal namelijk ten goede komen van de Child Cancer Relief Foundation.


Mocht je deze veiling winnen, dan word je een van de leden uit de supporting cast. Je hoofd zal volgens de makers op verschillende screenshots terecht komen en zo zul je al snel een ster wanen.

Je kunt de veiling hier vinden. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod op 3100 euro.

Ik wil serieus genomen worden!

Nu het nieuwe jaar bijna gaat beginnen komen overal de verlanglijstjes weer tevoorschijn over wat voor fantastische games we allemaal kunnen verwachten. Natuurlijk kijk ik, net als iedereen, ook uit naar games als Quake IV, Settlers V, Kotor 2 en wat voor games er nog meer aan komen. Maar stiekem hoop ik op wat anders, stiekem hoop ik dat 2005 eindelijk het jaar gaat worden waarin games en de hele industrie er omheen eindelijk eens serieus wordt genomen.

Ex-baas laat comapatiënt ontwaken

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De Amerikaanse comapatiënt Bill DiPasquale is ontwaakt dankzij zijn ex-baas. Nadat hij verteld had dat de patiënt moest opstaan en weer aan het werk moest gaan, werd DiPasquale wakker.

De man werd eind november ontslagen bij het restaurant waar hij werkte wegens zijn overmatige drankgebruik. Hierop sloot DiPasquale zich op in zijn appartement en dronk zoveel alcohol dat hij het bewustzijn verloor. Toen familieleden hem op twee december halfdood en bewusteloos aantroffen werd de man naar het ziekenhuis gebracht, alwaar zijn situatie continu verslechterde.

Toen DiPasquales ex-baas hoorde wat zijn vroegere werknemer was overkomen reageerde hij met "Vertel hem dat hij moet opstaan, en verdomme terug aan het werk moet gaan!" Toen een vriend van DiPasquale dit in zijn oor fluisterde, ontwaakte de patiënt en mompelde "Ik moet terug aan het werk." Zijn herstel verloopt voorspoedig.

Dodental zeebeving opgelopen tot 56.000

Bij de ramp in Zuidoost-Azië zijn inmiddels zeker 56.000 mensen om het leven gekomen. Dit hebben het Franse persbureau AFP en het Britse Reuters geconcludeerd op basis van voorlopige cijfers en schattingen van functionarissen in de door de ramp getroffen gebieden, aangevuld met gegevens uit andere bronnen.

In Sri Lanka zijn tot nu toe 18.000 doden geteld, maar de autoriteiten vrezen dat dit aantal zal oplopen tot 25.000. In Indonesië zijn zeker 27.000 mensen omgekomen en in India meer dan 8500. Thailand kent tot nu toe een officieel dodental van 1516. Ook in het Afrikaanse land Somalië lieten vele mensen het leven als gevolg van de vloedgolf.

Onder de doden zijn zeker honderd toeristen, maar vermoedelijk nog veel meer. Alleen al in Thailand wordt gevreesd dat 700 vakantiegangers zijn omgekomen. Frankrijk heeft al 22 onderdanen verloren, het Verenigd Koninkrijk zestien en Italië dertien. In ieder geval drie Nederlanders zijn al om het leven gekomen, onder wie een driejarig meisje. Dertien landgenoten worden nog vermist. Ook drie Belgen hebben in Azië het leven gelaten. Het gaat om een 60-jarige vrouw en twee babies.

Terugkeer
De eerste Nederlandse vakantiegangers uit Thailand en Sri Lanka kwamen vanochtend aan op Schiphol. Vaak gekleed in luchtige of geleende warme kleding werden zij herenigd met familie en vrienden.

Foto rechts: Een emotioneel weerzien op Schiphol (Bron: RTL Nieuws).

Wereldzaalvoetballer van het Jaar nu op gras

De Wereldzaalvoetballer van het Jaar, Falcao, gaat het het komend seizoen ook op het veld proberen.

De 27-jarige Braziliaan heeft een contract van zes maanden getekend bij São Paulo FC, bij tevredenheid wordt het contract verlengd.

in 2001 speelde Falcao ook al eens bij São Paulo FC, toen overigens zonder veel succes.Tijdens de wereldkampioenschappen Futsal van dit jaar werd Falcao met dertien doelpunten topscorer, Brazilië sneuvelde toen in de halve finales tegen de latere kampioen Spanje.

Leerlingen hacken schoolcomputers

slimgeboren en klootmongool hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Drie leerlingen van het Driestar College in Gouda zijn van school gestuurd omdat ze computers hebben gehackt. Het drietal kon zo bij persoonlijke informatie van docenten en leerlingen komen en heeft deze gegevens op internet gezet.

De VWO-leerlingen zijn niet alleen van school verwijderd, het college heeft ook aangifte gedaan van computervredebreuk. De betreffende scholieren zijn nog niet aangehouden of verhoord.

Veendam opgeschrikt door afpersingszaak

Algemeen directeur Van der Steen heeft bekendgemaakt dat drie spelers uit het beloftenteam van BV Veendam met onmiddellijke ingang zijn geschorst.

De drie voetballers, in de leeftijd van 18 tot 22 jaar, zouden zeven spelers uit de C- en D-jeugd van de club maandenlang afgeperst hebben. De schorsing duurt in ieder geval tot 1 maart, maar de kans bestaat dat de drie definitief worden weggestuurd.

De slachtoffers, in de leeftijd van 11 tot 13 jaar, zouden onder anderen zijn gedwongen geld aan hun ouders te vragen om naar McDonalds te gaan. Met dat geld bezochten de 'volwassen' spelers vervolgens de rosse buurt. De kinderen zouden ook zijn geslagen. De ouders van de jongetjes kwamen in november achter de afpersingen en hebben de club gewaarschuwd.

