Boek: Sarah Duncan - Overspel voor Beginners

Isabel en Neil zijn op jonge leeftijd getrouwd, omdat Neil naar een ander land werd gezonden voor zijn werk. Na een aantal jaren komen ze terug in Engeland. Isabel voelt zich nutteloos en ze besluit een baan te gaan zoeken. Na een aantal afwijzingen krijgt ze via via een baan bij Patrick, die een bedrijf aan huis heeft. Patrick is niet zo geordend met zijn administratie, dus die taken besteedt hij uit aan Isabel. Op een gegeven moment verandert hun zakelijke relatie ook in een seksrelatie. Patrick noemt haar zijn minnares, maar hij stelt wel een paar voorwaarden aan de geheime relatie. Isabel kan zich in het begin van de relatie goed aan de regels houden, maar naar mate de weken voorbij gaan, krijgt ze gevoelens van verliefdheid. En dat is dus tegen de regels. Neil, de man van Isabel, vraagt of ze een loonstrookje mee wilt nemen in verband met de belasting. Als Isabel dat vraagt aan Patrick krijgen ze een flinke ruzie. Isabel gaat nu erg twijfelen aan haar verhouding met Patrick. Zeker nu hij zo moeilijk gaat doen over simpele zaken besluit Isabel om er een punt achter deze verhouding te zetten.

Nou dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Patrick is altijd diegene geweest die vrouwen aan de kant zette, maar nu werd hij zelf aan de kant gezet en daar kan hij niet mee leven. Hij zet Isabel voor een keuze, gaat ze met hem mee naar Rome of hij vertelt Neil de waarheid over de verhouding. Ze heeft drie dagen om te beslissen, zo niet dan komt Neil erachter dat ze een verhouding heeft. Isabel gaat in paniek naar haar beste vriendin Justin toe en vertelt haar alles. Zij zegt dat het allemaal wel zal loslopen.

Na drie dagen nog niks te hebben vernomen van Patrick wordt Isabel rustiger en denkt dat ze nu veilig is. Totdat Neil op een dag met een bruine envelop thuiskomt. In die envelop zitten erotische foto’s van Isabel die Patrick van haar heeft genomen. Er zit ook een briefje bij met daarop de tekst “Je vrouw heeft een verhouding”. Neil gaat door het lint en stuurt Isabel weg om een weekend afgezonderd van elkaar te denken over hoe het verder moet. Isabel vertrekt met veel tegenzin en brengt de nacht door in haar auto. Ze overdenkt het voorval en komt tot de conclusie dat ze het niet accepteert. De volgende ochtend gaat ze weer terug naar huis. Er hangt een gespannen sfeer in het huis. Na een aantal dagen besluit Neil om zelf weg te gaan, want hij kan de druk thuis niet aan.

Patrick blijft Isabel lastigvallen, totdat ze het hem duidelijk maakt dat ze niks meer met hem te maken wil hebben. Isabel haat Patrick omdat hij alsnog die foto’s heeft opgestuurd.

Isabel krijgt een baan in een boekenwinkel. Ze heeft heel haar verhaal van de verhouding en de problemen die er bij kwamen aan haar nieuwe werkgever vertelt. Het maakt hem niet zoveel uit, als ze maar wil werken. Isabel kan dus in de winkel beginnen, totdat Patrick opnieuw stennis gaat zoeken in de boekenwinkel. De baas van Isabel, Adam redt haar uit deze situatie.

In de weken daarna blijft Isabel werken en ze krijgt een betere band met Adam. Hij probeert haar te helpen met de thuissituatie. Verder motiveert hij haar om weer te gaan studeren. Daar moet ze goed over na denken, maar besluit uiteindelijk om dat te gaan doen. Dan staat Neil op een dag weer voor de deur. Hij wil weer terug bij haar komen wonen. Isabel stemt er mee in, maar ze weet niet wat ze op haar hals haalt. Zeker nu Justin zo vreemd doet de laatste tijd. En wie is de afzender van de van haar gemaakte erotische foto’s die naar Neil zijn verstuurd? Is er iets dat Isabel niet weet…