FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 20 augustus 2003

Heel Georgië zat maandag zonder stroom

Supergrover had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen de VS, Canada en Nederland (Eindhoven, Groningen) hebben de laatste tijd last gehad van stroomstoringen.

Maandag hebben 4,4 miljoen mensen in Georgië, een voormalig republiek van Rusland zonder stroom gezeten. Dat meldde the Associated Press dinsdag. De elektriciteit viel om 7:00 Georgische tijd uit, en kwam pas om 22:00 weer op gang.

Korte stroomstoringen komen vaker voor in het land, maar het komt zelden voor dat het hele land zonder stroom komt te zitten, en voor zo'n lange tijd. Ziekenhuizen en vliegvelden hebben gebruik gemaakt van noodaggregaten.

De stroomstoring viel toevallig samen met Mumuka Nikolaishvilis eerste dag als minister van Energie. Eerder werd 75 procent van elektriciteitsbedrijf Telasi aan Rusland verkocht. Hierdoor is Georgië erg afhankelijk van Ruslands elektriciteitsbedrijf UES.

Anatoly Chubais, hoofd van UES zegt dat UES niet de schuldige is van de stroomstoring, of dat het politieke oorzaken gehad zou hebben.

Voetbal: Uitslag België - Nederland

Het Nederlands Elftal heeft vanavond in Brussel de oefeninterland tegen België met 1-1 gelijk gespeeld.

De Belgen waren in de eerste helft de betere ploeg. Wesley Sonck kreeg de eerste grote kans. Nadat hij Jaap Stam en Edwin van der Sar was gepasseerd, bleek Frank de Boer echter net op tijd terug om hem zijn kans voor open doel te ontnemen.

Nederland antwoordde met goede schoten van Rafael van der Vaart en Clarence Seedorf. Vlak voor rust werd België echter toch beloond. Nadat de Belg Mbo Mpenza het veld even met een blessure verliet, kwam België met een man minder op voorsprong. Sonck kon een voorzet ongestoord inkoppen (1-0).

Na rust kwam Oranje sterker uit de kleedkamer, tot grote kansen leidde dit niet direct. In de 55e minuut kon Roy Makaay na goed doorzetten van Van der Vaart toch de gelijkmaker binnen schieten. Nederland kwam er vervolgens niet goed door.

Cocu liep in de 78e minuut tegen zijn tweede gele kaart aan. Oranje koos daarna voor het consolideren van de stand. De Cock kreeg in de blessuretijd nog direct rood, waardoor ook België de wedstrijd met tien man uitspeelde. Het bleef echter bij 1-1. Nederland blijft daarmee voor de zestiende maal achtereen ongeslagen, een evenaring van het record.


België:
De Vlieger, Deflandre (de Cock/61), v.Buyten Valgaeren/61), v.Damme (v.d.Heyden/61), M.Mpenza (Martens/41), Baseggio (v.d.Schacht/77), Clement, Goor, Sonck (Soetaers/77), Buffel (Walasiak/86)

Nederland:
V.d.Sar, Reiziger, F.de Boer, Stam (Ooijer/46), v.Bronckhorst (Zenden/46), Cocu, Seedorf (v.Bommel/46), Davids (Overmars/73), Kluivert, v.Nistelrooij (Makaay/46), v.d.Vaart

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!

Uitslag België - Nederland

Nederland heeft vanavond in Brussel de oefeninterland tegen België met 1-1 gelijk gespeeld.

De Rode Duivels waren in de eerste helft de betere ploeg. Wesley Sonck kreeg de eerste grote kans. Nadat hij Jaap Stam en Edwin van der Sar was gepasseerd bleek Frank de Boer echter net op tijd terug om hem zijn kans voor open doel te ontnemen.

Nederland antwoordde met goede schoten van Rafael van der Vaart en Clarence Seedorf. Vlak voor rust werd België echter toch beloond. Nadat de Belg Mbo Mpenza het veld even met een blessure verliet kwam België met een man minder op voorsprong. Sonck kon een voorzet ongestoord inkoppen (1-0).