'CIA brengt verdachten over naar martellanden'

slimgeboren, neegij, Borz en DrJackle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Terreurverdachten worden door de Amerikaanse geheime dienst CIA met een schimmig vliegtuig overgebracht naar landen waar wordt gemarteld. De krant Washington Post meldt dit maandag op basis van eigen onderzoek.

Het toestel van het type Gulfstream V staat geregistreerd op een bedrijf. De eigenaren van dit bedrijf zijn geboren in de jaren '40, '50 en '60. Hun sofi-nummers zijn echter pas uitgegeven vanaf 1998.

Het vliegtuig is op tal van plaatsen wereldwijd gesignaleerd. Het kwam onder meer in Afghanistan, Indonesië, Irak, Jordanië, Koeweit, Libië, Marokko, Pakistan, Saudi-Arabië en Oezbekistan. Ook op de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay op Cuba is het vliegtuig gezien. Op Guantanamo Bay zitten ongeveer 550 terreurverdachten vast.

De CIA wilde niet reageren op de bevindingen van The Washington Post. Eerder meldden andere media al dat de VS verdachten over laat brengen naar landen waar wordt gemarteld.

Gulfstream V
Gulfstream V

The House of the Dead III screenshots

Sega heeft onlangs weer nieuwe screens vrijgegeven van The House of the Dead III. In dit spel zul je op bijna alles moeten schieten dat beweegt. Het is wel verstandig om een lightgun bij deze game aan te schaffen.

Het ziet er naar uit dat de PCversie precies hetzelfde zal zijn als de eerder verschenen Xboxversie. De game staat geplanned voor februari 2005.

Tenslotte zijn dit de screenshots:






Amerikanen massaal naar 'Meet the Fockers'

Amerikanen trokken dit weekend massaal erop uit om 'Meet the Fockers' te zien in de bioscoop. Dit vervolg op 'Meet the Parents' haalde 46 miljoen dollar op in drie dagen. De hoofdrollen worden gespeeld door Ben Stiller, Robert De Niro, Barbra Streisand en Dustin Hoffman. De film scoort meteen de beste opening ooit tijdens de kerstdagen. Het record stond op dertig miljoen dollar voor 'Catch me if you can'.

Jim Carreys 'Lemony Snicket' duikelde naar de tweede plek met een opbrengst van 12,6 miljoen dollar. Op drie kwam 'Fat Albert' binnen, een film gebaseerd op het door Bill Cosby bedachte tekenfilmfiguurtje. De film bracht 10 miljoen dollar op. Leonardo DiCaprio was dit weekend weer een keer te zien in een film en wel in 'The Aviator', over het leven van miljardair Howard Hughes. DiCaprio moest echter met de vierde plaats genoegen nemen.

Opmerkelijk was de release van de film 'Darkness', die in Europa twee jaar geleden al uitkwam. De horrorfilm was een last-minute keus van de filmmaatschappij om het met kerst uit te brengen. Darkness schopte het tot de zevende plek.

Meet The Fockers draait vanaf 10 februari in Nederland. The Aviator staat gepland voor 20 januari.

Filmposter Snicket 12
The Fockers komen pas in februari 2005 naar ons toe.

Been van vrouw verscheurd door rottweiler

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 51-jarige vrouw uit Herstal, bij Luik, is in de nacht van maandag op dinsdag zwaar verwond door een rottweiler. Ook haar echtgenoot liep verwondingen op. De hond, die voor enkele dagen verbleef bij het echtpaar, viel de vrouw aan in huis.

De rottweiler beet haar eerst in de kuiten en daarna verscheurde hij bijna haar volledige been. Vervolgens beet de hond de 56-jarige echtgenoot van het slachtoffer in de schouders toen hij tussenbeide trachtte te komen.

Beide slachtoffers moesten voor verzorging naar het ziekenhuis. Het been van de vrouw moet waarschijnlijk geamputeerd worden. De hond werd door de politie overmeesterd en afgemaakt.

Rottweiler

Pietje Bell best bekeken Nederlandse speelfilm

'Pietje Bell' is op eerste kerstdag door 1,5 miljoen mensen bekeken. Daarmee was de door de KRO uitgezonden speelfilm op Nederland 1 meteen marktleider. Een op de vier Nederlanders zat aan de buis gekluisterd om naar deze familiefilm te kijken. Dit betekent dat Pietje Bell de best bekeken Nederlandse speelfilm sinds tijden is.

De KRO heeft sinds 1998 een coproductiebeleid ingezet met als doel brede familiale speelfilms te coproduceren. 'Kruimeltje', de eerste in deze reeks, ook meer dan een 1 miljoen kijkers, zowel bij de eerste uitzending als ook bij de herhaling. De andere films in deze reeks, Pietje Bell 2, de jacht op de tsarenkroon, Kameleon 1 en Kameleon 2, mogen pas later op televisie uitgezonden worden maar trokken stuk voor stuk in de bioscoop rond de 700.000 bezoekers.

In de categorie buitenlandse films scoorde 'Harry Potter en Philosopher's Stone' enorm goed. Maar liefst 1,8 miljoen kijkers keken maandagavond naar SBS6, die de film uitzond. De meeste kijkers waren tussen de 20 en 49 oud. Met 1,8 miljoen kijkers is Harry Potter de best bekeken film op tv sinds jaren. SBS6 zendt in de toekomst ook de vervolgen uit van de Harry Potter-serie.

