CD Review: F33l3r - F33l3r

F33l3r (spreek uit: Feeler) wordt opgericht door de broers Eef en Jeroen van Riet en later, in januari 2000, gecompleteerd door Matthijs Gaspar en Jochem Aarts.

De grooverock van het viertal blijkt al snel aan te slaan; in hetzelfde jaar nog wordt hun demo 'Demo van de maand' in het muziekmagazine FRET. Een jaar later, om precies te zijn in juli 2001, duikt de band weer de studio in, deze keer met producer Gordon Groothedde. F33l3r neemt drie nummers op en tekent drie weken later bij de uitgever Strengholt Music Group.

Korte tijd later wordt ook een platenlabel gevonden: Roadrunner/CNR Records. In 2002 wordt begonnen met de opnamen van het eerste album van F33l3r.

2003 moet het jaar van F33l3r worden. In januari begint het al goed, met een optreden op het Eurosonic festival in Groningen. Een maand later speelt de band in het voorprogramma van Stone Sour en Saliva in 013. De band wordt geboekt voor het Fields Of Rock festival, maar moet vanwege een ongeluk van de gitarist afzeggen.

Door het ongeluk schuift ook de release van de single 'Heaven Sent' een aantal maanden op. Wel wordt het nummer al veelvuldig op Kink FM gedraaid, en het belandt in de hitlijst van het radiostation. Tussen neus en lippen door wint de band ook nog een Essent Award, wat onder meer een optreden op Lowlands met zich meebrengt.

F33l3r is:
Eef van Riet (gitaar)
Jochem Aarts (drums)
Matthijs Gaspar (basgitaar)
Jeroen van Riet (zang)