FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 25 december 2004

Jaloerse vriend brandt huis schoonouders plat

In Florenville, gelegen in de Belgische provincie Luxemburg, heeft een man de woning van de ouders van zijn vriendin in brand gestoken, waardoor het huis volledig in as gelegd werd. De precieze motivatie voor de brandstichting is niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk is de aanleiding een familieruzie.

Niet alleen de woning legde het loodje, de auto van de vader van de vriendin werd eveneens vernield. De vermoedelijke dader, de vriend van de dochter, kon snel opgepakt worden door de politie. Bij zijn arrestatie bood hij echter hevig verzet, waardoor hij gewond raakte en naar het ziekenhuis moest worden overgebracht.

Advocaat wilde voor het EK al opstappen

Zo tegen het einde van het jaar is het voor veel mensen tijd om terug te blikken. Zo ook op het Europees Kampioenschap. Voor Dick Advocaat valt er een hoop terug te kijken.

Na het EK krijgt Advocaat in de Nederlandse pers vooral kritiek en hoon over zich heen. Dé wissel blijft doorgalmen. Voor Advocaat is het nu tijd om een aantal zaken iets te verduidelijken. Wel schuwt hij ervoor bepaalde spelers bij naam te noemen.

Al in de kwalificatiereeks wilde Advocaat opstappen naar eigen zeggen: "Tijdens de kwalificatie voor het EK wilde ik al een keer stoppen. Een speler zei dingen en sprak me toe op een manier die ik niet kon accepteren. Hij ging te ver. Ik zei dat ik ermee zou stoppen, omdat hij voor het Nederlands elftal belangrijker was dan ik. Toen zei de speler dat ik dat niet kon maken. Hij bood zijn excuses aan."

Waarschijnlijk doelt Advocaat op de situatie na de 3-1 nederlaag van Oranje in Tsjechië. Ruud van Nistelrooy reageerde voor het oog van de camera boos op zijn wisselbeurt en liet duidelijk zijn boosheid naar Advocaat merken.

Over dé wissel van Bosvelt die in de ploeg kwam voor Robben heeft Advocaat achteraf nog met de spelers besproken: "Ik heb het uitgelegd, later bij de bespreking. Drie spelers zeiden dat we geen angst hadden mogen hebben en dat we zo hadden moeten doorgaan. Twee anderen zeiden dat ze het precies zo hadden gedaan."

Achteraf is Advocaat ook tevreden over zijn samenwerking met de spelersgroep. Dat hij niet genoeg heeft verjongd ontkent hij. Voilgens hem is inmiddels wel duidelijk geworden dat bepaalde jeugdige spelers inderdaad nog niet volwassen genoeg waren.

Middag vol ongelukken op A4

cygnusx had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de A4 nabij Roelofarendsveen hebben zich vanmiddag rond drie uur vlak na elkaar drie ongelukken voorgedaan. Hierbij waren acht voertuigen betrokken en raakten twee mensen gewond.

Eerst botsten drie auto's op de rijbaan richting Amsterdam op elkaar. Eén persoon raakte bekneld, een ander liep nekletsel op. Kort achter de plaats van het ongeval vond vrijwel tegelijkertijd nog een ongeluk plaats met drie auto's. Hierbij vielen geen gewonden. Op de rijbaan in tegenovergestelde richting, Den Haag, botsten rond dezelfde tijd nog eens twee auto's op elkaar. Ook hierbij raakte niemand gewond.

De weg naar Amsterdam werd enige tijd afgesloten waardoor een file van zeven kilometer ontstond. De weg richting Den Haag bleef open, maar volgens de ANWB stonden automobilisten desondanks negen kilometer in de file.

Gisteren botsten op de A4 al tien auto's op elkaar, waarbij drie mensen zwaargewond raakten. Donderdag ontstond op dezelfde snelweg een grote ravage toen een Duitse spookrijder twee aanrijdingen veroorzaakte.

Verstappen wanhoopt nog niet

Steeds meer stoeltjes in de Formule 1 zijn bezet. Toch meldde Verstappen aan de vooravond van kerst aan zijn fans dat hij nog niet wanhoopt en dat hij en zijn management druk aan het werk zijn.

Na een jaar afwezigheid in de Formule 1 en een jongere garde, met Albers en Doornbos, die staat te dringen, lijkt voor Verstappen zijn raceloopbaan op een einde te lopen. Jos Verstappen ziet het zelf allerminst zo. In alle rust werken hij en zijn management aan een vervolg in de Formule 1 of in de ChampCars.