IGN reikt awards uit

Zo aan het eind van het jaar komen weer alle jaaroverzichten boven. Niet alleen bespreekt het journaal de interessantste nieuwsonderwerpen, ook games worden aan het eind van het jaar beloond met prijzen! Eerder reikte het gamesblad Edge al zijn awards uit en ook SpikeTV was van de partij.
Nu was IGN aan de beurt en ze hebben flink uitgepakt. In totaal zijn er wat games betreft meer dan 50 awards verdeeld en ook op muziek, film en sportgebied heeft IGN awards uitgereikt. De winnaar van de "beste game van het jaar-award" wordt 16 januari bekend gemaakt. Alle awards zijn hier te vinden.

Blind date leidt tot nachtje cel

lizardtattoo herschreef onderstaand bericht:

Een 58-jarige man uit Den Haag heeft een nacht in de cel door moeten brengen omdat hij stomdronken op een blind date verscheen.

Toen de man gisteravond op het station van Venlo aankwam voor zijn afspraakje, was hij stomdronken. De vrouw met wie hij zou daten zag het niet zo zitten en bracht hem naar de EHBO-afdeling van het ziekenhuis. Omdat ze daar ook niets met hem konden en het onverantwoord was om de man weer op de trein terug naar Den Haag te zetten, werd besloten de man ter ontnuchtering in te sluiten.

Dinsdagochtend kwam de man weer bij zijn positieven en kon hij alsnog vertrekken.

Valencia saneert schulden door sloop stadion

De Spaanse voetbalclub Valencia heeft dinsdag van het stadsbestuur toestemming gekregen het Mestella stadion af te breken en op de vrijkomende grond huizen te bouwen.

Naar schatting zal dit de Spaanse landskampioen 270 tot 320 miljoen euro op gaan leveren. Met dat geld kan de noodlijdende club zijn schulden saneren, de club staat ongeveer 90 miljoen euro in het rood.

Het geld dat overblijft zal worden gebruikt voor het bouwen van een nieuw stadion. De voetbaltempel die de club op het oog heeft, kost 150 miljoen euro en biedt ruimte aan 70.000 toeschouwers. De oplevering daarvan zou over vier jaar zijn.

Schiet maar raak met Back to Earth 2

Fan van retro-schietspellen? Bekijk dan eens Back to Earth 2:

Back to Earth 2 biedt diverse ruimteschepen en is makkelijk met de muis te besturen. Diverse combinaties van vuurkracht zijn mogelijk en het geheel is ook nog instelbaar. 8 werelden, met elk 4 levels en natuurlijk een eindbaas bij elk level geven voorlopig genoeg knalwerk om feestelijk het nieuwe jaar in te gaan.

Een 30 minuten probeerversie is hier te downloaden. Eventueel kan het volledige spel voor zo'n 16 Euro gekocht (en daarna gedownload) worden via Alawar.com

DVD: Het beste van de Lama's deel 1

De Lama’s is een improvisatiekomedie format gebaseerd op de succesvolle Channel 4-serie ‘Who’s line is it anyway’, van de makers van ‘Have I Got News For You’.

Het programma is een combinatie van bekende en minder bekende theatersportgames en een flinke dosis komedie. Niets staat vast, alles is geïmproviseerd! Veel fans zitten te wachten op de nieuwe afleveringen van De Lama's bij BNN, maar helaas moeten we daar nog even op wachten. Gelukkig komt BNN met het beste van het eerste seizoen Lama's op DVD. Ikzelf als grote Lama-fan moest deze DVD dus hebben. Wil jij weten wat DE lama's zijn en doen? En wat er te vinden is op de DVD? Lees dan verder...

Mercedes laat rechtzaak ook gaan

Ook Mercedes heeft de rechtzaak om met V10-motoren te mogen blijven rijden definitief afgeblazen. Niet omdat ze de rechtzaak niet zouden winnen, maar om hoge kosten te voorkomen.

De rechtzaak die BMW, Mercedes en Honda gezamenlijk tegen de FIA wilden aanspannen is definitief van de baan. Mercedes heeft als laatste van de drie motorfabrikanten besloten om gewoon de regelwijziging te volgen. Volgens Norbert Haug waren zijn adviseurs wel optimistisch over de uitkomst van een rechtzaak.

Haug vertelde wel de reden waarom dan is gestopt met de actie tegen de verplichting om V8-motoren te ontwikkelen: "Het zou een lange juridische strijd worden. Gedurende die tijd zouden we gedwongen zijn om te werken aan de ontwikkeling van twee motorspecificaties en dit wilden we voorkomen."

Litmanen in gesprek met Livorno

Het ziet er naar uit dat Jari Litmanen (33) nogmaals op avontuur gaat. De Fin is momenteel in onderhandeling met het Italiaanse Livorno.

Livorno, dat momenteel elfde staat in de Serie A, wil de Finse voetballer tien dagen op proef, waarna het een besluit zal nemen. Ook wordt er nog over de salariseisen van de Fin gesproken. Indien de stage niet slaagt, zal Litmanen het seizoen in het voorjaar gewoon voortzetten bij FC Lahti.

Litmanen was nooit eerder actief in Italië, wel speelde hij naast Finland in Nederland, Spanje en Engeland.

Moordenaar Ruurlo was uit op wraak

De 32-jarige man die op eerste kerstdag in het Gelderse Ruurlo (gemeente Berkelland) zijn 22-jarige ex-vrouw en 46-jarige schoonmoeder Latifa Omar vermoordde, had zijn wanhoopsdaad vooraf aangekondigd. Een kennis van de uit Afghanistan afkomstige getroffen familie Omar zegt in het Algemeen Dagblad dat de vrouw wist dat ze vroeg of laat door toedoen van haar ex zou sterven.

