Boek: Jennifer O' Connell - Bachelorette nr. 1

Sarah Holmes werkt als freelance journaliste en krijgt van het tijdschrift Femme de opdracht om undercover mee te doen aan het programma De Bachelor. 25 jonge vrouwen gaan strijden om de aandacht van de knappe vrijgezel Chris. De bedoeling van het tijdschrift is dat Sarah een sappig artikel schrijft over wat er werkelijk gebeurt achter de schermen van het programma. Een artikel vol onthullingen over het machogedrag van de bachelor en over de oppervlakkigheid van de vrouwen die meedoen aan het programma.

Het enige wat Sarah moet doen om dit doel te bereiken is zorgen dat ze door de voorrondes komt en wordt uitgekozen tot één van de 25 vrouwen die Chris daadwerkelijk gaan proberen te versieren. Tot zover klinkt het makkelijk maar Sarah is niet jong, single en blond zoals de meeste vrouwen die auditie doen voor het programma. Sarah is 34, gelukkig getrouwd en moeder van een dochter. Haar dagelijkse outfit bestaat uit een trainingsbroek en een T-shirt vol babyspuugvlekken.
Een team, ingehuurd door het tijdschrift, van stylisten, kappers en make-up artiesten gaat aan de slag om Sarah om te toveren tot een jonge, stralende blonde vrouw en met succes. Sarah herkent zichzelf niet meer als ze in de spiegel kijkt.

Sarah komt door de voorrondes en tot haar verassing wordt ze uitgekozen om mee te doen aan het programma. Met een koffer vol kleding, uitgezocht door de stylisten en speciaal bedoeld om de Bachelor te verleiden, vertrekt ze naar Californië met de bedoeling om een geweldig artikel in elkaar te zetten.
Naarmate de dagen verstrijken merkt Sarah dat de dames die meedoen helemaal geen leeghoofdige domme blondjes zijn maar zelfbewuste jonge vrouwen die allemaal hun eigen redenen hebben om mee te doen aan het programma. Een hekel hebben aan Chris, de bachelor, lukt ondanks haar goede voornemens ook niet. Hij gedraagt zich galant, aardig en besteedt aan elke vrouw evenveel aandacht.

Onder de indruk van Chris, en de uitstapjes die ze samen ondernemen merkt Sarah dat het helemaal niet zo makkelijk is om het hoofd koel te houden. Haar doel, het schrijven van een sappig artikel, verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Ze wil eigenlijk nog maar één ding, ze wil winnen!!