Verstappen vertelt over de voortgang: "Dat er niet veel informatie van onze kant naar buiten komt zegt helemaal niets. Zo werken we nu eenmaal en dat dat dit seizoen niet heeft opgeleverd wat we hoopten wil niet zeggen dat we nu op een dood spoor zitten. De fans mogen gerust weten dat we achter de schermen druk bezig zijn met sponsors om een pakket samen te stellen waar we wat mee kunnen. Nogmaals: we richten ons op de Formule 1, maar daarnaast zijn er ook contacten met vertegenwoordigers uit de ChampCars. Ons gezichtsveld is wat breder geworden."

Bij de ChampCars richt hij zich ook niet puur op de topteams: "je bent in de Champcars beperkter in het ontwikkelen van de aerodynamica en het afstellen van de setup. Tenminste als je het vergelijkt met de Formule 1. Voordeel hierbij is dat de prestaties van de auto's dichter bijelkaar liggen. Als je bij een team in de middenmoot rijdt zit je dichter tegen de top aan dan in een vergelijkbare situatie in de Formule 1."

Dolfijnen gewond bij botsing op Russische autoweg

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een verkeersongeluk op de autoweg tussen de Russische steden Sint Petersburg en Novgorod zijn vandaag twee dolfijnen gewond geraakt. De dieren zaten in een aquarium in één van de twee vrachtwagens die bij de botsing betrokken waren. Door het ongeluk kwamen twee mannen om het leven en raakte één vrouw gewond.

Het glas van het aquarium brak toen het voertuig tegen een andere vrachtwagen botste, waardoor de dolfijnen op de weg terechtkwamen. Ze werden vervolgens door de toegesnelde brandweer nat gehouden met bluswater, terwijl uit Sint Petersburg een nieuw aquarium werd gehaald. Wat de dolfijnen in de vrachtwagen deden, is niet bekendgemaakt.

Theater dumpt drie van de zeven dwergen

Een theater in het Duitse Stendal heeft drie van de zeven dwergen uit het toneelstuk Sneeuwwitje en de zeven dwergen geschrapt wegens geldgebrek. Er was nog net genoeg geld om twee poppen in dwergenkostuums in het decor te plaatsen en de prins voor heel even een dubbelrol als zevende dwerg te laten spelen.

Protest van theatergangers bij de theaterdirecteur haalde weinig uit, hij zei simpelweg dat er geen geld was voor meer acteurs. Hij was alleen bereid om de prins op te laten treden als zevende dwerg, maar dit was van zeer korte duur. "De zevende dwerg was aan het overwerken in de mijnen", luidde het excuus van het theater.

Vier gewonden door brand Purmerend

In een woning in Purmerend (Noord-Holland) zijn vanavond door een brand vier mensen, onder wie twee kleine kinderen, gewond geraakt. De kinderen zijn er slecht aan toe, aldus de politie.

De brand brak omstreeks 18:00 uit in de woning op de eerste etage van een flatgebouw. Onder de gewonden bevinden zich verder de moeder en de oma van de kinderen, zij zijn allen naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Videoband ontvoerde Turken getoond op tv

De Turkse televisie heeft vandaag een videoband laten zien waarop een bekende Turkse scheepseigenaar vertelt dat hij en een andere man worden gegijzeld in Irak. De man, Kahraman Sadikoglu, is één van Turkijes meest vooraanstaande en succesvolle zakenmannen en is waarschijnlijk in de buurt van de stad Basra ontvoerd.

"Een groep heeft ons vier of vijf dagen geleden ontvoerd, ze zeiden dat we iets fout deden. Ze onderzoeken het, maar zorgen ook goed voor ons", aldus Sadikoglu op de band, die waarschijnlijk dateert van 23 december. De zakenman houdt zich in Irak onder andere bezig met het bergen van gezonken schepen. De andere man zou Ahmet Yurttas zijn, één van de zeekapiteins van Sadikoglu.

Volgens de Turkse tv wordt er 25 miljoen dollar losgeld geëist voor de mannen. Sadikoglu zou inmiddels al hebben aangeboden om met zijn bedrijf Irak te verlaten. Het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft beloofd er alles aan te doen om de mannen vrij te krijgen.

Witte Kerst kost bookmakers flink bedrag

Mensen in het noorden van Groot-Brittannië die bij bookmakers op een witte Kerst gegokt hebben, zullen zich vanmorgen wel erg blij gevoeld hebben. In het noorden van Groot-Brittannië is vannacht namelijk een laagje sneeuw gevallen. Niet veel, maar genoeg om wedkantoor Ladbrokes flink te laten betalen.

Onder andere in de steden Glasgow, Aberdeen en Manchester heeft het vannacht gesneeuwd, waardoor de mensen er een witte Kerst hebben en sommige mensen dus een driedubbel feestje vieren. In Londen echter raakte iemand zo'n 7.500 euro kwijt voor het gokken op een witte Kerst. In de Engelse hoofdstad is het namelijk ouderwets grauw en regenachtig.

