Horeca: Q-beach in zijn tweede zomer

DefQon talent night
Eén van de bekendste feesten van Q-dance is dan toch wel DefQon1. Dit festival was binnen drie weken uitverkocht. Q-dance geeft nieuwe talenten de kans om zich te laten zien. Zo was er op DefQon1 dan ook een talent tent. Deze moest natuurlijk wel goed gevuld worden, en je moest je plekje wel verdienen. Zo waren er een aantal weken voor DefQon1 talentavonden op Q-beach. Elke DJ kreeg een half uur de tijd om zijn of haar kwaliteiten te laten horen aan het publiek in Q-beach. De talentavonden in Q-beach waren erg druk en gezellig. Veel mensen kwamen voor één ding. Talent horen en kijken welke door gingen naar DefQon1. Er was een jury aanwezig die de talenten moest beoordelen. Zo heb ik Bass&Ram zien lopen maar ook Luna en Pila. Talent nummer één werd uiteindelijk DJ Mystery.

Beach-bop
Elke jaar komt dit evenement weer voorbij. Vorige jaren was het gratis en nu moest men er 15 euro voor neerleggen. De nacht ervoor was het nog best slecht weer geweest, maar op beach-bop scheen de zon volop! Het was dan ook stampvol bij Q-beach en het was best moeilijk om daar nog tussen te komen. De DJ's stonden op Q-beach op een hogere locatie te draaien zodat de complete vloer bezit werd van de mensen. Met een line-up van: Miss Djax, DJ Gizmo, Pavo, DJ Astrid en nog veel meer waren er mega veel mensen naar Q-beach gekomen. Ze hadden hun barbeQue aangestoken en er was Turks brood te koop. Zelf heb ik het nog nooit zo vol zien staan in Q-beach.



Culture on the beach
In samenwerking met Dance4life werd pasgeleden Q-beach omgetoverd tot een strandtent vol met cultuur. Ook al was het niet echt zonnig weer er waren nog aardig wat mensen op af gekomen. Zo kon je Afrikaanse dansles buiten krijgen en hadden ze een Afrikaanse BBQ klaargemaakt. Er waren ook street-dancers aanwezig die hun kunsten lieten zien. Alle DJ’s die dag hebben gedraaid, draaiden voor het goede doel. Zo droegen ze bijna allemaal hun Dance4life T-shirt. Het was jammer dat het 's avonds kouder werd, en er dus mensen naar huis toe gingen. Maar zoals je wel merkt is Q-beach prima geschikt voor extra evenementen.


Foto's met dank aan Floris Diemel