Boek: Diane Duane - Hoge Toverij

Diane Duane, wie is dat eigenlijk?

Diane Duane is in 1952 geboren in Manhattan, New York. Als ze op “high school” zit, wint ze een studiebeurs voor Verpleging en Wetenschap. Ze start een studie astrophysica, maar door een totaal gebrek aan wiskundig inzicht richt ze zich op de verpleging. Als ze in 1974 afstudeert, gaat ze werken in een gerenommeerde psychiatrische kliniek in New York.

Al jaren schreef ze voor haar plezier verhalen en vrienden raadden haar aan er haar beroep van te maken. Ze werkte een jaar als assistent van David Gerrold, een televisie en science fiction schrijver, en in 1979 werd haar eerste boek uitgegeven. “The Door into Fire” was een doorslaand succes en al snel volgden meer titels. Inmiddels zijn er zo’n dertig boeken van haar hand verschenen, plus nog vele korte verhalen, een aantal strips en computergames. Verder heeft zij veel bijgedragen aan Star Trek. Ze werkte mee aan hoorspelen, boeken, stripverhalen en ze schreef een aflevering voor de televisieserie “The Next Generation”.

Een uitgebreide staat van dienst, waarvan tot dusver slechts drie boeken van “De Toverboeken” (“Young Wizards”) in het Nederlands vertaald zijn.