De 22-jarige vermoorde moeder van twee kinderen (3 en 5 jaar) leefde al sedert de scheiding in maart van dit jaar in grote angst. Haar ex-man kon niet verkroppen dat ze hem had verlaten en zon op wraak.

De man doodde, voor de ogen van zijn eigen twee kinderen en vier kinderen van zijn voormalige schoonmoeder, zijn ex-vrouw met pistoolschoten in de woning van haar moeder aan de Verlengde Kroezelaan in Ruurlo. Daarna nam hij zijn ex-schoonmoeder onder vuur; Zij overleed later in een ziekenhuis. Hierna gaf de man zichzelf aan bij de politie en bekende een liquidatie te hebben uitgevoerd.

Een politiewoordvoerder zegt dat de politie op de hoogte was van het wraakzuchtige karakter van de man. ''We hebben zijn ex-vrouw geholpen met het vinden van een schuilplaats, ergens in het land. Daar heeft hij haar nooit gevonden. Ook was er de afspraak dat wij zouden worden ingeseind wanneer hij bij zijn ex-schoonmoeder kwam opdagen.'' Het was de politie echter niet bekend dat de 22-jarige vrouw de kerstdagen bij haar moeder zou doorbrengen.

'AZ verlaagt capaciteit uitvak'

AZ zou bezig zijn om het vak voor de bezoekende supporters te verkleinen, aldus meldt de website van de Supportersvereniging van Feyenoord.

In het kader van de gelootte bekerwedstrijd AZ-Feyenoord van 26 januari lieten de Alkmaarders weten dat er dan Rotterdamse fans welkom zijn. Eerder deze competitie bezigden Feyenoordfans kwetsende spreekkoren op de tribune. Desondanks zullen er dit keer wederom uitfans welkom zijn, maar wel minder, als gevolg van de capaciteitsverlaging.

AZ hoopt in plaats van de huidige 840 nu 600 staanplaatsen te realiseren. Het blijft daarmee nog binnen de door de KNVB gestelde normen. De oude Alkmaarder Hout heeft totaal capaciteit voor 8390 toeschouwers.

De Loor verliest strijd om meer reclameruimte


Schaatsster Barbara de Loor mag niet met het logo van haar privé-sponsor op haar linkerbeen schaatsen. Dit heeft de voorzieningenrechter dinsdag bepaald.

De Loor spande onlangs een kort geding aan tegen de KNSB. De 30-jarige Schaatsster wilde evenveel reclameruimte op haar pak als de grote sponsorteams.

Volgens de rechter wees de schaatsbond terecht naar de reglementen. Die zeggen dat De Loor als onafhankelijk rijdster het linkerbeen niet mag gebruiken.

"Bij mij staat het logo van bondssponsor Aegon op beide benen, terwijl ik geen gebruik maak van de faciliteiten van Aegon. Ik voel me tekort gedaan in vergelijking met de concurrenten van de commerciële ploegen, want ik kan de plek op mijn linkerbeen niet vermarkten", zei de Loor eerder.

Onderscheiding voor Hannawald

De Duitse skispringer Sven Hannawald heeft van de organisatie van de befaamde Vierschansentoernee een onderscheiding ontvangen. Een 'gouden ski met blauwe band en briljanten' valt hem ten deel wegens zijn grote staat van dienst. Als enige springer won hij eens alle vier de wedstrijden op rij.

In 2001 vloog Hannawald in supervorm naar eerste plaatsen in Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen, Innsbruck en Bischofshofen. Geen enkele springer kan hem dat nazeggen. Verleden jaar kwam de Noor Sigurd Pettersen tot drie zeges. In de derde wedstrijd te Innsbrück kwam hij echter niet op het podium. Hannawald is de allereerste springer die de prijs ontvangen heeft.

De komende editie van de Vierschansen zal echter zonder Hannawald geschieden. De Duitser kampt met burn-out verschijnselen en zal derhalve niet deelnemen. Hij zal wel als toeschouwer aanwezig zijn. Woensdag 29 december start de wedstrijdserie op de Schattenberg-Schanze van Oberstdorf. Grote favoriet voor de zege is dit jaar tweevoudig toerneewinnaar Janne Ahonen, die dit seizoen al zeven van de acht wereldbekerwedstrijden op zijn naam schreef.

Website McDonald's gehackt

slimgeboren had ons via de nieuws-submit te melden:

De Chinese website van McDonald's is tijdens de kerstdagen gehackt. De hacker plaatste een doodshoofd op de webpagina van de fastfoodketen met daarbij de tekst: "protest tegen McDonald's officiele webpagina met daarop Taiwan als een land." Hij protesteerde met zijn actie tegen het feit dat McDonald's Taiwan ziet als een onafhankelijk land.

Veel Chinezen beschouwen Taiwan als een afvallige provincie. Taiwan is sinds 1949 onafhankelijk van China. De site is inmiddels weer hersteld.


De gehackte site, met dank aan LuCarD

Verloren seizoen voor Jordi Cruijff

Studio Sport meldt dat Jordi Cruijff vorige week een operatie aan zijn rechterknie ondergaan heeft en waarschijnlijk pas in mei weer wedstrijdfit is.

De 30-jarige aanvaller zit sinds afgelopen zomer zonder club en hield zijn conditie even op peil bij Swansea City uit de Engelse Football League Two en stond in de belangstelling van een club uit Dubai.

Vorig seizoen speelde Cruijff nog voor het Spaanse RCD Espanyol, maar kreeg daar geen nieuw contract aangeboden. Zijn laatste wedstrijd speelde hij op 16 mei 2004 in de uitwedstrijd tegen RCD Mallorca (4-2 verlies)

De negenvoudig international begon zijn professionele loopbaan in 1993 bij FC Barcelona B en debuteerde een jaar later onder zijn vader en trainer Johan Cruijff in het eerste elftal. Tussen 1996 en 1999 kwam Jordi uit voor Manchester United en daarna was hij actief voor Celta de Vigo en Alavés, waarmee hij in 2001 de finale van de UEFA Cup verloor van Liverpool (4-5).