"We kregen er koude rillingen van, toen we gisteravond zagen dat het begon te sneeuwen", aldus een woordvoerder van wedkantoor Ladbrokes vandaag. In totaal moesten de "Bookies" 500.000 pond (ruim 700.000 euro) euro betalen.

Man bevroren voor eigen huis

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 64-jarige man uit Oostenrijk is kort voor de kerst voor zijn huis in Finkenstein gestorven. Een nichtje van de man vond hem gisteravond dood voor zijn huis.

Waarschijnlijk is de man, die alleenstaand was, een dag eerder van de trap gevallen. Hierbij stootte hij met zijn hoofd tegen de muur, waardoor hij buiten bewustzijn raakte. Omdat het tien graden onder nul was, is de man bevroren, zo meldde de Oostenrijkse politie vandaag.

Werkgever moslima wederom bedreigd

De werkgever van een moslimvrouw in het Belgische Ledegem heeft opnieuw bedreigingen ontvangen, waarin wordt gesteld dat er een prijs van ¤ 250.000 op zijn hoofd staat als hij de werkneemster niet ontslaat. Werkgever Remmery, eigenaar van een visgroothandel, heeft dit meegedeeld tegenover de Vlaamse publieke radio zender VRT. Ook zegt hij niet op de dreigementen in te zullen gaan.

Er zijn inmiddels extra mensen op de zaak gezet door Justitie in het West-Vlaamse Kortrijk. Dit is al de vierde dreigbrief die Remmery heeft ontvangen. Eerder kreeg hij anonieme bedreigingen om de moslimvrouw te verbieden haar hoofddoek te dragen. De medewerkster in kwestie heeft daar inmiddels al vrijwillig van afgezien. De briefschrijvers eisen nu dat de werkgever haar ontslaat.

"Ze beschuldigen er mij van dat ik heul met de islam", aldus Remmery donderdag. Remmery is niet van plan aan deze dreigementen toe te geven. De dreigbrieven zijn ondertekend met de oproep Nieuw Vrij Vlaanderen. Het tijdschrift Vrij Vlaanderen is een publicatie van de jongerenafdeling van het Vlaams Belang, de opvolger van het extreemrechtse Vlaams Blok dat eerder dit jaar is verboden door het Hof van Cassatie in Brussel. Het Vlaams Belang ontkent iets met de dreigbrieven te maken te hebben.

De werkneemster, de 31-jarige Naïma Amzil, heeft inmiddels haar ontslag ingediend bij het bedrijf. De Belgische van Marokkaanse komaf zegt de spanningen rond de bedreigingen niet langer aan te kunnen. Het ontslag is door Remmery geweigerd. "Als ik haar nu ontsla, vindt ze nooit meer werk. Dan wil niemand haar aannemen, omdat ze zullen vrezen dat ook zij doodsbedreigingen zullen krijgen", aldus Remmery, die tevreden is over het werk van Naïma.

'Geen geweld op tv tijdens kerst'

Tweederde van de televisiekijkers uit elf Europese landen wil tijdens kerst en nieuwjaar geen geweld op tv. Dit blijkt uit een rondvraag die kabeloperator UPC Broadband in Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Noorwegen, Zweden, België, Tsjechië, Slowakije en Roemenië heeft gehouden.

Van de vijfduizend ondervraagde televisiekijkers vindt 65,9 procent dat geweldadige programma's vooral tijdens de kerstperiode van het scherm verbannen moeten worden. Zeventig procent geeft aan ook geen sport te willen zien. De kijker heeft vooral behoefte aan familiefilms.

Ook religieuze programma's worden niet erg gewaardeerd. Mensen gaan liever zelf naar religieuze diensten, dan ze op tv te volgen. De helft van de ondervraagden doet geen van beiden en 81 procent van de respondenten geeft aan religieuze programma's oninteressant te vinden.

Philip Freriks niet met pensioen

Philip Freriks gaat helemaal niet met pensioen per 1 januari. Eerder werd bekend dat de presentator van Het Journaal met vervroegd pensioen zou gaan. Dat blijkt echter helemaal niet waar. De NOS wil zijn contract gewoon niet verlengen.

"Ik ga niet met pensioen, wat veel mensen denken. Ik heb geen regeling en heb dus niets te maken met de VUT of prepensioen", zo zegt Freriks in het NRC Handelsblad. "Ik heb het Journaal laten weten dat ik wel verder wil, maar ze verlengen mijn contract niet. Waarom dat zo is moet je aan de hoofdredactie vragen. Wat ik nu ga doen straks weet ik nog niet. Men kan mij weer nu weer inhuren!"

Charles Groenhuijsen gaat waarschijnlijk Philip Freriks opvolgen als presentator van het NOS Journaal van 20:00 uur.