Na rust kwam Oranje sterker uit de kleedkamer, tot grote kansen leidde dit niet direct. In de 55e minuut kon Roy Makaay na goed doorzetten van Van der Vaart toch de gelijkmaker binnen schieten. Nederland kwam er vervolgens niet goed door.

Cocu liep in de 78e minuut tegen zijn tweede gele kaart aan. Nederland koos daarna voor het consolideren van de stand. De Cock kreeg in de blessuretijd nog direct rood, waardoor ook België de wedstrijd met tien man uitspeelde. Het bleef echter bij 1-1. Nederland blijft daarmee voor de zestiende maal achtereen ongeslagen, een record.


België:
De Vlieger, Deflandre (de Cock/61), v.Buyten Valgaeren/61), v.Damme (v.d.Heyden/61), M.Mpenza (Martens/41), Baseggio (v.d.Schacht/77), Clement, Goor, Sonck (Soetaers/77), Buffel (Walasiak/86)

Nederland:
V.d.Sar, Reiziger, F.de Boer, Stam (Ooijer/46), v.Bronckhorst (Zenden/46), Cocu, Seedorf (v.Bommel/46), Davids (Overmars/73), Kluivert, v.Nistelrooij (Makaay/46), v.d.Vaart

Boerderij ondanks droogte bijna onder water

ViMh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Terwijl heel Nederland verlangt naar een druppeltje water, dreigt een boerderij in het Utrechtse Harmelen te overstromen. De boerderij wordt nu beschermd met zandzakken.

De boerderij ligt aan de Oude Rijn die tijdelijk extra water, vanuit het Amsterdam-Rijnkanaal, naar het uitgedroogde Westland vervoert. Het waterpeil is hierdoor een halve meter gestegen. "Zelfs in de natste tijden van het jaar is de situatie niet zo bedreigend als nu", aldus de eigenaar van de boerderij.

Man giet hete olie over vrouw

mattezz herschreef voor ons het volgende bericht:

Een 36 jarige vrouw uit Drachten is maandagnacht ernstig mishandeld door haar 34-jarige ex-vriend. Terwijl zij lag te slapen drong de man rond 3:00 uur het huis van de vrouw binnen. Vervolgens liep hij naar de slaapkamer en overgoot haar met hete olie.

De vrouw liep verschillende brandwonden op aan haar armen en benen. Per ambulance is zij overgebracht naar ziekenhuis "Nij Smellinghe" in Drachten. De dader werd even later aangehouden in dezelfde wijk.

Plannen voor BeNECup

Voor de wedstrijd tegen Belgie hebben vertegenwoordigers gesproken over een bekercompetitie waarbij Nederlandse en Belgische clubs meedoen.

Voorzitter Sprengers en secretaris generaal Harry Been van de KNVB willen net als hun Belgische collega's dat een werkgroep gaat onderzoeken wat dit voor sportive, financiële en organisatorische gevolgen heeft.

De werkgroep gaat bestaan uit 3 mensen van beide bonden en zal voor één januari klaar moeten zijn met het onderzoek.

Palestijnse bestuur opent jacht op terroristen

Naar aanleiding van de bloedige aanslag op een Israëlische bus in Jeruzalem, heeft het Palestijns bestuur laten weten dat alle contacten met de verantwoordelijke groeperingen worden verbroken én dat veiligheidsmaatregelen tegen hen worden genomen. De aanslag die aan zeker 20 mensen het leven kostte, en waarbij ook veel kinderen gewond raakten, is opgeëist door de Islamitische Jihad en de Hamas.

De Palestijnse premier Abbas heeft zijn kabinet bijeen geroepen voor een spoedzitting, om te bepalen welke maatregelen moeten worden genomen tegen deze groeperingen. De Palestijnse Autoriteit heeft verder de arrestatie gelast van degenen die achter de zelfmoordaanslag zitten.

Inmiddels heeft de Israëlische premier Sharon laten weten als vergelding een reeks militaire aanvallen op Palestijnse militanten te willen uitvoeren. Het Israëlische kabinet bespreekt het plan deze avond.

Honden verscheuren kat

In Purmerend is vannacht een kat door twee honden aan stukken gescheurd. Het lugubere voorval vond plaats in de Spinetstraat. Twee dagen geleden zou in de Citerstraat ook al iets dergelijks zijn voorgevallen.

