Film Review: LXG

In het jaar 1899 zijn de spanningen tussen Engeland en Duitsland hoog opgelopen. Oorlog hangt in de lucht; een dreiging die nog eens wordt versterkt door de mysterieuze en megalomane crimineel The Phantom. Hij probeert een oorlog te provoceren in de hoop vervolgens rijk te worden door het verkopen van wapens. De Engelse spion M (Richard Roxburgh) krijgt van zijn wanhopige regering de opdracht om contact op te nemen met de in Afrika verblijvende legendarische avonturier Allan Quatermain (Sean Connery). Het is de bedoeling dat Quatermain een speciaal team gaat leiden dat tot doel heeft The Phantom te stoppen. De Engelse avonturier weigert echter om te helpen, maar na een aanslag op zijn leven door The Phantom besluit hij toch M's voorstel te accepteren.



Quatermain vertrekt vervolgens naar Engeland waar hij wordt voorgesteld aan zijn 'League of Extraordinary Gentlemen'. En uitzonderlijk is iets wat deze superhelden zeker zijn. Om te beginnen is er Kapitein Nemo (Naseeruddin Shah), die met zijn enorme onderzeeër The Nautilus alle wereldzeeën heeft bevaren. Mina Harker (Peta Wilson), de door Dracula gecreëerde vampier maakt ook deel uit van het team, net als de ijdele en onsterfelijke Dorian Gray (Stuart Townsend). Voorts zijn er nog Rodney Skinner (Tony Curran), ook wel bekend als 'The Invisible Man' en Dr. Jekyll and Mr. Hyde (Jason Flemyng), de negentiende-eeuws Hulk. Een volwassen geworden Tom Sawyer (Shane West) - inmiddels een Amerikaanse spion - maakt het team compleet.



M informeert de verzamelde superhelden over een bijeenkomst van wereldleiders in het Italiaanse Venetië. The Phantom is van plan de drijvende stad tijdens de conventie op te blazen om op die manier een wereldoorlog te provoceren. Het is aan de 'League' om hem tegen te houden. The Phantom is echter niet hun enige vijand; ook in het team zelf lopen de spanningen hoog op en wordt de achterdocht steeds groter. Aan Quatermain de taak om alles bij elkaar te houden en de missie te volbrengen.