Homoseksuele pinguïns ontdekt in Japan

Stekkie had ons via de nieuws-submit te melden:

Japanse wetenschappers hebben in dierentuinen en aquaria in Tokio homoseksuele pinguïns ontdekt. Het onderzoek werd uitgevoerd door een groep wetenschappers onder leiding van een Japanse professor die gespecialiseerd is in dierengedrag. In de 16 onderzochte aquaria en dierentuinen bleken maar liefst 20 homoseksuele koppels rond te huppelen.

Mogelijke reden voor het feit dat er door de wetenschappers zoveel homofiele pinguïns werden aangetroffen, kan worden gezocht in het tekort aan vrouwelijke soortgenoten. Blijkbaar reden genoeg voor de mannelijke pinguïns om het "heil" bij elkaar te gaan zoeken. De onderzoekers benadrukken dat hun onderzoek geen antwoord geeft op de stelling dat homoseksualiteit onder pinguïns vooral voorkomt in gevangenschap en minder in de natuur.

Beatrix hoopt op verdraagzaamheid in 2005

Koningin Beatrix stond zaterdag in haar jaarlijkse kerstrede uitvoerig stil bij de gewelddadige gebeurtenissen van afgelopen tijd. 'Twee maal in korte tijd werd Nederland geschokt door daden van extremisme. Bij zulke aanslagen wordt de vrijheid die ons land kenmerkt ernstig misbruikt. Maar al te goed beseffen wij nu hoe kwetsbaar wij zijn in een open samenleving, gebaseerd op de vrijheid van iedere burger. Dat vertrouwde zekerheden niet meer toereikend blijken om de gemeenschap tegen gewelddadige verharding te beschermen, brengt ons in verwarring.'

Beatrix riep daarom op tot verdraagzaamheid. Ze beseft echter dat er geen simpele oplossingen zijn om extremisme tegen te gaan, vooral omdat angst snel omslaat in agressie. Er moet samen worden gewerkt, zegt Beatrix. Alleen als iedereen zijn goede wil toont en zich inspant om verdraagzaam te zijn, is er hoop dat het weer goed komt in Nederland, aldus de koningin.

Ook stond Beatrix stil bij het overlijden van prins Bernhard en prinses Juliana. 'Het sterven van mijn beide ouders binnen een jaar heeft de breuklijn tussen leven en dood mij diep getroffen. Het verlies valt ons zwaar. Mijn vader heeft bewust toegeleefd naar zijn afscheid, het einde van een veelbewogen bestaan.'

Een lichtpuntje in het jaar was de geboorte van haar kleinzoon Claus-Casimir. Beatrix ging in haar toespraak overigens niet in op de vermeende zwangerschap van Máxima. De volledige tekst van de rede kun je hier nalezen.

Film: Ocean's Twelve

Ocean’s Eleven was een instant hit drie jaar geleden en bracht honderden miljoenen dollars in het laatje. En wat doe je dan als filmmaatschappij? Dan maak je een vervolg waarin je voortborduurt op het origineel. En zie, Ocean’s Twelve draait inmiddels ook in de Nederlandse bioscopen. En het leuke is: de oplichters onder leiding van Danny Ocean doen Europa aan. Zo speelt Amsterdam een belangrijke rol in Ocean’s Twelve.

Filmposter Ocean's 12

Ocean's Twelve draait nu in de bioscoop.

AEL vreest demonisatie door rapport AIVD

Icoon Binnenlands nieuws De Arabisch-Europese Liga (AEL) is woest op de publicatie van het rapport van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD). Als het aan voorzitter Nabil Marmouch ligt komt er zo snel mogelijk een rectificatie door minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken. Gebeurt dat niet, dan overweegt de radicale partij een gang naar de rechter.

In het woensdag verschenen 'Van Dawa tot Jihad' valt de AEL onder de noemer van het 'moslimnationalisme', een vorm van radicale islam die met democratische middelen de Nederlandse democratie ten gronde wil richten. Ook zou de identiteit en het lot van de moslims centraal staan, dit in een volgens de AIVD radicaal jasje gegoten.

Volgens Marmouch noemt wordt zijn organisatie als een 'een nieuwe karikatuur' geschetst. In een eerste reactie na het lezen van het rapport zegt hij "Waanzinnig! Ik weet niet waar ze het op baseren. Er zit geen enkele kern van waarheid in."

Volgens Marmouch heeft de AIVD hen nooit benaderd voor een gesprek. Nu zou de AEL gedemoniseerd worden door de de inlichtingendienst "Ze hadden een ideologisch gesprek met mij kunnen voeren, de notulen van vergaderingen inzien. We zijn een open toko. Ik heb het idee dat ze een ander democratisch geluid willen smoren. Misschien dat ze ons willen verbieden, of erger. Als ik dan hoor dat het CDA de burgerrechten van extremisten wil beperken, denk ik: wat is extreem?"
_
Rapport: Van dawa tot jihad

Oranje in Davis Cup op rebound ace

Nederland zal de eerste ronde van de Davis Cup, begin maart in en tegen Zwitserland gaan spelen op rebound ace. Dat is dezelde ondergrond als bij de Australian Open in januari.

