Film Review: Pirates of the Caribbean

De Cariben, begin 18e eeuw.

Voor Kapitein Jack Sparrow (Johnny Depp) zijn de blauwe wateren van de Cariben een bron van avontuur en plezier. Aan zijn idyllische piratenleven komt echter een einde wanneer zijn schip - The Black Pearl - overgenomen wordt door de sluwe Kapitein Barbossa (Geoffrey Rush). Na vele plundertochten met zijn nieuw verworven schip zet Barbossa koers naar de havenstad Port Royal en valt ook deze aan. Tijdens de aanval slagen de piraten erin Elizabeth (Keira Knightley) - dochter van Gouverneur Swann (Jonathan Pryce) - te ontvoeren.



De heroïsche smid Will Turner (Orlando Bloom) is een jeugdvriend van Elizabeth en vreest voor haar leven. Hij besluit om Barbossa te achtervolgen maar heeft hiervoor de hulp nodig van Jack Sparrow. Samen kapen ze de H.M.S. Interceptor - het snelste schip van de Britse vloot - en achtervolgen Barbossa in de hoop Elizabeth te bevrijden en The Black Pearl te heroveren.



Zij weten echter niet dat Barbossa en zijn bemanning 'leven' onder de vloek van een oude schat. Door deze vloek kunnen de piraten niet sterven en zijn ze ook verstoken van elk gevoel. Daarnaast veranderen ze ook nog eens in levende skeletten wanneer ze zich in het maanlicht begeven. De vloek kan alleen verbroken worden door de verspreid geraakte schat weer bijeen te brengen en deze te 'zegenen' met het bloed van een waardig persoon. En raad eens wat Elizabeth om haar hals draagt? Het laatste, missende goudstuk van de schat..