FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 7 september 2003

Bus verliest twee wielen op de A16

www.illepo.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een schrikbarend moment op de snelweg A16 vanmorgen. Een buschauffeur die 59 kinderen naar de Efteling aan het brengen was, zag ineens twee wielen onder zijn bus vandaan komen ter hoogte van de uitvoegstrook bij de A59. Niemand raakte verder gewond bij het incident. Het was rustig op de weg, dus ook ander verkeer had geen hinder van de wielen.

Van de wielen bleken diverse moeren te ontbreken. De inzittenden konden na het ongeval hun reis voortzetten met vervangend vervoer.

Bloemencorso Zundert trekt veel bezoekers

Het bloemencorso in Zundert heeft dit jaar een record aantal bezoekers getrokken. Het corso had dit jaar dan ook een bijzonder thema: Vincent van Gogh. Nou is de schilder die in deze plaats geboren is wel vaker onderwerp van een aantal praalwagens, maar dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat hij geboren werd. Volgens de organisatie kwamen er 50.000 mensen op het evenement in het Brabantse plaatsje af.

Dit jaar hadden alle zeventien buurtschappen een praalwagen gemaakt. Veel facetten van Van Gogh zoals onder meer zijn Brabantse tijd, zijn nauwe contact met broer Theo, het schilderij De Aardappeleters en Van Goghs depressies, kwamen in het corso aan bod.

De winnaar werd buurtschap Wernhout. Met 'Triade Van Gogh' in de vorm van drie afzonderlijke wagens, beeldde het drie fases uit Vincents schildertijd uit. De publieksprijs was voor Klein Zundert met als thema de conflicten tussen Van Gogh en tijdgenoot Paul Gauguin.

Een speciale Van Gogh-jury, bestaande uit prominente kenners van het leven en werk van Van Gogh, kende een prijs toe voor het beste Van Gogh-idee. Buurtschap Tiggelaar, dat uitging van de verf en het kleurgebruik van de schilder, sleepte deze prijs in de wacht.

Rudi VŲller ontploft op TV

Bondscoach Rudi VŲller is de kritiek op 'der Mannschaft' na het gelijkspel tegen IJsland meer dan zat.

VŲller was te gast bij een live uitzending van de ARD. Tijdens die uitzending kwam ondermeer commentaar van oud-international GŁnther Netzer. De bondscoach, die in 2002 nog tweede werd op het WK, krijgt al langere tijd kritiek te verduren omdat de kwalificatie voor het EK 2004 in Portugal zeer moeizaam verloopt. Er wordt met schande gesproken over het feit dat IJsland nog altijd nummer 1 staat in groep 5. "Onzin", noemde VŲller het. "Ik wil die onzin niet meer horen. Zulke stront is wel het allerlaatste."

Volgens Netzer kwamen vroeger ook wel mindere prestaties voor van het Duitse elftal, maar dan kwamen daarna volgens hem altijd 10 topwedstrijden. "Zo'n miserabel optreden als de Mannschaft van VŲller liet zien, kwam bij ons niet voor," aldus Netzer. VŲller reageerde hier op door te zeggen dat het voetbal dat Netzer vroeger speelde 'stront' was. 'Stilstaand voetbal'. "Die tien topwedstrijden wil ik zien. Dat moet voor de Tweede Wereldoorlog zijn geweest. Je kunt alles wel in de grond boren, maar ik accepteer dat niet. Ik ben het ermee eens dat het elftal iets meer had kunnen brengen, maar de tegenstander was wel de koploper in de groep."

Game Review: Dead to Rights

Publisher:Electronic Arts
Developer:Namco
Website:Dead to Rights
Platform:PS2


"Eťn goeie smeris. Eťn hele slechte situatie." zo luidt de ondertitel van Dead to Rights. Misschien hadden ze beter kunnen zeggen: "Eťn grappig spel. Eťn heel slecht verhaal". Gelukkig doet het verhaal niet veel af aan de kwaliteit van dit spel. Schiet, sla, vecht en spring je een weg door de grote levels en zorg ervoor dat niets overleeft...


...let's play Dead to Rights

Kerk Rijssen wederom doelwit brandstichting

In de nacht van zaterdag op zondag is geprobeerd brand te stichten in de Syrisch-orthodoxe kerk in het Overijsselse Rijssen. Rond een uur of twee werd met een steen een ruit van een deur ingegooid. Vervolgens is geprobeerd brand te stichten. Op welke wijze dat is gebeurd, is nog onbekend. De schade bleef beperkt tot een brandplek op de deur.