"Prima, een neutrale ondergrond", aldus captain Tjerk Bogtstra. "Ik ben blij dat het geen gravel geworden is, want in die periode spelen we daar niet op."

Bogstra rekent erop dat Sjeng Schalken mee speelt. Het team, dat tien dagen voor de wedstrijd definitief zal worden samengesteld, bestaat verder uit Raemon Sluiter, Dennis van Scheppingen en Peter Wessels. John van Lottum en Martin Verkerk zijn nog altijd geblesseerd.

Halo 2.5 details?

Teamxbox had een heel interessant iets te melden op hun website. Zij beweerden dat 'één van hun bronnen' wat meer heeft losgelaten over Halo 2.5, wat wellicht een launchgame voor de xbox 2 moet worden.
"[...]
Halo 2.5 will be an Xbox 2 launch title and is going to run in HDTV resolution with new, improved textures and graphical effects. All the stuff that people expected from Halo 2 but didn’t make the cut will be there.

The technology that powers Halo 2 has been designed from day one to take advantage of the next generation hardware. In Halo 2, the Xbox was pushed to its limits but now the game will reach new heights with the advanced hardware.

Now, here is the twist. Halo 2.5 will come preloaded with the optional HDD. It’ll be one of the two reasons to get the Xbox 2 that comes with a hard drive. The other reason… well, you’ll just have to wait
[...]"


Vooralsnog is niets zeker en heeft zowel Microsoft als Bungie nog niks bevestigd. We houden je op de hoogte.

Master Chief reloaded?

Brandend kerststukje zet bejaarden in de kou

Door een brand in het bejaardencentrum De Bolder in Huizen moest vanochtend een deel van het centrum worden ontruimd. De brand ontstond op een kamer van een van de bewoners waar zo rond 07:00 uur een kerststukje vlam vatte.

Door verplegers werden de bewoner uit het appartement gehaald. Door de sterke rookontwikkeling moesten nog eens twintig appartementen op de eerste en tweede verdieping worden ontruimd. Bij de brand raakte niemand gewond.

Het appartement waar de brand ontstond is niet meer bewoonbaar. Daarnaast hebben ook vier andere appartementen rook- en roetschade opgelopen.

De andere beste vriend

En van de mannenkant hoort hier natuurlijk ook een reactie op te komen. Ik wil nog een ander soort beste vriend beschrijven. Hij lijkt in een hoop manieren op de beste vriend die door On_Air beschreven wordt maar er is nog meer in de wereld dan alleen maar de doorzichtige en bijbedoelingen hebbende man.

De beste vriend zoals het hoort.

Ja ik ben man. Ja ik heb de rollen in de andere stukjes beschreven ook gespeeld. Echter ben ik door een bijzonder persoon ook een echte beste vriend. Tenminste, ik heb zelf een beste vriendin waar ik een beste vriend voor hoop te zijn.

Ik ben oprecht geintresseerd in iemand. Ik ben echt blij om haar te zien omdat ze gewoon er is. De beste vriend die wel ziet dat er een mooi lichaam en een mooi bekkie achter dat vriendlijke gezicht zit. De beste vriend die gewoon naar de tieten kijkt van de vrouw. Echter weet de beste vriend ook dat het mooi is maar dat dat niet hetgene is dat ze bindt.

Er zijn ook mannen die echt geen bijbedoelingen hebben en op een puur platonische manier van een vrouw kunnen houden. Ik geef toe de situatie is extreem zeldzaam en ik heb het ook maar bij één vrouw gehad in mijn leven.

Maar ik heb een beste vriendin die puur dat is.

Mijn beste vriendin

Ik ga voor haar door het vuur. En het enige dat ik nodig heb is een glimlach op haar gezicht en de wetenschap dat ze ergens diep in haar hart wat aan mij heeft.

Ik wil geen sex. Ik wil geen aanzien. Ik wil gewoon de vriendschap.

Arsenal lonkt naar clubrecord

Arsenal kan op Tweede Kerstdag in de competitiewedstrijd thuis tegen Fulham een clubrecord evenaren.

De Gunners zijn al 29 opeenvolgende duels op Highbury ongeslagen en het clubrecord staat op 30. Die reeks werd gevestigd tussen 26 december 1997 en 7 augustus 1999. In die periode won Arsenal 25 maal thuis en speelde vijf maal gelijk.

De laatste thuisnederlaag van de ploeg van trainer Arsène Wenger dateert van 4 mei 2003, Leeds United was destijds met 2-3 te sterk.

