Interview: Georgina Verbaan

Wat zou je doen/welk beroep zou je hebben, als je geen BN'er geworden was?
Waarschijnlijk was ik door gegaan met 'serveerster-en', erg leuk de horeca. Maar als vrijwilliger bij Pieterburen kan ik me ook voorstellen. Maar mijn uiteindelijke doel is regisseren, had ook gekund.

Je hebt kritiek en kritiek. Soms is het zeer opbouwend en kun je er wat mee, sommige dingen zijn zinloos en kun je het beste maar naast je
neerleggen. Welke kritiek op persoonlijk gebied en op zakelijk gebied heb jij als echt kwetsend ervaren?

Niets denk ik. Dat komt waarschijnlijk door mijn dosis zelfkennis. Alles wat er over mij gezegd wordt had ik zelf al kunnen bedenken. En ook omdat ik overal wel een mening over mijn persoon tegenkom, zij het op internet, tv, of in print. Het verhardt. Da's wel wennen en tja, wat wel pijnlijk is, is als men zegt dat ik een slecht actrice ben, heb ik wel eens gehoord. Acteren is mijn passie en al dat ik wil in mijn leven. Dus als dat (soms door mensen die niet één film gezien hebben) gezegd wordt, snijdt dat in mijn ziel. Eerlijk is eerlijk. Maar veel kritiek is op niets gebaseerd omdat men mij eigenlijk niet kent dus in dat geval, whatever! Op persoonlijk vlak hoor ik wel eens dat ik te angstig (voor contacten) en erg versnipperd en chaotisch ben.



Wie vind je de beste acteur/actrice van Nederlandse bodem?
Monique van de Ven, absoluut! Vind Carice van Houten en Thekla Reuten ook verpletterend.

Zou je ook eens wat anders op acteergebied willen doen, zoals spelen in een musical of in een toneelstuk?
Ja, ja, toneel schijnt het hoger goed te zijn. En ik vind er niets mis mee, maar ben film verslaafd. Ik ben met enige regelmaat gevraagd voor toneelstukken maar zeg op het laatste moment altijd nope, want meestal 4 maanden lang spelen en dus geen tijd voor mogelijke film. Tja...

Toen je instortte na de breuk met Tim Immers schreeuwden de krantenkoppen dat je zelfmoord had proberen te plegen. Je stond net aan het begin van je loopbaan, hoe beïnvloedt dat soort media-aandacht jouw houding naar de buitenwereld toe? En heb je geleerd om te gaan met wat anderen van je denken?
Hmmmmm... Het is moeilijk daar mee om te gaan. Als je slecht in je vel zit en er wordt over geschreven en gesproken is het vervelend om in de bus te zitten ja. Ik ben er heel erg van geschrokken en vroeg me af waar ik aan begonnen was. Maar omdat ik niets anders zou willen doen dan acteren heb ik inmiddels de 'bekendheid' op de koop toe genomen. Maar ja, het is heel naar als je 17 jaar bent en opeens bemoeit iedereen bij de bakker of in de trein zich met je. Dan wil je je het liefst de hele dag verstoppen. Maar het heeft een plek gekregen hoor! Zeven jaar later is het soms nog steeds moeilijk maar kan ik me er tegen wapenen en heeft het bekend zijn ook een doel, ik kan het gebruiken om mijn idealen door te geven. En dat doet mij goed.

Wat vind je van het downloaden van muziek op de computer, zoals met KaZaA, doe je het zelf ook weleens?
Kawie? Nee ik kan nog net op internet komen en een mailtje sturen. Ik heb geen printer of scanner, niets! Alleen een laptopje en die is (grrrrr!) easy as hell! Maarreh, ik begrijp heeeeel goed dat mensen muziek downloaden. Zelf heb ik een paar gekopiëerde cd's van een vriendin gekregen en da's fijn want gratis. Maar van bands die ik echt waardeer wil ik het liefst de originele cd met boekje en al, uit respect.