De verscheurde kat was een vrij forse kater, bont gekleurd en met een witte bef. Een getuige verklaarde dat de kat door een zwarte hond en een grote bruine hond, vermoedelijk een hazewind, was doodgebeten. De politie is nog op zoek naar getuigen.

Extra vrij door mislukte brandoefening

Zo'n 160 leerlingen uit het Noord-Hollandse Schoorl hebben onverwacht weer een paar dagen vakantie erbij gekregen. Dit hebben ze te danken aan de brandweer die een oefening deed in hun school.

Tijdens de oefening met vier rookgeneratoren, in d'Oosterkimschool, ging er iets mis. Men was vergeten enkele ramen te openen; een deel van de rook sloeg hierdoor als een vettige laag neer in de gangen en de klaslokalen.

De hele school zit nu onder een vettige laag: van de computers tot de schoolboeken, van de stoelen tot de toiletten, van de tv's tot de kraaltjes in de peuterlokalen. Een ploeg van twintig gespecialiseerde schoonmakers hoopt het gebouw, binnen een dag of twee weer schoon op te kunnen leveren.

Celstraf voor racistische pizzabakker

Robertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Denemarken is een pizzabakker tot 670 euro of acht dagen celstraf veroordeeld wegens racisme. De pizzeria weigerde ten tijde van de oorlog in Irak, Duitse en Franse klanten te bedienen. Dit vanwege het standpunt dat de regeringen van die landen innamen, ten aanzien van de oorlog.

De pizzabakker maakte tijdens het proces al duidelijk voor de celstraf te kiezen uit 'overtuiging van zijn gelijk'. De man had posters voor de ruiten van zijn zaak hangen waarop stond dat Duitsers en Fransen bij hem geen pizza's konden halen.

DFB: 'minder buitenlanders'

De voorzitter van de Duitse voetbalbond (DFB) Gerhard Mayer-Vorfelden wil minder buitenlanders in de nationale voetbalcompetitie toelaten. Hij zei dit woensdag in Frankfurt bij een sportzender.

De DFB-voorzitter weet dat ook voetballers vrij zijn om in elk willekeurig EU-land een contract aan te gaan, maar juist voor het Europese voetbal zou een uitzondering moeten worden gemaakt.

"Zestig procent van alle voetballers in de Bundesliga komt uit het buitenland. Dat stagneert de ontwikkeling van onze eigen jeugd. Talentvolle junioren krijgen minder kansen", aldus Mayer-Vorfelden. Hij is uitgesproken voorstander van een Europese regeling. "Ik ga contact opnemen met mijn collega's in Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland om tot uniforme afspraken te komen."

Alkmaar weigert AZ stadionkrediet

De gemeente Alkmaar zal AZ geen krediet verlenen voor de realisering van Kooimeer Plaza, het nieuwe stadion van de Alkmaarders.

De gemeente weigert een overbruggingskrediet van 12,5 miljoen euro te verschaffen aan de commanditaire vennootschap KooimeerPlaza. Burgemeester Rossen maakte dat woensdag bekend. Europese regels verbieden de gemeente steun te verstrekken. Daarnaast zou het de eigen regels omtrent steungeving overtreden. De gemeente Alkmaar heeft daar een policy voor.

Een grote tegenvaller voor AZ, dat door eerder uitstel van de bouwplannen als gevolg van protesten tegen de vergunningaanvraag tot op het randje van de afgrond werd gebracht. De nieuwe tegenslag heeft nog niet tot koerswijziging geleid. Voorzitter Dirk Scheringa betaalt vooralsnog de ontbrekende miljoenen uit eigen zak. De club zei in reactie enkel zich te bezinnen op het besluit.

[update] Nieuw Nintendo-produkt lente volgend jaar

Volgens directeur Satoru Iwata is Nintendo bezig aan een nieuw produkt, dat in de lente van volgend jaar uit zou moeten komen. Over wat dit produkt precies in gaat houden wilde hij echter nog niet bijzonder veel loslaten, behalve dat het iets is wat "compleet anders wordt dan wat er nu bestaat", waar "iedereen gemakkelijk plezier van kan hebben" en "een samenvoegsel is van hardware en software". Het lijkt erop dat deze ontboezeming te maken heeft met de door Sony eerder aangekondigde PSP en PSX, die Nintendo zorgen moeten baren; de aandelenprijs van Nintendo zakte al toen Sony alleen maar een optisch schijfje onthulde.

