Review: Meneer Kaktus DVD Presentatie

Wie herinnert zich niet de kreten 'Applaus voor jezelf' en 'Dat kan harder!' en natuurlijk 'De prik van de kaktus' , 'Boelkloedig' en 'De eerste roooonde'? Als je ze vroeger ooit eens gezien hebt, zijn ze vast niet meer uit je geheugen gewist; Meneer Kaktus, Mevrouw Stemband en Kweetniet.


De Meneer Kaktus Show anno 2003

Voor degenen die nog een beetje in hun geheugen moeten graven, een kleine 'Kaktus-opfriscursus':

Meneer Kaktus, een creatie van Peter Jan Rens, begint in 1981 in het theater met een kleutervoorstelling. Hij speelt samen met Kweetniet, in de beginjaren gespeeld door Tony Maples. Een paar jaar later komt Peter Jan in kontakt met Tineke de Nooij, die hem vraagt om een optreden in haar televisieprogramma te verzorgen. Dit slaat zo aan, dat Tineke het daarop volgende televisieseizoen (1984/1985) het tweetal iedere week 5 minuten zendtijd geeft. In de loop va het seizoen wordt daar Mevrouw Stemband (Annemieke Hoogendijk) aan toegevoegd.

Het 'Grote Meneer Kaktus Lied' komt zelfs in de hitparade terecht en in 1986 start, als gevolg van het grote succes, bij Veronica 'De Grote Meneer Kaktus Show'. Inmiddels met Joost Hes als Kweetniet. Als Joost na twee jaar wegens omstandigheden af moet haken als Kweetniet, neemt Hans van der Laarse deze rol over. Peter Jan werkt inmiddels als presentator bij de VARA en deze omroep neemt in 1989 dan ook de 'Kaktus Show' over.


Wat ouder (en kaler) maar nog steeds grappig

In 1991 wordt het programma onderscheiden met de TROS TV Ster en in 1992 wordt in Madame Tussaud zelfs een wassen beeld van Meneer Kaktus onthult. In 1993 stapt Peter Jan Rens over van de VARA naar RTL4, waar helaas geen ruimte is voor 'De Grote Meneer Kaktus Show'. In 1999 is er dan een kleine wederopstanding van de 'Kaktus Show' binnen het programma Telekids, waar het vier maanden te zien is. En nu, na enkele jaren van stilte, komt het Kaktustrio opnieuw tot leven met (voorlopig) vier DVD's en Video's, waarvan de eerste twee op 26 augustus in de winkel liggen.