[upd] Kans op astero?deinslag in 2029 groter

De kans dat de asteroïde 2004 MN4 de aarde raakt is door nieuwe observaties opnieuw gestegen. Dat is op de webpagina van het Near Earth Object Program van de NASA te zien. De asteroïde met 4 op de Torino schaal maakt een even grote kans de aarde te raken, als dat het balletje op de 0 valt bij de Amerikaanse roulette.

Op 23 december hebben wetenschappers gezegd dat de asteroïde een kans van 1 op 300 had om de aarde te raken. Omdat de asteroide nu in het gezichtsveld van de aarde is, kunnen er veel observaties gedaan worden, waarmee de baan beter berekend kan worden.

Vrijdag werd de kans op inslag bijgesteld tot 1 op 63, en zondag tot 1 op 45. Er werd verwacht dat verdere analyse de kans zou reduceren maar niet is minder waar. Na 176 observaties tot vandaag aan toe is de kans dat de 390 meter brede asteroïde met een inslagenergie van 1480 Megaton (1.480.000 kiloton) aan TNT al een kans van 1 op 37 maakt dat deze de aarde raakt. De atoombom op Hiroshima had een kracht van 12,5 kiloton (0,0125 Megaton).

De asteroïde heeft 41 keer een potentiële kans dat hij inslaat, waarvan de grootste kans op vrijdag 13 april 2029 is met een tot nu toe berekende kans van 1 op 37 (2,7 procent). Momenteel zijn er 654 bekende asteroïden die op de Aarde kunnen inslaan, aldus Spaceweather. Dit is slechts een klein deel van wat er werkelijk rondvliegt.

UPDATE:

Hoewel gisteren de inslagkans nog op 1 op 37 werd berekend, is de kans op inslag verlaagd naar 1 op 26.000. Klik hier voor meer info.

Armstrong Amerikaans sporter 2004

Armstrong is door de Amerikaanse pers voor het derde jaar op rij tot sportman van het jaar uitgeroepen. Alleen Michael Jordan had die eer eerder.

De aangesloten schrijvers, radio- en tv-mensen van Associated Press konden stemmen op hun sporter van het jaar. Armstrong kreeg 51 keer de eerste plaats op een stembiljet en in totaal 312 punten. Daarmee won hij de prijs voor de derde keer op rij, wat voor hem alleen Jordan tussen 1991 en 1993 had gepresteerd.

Armstrong was blij met de prijs: "Voor mij was het een speciaal jaar. Het is altijd leuk om de Tour te winnen, maar dit jaar was het extra speciaal omdat ik het record verbrak en geschiedenis schreef." Hij beseft echter wel de betrekkelijkheid van de prijs: "Ik kan de Ronde van Vlaanderen winnen, maar dan zal ik niet AP's sportman van het jaar worden."

Vrachtwagen met bier geschaard

Op de N11 tussen Bodegraven en Zwammerdam is een vrachtwagen met kratten bier dinsdagochtend geschaard. Daarbij verloor deze een deel van zijn lading. Ruim twee uur werd de weg door de politie afgesloten om de ongeveer twee- tot driehonderd van de wagen gevallen kratjes op te ruimen.

Rond kwart over acht schaarde de vrachtwagen. Deze moest uitwijken voor een personenauto en raakte in een slip. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Menotti voor de derde maal terug bij Independiente

De 66-jarige Argentijn César Luis Menotti wordt voor de derde keer in zijn loopbaan trainer van de Argentijnse club Independiente.

Menotti tekende een eenjarig contract bij de club uit Avellaneda en maakt daarmee het honderdjarig bestaan van de club als coach mee. De Argentijn was eerder trainer bij de club tussen januari en juli 1997 en van december 1997 tot en met december 1999.

'El Flaco', de Dunne, was voor het laatst werkzaam voor Rosario Central in 2002 en was onder meer ook coach bij River Plate, Boca Juniors en FC Barcelona. In 1978 leidde hij Argentinië in eigen land naar de wereldtitel, door het Nederlands elftal in de finale met 3-1 te verslaan.

Menotti is de opvolger van Ricardo Daniel Bertoni, die in 1978 in de WK-finale tegen Nederland (3-1) de derde goal scorde.

Opta legt spammers flinke boetes op

geos had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonTelecomtoezichthouder Opta heeft voor het eerst boetes opgelegd voor het verzenden van ongewenste reclame-e-mails en sms-jes, zogenoemde spam. Twee kleine ondernemingen en één persoon moeten in totaal 87.500 euro betalen.

De hoogste boete van 42.500 euro kreeg een spammer die vier afzonderlijke spamverzendingen op het internet op zijn geweten heeft. Deze 'spammert' heeft volgens de telecomwaakhond onder meer Adolf Hitlers-boek Mein Kampf in een spamrun aangeprezen. Dat deed de man uit naam van Rejo Zenger van Spamvrij.nl, die hij op deze manier terug wilde pakken voor Zengers strijd tegen spammers. Opta heeft geen naam bekend gemaakt van degene die de boete heeft gekregen. Wel is duidelijk dat de bewuste spammer ook betrokken is geweest bij de beruchte SNK-spam. Hierbij heeft de persoon samengewerkt met het Hilversumse bedrijf Groenendaal Uitgeverij. Dit bedrijf kreeg een boete van 25.000 euro opgelegd.