Het record in de FA Premiership, die in 1992 werd ingevoerd, is in handen van Manchester United. Tussen 26 december 1998 en 2 december 2000 bleven de Mancunians 36 opeenvolgende thuiswedstrijden ongeslagen.. Voor het record op het hoogste Engelse niveau moet Arsenal nog even geduld opbrengen. Liverpool bleef tussen 21 januari 1978 en 31 januari 1981 maar liefst 63 thuiswedstrijden op rij ongeslagen.

Indiër zette 2-jarig meisje op menu

In India heeft de politie een 42-jarige man aangehouden die een meisje heeft opgegeten. De man ontvoerde het 2-jarige kind, roosterde het in de jungle van Nellore en peuzelde het op. De man is vastgezet op beschuldiging van moord en kannibalisme.

Dorpelingen in de jungle betrapten de man toen hij aan een dode buffel zat te knagen. Ze vonden het niet normaal dat hij zo'n groot dier aan het eten was. De man bleek echter niet alleen grote dieren, maar ook het vermiste 2-jarige meisje te hebben verorberd. Lichaamsresten en juweeltjes werden teruggevonden.

Als de verdachte door een rechter schuldig wordt bevonden, dan wacht hem levenslang de cel danwel de doodstraf.

Zoons te brutaal, kerstcadeaus te koop gezet

Omdat zijn zoons van 9, 11 en 15 jaar te brutaal zijn en niet willen luisteren heeft een Amerikaanse vader uit Pasadena (Texas) de kerstcadeaus van de drie te koop aangeboden op een internetveiling. Volgens de boze vader, een 41–jarige IT-specialist, zag hij 'geen andere uitweg', omdat andere straffen niet hielpen.

De vader is nu van mening dat zijn zoons de kerstgeschenken niet verdienen.

'Spiderman' beklimt hoogste gebouw ter wereld

De 42-jarige Alain Robert, ook wel de Franse 'Spiderman' genoemd, heeft het hoogste gebouw ter wereld beklommen. Vanwege aanhoudende regen en harde wind kostte het hem vier uur om de 508 meter hoge Taipei 101 toren in Taiwan te beklimmen. Dit was meer dan twee keer zo lang als hij van tevoren had ingeschat.

Robert heeft in het verleden ook veel andere hoge gebouwen over de hele wereld beklommen. Zo beklom hij de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur, het Empire State Building in New York, de Eiffeltoren in Parijs en nog zo'n 30 andere hoge gebouwen.


De beklimming maakte deel uit van de openingsceremonie voor de Taipei 101 toren. De officiële opening zal op oudejaarsavond plaatsvinden.


'Spiderman' deed in totaal 4 uur over de 101 verdiepingen

Werkstraf na sekschatten met 9-jarige

BigPimpin, calvobbes en bacomania hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Wegens het houden van seksueel getinte chatsessies met een 9-jarig meisje is de 29-jarige A. van der M. uit Boxmeer gisteren veroordeeld tot 180 uur werkstraf en een half jaar voorwaardelijke celstraf. De uitspraak van de Haarlemse rechtbank wijkt niet ver af van de eis van twee weken geleden toen tegen Van der M. 240 uur en zes maanden voorwaardelijke celstraf werd geeïst.

Van der M. liet via een webcam zijn blote geslachtsdeel aan het meisje zien en bevredigde zichzelf daarbij. Dat was niet voor de ogen van het kind bedoeld, zo verweerde de verdachte zich twee weken terug. Ook leerde de man het meisje hoe ze zichzelf moest bevredigen. Volgens de man gebeurt dat dagelijks op internet.

De 29-jarige chatter kwam begin dit jaar in contact met het meisje via de MSN-chatbox. Hij deed zich voor als een redactielid van meisjesblad Tina en riep jonge meisjes op mee te doen met "durfalletje": een "spelletje" waarbij de deelneemsters zo veel mogelijk kleren uit moesten trekken. Hij vertelde de chatters ook dat meisjes prijzen konden winnen als ze pikante foto's in badpak zouden mailen.

Sychev Russisch Voetballer van het Jaar

Dmitri Sychev is in Rusland uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar.

De 21-jarige aanvaller van Lokomotiv Moskou had in 2004 met vijftien goals een groot aandeel in het landskampioenschap van zijn club. Ook maakte hij dit jaar zeven goals voor de nationale ploeg, waaronder vier in de WK-kwalificatie. Tijdens Euro 2004 wist Sychev niet tot scoren te komen.

Sychev kreeg de voorkeur boven Aleksandr Kerzhakov en Andrei Arshavin, het aanvalsduo van Zenit Sint-Petersburg. De Braziliaan Francisco Lima werd verkozen tot beste buitenlander in de Russische competitie. De 33-jarige middenvelder van Lokomotiv Moskou kwam deze zomer over van AS Roma .