De afgelopen twee jaar is al drie keer eerder een poging gedaan de kerk in brand te steken. In alle gevallen werd er toen gebruik gemaakt van een molotovcocktail. Bij alle pogingen bleef de schade beperkt tot wat brand- en schroeiplekken. C. Citgez, de voorzitter van de kerk, begint zich zo langzamerhand ernstig zorgen te maken: "De eerste keer denk je aan een kwajongensstreek, maar dit is geen toeval meer". Hij heeft geen idee in welke hoek hij de daders moet zoeken. Wel vindt hij dat de politie en gemeente van de overwegend Christelijke stad wat meer moeite mogen doen om de daders te vinden.

Column: De SGP mag dan achterlopen...

Artikel 7 van het Program van Beginselen van de Staatkundig Gereformeerde Partij luidt als volgt:
"Gods Woord leert dat man en vrouw krachtens de scheppingsorde een eigen specifieke, van elkaar onderscheiden roeping en plaats hebben ontvangen. In deze orde is de man het hoofd van de vrouw.
Maatregelen ter erkenning van de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen worden positief beoordeeld. Elk emancipatiestreven dat de van God gegeven roeping en plaats van mannen en vrouwen miskent, is revolutionair en moet krachtig worden bestreden."


Alhoewel dit artikel wat vaag klinkt, betekent het (vrij vertaald) dat vrouwen geen plaats hebben buiten de keuken. Werk en politiek zijn twee zaken waar zij zich van afzijdig dienen te houden. Want: vrouwen zijn niet gelijk aan mannen en het enige recht van de vrouw is het aanrecht.

Noor breekt wereldrecord oesters eten

De Noor Rune Naeri heeft gisteren het wereldrecord oesters eten verbroken. Tijdens het 'Feest van de Oester' in Hillsborough, in het zuiden van Belfast (Noord-Ierland), werkte hij in drie minuten 187 oesters naar binnen.

Het vorige record stond op 97 oesters in drie minuten. Na de recordpoging liet de Noor weten zich "zeer goed" te voelen. "Ik voel me fantastisch en neem nu een paar pilsjes om mijn record te vieren."

Het Guiness Book of Records zal het nieuwe record opnemen.

Politie houdt dronken man slapend in auto aan

De politie heeft vrijdagnacht een 31-jarige man uit Eindhoven wel heel gemakkelijk kunnen aanhouden. De man was in zijn eigen auto in slaap gevallen.

De man had bij een taxi ruim dertig euro te weinig betaald. Hij stapte vervolgens in zijn eigen auto en reed weg. De taxichauffeur waarschuwde de politie, die de man even later aantrof. Hij lag in zijn auto met draaiende motor en brandende lichten te slapen.

De politie maakte de man wakker. De man sprak met dubbele tong en stond te wankelen op zijn benen. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse en een bloedproef. De politie heeft hem daarom voor verder onderzoek in de cel gezet. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Paranormale activiteit politiehoofdkwartier Kentucky

Het hoofdkantoor van de politie van Kentucky heeft donderdag de hulp ingeroepen van de Scientific Investigative Ghost Hunting team. De politie had deze lente het hoofdkwartier verplaatst naar een gerenoveerd pand dat uit de negentiende eeuw stamt. De rest van het hoofdkwartier is nieuw, en is er bij aan gebouwd. Sindsdien hebben tenminste zes officiers beangstigende dingen meegemaakt op het pand. Dit meldt the Associated Press.

Volgens de woordvoerder van de politie is de hulp bedoeld om de medewerkers op het kantoor gerust te stellen dat er een rationele verklaring voor de merkwaardige gebeurtenissen te vinden moet zijn. Midden op de dag zag een secrataris van de politie dat de lade van zijn bureau uit zichzelf open schoof.

Wendy Rutledge die 's nachts door het gebouw liep, zegt dat ze bij haar been gegrepen werd door een onzichtbaar iets. Ze zegt de geest van een jong meisje gezien te hebben op de bovenste verdieping, en heeft daar een teddybeer neergelegd.

