CD: Timesbold - Eye Eye

Het mag duidelijk zijn dat Timesbold met Eye Eye wederom een stukje vakmanschap heeft afgeleverd. Muzikaal en tekstueel past het allemaal perfect in elkaar. Toch zijn er ook puntjes van kritiek. Zoals ik eerder aangaf, zijn de wat rustigere nummers niet allemaal even sterk, en je kunt betwisten of er sprake is van groei ten opzichte van het debuut. Aan de ene kant wel, want men schrijft wel betere songs, aan de andere kant is er grotendeels voortgeborduurd op die plaat. Op zich is dat niet zo erg, want binnen het genre levert men een prima plaat af.

Mensen die echter liever een plaat hebben waarop alle noten keurig worden gehaald, al dan niet met studiohulp, en waarop mooie mensen zingen over hun perfect geslaagde affaires met mooie mensen, moeten deze plaat links laten liggen. Mensen die houden van eerlijke en rijk geïnstrumenteerde muziek en een intense voordracht, zijn bij Timesbold wel aan het goede adres. Zeker omdat er enkele songs op staan die tot op het bot gaan, waar andere bands die dit beloven vaak ergens halverwege in het vel blijven steken. Die mensen zullen in december waarschijnlijk ook een mooi plaatsje voor Timesbold reserveren in hun eindlijstje over 2004.

Artiest Timebold Titel Eye Eye Label Tin Drum Recordings / Europese distributie door Zeal Records Release datum 29.03.2004 Lengte 44.53 Genre Alt. Americana

1. Bone Song
2. Go Down
3. Vengeance Day
4. Wind To Rise
5. Call To Arms
6. All Blues
7. Wings On A Girl
8. Kudzu
9. Sometimes The Water
10. Riches And Grief
11. Black Eyed Suzy
12. It’s A Sag (When You Lift The World)