Review: Meneer Kaktus DVD Presentatie

Op 26 augustus liggen de eerste twee DVD's in de (voorlopige) serie van vier in de winkels. Op elke DVD (en video) staan drie van de allerleukste afleveringen, die geselecteerd zijn door Annemieke Hoogendijk (Mevrouw Stemband). De afleveringen dateren uit de periode 1988 tot 1993, toen 'De Grote Meneer Kaktus Show' bij de VARA werd uitgezonden.

DVD's vol grappen en grollen van het het Kaktus trio dus. Zo vind je op DVD 1 met de titel 'De eerste ronde' aflevering van 9 oktober 1988 (de aflevering met de dokter en de auto, die ook op de DVD presentatie werd uitgevoerd), 6 maart 1993 (met Miss Universe als 'gast-om-aan-te-vragen' en Kees, een jongetje van 12 die genezen is van kanker) en 8 oktober 1991 (met Meneer Kaktus als oude zeerot). Maar ook heel veel extra's, zoals 'Making of.. het wassenbeeld van Meneer Kaktus', Peter Jan Rens over het ontstaan van Kaktus en de verschillende Kweetniets, biografie Peter Jan Rens, fotogalerij, Songteksten en nog meer.



Op DVD 2, logischerwijze met de titel 'De tweede ronde', vind je de aflevering van 16 oktober 1990 (Kweetniet leert klappen met zijn handen in plaats van zijn voeten), 31 maart 1992 (Het Gevaar met de nietpistool) en 28 januari 1992 (Vossenjacht) en wederom heel veel extra's, zoals een overzicht van Meneer Kaktus door de jaren heen, Kaktus Anecdotes, Biografie Annemieke Hoogendijk (Mevrouw Stemband) en meer.

Beide DVD's zijn erg leuk om te bekijken. Iets wat mij opvalt en wat ik me niet meer kon herinneren, is hoe leerzaam de uitzendingen van Meneer Kaktus eigenlijk waren. Vooral 'het gevaar-item'. De DVD's zijn ontzettend tijdloos. Leuk voor de kinderen van dit moment, om een nieuwe kennismaking te hebben met Kaktus, maar ook voor de ouderen om weer wat jeugdsentiment op te halen. Ik heb in ieder geval erg veel plezier gehad van deze DVD's en vind ze de aanschaf meer dan waard.

Vanaf 26 augustus liggen deel 1 en 2 in de winkel en vanaf 21 oktober zijn deel 3 en 4 verkrijgbaar. Voor meer informatie kijk op de Kaktus website. Kijk ook op het forum in de topics De Grote Meneer Kaktus Show en Spelende vrouw, wat heb je nou geleerd?


De foto's in deze review zijn gemaakt met een Fujifilm Finepix S602 camera. Deze is beschikbaar gesteld door Het Camerahuis