Officier Wilson, die vaak nachtdiensten draait, zegt dat hij zeer beangstigende dingen heeft gezien. Hij was bezig papierwerk te sorteren, toen hij opmerkte dat er iemand aan de deur zat te rammelen. "Het leek alsof iemand naar binnen wilde komen, maar geen sleutel had". Wilson keek aan de andere kant van de deur, maar daar was helemaal niemand.

De volgende nachten hebben Wilson en andere officiers vreemd geklop op deuren en muren gehoord. Op sommige momenten openden en sloten deuren zich vanzelf, terwijl niemand dit gedaan kon hebben. Op andere nachten hoorden officiers duidelijke voetstappen op de trap, maar toen men ging kijken, was daar niemand.

Officieren, agenten en medewerkers van het paranormaal onderzoeksteam hebben een vreemde kolom van warmte aangetroffen in een gang op de bovenste verdieping. In het ene gedeelte was het enorm warm, en in het andere gedeelte enorm koud. Er zijn camera's, infrarood apparatuur en bandrecorders geplaatst om de anomalieŽn vast te leggen.

"We kunnen nog geen conclusies trekken omtrent de fenomenen. Het onderzoek is nog steeds in gang", zegt Owen.

De Hoop Scheffer schaadt belangen volgens VVD & PvdA

De minister van Buitenlandse Zaken, Jaap de Hoop Scheffer, schaadt de belangen van Nederland. Dat zeggen de VVD en PvdA.

Ze reageren hiermee op uitspraken van de minister. De Hoop Scheffer is van mening dat het buitenlandse beleid door de grote Europese lidstaten bepaald moet gaan worden. De kleine lidstaten, zoals bijvoorbeeld Nederland en BelgiŽ, moeten zich daar vervolgens bij neerleggen.

De PvdA is het niet eens met de uitspraken van de minister. De partij zegt dat het een verkwanseling van de Nederlandse belangen in het buitenlandse politieke beleid is. PvdA-Kamerlid Koenders vindt de uitspraken van de minister "onnavolgbaar en tegenstrijdig".

Het idee dat Nederland geen invloed meer zou kunnen hebben op het Europees beleid, zint de VVD niet. "Kennelijk is deze gedachte bij hem opgekomen tijdens het diner maar het is beter als hij die bij het ontbijt alweer is vergeten", aldus VVD-Kamerlid Van Baalen.

Politie rooit hennep in achtertuin

In Alkmaar heeft de politie zeven hennepplanten in beslaggenomen bij een bewoner van de Rochdalestraat. De planten stonden in de achtertuin van zijn woning. Buurtkinderen liepen met delen van de planten over straat, waardoor ouders bezorgd de politie belden.

De politie ontkent ''kinderachtig'' in de weer te zijn geweest. Het gedoogbeleid is tot vijf planten, mits men geen overlast veroorzaakt. Tegen de 55-jarige bewoner is procesverbaal opgemaakt.

Radicale groep in Londen herdenkt 11 september

Een radicale islamitische groep in Engeland is van plan om op 11 september in Londen een herdenkingsdienst te houden voor de negentien kapers die omkwamen bij de aanslagen in 2001. De groepering al-Muhajiroun organiseert die dag een conferentie getiteld 'The Magnificent Nineteen' (De Geweldige Negentien).

De leider van al-Muhajiroun, Omar Bakri Mohammed, beweert zelf dat het gťťn eredienst voor de aanslagen van 11 september betreft, maar een studie naar de aanleidingen voor de aanslagen. Honderden radicale Britse jonge moslims zullen naar verwachting op de bijeenkomst verschijnen.

De omstreden beweging kwam eerder in het nieuws toen bleek dat leiders van al-Muhajiroun fungeerden als "spirituele adviseurs" van de twee Britse moslims die in IsraŽl zelfmoordaanslagen planden. Daarbij sleurden ze twee mensen mee de dood in.

De leider van de beweging dreigde vorig jaar nog dat Nederland ook aanslagen kon verwachten. Ook vorig jaar herdachten radicale moslims in Londen de aanslagen van 11 september.

Site van de groepering: www.almuhajiroun.com

Michelin wil niet meer dan vijf teams

Michelin zal niet meer teams gaan voorzien in de toekomst.

Voorlopig blijven de Michelin-banden alleen beschikbaar voor Williams, McLaren, Renault, Jaguar en Toyota. Het bandenmerk zal dus geen teams onder de hoede nemen van teams die eventueel de overstap van Bridgestone zouden willen maken.