Kerstmis in de Formule 1

Voor vele mensen over de hele wereld is Kerstmis een speciale tijd. Hoewel de Formule 1-wereld vaak zakelijk en hard is, is er uiteraard wel tijd om kerst te vieren.

Natuurlijk hebben de meeste teams voor fans en andere supporters een kerstboodschap of hun site klaarstaan en zijn er de nodige kerstborrels gehouden. Jarno Trulli wist het feest bij Toyota in Keulen te vergroten door alle medewerkers te verrassen met een fles van zijn eigen wijn.

Voor Takuma Sato dit jaar geen familiefeest of warme baden in Japan, maar een kerstfeest in Duitsland. In Garmisch bereidt hij zich met zijn fysiotherapeut voor op het nieuwe seizoen. Met een kop Gluhwein in de hand van de Japanner wenst hij wel iedereen een mooi kerstfeest toe.

Namens alle medwerkers van FOK! wensen wij iedereen natuurlijk ook heerlijke feestdagen toe.

Monumentale molen Alkmaar uitgebrand

Icoon Binnenlands nieuws Een monumentale molen uit 1628 is zaterdagochtend volledig uitgebrand. De molen aan de Hoornse Vaart in Alkmaar brandde vijf jaar geleden ook al gedeeltelijk uit. De restauratie, met een prijskaartje van een half miljoen euro, was bijna klaar. Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand. De brand vijf jaar geleden was aangestoken, maar een dader is nooit gevonden.

Volgens de politie brak de brand om 06.00 uur uit. De bewoonster van de molen wist op tijd te vluchten. De brandweer kon niet meer voorkomen dat de molen totaal uitbrandde.


Van de molen is alleen het karkas nog over
Foto: Maurice Amoureus

El Hamdaoui bedankt voor Jong Oranje

De nieuwe regelgeving van de FIFA zorgt opnieuw voor een speler die voor Marokko kiest in plaats van voor Nederland. De topscorer van Excelsior, Mounir El Hamdaoui, wil niet meer voor Jong Oranje uitkomen.

Voor 1 januari moeten spelers die voor meerdere landen mogen uitkomen aan de FIFA aangeven voor welk land ze willen spelen. El Hamdaoui heeft aan bondscoach Foppe de Haan laten weten nu voor Marokko te kiezen. Hij hoopt met dat land het WK van 2006 te kunnen halen.

El Hamdaoui bevestigde het nieuws: "Ik heb met veel plezier in Jong Oranje gespeeld. Maar mijn gevoel zegt dat ik voor Marokko moet kiezen. Spelen voor het A-team van je vaderland weegt voor mij zwaarder dan Jong Oranje."

Ruimtesonde Huygens op weg naar Titan

-CRASH- had ons via de nieuws-submit te melden:

De Europese ruimtesonde Huygens heeft zich losgekoppeld van haar moederschip, het Amerikaanse ruimtevaartuig Cassini, en is onderweg naar Titan, een maan van Saturnus. Titan is een unieke maan in ons zonnestelsel, aangezien Titan als enige maan over een dampkring beschikt. De loskoppeling verliep zonder complicaties.

Naast dit nieuws maakte de NASA ook bekend dat Huygens waarschijnlijk op 14 januari de dampkring van Titan zal binnendringen. De ruimtesonde is genoemd naar de 17e-eeuwse Nederlandse astronoom - en ontdekker van Titan- Christiaan Huygens.

BBC geeft handleiding bij draaideur

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

De British Broadcasting Cooperation (BBC) heeft besloten een brief te sturen naar zo'n 800 werknemers waarin duidelijk wordt gemaakt hoe je moet omgaan met draaideuren. De aanleiding voor deze opmerkelijke actie is een klein ongeval in een kantoor van de BBC waarbij een personeelslid een teennagel brak door toedoen van een draaideur.

De BBC, de Britse publieke omroep, stuurt in haar brieven een complete handleiding voor het gebruik van de draaideur. Er werd zelfs een compleet schema toegevoegd uit angst dat de handleiding anders onduidelijk zou zijn. De instructies laten dan ook niks te raden over, zoals ook valt te lezen in een deel van de handleiding: "Om de beveiligde ruimte binnen te gaan, gaat u onmiddellijk het compartiment van de draaideur binnen. De deur zal automatisch naar voren gaan. Eén persoon per compartiment. Hou handen, voeten en tassen op een veilige afstand van de deur".

Linette en Robin fruitsite

Eerste kerstdag, een mooie tijd om inspiratie te doen voor het nagerecht: fruit. Laten we stellen dat kookboeken uit zijn en dat internet dus de uitkomst biedt. Daar is ook de fruitsite van linette en Robin. Zoals je kan zien is er een hoge mate van creativiteit met bananen maar ook met groenten zoals courgettes.