Op de vergadering waar hij deze mededeling deed besprak Iwata ook de redenen van het krimpen van de spellenmarkt en gaf strategieën die het bedrijf gaat volgen om hierop in te spelen. Volgens de topman zijn spellen tegenwoordig vaak te uitgebreid en ingewikkeld, terwijl mensen juist behoefte hebben aan toegankelijke spellen. Nintendo wil dit jaar een "Club Nintendo"-website openen, waar leden spellen en aanverwante produkten kunnen kopen en door middel van een puntensysteem korting krijgen of produkten kunnen bestellen die niet te koop zijn. Deze website zal leden ook tips kunnen geven over waarin zij gezien eerdere bestellingen geïnteresseerd zouden kunnen zijn. De site zou het volgens Nintendo dalende effect van TV-reclames goed moeten maken.

Het gerucht dat Nintendo bezig is aan een online systeem als Microsofts Xbox Live! wijst Iwata van de hand. Volgens hem is Nintendo "helemaal niet geïnteresseerd in een systeem waarbij leden maandelijks moeten betalen".

Update 18:51

De volgende websites (dank aan Vagere_Hein voor het melden) weten te vermelden dat het waarschijnlijk om een Donkey Konga gaat, een muziektitel waar drums bijgeleverd worden die door de speler bespeeld moeten worden. De titel is bij Namco in produktie.
http://spong.com/index.asp?art=5395
http://www.cube-europe.com/news.php?nid=5185

Vliegtuigmaatschappij vliegt alleen maar naakt

Bolk had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Naked Air
Naakt vliegen? Het kan inmiddels in de Verenigde Staten. Er is een nieuwe vliegtuigmaatschappij gestart waarin je naakt moet zitten. Het bedrijf, Naked Air, heeft zijn eerste vlucht tussen Miami Florida en Cancun in Mexio reeds uitgevoerd. Op weg naar het nudistenstrand kunnen de reizigers dus al een voorproefje nemen in het vliegtuig.

Amerikaanse verslaggevers richtten zich bij het berichten over deze bijzondere maatschappij met name op de veiligheidsvoordelen, geen last meer van shoe-bombers, in plaats van op de beleving van de reizigers.

Sesamstraat krijgt nieuwe bewoner

Rolandtt, Domien Verschuuren en 1034247 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er komt een nieuwe bewoner van de bekende Sesamstraat. Purk, het varkentje zal vanaf vijf december in het televisieprogramma te zien zijn. Purk is een meisje en de jongste van de hele Sesam-club. Het roze beestje is op speciaal Nederlands verzoek gemaakt door de originele bedenkers van Sesame Street in de Verenigde Staten.

Met het erbij komen van het varkentje willen de makers de kinderen laten zien hoe het is als er gezinsuitbreiding komt. De nieuwe bewoonster werd vandaag aangekondigd bij de winterpresentatie van de uitzendingen van Z@ppelin bij de Publieke Omroep.

Russen plannen kerncentrale op Mars

the_fluffy, j0han, Robert, De_Warme_Bakker en LSDsmurf hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Russische wetenschappers hebben plannen om een kerncentrale op de planeet Mars te bouwen. Ze zeggen dat de benodigde technische ontwerpen klaar zijn, en nadat een paar kleine probleempjes zijn geëlimineerd, het constructiewerk kan beginnen.

De miljarden kostende elektriciteitscentrale zal een permanent onderzoekskamp van stroom voorzien, en zou binnen dertig jaar op Mars gebouwd kunnen worden, aldus Red Star, een staatsbedrijf van Ruslands ministerie van Nucleaire Energie.


Er moet nog onderzocht worden hoe het personeel tegen gevaarlijke straling beschermd kan worden, en hoe de onderdelen naar Mars (300 miljoen kilometer van de aarde) gebracht gaan worden. De plannen zijn dat zwaardere onderdelen door onbemande vaartuigen er heen gebracht worden, en delicate goederen met bemande ruimteschepen.