De verhalen deden de ronde dat zowel Jordan als BAR liever het volgende seizoen op Michelins zouden willen rijden.

Het team zegt niet de capaciteit en middelen te hebben om een verhoogde productie te draaien en een goede ontwikkeling voort te zetten.

Wotte boos op Willem II

Mark Wotte is boos op Willem II omdat de club ondanks eerdere toezeggingen toch geen linker verdediger gehaald heeft.

De reden om geen extra speler te halen zijn e financiŽle problemen bij Willem II, de club is bang dat het een tekort van 400.000 euro zal oplopen op de begroting. De club is nog in onderhandeling met de gemeente Tilburg maar daarvan is al een bedrag van 300.000 euro opgenomen in de begroting. Daarbovenop komt ook nog eens dat Willem II meer geld kwijt was voor de aankoop van Bart Van Den Eede en zal het nog extra geld nodig hebben om het contract ban Joris Mathijsen te verlengen.

Wotte baalt omdat de club begonnen was met als doelstelling de eerste acht maar dat was gebaseerd op een extra spit ťn een extra linker verdediger. Die spits is er gekomen maar de verdediger niet.

Na het gesprek vrijdag met het bestuur waarin hem dit alles verteld werd klonk Wotte absoluut niet vrolijk, hij zal zijn contract respecteren maar heeft wel zijn bezorgdheid uitgesproken over de gang van zaken bij de club. Afgelopen seizoen was er al 400.000 euro bezuinigd en het houd een keer op met de rekbaarheid van de ploeg en uiteindelijk zal Wotte erop aangesproken worden.

Van Hoogdalem na 5 maanden terug

Marco van Hoogdalem zal na exact vijf maanden zijn rentree maken voor Schalke 04

Van Hoogdalem raakte in april geblesseerd en zal in de oefenwedstrijd tegen Monschau zijn rentree maken.

De 31-jarige verdediger moest in april onder het mes na een wedstrijd tegen 1. FC NŁrnberg maar het herstel van de heupoperatie verliep niet goed.

Kraakbeen in zijn heup bleek ernstiger beschadigd te zijn dan van te voren verwacht was. Dit vertelde Van Hoogdalem enkele weken na de operatie, hij mocht zelfs het gewricht niet te veel belasten anders zou de heup te snel slijten.

Het was niet duidelijk of hij Łberhaupt nog wel zou voetballen maar maakt dus toch nog zijn rentree in een wedstrijd waar Niels Oude Kamphuis niet mee zal doen omdat hij geblesseerd is.

EU zet Hamas op terrorisme lijst

De Europese Unie heeft alle vleugels van de militante Palestijnse beweging Hamas tot terroristische groepering verklaard. Dit is gebeurd omdat de beweging verantwoordelijk is voor tientallen dodelijke aanslagen in IsraŽl.

Van de Hamas-beweging, die IsraŽl nu volledig wil uitroeien, was tot nu toe enkel de militaire tak in de lijst van terroristische organisaties opgenomen. Nu zijn echter ook de politieke tak, de hulpverleningsgroepen en de stichtingen die geld voor de beweging werven op de lijst geplaatst.

Doordat de Hamas nu volledig op de terrorisme-lijst staat, is iedere medewerking of ondersteuning aan die beweging verboden. Alle tegoeden van de beweging zullen worden bevroren.

A28 deels afgesloten na grote aanrijding

Octopuz, erik24 en vogelspin hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A28 bij Zwolle-Noord, tussen de afritten van Ommen en Nieuwleusen, is vanochtend in dichte mist een ernstig ongeluk gebeurd. Daarbij zijn vrachtwagens, auto's en motoren betrokken. Eťn motorrijder kwam om het leven, negen mensen moesten met verwondingen naar het ziekenhuis worden vervoerd. Onder de naar het ziekenhuis vervoerde gewonden zijn vijf motorrijders.

De A28 is deels afgesloten. De wrakken van auto's en motoren staan en liggen over een lengte van ongeveer een halve kilometer verspreid over de weg.

De politie kan nog niet zeggen hoe de botsing precies is ontstaan. Wel waren volgens de politie de motorrijders op weg naar het WK Superbike, die vandaag op het TT-circuit in Assen plaatsvindt.

