FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 2 juli 2003

Vrouw-man hybride creatie wekt woede

Geleerden van de Foundation for Reproductive Medicine in Chicago hebben kritiek van voortplantingswetenschappers gekregen omdat ze vrouw-mannelijke menselijke hybrides gemaakt hebben. Dr. Norbert Gleicher en zijn collega's hebben mannelijke cellen in vrouwelijke embryo's gespoten, zodat er een vrouw-man ontstond. Dit hebben ze gedaan omdat het dan makkelijker is om geneesmiddelen voor genenafwijkingen te vinden, aldus de geleerden.

Bij de presentatie op de jaarlijkse bijeenkomst van de European Society of Human Reproduction en Embryology (ESHRE) heeft de internationale onderzoeksgemeenschap afwijzend hierop gereageerd. "Ik kan geen situatie bedenken waarbij deze techniek acceptabel is, en als het niet toegepast kan worden is het niet nodig hier nog verder mee te experimenteren", zeg Dr. Francoise Shenfield van ESHRE.

Torenklimmers ontvangen gepeperde rekening

De drie torenklimmers die enige tijd geleden op de toren van de St. Christoffelkathedraal in Roermond hebben overnacht, staat een flinke rekening te wachten. Aannemer Tom Loven uit Roermond heeft het drietal namelijk een factuur van 756 euro gestuurd. Dat kostte de werkploeg die 's ochtends aantrad, maar niet aan het werk kon door de bivak van het drietal. Politie en brandweer denken nog na over de hoogte van hun rekening voor het laten uitrukken van de hulpdiensten.

De drie jongemannen uit Reuver en Roermond besloten na een avondje stappen, voor de kick de toren van de kathedraal te beklimmen. Echt moeilijk was dat niet: de toren stond namelijk wegens werkzaamheden in de steigers.

De politie heeft aanvankelijk nog geprobeerd de mannen naar beneden te praten, maar tevergeefs. Pas rond een uur of acht 's ochtends werd de laatste torenklimmer naar beneden gehaald. ,,Daarom konden wij niet meteen aan het werk. Ook 's nachts heb ik mensen moeten inschakelen en die kosten wil ik ook terug'', aldus de aannemer.

Nog meer werk voor McLaren

McLaren gaat het druk krijgen de komende tijd. Terwijl de MP4/18 nog niet eens een race gereden heeft gaat het team al beginnen met de ontwikkeling van de MP4/19.

Ondertussen moet natuurlijk de MP4/17 die nu nog gebruikt wordt ook worden doorontwikkeld. Ron Dennis is echter van mening dat er genoeg informatie beschikbaar is om alvast te beginnen met de MP4/19. Deze auto zal naar verwachting in de loop van volgend seizoen debuteren.

Het lijkt dus voorbij met de tijd dat de teams bij het begin van ieder seizoen met een nieuwe auto komen, zo denken Adrian Newey en Ron Dennis.

Ajax akkoord over Mido

Ajax heeft met Olympique Marseille overeenkomst bereikt over een transfer van aanvaller Mido.

Marseille zal nu met Mido zelf gaan overleggen. Ajax wil de spits kwijt na de problemen die hij veroorzaakte bij de club. Ook zou Mido met zijn instelling niet bij Ajax passen. Trainer Ronald Koeman verloor al snel het vertrouwen in zijn spits, die vervolgens verhuurd werd aan het Spaanse Celta de Vigo. Hij speelde daar niet onverdienstelijk. Marseille en AS Roma toonden belangstelling, Marseille lijkt nu toe te slaan. Met de transfer zou naar verluid 11 tot 12 miljoen euro gemoeid zijn. Mido scoorde in zijn 40 competitieduels 21 goals voor Ajax.

[Up]Suikerooms redden Vitesse

Naar nu blijkt is de eventuele licentie van Vitesse gered door een gulle gift van een anonieme gever.

