Film: Ocean's Twelve

Het mooie aan Ocean’s Twelve is dat je 120 minuten lang kijkt naar een dozijn Hollywoodsterren die je doen laten geloven dat dit een leuke film is. Ze hebben allemaal al bewezen dat ze films kunnen dragen en charisma hebben en nu zie je ze samen in één film.
Natuurlijk, met zoveel starpower en met een budget van 110 miljoen dollar hadden ze best wat meer aandacht aan het script mogen besteden. Maar het is ze vergeven. Al is het alleen al omdat ze Amsterdam zo mooi in beeld hebben gebracht, al lijkt het Centraal Station wel erg verdacht veel op het station van Haarlem. Maar ja, het blijft een oplichtersfilm natuurlijk.

 Ocean's Twelve
Station Amsterdam Centraal lijkt wel heel erg op Station Haarlem.


Conclusie

Ocean’s Twelve is meer van hetzelfde en op sommige momenten minder dan Ocean’s Eleven. Toch is het een prima film om lekker bij weg te zakken in je bioscoopstoel. Met een bak popcorn op schoot zul je je geen moment vervelen. Film hoeft wat mij betreft niet altijd diepgravend te zijn, film als leuk tijdverdrijf is immers waar het ooit voor is uitgevonden.
Verwacht niets van Ocean’s Twelve, behalve dat je zeker vermaakt zult gaan worden. Er valt genoeg te zien, in de eerste plaats een gigantische cast met bekende koppen. Ja, Jeroen Krabbé ontbreekt ook niet in deze film, al heeft Soderbergh zijn aandeel lekker compact weten te houden.
Kortom, Ocean’s Twelve is een perfecte film voor de feestdagen, als je na een zwaar diner lekker wilt bijkomen met een licht toetje. Want dat is Ocean’s Twelve, niet meer en niet minder. Maar het smaakt heerlijk!


Score: 7-

GenreComedy/misdaad
Lengte120 minuten
RegieSteven Soderbergh
CastBrad Pitt, GHeorge Clooney, Matt Damon e.v.a
Releasedatum Ocean's twelve draait nu in de bioscoop
Officiële siteOcean's Twelve
Kijkwijzer