'IsraŽl gaat Hamas uitroeien'

Een hoge IsraŽlische regeringsfunctionaris heeft verklaard dat IsraŽl niet zal rusten totdat de gehele Hamas-beweging met wortel en tak is uitgeroeid. ''We zijn van plan om heel Hamas te liquideren en we maken daarbij geen onderscheid tussen de politieke en de militaire tak van die terroristische organisatie".

Premier Sharon liet weten dat "het doodvonnis" van alle Hamas-leiders getekend is. ''IsraŽl zal hen genadeloos opjagen". Sharon zou volgens bronnen de directe opdrachtgever zijn geweest van de aanval op de Hamas-top gisteren. Toen dropte het leger drie zware bommen op het gebouw waar de Hamas-top vergaderde; daarbij raakte de de geestelijk leider van de beweging, sjeik Ahmed Yassin, licht gewond.

Na de mislukte aanslag op zijn leven dreigde Yassin met een zeer zware golf van aanslagen tegen IsraŽlische doelen waar ook ter wereld. De IsraŽlische politie is in hoogste staat van paraatheid gebracht.

Arafat

In IsraŽl gaan ook steeds meer stemmen op om Yasser Arafat de Palestijnse gebieden uit te zetten, nu hij het ontslag van premier Abbas heeft geaccepteerd.

Minister Shalom van Buitenlandse Zaken herhaalde vandaag zijn eerdere uitspraak dat Arafat verbannen moet worden. Volgens Shalom is zijn verbanning "onvermijdelijk", omdat Arafat het vredesproces belemmert.

Vitesse moet haast maken

Wethouder Rob Gast van Arnhem wil van Vitesse binnen enkele weken het reddingsplan zien. Hij deinst er anders niet voor terug om de stekker er uit trekken.

De wethouder wil een compleet voorstel presenteren. Vitesse dient hiervoor naast de eigen financiele situatie, vooral ook de trammelant met stadion Gelredome zien op te lossen. De directie van het stadion wil in zee gaan met een projectontwikkelaar, waar Vitesse en de gemeente de zaken anders willen aanpakken.

Vitesse heeft er zelf ook baat bij snel met een plan te komen. In het reddingsplan komt onder meer de afspraak tussen Vitesse en de Gelredome te staan over een lening van 4,6 miljoen euro aan de club. Dat geld heeft de club hard nodig.

Tennis: Michaela Krajicek in finale

MichaŽla Krajicek heeft gister in New York de finale van het meisjes enkelspel bereikt. Ze versloeg 's ochtends in de kwartfinale de Francaise Tatiana Golovin (6-1 6-4), waarna 's middags ook de Amerikaanse Cory Ann Avants er aan moest geloven (6-2 6-2).

Krajicek kon pas op donderdag aan het toernooi beginnen door de overvloedige neerslag. Het dubbelspel bij de junioren werd door de organisatie om tijdsredenen zelfs afgelast. Krajicek gaf er echter niet om, ze won haar partijen onverstoord.

De 14-jarige Krajicek kwam eerder dit jaar op Roland Garros in Parijs tot de halve finales. Vorige week werd ze dankzij de winst in het Canadian Open nummer ťťn op de wereldranglijst tot 18 jaar. Volgend jaar hoopt ze aan het hoofdtoernooi te kunnen deelnemen, wanneer ze de gerechtigde leeftijd van 15 jaar heeft bereikt.

De damesfinale van de US Open werd dit jaar gewonnen door de Belgische Justine Henin-Hardenne, die haar landgenote Kim Clijsters in twee sets versloeg (7-5 6-1).

Protest kokkelvisserij loopt uit de hand

In Lauwersoog is gister een protestactie tegen de kokkelvisserij uit de hand gelopen. Vijftien activisten van de Stichting Wilde Kokkels werden op hardhandige manier door een knokploeg van een haventerrein verwijderd.

De activisten wilden een petitie aanbieden aan vertegenwoordigers van garnaalverwerkend bedrijf Heiploeg, dat ook op grote schaal in kokkels handelt. Volgens die organisatie gingen de milieuactivisten provocerend te werk en werd er ingegrepen toen zij na diverse verzoeken niet vrijwillig vertrokken.

De kokkelvisserij is een actueel item in Den Haag. De kokkelvissers wil het kokkelvisverbod in de Waddenzee snel opheffen. Milieu- en natuurorganisaties zijn hier fel op tegen, zij willen een algeheel visverbod. Nu is nog driekwart van het Wad gesloten voor visserij. Minister Veerman van LNV zal begin volgend jaar nieuw beleid onthullen over deze kwestie.

