DVD: Cabin Fever

Cabin Fever staat in de verhouding van 2.35:1 op de DVD en is anamorf vastgelegd. De transfer oogt scherp met een goed contrast en een warm kleurpalet. Ook de mate van detail is prima, zelfs tijdens de wat donkere scènes. Afgezien van zo nu en dan wat filmgrain, zijn er verder geen noemenswaardige problemen.

De DVD is voorzien van twee audiotracks; een Engelse 5.1 DTS track en de kwalitatief iets mindere Engelse 5.1 Dolby Digital track. Tevens is de DVD voorzien van optionele Nederlandse ondertitels.



Op de site van Dutch Filmworks valt te lezen dat men twee verschillende edities van Cabin Fever op de markt brengt. Om te beginnen de Single Disc Edition, een ‘kale’ schijf met daarop enkel de film en een drietal trailers. Wij behandelen echter de (ook één DVD tellende) Special Edition, die behalve de film en trailers ook nog een aantal special features bevat. Deze special features blijken echter verre van speciaal:

Also or Soon Available
Een aantal trailers die bij het starten van de DVD worden getoond, alsmede via het menu te activeren zijn. Deze trailers zijn aanwezig op beide edities:
- Ginger Snaps 2 – Unleashed (1,19 minuten)
- Hero (1,50 minuten)
- Underworld (2,20 minuten)

Film Clips
Deze nutteloze clips zijn niet meer dan acht korte scènes die regelrecht uit de film komen. De totale speelduur is iets minder dan negen minuten.

Martial Arts Clip
Nog zo’n overbodige ‘extra’ is deze clip waarin de veertienjarige Matthew Helms – het kannibalistische jongetje uit de film – zijn martial arts kunsten etaleert. De clip duurt gelukkig maar een minuut.

Featurette
Een filmpje van zo’n drie minuten dat enige achtergrondinformatie verschaft over de film; zo zien we in een aantal korte flitsen hoe de make-up is gedaan. Het grootste gedeelte van de tijd wordt echter in beslag genomen door Roth en cast die elkaar een aantal veren in de reet steken.

Trailers
Een tweetal trailers van Cabin Fever:
- Theatrical Trailer (1,22 minuten)
- Domestic Teaser (45 seconden)



Voor de nutteloze extra’s hoef je deze zogenaamde Cabin Fever Special Edition DVD niet aan te schaffen. De sfeervolle maar ranzige film staat echter in prima kwaliteit op de DVD, dus horrorliefhebbers zullen zich aan deze aankoop geen buil vallen. Ieder ander doet er wellicht beter aan de film eerst eens te huren.

Score Film: 7
Score DVD: 6