Slechts boete voor Ralf

In de nasleep van de Grand Prix van Duitsland is de FIA teruggekomen op een eerder besluit. Ralf Schumacher zou 10 worden teruggezet op de grid tijdens de volgende GP.

Stefo wist ons vandaag het volgende te melden:

In plaats van de slechtere startpositie op de Hungaroring hoeft de Duitser nu slechts een boete van $ 50.000 te betalen. Dit omdat het hof van de FIA de eerder genoemde maatregel ongepast heeft bevonden. Bij de beslissing was ook een Nederlander, Harry Duijm, betrokken, hij nam mede zitting in het International Court Of Appeal.

Concert Rolling Stones afgelast

TAA, Tha Sod, The Priest en SpAvAAi hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Slecht nieuws voor fans van de Rolling Stones: het concert van vanavond in de Amsterdam Arena is afgelast wegens keelproblemen van zanger Mick Jagger.

Er zouden 50.000 toeschouwers bij het concert aanwezig zijn en het concert zou worden uitgezonden op RTL 4. Er is op dit moment nog niks bekend over een eventuele vervangende datum.

Update:
Waarschijnlijk wordt later deze week een nieuwe datum bekendgemaakt. Dit zal, voor zover nu bekend is, in september, aan het einde van de Europese tournee zijn.

Zie ook: dit bericht

MysterieBlog

Voor de mensen die ook weleens een spannend boek lezen.. een paar ontdekkingslinks.

Allereerst Deze link rondleidingen vol informatie en foto's langs mysterieuze plaatsen als Paaseiland, Egypte, Stonehedge en het land der Maya's.
De Bermuda Driehoek kwam ik ooit als kind voor het eerst tegen in de boek van Readers Digest , nog steeds erg leuk om over te lezen! (heb daardoor mede een fascinatie ontwikkeld voor driehoeken en pyramides..)

Politie grijpt man met speelgoedpistool

Kabouter SmikkelSmak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit Ede heeft gisteren onbewust voor opschudding gezorgd in een supermarkt. Hij liep nietsvermoedend met een speelgoedpistool van zijn zoontje door de supermarkt. De man ging een krantje kopen en ging op zijn gemak aan een tafeltje het krantje lezen. De nietsvermoedende vader had hierbij het speelgoedpistool duidelijk zichtbaar op tafel gelegd.

De gealarmeerde politie had zich inmiddels verdekt opgesteld rond de vader. Toen de man klaar was met zijn krantje lezen stond hij op, waarna de agenten hem met veel bravour grepen en hem aanhielden. Het bleek toen dat het slechts een speelgoedpistooltje was. De politie heeft het speelgoedpistool in beslag genomen, omdat het volgens hen teveel op een Beretta leek.

Condoom in kennismakingspakket bruggers

luc75 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twaalfjarige brugklassers van het Dr. Nassau College in Assen kwamen maandagmiddag met een condoom thuis. Hierop klaagden de ouders omdat ze het ongepast vonden condooms aan twaalfjarige kinderen uit te reiken. De meisjes vonden een tampon in het eerstejaars kennismakingspakket.

Sectordirecteur mevrouw R. te Stroete ontkent dat ze hier vanaf wist: "Condooms uitreiken aan brugklassers op de eerste schooldag is niet handig. Ik ga het na en als het klopt, krijgen de kinderen vandaag een brief mee voor hun ouders waarin we uitleggen hoe dit kon gebeuren."

Welchia worm die Blaster worm vernietigt actief

Wildehaar, Helmed, aemkei, ThaRuler, Bronek, chemokar, Daleonothandy, en psv hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De beruchte Blaster worm heeft een antistof tegen zich gekregen, namelijk het wormvirus Welchia. De antiworm-worm Welchia probeert het Blaster/MSBlast.D wormvirus van systemen te verwijderen. Het Blaster wormvirus heeft wereldwijd 500.000 computer geïnfecteerd.