De Opta legde ook een boete van 20.000 euro op aan de Stichting Yellow Monday uit Etten-Leur, die actief was onder de naam 'Purple Friday'. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor sms-spam. Onder gebruik van de sms-code 3545 werden ongevraagd sms-berichten verzonden, zonder dat de ontvanger daarvoor toestemming had verleend en zonder dat de juiste adresgegevens van de verzender werden vermeld. De ontvanger werd per bericht 1,10 euro in rekening gebracht.

Van Velde mogelijk toch aan de start

Lange tijd stond zijn deelname op losse schroeven, maar Gerard van Velde zal waarschijnlijk toch meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen sprint in Groningen.

Na de wereldbekerwedstrijden in Azië kreeg de schaatser een ontsteking in het heupgewricht. De sprinter uit Heerde hervatte maandag na een gedwongen pauze van tien dagen de training. Tot tevredenheid van coach Geert Kuiper maakte hij de hele oefensessie af. "Heeft Gerard geen terugslag, dan is hij van de partij," aldus Kuiper. "Hij is blij dat hij in elk geval weer wat heeft kunnen doen."

Van Velde is er veel aan gelegen om deel te nemen aan de NK, waar zowel bij de mannen als bij de vrouwen vier tickets te verdienen zijn voor de WK sprint in Salt Lake Ciy, half januari. Een opvallende naam op de deelnemerslijst bij de mannen is Carl Verheijen. De allrounder van TVM wil met het oog op het naderende EK in Heerenveen zijn sprint wat aanscherpen.

Bij de vrouwen verdedigt Marianne Timmer haar nationale titel. Als ze die prolongeert, evenaart ze het record van Christine Aaftink, die tussen 1987 en 1994 zeven keer met de bloemen stond te zwaaien. Wereldkampioene allround Renate Groenewold staat ook aan de start. Zij bereidt zich na een tegenvallend NK allround voor op de EK, begin januari in Heerenveen.

'Ruim 20 procent vuurwerk is gevaarlijk'

Borz had ons via de nieuws-submit te melden:

Een onderzoek uitgevoerd door de inspectiedienst van het ministerie van VROM heeft uitgewezen dat ruim 20 procent van het vuurwerk gevaarlijk is, omdat het onvoldoende stabiel is. Het vuurwerk heeft de kans dat het na aansteken om kan vallen en dan in een cirkel van 25 meter verwondingen zou kunnen veroorzaken.

Samen met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzocht de dienst onder meer vuurwerkartikelen als flowerbeds, minicakeboxen en multishots. Dit vuurwerk hoort zijn lading in zes tot tien schoten verticaal in de lucht te schieten. Ruim 20 procent van de onderzochte monsters viel om.

OOk werd het vuurwerk onderzocht op lontvertraging en samenstelling. Het vuurwerk moet minimaal drie en maximaal acht seconden na het afsteken afgaan en het mag niet te veel kruit bevatten.

De inspectiedienst heeft gevaarlijke partijen vuurwerk uit de handel gehaald.

Onthoofding getoond op rockconcert

Borz en DrJackle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Tijdens een rockconcert in Japan zijn de videobeelden van de onthoofding van de 24-jarige Japanner Shosei Koda getoond op een groot scherm.

Shosei werd in oktober in Irak ontvoerd en onthoofd. De beelden werden op het internet geplaatst door de moordenaars. Circa 5000 mensen, voornamelijk tieners en twintigers, bezochten het concert.

De sponsors wisten niets van de actie en hebben excuses aangeboden aan de nabestaanden van Shosei.

Gratis Operating System en gratis games

Van de populaire Live Linux CD Knoppix is een nieuwe gratis games variant gemaakt. Versie 3.7.0.1 biedt meer dan 700Mb aan games en is compatible met (bijna) alle populaire video- en geluidskaarten.

Je kunt de ISO file op verschilllende manieren downloaden. Via Http, via ftp of Torrent. Even op een cd-rom branden, je pc ermee opstarten en je kunt gamen.

Als dat nog niet genoeg is, kun je hier een games variant van Morphix downloaden. Vanzefsprekend ook geheel gratis. Morphix is gebaseerd op Knoppix.

Rooney in opspraak

Wayne Rooney loopt het risico op een schorsing vanwege een overtreding op tweede kerstdag.

De spits van Manchester United raakte in opspraak omdat hij in de competitewedstrijd tegen de Bolton Wanderers zijn tegenstander Tal Ben Haim in het gezicht sloeg. De arbiter zag het voorval niet, maar televisiecamera's registreerden de ovetreding wel.

Volgens de coach van Bolton, Sam Allardyce , had Rooney geluk dat hij geen rode kaart kreeg. "Ik geef toe dat Tal makkelijk ging liggen, maar je kunt er niet omheen dat Rooney hem in het gezicht raakte", aldus de trainer voor de BBC. Rooney mag dinsdag in de uitwedstrijd tegen Aston Villa in ieder geval spelen, omdat de FA de zaak niet eerder dan woensdag in behandeling zal nemen.

Men2B naast boyband ook vorm van kanker

Sjimmie had ons via de nieuws-submit te melden:

Men2B is vooral bekend als de boyband die uit Popstars - The Rivals is voortgekomen. Minder bekend is dat Men2B ook een geheel andere betekenis heeft. Het staat namelijk ook voor Multiple Endocriene Neoplasie type 2B. 'Men2' is een erfelijke vorm van kanker, die zich openbaart in de bijnieren, de alvleesklier en de schildklier. In Nederland zijn er 350 mensen die aan de ziekte lijden.

