Party: DefQon 1

Op naar DefQon 1!
Vorig jaar was ik ook al naar DefQon 1 geweest en het was mij toen enorm goed bevallen. Dit jaar mocht ik voor FOK! naar DefQon 1. Zaterdag was het dan eindelijk zover. Zelf had ik al dagen zitten bidden om mooi weer. Het was dan wel niet zulk weer als vorig jaar, maar niets kon mijn dag stuk maken. Nou ja niets ....

Autopech!
Nog voordat we de snelweg op konden gaan kregen we helaas pech met de auto. We konden geen kant meer op, er zat dus niets anders op dan de ANWB te bellen. Op het moment dat de ANWB aan kwam rijden konden we net de eerste tonen van DefQon horen op ID&T radio. Nadat de auto gerepareerd was zijn we eerst een andere auto gaan halen en toen richting Almerestrand gegaan.

Eindelijk binnen.
Rond kwart over twee waren we dan eindelijk aangekomen op het terrein. Zelf baalde ik als een stekker omdat ik graag Don Diablo wilde horen, maar helaas. We hadden aardig wat kleding bij ons omdat het toch wat koud kon worden aan het meer. Dus eerst maar eens een kluisje huren. Eigenlijk hadden we het al verwacht en onze verwachtingen kwamen uit, helaas geen kluisjes meer. Even snel wat vrienden opgebeld of die een kluisje hadden en daar onze spullen in gedaan. Eens even het terrein verkennen. Voor de entree stond Black waar op dat moment Rob & MC Joe bezig waren. Zelf ben ik geen hardcore-type dus snel even doorlopen. Het terrein was zo goed verdeeld dat je overal eet- en drinkstands tegenkwam en je daar niet heel ver voor hoefde te lopen. Wel vond ik het jammer dat de grote eet-tent ook als doorloop werd gebruikt om van de ene kant van het terrein naar de andere kant van het terrein te komen. Nadeeltje daarvan was dat mensen die eten stonden te bestellen gewoon stil stonden en de mensen die er doorheen wilden lopen er eigenlijk niet doorheen konden komen. Overal op het terrein was er aankleding, van een raket tot aan een heli of straaljager. Overal waren zandzakken neergelegd en de aankleding gaf je dus echt het gevoel alsof je op een legerbasis liep. Aankleding was dus echt super!
Zelf werd ik wel heel erg nieuwsgierig naar de Red, en we zijn dus doorgelopen naar de Red waar op dat moment Gizmo zijn set stond af te ronden en ruimte maakte voor Pavo. De Red bestond uit een mega houten vloer en een supergroot DefQon logo waar de DJ voor stond. Dit logo werd compleet verlicht met witte en rode lichten. Op het podium zelf stonden wat olievaten en bergen met zandzakken. Aan elke zijkant van het podium stond een straaljager die doorliep naar de groene bunkerachtige barren aan beide kanten. Tegen de tijd dat we daar dus aankwamen stond het al erg vol en was er bijna geen doorkomen aan. We besloten het drie verdiepingen hoge VIP-deck op te gaan. Het deck was dus drie verdiepingen hoog met op elke verdieping hangtafels en een eigen bar. Met een hoogwerker kon je nog hoger om vanaf een grote hoogte het terrein te zien. Eindelijk begon Pavo dan met groot vuur op het podium. Pavo zette zijn set lekker hard in, en voordat je het wist stond iedereen mee te gillen "Take the blue pill! Take the red pill!"
Op een gegeven moment besloten we nog even rond te gaan kijken in de andere tenten. We liepen de techno in waar op dat moment Xanno Gallois bezig was. De groene bunkerachtige tent had de zilveren ijzeren aankleding van TeQnology erin hangen. Om het geluid aan de achterkant van deze ronde tent goed te houden stonden er halverwege nog een aantal boxen. We moeten even doorlopen want ik wilde voor 15.30 in Orange zijn voor Kai Tracid. We maakten nog even een tussenstop in Blue waar The Prophet stond te draaien. De Blue was de grote witte "circus"tent. Aan de binnenkant hingen bekende witte Sensation doeken en ballonnen. Teminste volgens mij herkende ik ze daarvan. De Blue stond stamp- en stampvol en The Prophet gaf een set weg zoals we van hem gewend zijn. Hard en met stampgevaar! Ondertussen waren we de tijd helemaal vergeten en we waren op zoek naar de Orange. Welke was dat ook alweer. Owja die met die gele en zwarte dingen aan de voorkant van de tent. Op het moment dat we daar aankwamen was Kai Tracid al 25 minuten bezig met zijn set. Kai Tracid stond perfect op zijn plekje in Orange. Zelf heb ik hem nou een paar keer live horen draaien, maar dit was zeker de beste live-set die ik van hem gehoord heb ooit. Tuurlijk kon "Trance & Acid" niet ontbreken aan het einde van zijn set.
Tracid speelde heerlijk met het publiek mee en vond het zelf geloof ik ook jammer dat ie al moest stoppen na een uur. Hij bleef maar gebaren naar het publiek dat helaas zijn tijd erop zat. Mark Norman nam het van Tracid over en de Orange werd nog iets drukker dan hij al was. Zelf heb ik 10 minuten van zijn heerlijk set gehoord, en toen zijn we naar de Purple gegaan. Ook wel beter bekend als Talent-room. Zelf was ik op Q-beach ook bij een aantal DefQon-talent avonden geweest en was eigenlijk wel benieuwd hoe ze zou zouden draaien voor een groter publiek. Helaas viel de opkomst in de Purple erg tegen, er stonden maar een tiental mensen te dansen. De aankleding in de Purple was eigenlijk best indrukwekkend. Achter de DJ stond een beest van ijzer dat paars opgelicht werd af en toe. Voor de DJ stonden hoge ijzeren stekels.