Party: DefQon 1

Teruggekomen in de Red stond Rush te wachten tot hij de draaitafels over mocht nemen van Pila. Ook bij Rush was er een cool introtje en vuur op het podium. De zon ging ondertussen wat minder schijnen en het werd iets kouder, maar niets mocht de pret drukken! Helaas begon Rush met een foutje in zijn set maar dat had hij al snel weer hersteld. Omdat de wind de verkeerde kant op stond was er op het VIP-deck alleen maar een eentonige toon te horen, zodra de wind de andere kant op ging hoorde je het goed. Vooraan in de Red was de set van Rush prima te horen, en het was dan ook een heerlijke set. Zelf had ik Showtek op mijn eigen time-table staan dus we zijn rond 19.45 naar de Blue gegaan. Daar stond The Abyss nog flink door te stampen. Jeetje wat ben ik blij dat die er niet mee opgehouden is, en nog vrolijk door draait. The Abyss nam afscheid in fel groen licht en Showtek nam de draaitafels over. Showtek begon de set meesterlijk en voordat ik het doorhad stond iedereen om mij heen mee te zingen "I Bring you sunshine and some rain!" Na nog een aantal mega klappers startten ze de InQontrol theme in van een paar maanden geleden. Het publiek ging compleet los en de set van Showtek kon niet meer stuk.
Na Showtek zijn we toch maar terug gegaan naar de Red. Daar stond toen al Luna te draaien. De zon was nu helemaal weg en de wind was iets sterker geworden. Maar met zes lagen kleding aan en wat springen en dansen word je vanzelf wel weer warm. Terwijl Luna aan het draaien was hadden ze bij ID&T radio een grote TV neergzet in de truck en daar het EK aanstaan. Er stond dus een behoolijke mensenmassa voor de truck van ID&T. Je merkte dus snel genoeg wanneer er gescoord was. Luna was lekker op dreef en gooide er op het laatste moment nog even de Qlimax 2003 theme in. De lucht trok donker weg en de eerste spetters van de dag vielen op de grond en feestgangers. Een aantal van de feestgangers hadden het toen wel gezien en vertrokken richting de tenten en auto's. Best jammer al zeg ik het zelf, want nu liepen ze de afsluiter van Red mis. MC Ruffian gaf nog een keer de tussenstand van de voetbal wedstrijd en het hele publiek begon tegelijk te klappen en te roepen "HOLLAND!" Ondertussen begon het steeds harder te regenen en steeds meer mensen vertrokken. Hoe vol de Red stond een uurtje terug, hoe leeg de achterkant nu werd.
De echte bikkels blijven natuurlijk gewoon staan, van regen smelt je niet. Geef ze eens ongelijk want Technoboy kwam op en begon al met een onwijs gave breakdance-achtige intro. Hoe kon het ook anders, de lasers kwamen ook tevoorschijn, de vier groene laserstralen verlichten de hele boel. Het bleef helaas nog even regenen, maar daar hadden ze een oplossing voor. MC Ruffian stond van die kleine regenpakken het publiek in te gooien. Technboy gooide er een "Born to be wild" sample in en het publiek ging weer compleet uit zijn dak. Vlak daarna werd het weer lekker droog en werd het weer wat voller. Zelf stond ik even met een open mond toen Technoboy "Let the beat control your body" van 2unlimited opeens in zijn set gooide. Helaas het einde naderde, het was al 23.00 uur. Als klap op de vuurpijl werd er boven het meer nog vuurwerk afgestoken en ging Technoboy nog 10 minuten langer door. Maar toen was het feest toch echt helaas afgelopen. Iedereen ging tegelijk naar de uitgang, waar de poortjes nog stonden. Wat een chaos, iedereen wilde er tegelijk doorheen en het zijn al van die smalle dingen. Gelukkig ging het allemaal goed, en toen nog even terug lopen naar de auto die op het Zilverstrand geparkeerd stond. Eenmaal in de auto wilde we graag wegrijden, maar dat lukte niet echt, we konden de dijk niet af. Een hele rij met auto's stond daar te wachten tot ze van de dijk af mochten maar het ging allemaal niet rijden. Veel auto's draaiden om en gingen de andere kant de dijk af, om zo door Almere naar de snelweg te komen. Waarom we er niet doorheen konden? Geen idee want wij zijn ook de andere kant maar opgegaan na 40 minuten wachten.

Conclusie

Vorig jaar was ik ook aanwezig op DefQon 1 en het was toen al een groot succes vond ik toen zelf. Het leek wel of het dit jaar groter was opgezet, of het zo was? Geen idee. De aankleding was dit jaar veel gaver dan vorig jaar. Zelf vond ik het ook heel gaaf dat je een rondvlucht kon maken boven het terrein met een helikopter. Al mag ik zelf voor mijn gezondheid een jaar niet vliegen. De sfeer op het hele terrein was perfect, ik heb geen gevechten gezien of er van gehoord. De eet- en drinkstands waren perfect verdeeld over het hele terrein. Ook echt handig waren de rijplaten die neergelegd waren als een soort van looppad. Wel vond ik erg jammer dat er nergens in de tenten een time-table hing, en dan met name in Purple. Zelf had ik geen idee hoe laat bijvoorbeeld een DJ Mystery ging draaien. Gelukkig kwam ik haar tegen en kon ik het zelf vragen. Zelf had ik het idee dat het heel erg druk was bij de WC's. Maar dat scheen nogal mee te vallen hoorde ik van mensen. Geluid in alle tenten was perfect. Super event met enorme mazzel wat het weer betreft! Volgend jaar weer een DefQon 1 voor mij. DefQon 1 2004 krijgt van mij een dikke 9.5.