Boksen: Uitslag WBA-gevecht Nordin Ben Sala

Nordin Ben Sala heeft in Erfurt de bokstitel Supermiddengewicht volgens de WBA-formule (World Boxing Association) heroverd. De Nederlander versloeg de Argentijn Francisco Antonio Mora op punten.

In maart van dit jaar verloor Ben Sala zijn titel nog aan de Argentijn bij het titelgevecht in Rotterdam. De scheidsrechter kwam toen in de laatste ronde tussen beide. Gisteravond was het echter aan de jury. Na twaalf zware en harde ronden kozen twee van de drie juryleden voor de Nederlander.

'Fighting' Nordin hoopt nu op te gaan voor een intercontinentaal WBA-titelgevecht. Hij zou daarvoor de AustraliŽr Anthony 'The Man' Mundine moeten uitdagen, die vorige week die titel veroverde.

Duitsland niet langs IJsland

In groep 5 van de EK-kwalificatie stond gisteravond de topper IJsland-Duitsland op het programma. IJsland wist met het 0-0 resultaat de koppositie te consolideren.

Duitsland liep in de eerste helft storm op de IJslandse muur van verdedigers. Het creeerde daarbij geen enkele kans. Vlak voor rust wist de Duitse keeper Oliver Kahn een goed schot van Eidur Gudjohnsen onschadelijk te maken.

In de tweede helft kwam vooral het gebrek aan spelcreativiteit bij de Duitsers bovendrijven. De Duitse media verwijten bondscoach Rudi VŲller dat hij te verdedigend laat spelen.

Duitsland kwam nauwelijks tot kansen. IJsland wel, pal na rust moesten Frank Baumann en Christian WŲrns de bal van de doellijn halen. Halverwege de tweede helft had Kevin Kuranyi namens Duitsland de enige scoringsmogelijkheid. In de slotfase verscheen Johannes Karl Gudjonsson nog alleen voor Kahn, maar hij wist niet te scoren.

Duitsland blijft, met de thuisduels tegen Schotland en IJsland nog voor de boeg, wel de favoriet in deze poule.


De tussenstand in Groep 5:

Pos.ClubAWGVPV-T
1.IJsland74121311-6
2.Duitsland6330128-3
3.Schotland63211110-6
4.Litouwen621374-9
5.Faeroer701616-15

Grote brand autosloperij bij Roermond

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Maalbroek bij Roermond is een zeer grote brand uitgebroken in een autosloperij aan de Duitse grens. De politie heeft de omgeving in een straal van een kilometer afgezet vanwege het gevaar voor ontploffende gasflessen.

Een onbekend aantal lpg-tanks is al ontploft. De rookpluimen gaan richting Duitsland. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor de omwonenden.

De commandowagen van de brandweer van Roermond raakte bij het uitrukken bij een ongeluk betrokken. Twee spuitgasten raakten gewond, evenals de bestuurder van de auto waarmee de commandowagen in botsing kwam.

Surtees op zoek naar nieuwe kampioen

John Surtees heeft een plan bedacht om de volgende Michael Schumacher te vinden, maar wil wel dat dat een Brit wordt.

Surtees, de enige die zowel in de Formule 1 als met motorfietsen wereldkampioenschappen wist te winnen, heeft gisteren bij een kartbaan nabij het Engelse Kent een clubhuis geopend. Ook Bernie Ecclestone was bij de opening aanwezig.

"Er zou een andere Michael Schumacher of Valentino Rossi kunnen zijn, omdat het al veel te lang geleden is dat we een Britse wereldkampioen autocoureur of motorrijder hebbben gehad," aldus Surtees.

Surtees was Formule 1 wereldkampioen in 1964 met een Ferrari en schreef tussen 1956 en 1960 zes wereldkampioenschappen op de motorfiets op zijn naam.

De laatste Britse wereldkampioen was Damon Hill in 1996. Daarvoor wisten de Britten Nigel Mansel in 1992 en James Hunt in 1976 de titel te veroveren.

Laatste reviews en specials
review
We Were Here Expeditions: The Friendship
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1058
preview
Super Mario Bros. Wonder
special
Random Pics van de Dag #1057
special
Random Pics van de Dag #1056
©FOK.nl e.a.