Een daarvan is Cor Schols die de zusterziekte van Men2B heeft: Men2A. In een boze mail naar artiestennieuws.nl schreef hij het volgende: "Dit vind ik dus weer typisch iets voor medialand. Ik vind het werkelijk dieptreurig dat de naam van een ziekte als bandnaam wordt gebruikt. Diep triest. "Het is een erfelijke ziekte en ik - en velen met mij - hebben een aantal mensen aan de dood verloren door deze ziekte. Ik snap het niet. Men probeert het perfecte image te vinden voor the boys, men doet er alles aan om het tot een succes te maken. Maar het verzinnen van een goede bandnaam lijkt niet mogelijk."

RTL4 is naar verrast door de naamkwestie. Een woorvoerster laat weten dat ze niet op de hoogte waren van het bestaan van de ziekte Men2B. Het gaat volgens haar dan ook om stom toeval. "Het was natuurlijk niet onze bedoeling om mensen te kwetsen", aldus de RTL-woordvoerster.

Nieuwe uitbreidingen voor IL-2 Sturmovik

Voor de flightsim IL-2 Sturmovik heeft X1 Software de uitbreiding, genaamd Case Blue, aangekondigd. Deze is compatible met zowel IL-2 Sturmovik of IL-2 Forgotten Battles.

De uitbreiding kan via digitale download worden besteld voor 16 Euro op de site van Matrix. Over een paar weken kan er ook een hardcopy versie besteld worden.

In Case Blue ben je een Duitse of Russische ace piloot en zul je in de oorlog meehelpen aan de overwinning van eerdergenoemde landen. Er zijn meer dan 400 multiplayer en 550 singleplayer missies te spelen in deze uitbreiding.

Je kunt de download hier bestellen.

Een andere uitbreiding, genaamd The Last Days is op dezelfde site, voor hetzelfde bedrag hier te downloaden.

The Last Days biedt meer dan 1600 missies in Lvov, Berlijn, Hongarije en de Adrennen. Evenals Case Blue is ook deze versie compatible met zowel IL-2 Sturmovik of IL-2 Forgotten Battles.

Spa-Francorchamps zoekt 50 miljoen

Het circuit Spa-Francorchamps heeft de komende jaren een investering nodig van 50 miljoen euro. Momenteel wordt gezocht naar financiers voor dit bedrag.

Om te blijven voldoen aan de eisen van de Formule 1 zal Spa-Francorchamps de komende jaren een aantal verbeteringen aanbrengen. Voor de veiligheidseisen moeten een aantal kleine aanpassingen worden gedaan en de toegang van het circuit moet worden verbeterd. Daarnaast wil het circuit 40 nieuwe paddocks en een tribune van 280 meter en drie verdiepingen bouwen.

Daarvoor is wel een bedrag van 50 miljoen euro nodig. Een bedrag dat de circuitorganisatie niet in een laatje heeft liggen. Daarom zijn ze momenteel in gesprek met banken en financiële groepen. Als de financiering snel rond komt zouden de aanpassingen in 2007 klaar moeten zijn.

Montagny kanshebber bij Minardi

Frank Montagny zou wel eens de teamgenoot kunnen worden van Christijan Albers. De Fransman lijkt voorlopig de beste kanshebber op het tweede stoeltje.

Minardi heeft dit jaar vroeg aan de potentiële coureurs aangegeven hoeveel een race-zitje moet kosten. Albers wist door middel van een vroege bankgarantie het eerste zitjke te bemachtigen. Montagny is druk op zoek naar sponsors en de testcoureur van Renault schijnt daarin succes te hebben.

Montagny zegt zelf: "Ze (Minardi, red.) hebben enige financiële eisen. Als alles goed gaat kunnen ze straks kiezen welke coureur ze willen inhuren."

De Belg Jeffrey Van Hooydonk zou derde coureur bij het team kunnen worden. Hij bevestigt in gesprek te zijn met Minardi: "Toen we enkele weken geleden mochten testen klikte het meteen met teambaas Paul Stoddart. Pas op, alles is nog niet in kannen en kruiken. We zijn met toffe mensen aan een project bezig, that's it. We gaan ook meteen voor een contract van twee jaar: testen in 2005, racen in 2006."

Petta afgetest bij Bolton

De Bolton Wanderers hebben Bobby Petta geen contract aangeboden na een testperiode. De Nederlandse middenvelder kon niet voldoende indruk maken op de clubleiding.

Petta liet vorige maand zijn contract ontbinden bij Celtic en is sindsdien op zoek naar een nieuwe club. Bij Bolton leek hij een goede kans te hebben als vervanger van Khalilou Fadiga, die een hartoperatie heeft ondergaan. De clubleiding gaf Petta uiteindelijk slechts weinig ruimte om zich te bewijzen, nadat duidelijk werd dat Fadiga een voorspoedig herstel kent.

Petta zelf was best teleurgesteld: "Ik heb een paar dagen meegetraind, maar kreeg opmerkelijk genoeg geen kans me in een oefenduel te bewijzen. Afgelopen donderdag meldde mijn zaakwaarnemer ineens telefonisch dat de club na vier trainingen genoeg had gezien, maar dat de stage geen vervolg kreeg."

Hij wanhoopt echter nog niet: "De afgelopen dagen hebben Leeds United en Wigan Athletic zich bij mijn zaakwaarnemer gemeld. Met name Wigan-manager Paul Jewell wil me graag inlijven. Wigan staat tweede op de ranglijst en maakt goede kans op promotie naar de FA Premiership. De kans dat ik bij die club terecht kom is vrij groot."