Uiteraard is deze prachtige site ook via het opendir protocol te bezoeken en zo je ineens hoe het prachtige gezicht gezicht van Linette eruit ziet.

De open dirs:
voorspel
bananen
courgettes

Prettige feestdagen!

Man overlijdt na schietpartij in A'dam

junkieXXXL en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Gisteravond is een nog onbekende man overleden nadat hij in Amsterdam-West in het wilde weg met een pistool om zich heen had geschoten. Nadat de politie de man overmeesterd had, raakte hij in de cel buiten bewustzijn. Hierop werd de man naar het ziekenhuis gebracht, waar hij korte tijd later overleed.

De schietpartij begon nadat de man geweigerd was in een horecagelegenheid aan de Witte de Withstraat. Eerder was hem bij een andere gelegenheid al de deur gewezen omdat hij zich misdroeg. De man trok na de weigering zijn pistool en schoot lukraak om zich heen. Hierbij raakte hij onder andere een auto waar nog iemand in zat. Ook beschoot hij het café waarbij hij geweigerd was en even later ook nog een taxi met inzittende.

De man kon opgepakt worden omdat hij hierna ook op de politie begon te schieten, die hem wist te overmeesteren. De doodsoorzaak is nog niet bekend, wel is bekend dat de man onder invloed van alcohol was. Bij de schietpartij vielen voor de rest geen gewonden.

De schandpaal

Het is weer kerst en dan heb je in het voetbal de laatste jaren één zekerheid: Sepp Blatter doet van zich spreken. De voorzitter van de FIFA, en daardoor dus de machtigste man in het voetbal, valt het hele jaar nauwelijks te betrappen op bijzondere uitspraken. Laat staan op iets wat op een visie lijkt. De 68-jarige Zwitser zit alleen op zijn post omdat hij de verkiezingen kocht, daar is de hele voetbalwereld het wel over eens.

Pinrecord opnieuw verbroken

Carport had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon economisch nieuwsMet 7,1 miljoen transacties is vrijdag opnieuw een Nederlands record aan pinbetalingen gevestigd. Het oude dagrecord, 7,0 miljoen transacties, stond pas sinds afgelopen donderdag. Traditiegetrouw zijn de dagen voor kerst populair om met de pinpas te betalen. Voor donderdag was 24 december 2003 de dag met de meeste pintransacties.

Het aantal pinbetalingen per seconde werd eveneens verbroken. Vrijdag werd een aantal van 274 per seconde gehaald, vier meer dan de dag ervoor. De piek in het pinverkeer lag tussen 14.30 en 15.00 uur. Het is niet bekend hoeveel geld er precies met de transacties is gemoeid.

Met de kerstgroeten van uw politie

In Amsterdam is ophef ontstaan over een kerstkaartje van de hoofdstedelijke politie. De ontvangers werden gesommeerd de openstaande boetes snel te betalen, anders zouden ze de Kerst in de cel moeten doorbrengen. De tekst op de kaart viel verkeerd bij drugsverslaafden, die de groet ontvingen. Zij menen dat de politie hen als beruchte criminelen afschildert.

'Criminals watch out' staat er op de voorkant van de kaart te lezen. Binnenin een zin uit André Hazes' kersthit 'Eenzame Kerst'; 'Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren'. Op de kaart is verder een telefoonnummer te vinden. Wie dat belt krijgt een opgenomen boodschap met de tekst: "U staat gesignaleerd voor een geldboete of een hechtenis. U dient zich te melden bij een politiebureau om een boete te voldoen of u te melden voor de tenuitvoerlegging van een vonnis. (..) De komende weken gaat de politie actief op zoek naar u. U loopt een grote kans te worden aangehouden rond de feestdagen. Houd er rekening mee dat wij doen wat wij zeggen. U kunt géén bericht inspreken."

'Ze schieten met een kanon op een mug'
Willemijn Los, directeur van de belangenvereniging voor drugsgebruikers MDHG, vindt dat de politie te ver is gegaan met de actie. "Mensen die de kaart hadden gekregen, kwamen hier vrij overstuur binnen. Een van hen is bijvoorbeeld een psychiatrische patiënt die onder een brug slaapt. Hij doet niks, maar krijgt boetes omdat hij buiten slaapt. Ze schieten met een kanon op een mug", vertelt Los. MDHG heeft namens een aantal verslaafden een kaartje teruggestuurd: twaalf 'topscoorders' wensen de politie 'een behaaglijke kerst'.

Volgens een politiewoordvoerder maakt de actie deel uit van een najaarsoffensief tegen veelplegers. De acties zijn een succes, stelt de woordvoerder. Er zouden de laatste maanden voortdurend veelplegers zijn opgepakt, die soms nog honderden dagen cel moeten uitzitten.

De politie houdt je in de gaten!

Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.