Welchia maakt gebruik van de exploit DCOM-RPC op Windows NT/XP/2000 gebaseerde systemen. Dit houdt in dat er geen e-mail geopend hoeft te worden, of enig andere actie van de gebruiker, maar de worm zich ongevraagd via een backdoor op het systeem installeert. De W32.Welchia.Worm komt binnen als dllhost.exe (10.240 bytes groot). Het is aan te raden een firewall [Freeware download] te installeren tegen de exploit, en toekomstige wormen. (Fok disclaimer).

Ondanks dat de Welchia worm goede bedoelingen heeft, vertraagt deze netwerken, omdat deze op eigen houtje naar patches op zoek gaat. Volgens Symantec, producent van beveilingssoftware, zijn veel grote bedrijven getroffen, en veroorzaakt het inmiddels bijna evenveel overlast als Blaster.

Abramovich-Minardi?

De steenrijke Rus Roman Abramovich, die onlangs de voetbalclub Chelsea heeft gekocht, is de afgelopen Grand Prix op visite geweest bij Minardi. Abramovich zou goed zijn voor zes miljard. Het Italiaanse team spreekt de speculaties echter tegen.

"Hij kwam even langs in de pitbox en poseerde voor enkele foto's. Er zijn op dit moment geen gesprekken geweest op welke manier dan ook." aldus Minardi's persvoorlichter Graham Jones.

De Rus was aanwezig als gast van F1-goeroe Bernie Ecclestone die op zijn beurt een flink aandeel had in de overlevingstrijd van Minardi.

Ook Ian Philips van Jordan zegt geen contact met hem te hebben gehad. "Maar er zou natuurlijk wel interesse in zulke potentiële investeerders."

PvdA'er bedreigd na taalplannen

PvdA-raadslid Enver Gülbasar van de gemeente Leeuwarden is zodanig bedreigd door tegenstanders van zijn taalplannen, dat fractievoorzitter Amerins Dikken de politie heeft ingelicht. Gülbasar riep de hoon van talloze Friezen over zich af door een voorstel te lanceren om talen als Arabisch, Turks en Berbers dezelfde status (rijkstaal) te geven als het Fries.

Gülbasar en de PvdA-fractie kregen meer dan honderd reacties, waaronder uit rechts-extremistische hoek. ,,Heel vervelende beschuldigingen. Ik heb hierover met de recherche gesproken. We hebben geen aangifte gedaan, maar het is goed dat de politie weet wat er speelt'', aldus Dikkens. Overigens reageerden ook veel PvdA-leden zeer negatief op het voorstel.

Morgen zal de PvdA-fractie het voorval met Gülbasar bespreken. De Leeuwardense PvdA steunt het Turkse raadslid niet in zijn standpunt. Volgens Dikken mogen raadsleden best met zaken buiten hun raadslidmaatschap in de publiciteit komen. ,,Maar misschien kan hij iemand anders beter het woord laten doen''.

Gülbasar deed zijn uitspraken als woordvoerder van een werkgroep die opkomt voor onderwijs aan allochtonen in de 'eigen' taal, het zogenoemde Onderwijs in Allochtone Levende Talen (OALT). De subsidies daarvoor worden door het kabinet wegbezuinigd. Daarom opperde Gülbasar om talen als het Turks, het Berbers en het Arabisch dezelfde status te geven als de bestaande rijkstalen, Fries en Nederlands.

De LPF-Friesland heeft zich fel afgezet tegen het plan van Gülbasar. LPF-bestuurder Geert Benedictus verwijt de PvdA in Leeuwarden bezig te zijn met het creëren van een staat in de staat, als Arabische verenigingen hun statuten in het Arabisch mogen opmaken.

Trulli en Alonso ook in 2004 bij Renault

Vandaag heeft Renault naar buiten gebracht dat het team ook in 2004 gebruik zal maken van de diensten van de huidige coureurs. Dit betekent dat Jarno Trulli en Fernando Alonso ook volgend jaar voor het deels Frans, deels Brits team uit zullen komen.

"We hebben vandaag bevestigd dat in 2004 beide rijders bij ons blijven rijden. De sfeer binnen ons team is fantastisch, en de relatie tussen de rijders ongelooflijk goed. Het technische team kan met beide goed werken. Deze stabiele omgeving binnen ons team zullen het team succesvol maken." aldus Renault baas Patrick Faure.

