Dagje Uit Review: Six Flags Holland

Van sommige dingen heb je al gemerkt wat we vonden, maar wat vonden we over de hele dag gezien van Six Flags Holland?

De attracties

De rollercoasters zijn zonder meer de leukste attracties voor volwassenen. Over het algemeen hoef je niet lang te wachten en iedere rollercoaster heeft wel iets bijzonders, zodat je iedere keer weer met een glimlach uitstapt. Tenzij je flink hebt gegeten natuurlijk, maar da's dan je eigen schuld.

Veel van de andere attracties zijn van het type veredelde kermis attractie. Aan de ene kant is dat jammer, omdat ze niet altijd even spectaculair zijn en een beetje gewoontjes kunnen worden gevonden. Toch, als je de entreeprijs van Six Flags vergelijkt met de prijzen op de kermis en daarbij bedenkt dat je de gigantische rollercoasters niet op een kermis zult tegenkomen is het nog niet zo gek om deze attracties in Six Flags te plaatsen.

Voor kinderen is er Bugs Bunny Wereld, het gedeelte van het park waar een aantal attracties voor de jongere parkbezoekers staan. Leuk ingericht, vrolijke muziekjes en genoeg snoep in de buurt. Prima voor een dagje uit met kinderen dus!

Een nadeel van Six Flags is dat de toch al fikse entreeprijs van ¤ 23,00 niet voldoende is om van alle attracties gebruik te maken. Wil je bijvoorbeeld karten, dan kost dat geld. Wil je je kind in een soort harnas met elastiek laten springen en salto's maken, dan kost dat ook geld. Er is ook een attractie waar je alleen, met z'n tweeën of met z'n drieën aan een touw van aardige hoogte heen en weer kunt slingeren, ook dit kost geld (tot ¤ 20,00 per persoon zelfs). Waarom mag je in Nederland bijna overal waar je komt bijbetalen voor iets dat niet zo heel erg 'extra' is? Zijn het niet de wc's (die zijn gratis in Six Flags) dan is het dus wel een attractie meer of minder. Jammer.

Sfeer

Minstens net zo belangrijk als de attracties (is er wel genoeg te doen?) is de sfeer. Is het gezellig rondlopen in het park, ziet alles er netjes uit? Six Flags scoort hier een dikke voldoende. Er wordt netjes opgeruimd (soms iets te netjes, als de optocht aan het einde van de dag nog niet voorbij is en er nog mensen lopen, wordt er al druk geveegd), bijna overal in het park hoor je een leuk (typisch Amerikaans) muziekje en de planten en omgeving zien er bijna overal erg leuk uit.

Faciliteiten

Faciliteiten zijn er voldoende en ze zijn goed te bereiken. Bij binnenkomst krijg je namelijk een gratis plattegrondje uitgereikt (daar kunnen andere parken nog iets van leren) waar alles opstaat. De toiletten waar wij een kijkje namen zagen er redelijk netjes uit, al troffen we geen toiletdames en/of -heren aan. Stinken deed het nergens, goed geregeld dus!

Eindconclusie

Samenvattend kan ik het volgende zeggen over ons dagje Six Flags: Er zijn voldoende attracties en deze zijn van prima kwaliteit, er is genoeg adrenaline door onze lichamen gepompt. De wachttijden waren niet overdreven, maar wellicht had dit te maken met de rustige dag. Het park doet gezellig aan en je vindt er voldoende faciliteiten. Een nadeel is de wellicht hoge prijs en het feit dat je voor sommige attracties bij moet betalen, maar over het algemeen is Six Flags niet te duur.

Ik wil nog wel een keer naar Six Flags!

Voor meer informatie kun je terecht op sixflags.nl.