Gezocht: webloggers

De FOK!weblog kan wel wat nieuw vlees in de kuip gebruiken! Recent hebben we helaas afscheid genomen van een paar collega's en om toch iedereen te kunnen voorzien van zijn dagelijkse portie links, bizarre stukjes, mooie verhalen of tenenkrommende slechte blogs zijn we op zoek naar nieuwe enthousiastelingen. Denk jij dat jij een goede bijdrage kan leveren aan de FOK!weblog en denk je dat je dit ook langer dan 2 maanden vol kan houden? Hou je dan niet in en mail je sollicitatie naar weblog@fok.nl (als je enig voorbeeld materiaal hebt, stuur dit dan mee, daar zijn wij alleen maar blij mee!).

Als wij jou, nadat je een tijdje geblogged hebt, lief vinden en dat gevoel is wederzijds, dan krijg je uiteraard de ultieme beloning voor je bijdrages: een heus @fok.nl mailadres. Daarnaast krijg je direct, zonder dat je daar iets voor hoeft te doen, een groep prettige collega's, 2 heuse crewfora, wellicht zo nu en dan een crewmeeting (als je het aandurft) én daar bovenop nog een heus tagje op het forum. Kortom: het kan maar niet op.

Ben jij degene die we zoeken, denk je dat jij heel goed je ei kwijt zou kunnen op de FOK!weblog? Schroom niet, mail naar weblog@fok.nl en je krijgt altijd persoonlijk bericht terug. Je kan solliciteren tot 2005 (dus tot en met 31 december) en de uiteindelijke bekendmaking zal ongeveer in de eerste week van januari zijn.

Wat is dit - seizoen 3 - Deel 7

Suc6 allemaal met de 7e ronde van Wat is dit!!

Daar gaan we weer
Scores: http://weblog.fok.nl/widdps

Eerste plaatje (maandag)

Tweede plaatje (dinsdag)

Regels:
* Iedere maandag staat er een nieuwe foto op de FOKweblog. Als deze foto niet in 1 keer geraden wordt door een user volgt er per dag een nieuwe, iets duidelijkere, foto.

* Je mag 1x per gepost plaatje een poging doen!

* Je kan 10 punten per goed antwoord verdienen. Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 5 punten voor! Ben je heel erg warm volgens de jury qua antwoord? dan kun je hiermee nog 3 punten verdienen!

* Alle users mogen mee doen aan dit spel!

* Niet eens met de score? Mailen kan naar Flat_erik@fok.nl

* FOK Crew ook in seizoen 3 uitgesloten van deelname

* De hoofdprijs wordt verzorgd door e-creative. Betreft een "starter" pakket + een domeinnaam voor 1 jaar.

* Hier vind je binnenkort het complete score overzicht.

*Bij deze wil ik iedereen bedanken die elke keer meedoen met het spel!

Nederlanders omgekomen bij zeebeving

Bij de zeebeving die twee dagen geleden plaatshad in Azië, zijn zeker drie Nederlanders om het leven gekomen. De slachtoffers vonden de dood in Sri Lanka en Thailand.

Volgens een medewerker van de ambassade in Thailand zijn de slachtoffers een meisje en een volwassen vrouw. De identiteit van de Sri Lankaanse dode is niet vrijgegeven. In totaal zijn nog honderden Nederlanders 'zoek'. De meesten van hen zijn waarschijnlijk in leven, maar de ambassade kan geen contact met hen krijgen.

Het dodental van de zeebeving staat inmiddels op 24.000 voor het hele getroffen gebied. In Sri Lanka, Indonesië en India zijn de meeste doden gevallen. Alleen al in Thailand schat de regering dat het natuurgeweld 2000 levens heeft gekost. Hieronder zouden 700 toeristen zijn. Van de 200 lichamen die op het eiland Phuket geborgen werden, is zeventig procent vakantieganger.

Knokpartij op begrafenis gedode tiener

Fabian MahadioGistermiddag is in Rotterdam de begrafenis van Fabian Mahadio uitgelopen op een massale knokpartij op de Zuider Begraafplaats. Mahadio is de 15-jarige jongen die op zondag 19 december in een winkelstraat in Rotterdam-Zuid dodelijk werd neergestoken na een ruzie die ontstond in een groep jongeren.

Tijdens de rouwplechtigheid bij het graf van Mahadio kreeg een aantal bezoekers ineens grote onenigheid. Daarop ging een grote groep met elkaar op de vuist. Niet bekend is wat de reden van de ruzie is. De door de begraafplaats inderhaast gealarmeerde politie moest er met hondenbegeleiders aan te pas komen om de rust te herstellen.

De knokkende begrafenisbezoekers werden uiteindelijk door de politie van de begraafplaats verwijderd en verderop in een sportcomplex opgevangen.

In de moordzaak zelf zitten verschillende jongeren vast, waarvan een 16-jarige Rotterdammer een gedeeltelijke bekentenis heeft afgelegd.

Metal Gear Solid 3: Snake Eater (import)

Zelfs na het wazige einde van Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en de teleurstelling van Metal Gear Solid: Twin Snakes (de remake van het origineel op de Gamecube) word ik toch nog steeds enthousiast als er een nieuw deel in de reeks verschijnt. Altijd hoop ik dat Hideo Kojima het filmische verhaal, de uitstekende gameplay en de geweldige eindbazen uit Metal Gear Solid op de PSX weet te evenaren. Mijn ongeduld was zo groot dat ik besloot het nieuwe deel uit de reeks te importeren. En, als crewlid van FOK!Games wil ik mijn ervaringen met Metal Gear Solid 3: Snake Eater natuurlijk met jullie delen.

Deze review is dus gebaseerd op de US-versie van Metal Gear Solid 3. Ik besef dat veel mensen deze game pas na de Europese release in maart zullen spelen en zal het aantal spoilers daarom tot een minimum beperkt houden.



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.