Ook Flavio Briatore, teammanager, is duidelijk zeer tevreden met zijn huidige coureurs: "Deze rijders brengen een perfecte balans binnen ons team. Volgend jaar zal het Jarno's achtste seizoen zijn in de Formule1 en iedereen weet dat hij extreem snel en competitief is. Fernando heeft ons vertrouwen dat we in hem hadden bevestigd dit jaar en wordt samen met het team een volwassen rijder.
Onze doelen voor 2003 zijn allemaal gehaald en sommige zelfs meer dan dat. Volgend jaar willen we nog een stap vooruit en we denken dat onze huidige rijders onze hiermee het beste kunnen helpen."

Verloofde prins Friso kennis topcrimineel

De aanstaande vrouw van prins Johan Friso, Mabel Wisse Smit, was in haar studententijd bevriend met de Amsterdamse topcrimineel Klaas Bruinsma. Volgens de Rijks Voorlichtings Dienst (RVD) behoorde ze "korte tijd tot de bekenden van die meneer". Bruinsma was één van de grootste maffiabazen van Nederland, en werd in 1991 in Amsterdam geliquideerd.

Volgens de RVD is Wisse Smit uitgebreid gescreend en ''in orde'' bevonden. Ze heeft zelf haar omgang met Bruinsma gemeld. Ze zou hem ontmoet hebben tijdens het zeilen. Dit is volgens de RVD ook besproken met de premier.

Over de screening van Mabel Wisse Smit door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) doet directeur-generaal Brouwers geen mededelingen. Dat ze die goed heeft doorstaan is volgens de RVD "een conclusie die voor zichzelf spreekt" .

Mabel Wisse Smit zou ook contacten hebben gehad met de Bosnische oud-minister en ambassadeur Mohammed Sacirbey. Hij wordt verdacht van gesjoemel met hulpgelden.

Stones concert niet op de radio

Erbee had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het concert dat de Rolling Stones vanavond in de Amsterdam Arena geven, zal niet rechtstreeks op de radio worden uitgezonden. De EBU, de overkoepelende organisatie van Europese publieke omroepen, kon uiteindelijk geen financieel akkoord bereiken met het management van de Stones over de uitzendrechten.

Voor Nederland betekent dit dat Radio 2 het concert niet kan uitzenden. Wel zendt Radio 2 vandaag tussen 17.00 en 20.00 een Stones Top 40 aller tijden uit. In geheel Europa worden miljoenen kijkers en luisteraars van de publieke omroepen, die naar de Stones hadden willen kijken en luisteren, gedupeerd.

Op de commerciële televisie gaat live-registratie van de 40 Licks Tour wél door. Op RTL 4 is vanaf 22:15 het concert te zien.

Uw nieuwsposter kan uit eigen ervaring melden dat het concert meer dan de moeite waard is. De heren mogen dan wel de 60 jaar bereikt hebben, ze rocken nog als vanouds in een gelikte show. Hoogtepunten zijn onder meer de uitvoering van Sympathy for the Devil, welke met veel rook en vuur gepaard gaat, en een duet van Jagger met een achtergrond zangeres. De Stones begonnen gisteravond om 21:30 in een afgeladen Arena, en sloten af iets na 23:30, met een lange uitvoering van Satisfaction.

Student zat achter vliegtuigje Mercatorplein

aron had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De man die achter het 'provocerende' spandoek zat met een vliegtuigje, dit weekeinde tijdens de Marokkaanse demonstratie op het Amsterdamse Mercatorplein, blijkt een student te zijn. Honderden Marokkanen die daar luidkeels protesteerden tegen de dood van de 33-jarige Driss Arbib, reageerden woedend toen een klein toestel met reclamesleep, met daarop de tekst De politie had gelijk, laag over kwam.

Vliegtuig boven Mercatorplein

De student die het reclamevliegtuigje inhuurde is de 24-jarige Tarno B. : (''Liever geen achternaam, want ik ben bang voor wraakacties''). Hij studeert Slavische talen en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam. Het huren van het vliegtuigje kostte hem 400 euro. B. was eerst van plan om de tekst in zwarte letters op een wit laken te spuiten en daarmee op het Mercatorplein te gaan staan. Maar dat leek hem bij nader inzien toch niet zo'n jofel idee.

