Dans Review: Fuego! Flames of Passion

Op het moment dat de voorstelling voorbij is voel ik een adrenaline-rush door mijn lijf heen gaan. Ken je dat? Dat je uit een voorstelling komt en de energie voelt stromen door ieder adertje in je lijf? Dat was mijn ervaring met Fuego!



Ik ging geheel verwachtingloos naar de voorstelling. Ik had namelijk geen idee wat ik kon verwachten. Spaanse dans. Tja, de Flamenco. Die kende ik wel van mijn vele tripjes naar Spanje. En ik ben ontzettend onder de indruk van danser Joaquin Cortez. Maar Fuego! Flames of Passion is veel meer dan dat. Het is ballet, show, muziek, musical; alles in één! Zwaar onder de indruk van de snelle kledingwissels en het tempo waarin de voorstelling doorgaat. Deze show moet een complete uitputtingsslag zijn voor de twintig dansers. Iedere spier in het lichaam lijkt gebruikt en de dansers en danseressen zijn dan ook voorzien van de meest schitterende lichamen. De dansers en danseressen stralen stuk voor stuk enthousiasme uit en lijken deze show met volle overgave te doen. Het tweede deel van de show is een meer traditionele flamenco, zoals je deze wel kent van de vakanties. De bekende jurken met stippen, kleur en veel franje komen tevoorschijn en het twintigtal wordt dan begeleid door een groep gitaristen met twee zangers. Kippenvel. Ik verliet in ieder geval ontzettend onder de indruk het theater.



Fuego! Flames of Passion is een energieke trein die vooruit raast en je grijpt. Ze zijn nog even in Nederland, dus ga dat gauw zien!