Interview: Georgina Verbaan

Hoe gaat het verder met je muzikale carrière? Heb je besloten om deze droom te laten varen om je volledig te richten op acteren, of heb je deze alleen even op de achtergrond gezet om je meer bezig te houden met acteren?
Zingen is nooit een droom geweest. In kinderlijk enthousiasme heb ik ooit JA! geroepen tegen een platenmaatschappij. Wie droomt er als kind niet van later in Ahoy in de voetsporen van bijvoorbeeld Madonna te treden? (Okay, laat de jongens onder ons een mannelijk voorbeeld nemen..) Dit is bij lange na niet gelukt helaas, maar op een paar zeer genante covers na was het best een guitige ervaring. En ik heb mooi een paar keer voor een vol Ahoy gestaan (weliswaar slechts een paar liedjes playbackend en voor kinderen maar toch!) en dat kan niet iedereen zeggen. Over mijn zangtalent valt te twisten maar ik doe het graag en al redelijk lang, ik ben begonnen in musicals, maar eh... tja het blijft leuk. Ik ben zelf een behoorlijke liefhebber van muziek en moet eerlijk toegeven dat ik mijn eigen liedjes nimmer aangeschaft zou
hebben maar toch... Wie weet of ik ooit nog de muzikale draad op pak, maar het ligt niet per se in de planning.

Wat zou je heel graag willen doen in je leven en heb je nog niet gedaan?
*WARNING: CORNY ANSWER!!* Een kind baren. (oh, en een oscar winnen..)

Wat mis jij het meeste sinds je BN-erschap?
Alles! Over straat huppelen als ik daar zin in heb zonder dat mensen roepen:'' KIJK, ZE WIL GEZIEN WORDEN!' En dronken zijn in een openbare gelegenheid (dat lukt overigens aardig...) Ongestoord een pestbui hebben, huilen op straat als ik verdrietig ben, persoonlijke gesprekken hebben met mensen die je niet kent in de trein, mensen durven aankijken op straat, reageren op fora op internet en lekker mensen kijken op een terras zonder dat ze terug staren. Ik mis ook dat niemand zich met me bemoeit, dat niemand zegt: KIJK ES WAT VROLIJKER! of: HEB JE KAPSONES OFZO? Eigenlijk mis ik het af en toe onzichtbaar te zijn. Een van mijn favoriete gevoelens, onzichtbaar zijn.

Zit je vaak op het internet? Zo ja, welke sites bezoek je meestal?
Jaaaah! Ik zit veel te veel op internet! verveling, soms. Ik bezoek vaak Vara's debatplaats, Fok!, Mokkels (vooral voor Drew Barrymore, Angelina Jolie en Britney en Christina), Dood.nl, imdb.com, rtl boulevard en de gezonde roker is ook geestig. Er zijn er nog wel een paar sites, maar die noem ik lekker niet!

Je kende het Fok! al hebben we gehoord; welke subfora/topics spreken je het meest aan?
Over het algemeen bekijk ik de nieuwsitems op de frontpage en de reacties daarop, ik zou ook graag posten, maar dat lukt geloof ik niet met m'n hotmail account. Verder bekijk ik wel eens de threads waar ik op een overweldigend nare manier besproken word. Haha!



Van welke uitspraken heb je 't meeste spijt? Staat "Osama Bin Laden is best een lekker ding" in de top 3?
Ik heb nergens spijt van. Deze uitspraak is nooit zo gedaan maar goed, ik blijf erbij dat onze slechte man een bijna bijbels voorkomen heeft vanwege zijn ogen, zijn gezicht, punt. Zoals ik in den beginne van deze vraagstellingen al aangaf; met mijn chaotische, van de hak op de tak springende spreekstijl valt altijd iets bizars te maken. Is deels mijn schuld. Al valt het wellicht te betreuren dat er nooit een journalist is die zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken en mij eerlijk durft te portretteren en verder kijkt dan de neus lang is. Liever haalt men oude quotes uit de kast en borduurt men daar op voort, niet erg creatief maar wel zo veilig. En dat is prima.

DJ Shadow, DJ Tiësto, Electric Six of Acda en de Munnik?
DJ Shadow? Huh? Tiesto? Jak! Electric six? Jep! Ennuh... dat laatste duo? Neh! Ik ben ook in mijn muziek voorkeuren chaotisch. Ik hou van o.a. Ryan Adams, The Beatles, Johnny Cash, The White Stripes, Black Eyed Peas, Joni Mitchell, Chet Baker, Nerd, Justin Timberlake, Nirvana, Eric Sati, Michael Jackson, Marlene Dietrich. Maar word ook gek van 'Toxic' van Britney. (ook vanwege de looks van miss Spears, jammie!)

Voor welk tv-programma blijf jij nou echt thuis?
Niet. Thuis blijven voor tv? Hahaha! Nee er is niets dat ik echt volg, maar ik ben gek van Animal Planet en National Geographic en ALS ik thuis ben, vind ik RTL Boulevard lekker om te kijken, gewoon ff niets en je opwinden over Fiona of Irene. Ook vind ik die 'Make me Beautiful' programma's geestig, nieuwe neus, nieuwe schoenen, je kent 't wel. Uur van de Wolf is ook leuk en Man bijt Hond. Verder kijk ik natuurlijk het nieuws en oh! Ik vergat bijna waar ik mee wakker word; Goeiemorgen Nederland, beetje bejaard soms, maar wel met sprankelende Daphne!