Film: Taking lives

Illeana Scott (Angelina Jolie) is een FBI profiler die niet zo heel strikt volgens het boekje te werk gaat. Als er een lijk gevonden wordt in Montreal, Canada, wordt al snel de hulp ingeroepen van de FBI; het lijk had een onherkenbaar gemaakt gezicht en de handen en voeten waren zwaar verminkt. Als enige getuige komt Costa (Ethan Hawks) naar voren, die een gedetailleerde omschrijving van het gezicht van de moordenaar geeft.


In het begin wordt Costa ervan verdacht de seriemoordenaar te zijn, omdat hij onder het bloed boven een lijk gevonden werd. Hij vertelt dat hij de moordenaar heeft weggejaagd en heeft gepoogd om EHBO toe te passen op het slachtoffer.

Opeens wordt er ingebroken in het huis van Costa en komt men tot de conclusie dat de seriemoordenaar het nu op Costa heeft gemunt om zijn identiteit over te nemen. De huurmoordenaar weet echter niet dat Costa de hulp in heeft geschakeld van de politie en dat deze al achter zijn ware identiteit is gekomen.
De moordenaar is al vanaf zijn 16e bezig met het vermoorden van mensen en neemt iedere keer de identiteit van zijn slachtoffer over. Na een paar maanden of jaren zoekt hij zijn volgende slachtoffer, als zijn huidige leven hem niet meer bevalt.

Illeana doet er samen met haar collega’s alles voor om de moordenaar, van wie identiteit bekend wordt halverwege het verhaal, op te pakken. Omdat de seriemoordenaar zo vaak van identiteit is geswitched wordt het nog een hels karwei om uit te zoeken wiens leven hij overgenomen heeft. Misschien is hij wel dichterbij dan iedereen denkt…