In de Telegraaf zegt Tarno B. geen spijt te hebben van zijn actie. ''Ik heb het vliegtuigje de lucht ingestuurd omdat ik het met de aard van de demonstratie niet eens was. Wanneer er gedreigd wordt met een mes, vind ik dat de politie gerechtigd is het pistool te trekken. Ik vond dat ik een signaal moest geven. Daar sta ik nog steeds achter''.

B. is wel geschrokken van alle commotie rondom zijn actie: ''Maar begrijpen doe ik die ophef niet. Tijdens de protestmars tegen de oorlog in Irak afgelopen maart vloog er ook een vliegtuigje rond met een pro-Amerikatekst. Daar maakte niemand zich druk om. Misschien dat er nu zo'n ophef is ontstaan omdat het om Marokkanen gaat. Kennelijk een gevoelig onderwerp in ons land''.

De student ontkent racistisch te zijn: ''Ik ben tegen elke vorm van racisme! Het ging hier om een doodgeschoten Marokkaan, als het een Chinees was geweest, had ik precies dezelfde actie ondernomen. Ik was gewoon tegen het doel van deze demonstratie. De leus is ook volledig legaal en neutraal opgesteld. Volgens mij valt er geen aanklacht wegens smaad tegen mij in te dienen''.

Inmiddels zijn een aantal weblogs een actie gestart om de student zijn 400 euro terug te betalen. De weblogs Geen Stijl, Flabber, Bastard en Yakuzi.com hebben al de helft van het bedrag opgehaald.

Student Tarno B.
De bedenker van de actie

Duitsland wil geld van ex-gegijzelden

Duitsland wil geld zien van de gijzelaars die maandag in Mali werden vrijgelaten. De groep werd begin dit jaar in Algerije ontvoerd door moslimrebellen, een deel van hen kwam al eerder vrij.

Voor de vrijlating is door Mali vele miljoenen euro's losgeld betaald. Aangenomen wordt dat met het land afspraken zijn gemaakt dat Duitsland (waarvandaan de meeste gegijzelden kwamen) die in de vorm van ontwikkelingshulp terugbetaalt.

De mening binnen de SPD van bondskanselier Schröder en binnen de belangrijkste oppositieparij CDU is duidelijk: degene die zo roekeloos is om zichzelf in de Algerijnse Sahara in gevaar te brengen, moet zelf een deel van het losgeld betalen.

De ex-gijzelaars zijn nu op weg naar Duitsland. In een Airbus van de Duitse Bundeswehr vliegen ze naar Keulen, waar ze vroeg in de ochtend aan zullen komen. Onder hen bevindt zich ook de Nederlander Arjen Hilbers.

Bloedige aanslag op Israëlische bus

bg, DinX, TheFruitNerd, Ferrari412T2, piet, CorteX, WiD, blue_eyed_boy, V.I.P en Lewis hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een zelfmoordaanslag op een bus, gisteravond in Jeruzalem, zijn minstens 20 personen om het leven gekomen. Zeker 100 mensen zijn gewond geraakt, waaronder veel kinderen. Volgens de Israëlische media had de dader zich als orthodoxe jood verkleed.

De getroffen bus reed van de Klaagmuur in het historische centrum naar het joodse gedeelte van het moderne Jeruzalem.

De radicale Palestijnse organisaties Islamitische Jihad en Hamas hebben beide de verantwoordelijkheid opgeëist voor de zelfmoordaanslag. Het zou gaan om wraak voor de dood van een Jihad-leider vorige week.

In een Palestijnse vluchtelingenkamp bij de Libanese stad Tripoli gingen dinsdagavond honderden mensen de straat op, om snoepjes uit te delen om de aanslag te vieren. De Palestijnse premier reageerde echter zeer afwijzend: "Ik veroordeel deze gruwelijke daad scherp. De aanslag is zeker niet in het belang van het Palestijnse volk en ik heb opdracht gegeven tot een uitgebreid onderzoek''.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.