De geldschieter heeft de Arnhemse club twee miljoen euro toegeschoven, waardoor de begroting kloppend kwam. Het gat in de begroting was één van de twee hindernissen voor het verkrijgen van de nieuwe licentie. Het andere was dat het reddingsplan van de gemeente Arnhem nog niet in werking is gesteld. De handhaving van Vitesse in de Eredivisie was daarvoor aanvankelijk de eis, maar de stadiondirectie van Gelredome gooide daarna roet in het eten. Arnhem zal echter hoe dan ook toch garant staan voor een bedrag van 10 miljoen, zoals de KNVB had geeisd.

2-7-2003
De KNVB heeft Vitesse vanmiddag de nieuwe licentie verleend. Bestuurslid Jan Snellenburg wilde niet ingaan op de financiele details, maar gaf aan dat inderdaad enkele mensen de club hebben gered door een bedrag in de grootte van twee miljoen euro in de club te stoppen, in de gedachte dat als de club weer in rustig vaarwater is, de zaakjes eindelijk op orde zijn.

Vrouw valt uit auto op A1

WackyD had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de Zuidbaan van de A1 bij Muiden zou afgelopen maandag een vrouw uit een auto zijn gevallen. De politie Gooi- en Vechtstreek kreeg twee meldingen binnen over het ongeval. Een auto zou op de middenbaan hebben gereden en plotseling naar links zijn gegaan. Daarna reed de auto naar de uiterste rechterbaan. Het portier aan de passagierszijde ging open en een vrouw rolde over de vluchtstrook.

De vrouw kwam vervolgens onder de vangrail en bleef roerloos liggen. De auto zou hierop geremd hebben en gestopt zijn. De politie zoekt nog getuigen van dit voorval of personen die meer kunnen vertellen.

Uitgezette man slaat vliegtuig kort en klein

Just-Dennis, Sukkel en bumberklevers hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die maandag naar Kameroen zou worden uitgezet, heeft het vliegtuig waarin hij vervoerd zou worden kort en klein geslagen. De man was geboeid en stond onder begeleiding van twee mensen van de marechaussee. Dat mocht niet baten, want hij schopte de stoel uit de rails en ging zo tekeer dat de zuurstof maskers naar beneden kwamen. De man is na het incident, dat overigens op de grond gebeurde, uit het vliegtuig gehaald en aangehouden.

"Het is een groot geluk geweest, dat dit voorval niet in de lucht is gebeurd. Dan had een zeer gevaarlijke situatie kunnen ontstaan", zegt een woordvoerster. "Ook mogen we blij zijn dat de man zijn woede niet op andere passagiers en op de collega's van de marechaussee kon richten, omdat onze mensen snel wisten in te grijpen."

Stukjes Alcatraz nu te koop

Black_Crow, Just-Dennis, Warezboer, blablastampy en Minardibos hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ook altijd al fan geweest van de films 'The Rock', 'The Birdman of Alcatraz' en 'Escape from Alcatraz'? Of heb je gewoon interesse in het eiland 'Alcatraz'? Dan kun je nu ook een stukje van het gevangeniseiland kopen. Voor 4,95 dollar ben je eigenaar van een stukje van de rots. Initatiefnemer is de Amerikaanse dienst voor nationale parken.
Alcatraz
Alcatraz wordt op dit moment grondig opgeknapt. De stukjes die nu verkocht worden komen uit een voormalig cellenhuis en een bewakersverblijf op het eiland in de baai van de Amerikaanse stad San Francisco.

Het eiland diende tot de jaren zestig als een gevangenis. Grote namen als Al Capone, George Kelly (alias 'Machine Gun') en Robert Stroud (alias 'Birdman') zaten er achter de tralies.

Vuilnismannen storten berg afval in binnenstad Haarlem

Just-Dennis, bumberklevers, Michel van Bergen en blablastampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het moet vanmiddag op de Grote Markt in Haarlem behoorlijk hebben gestonken. Een groep vuilnismannen besloot namelijk een grote berg vuil op het plein te storten, uit protest tegen het ontslag van hun interim-directeur en de mogelijke fusie met afvalbedrijf De Meerlanden in Haarlemmermeer.

De interim-directeur kreeg tijdens zijn vakantie een brief van de gemeente Haarlem, met daarin de mededeling dat zijn contract niet wordt verlengd. "Zo ga je toch niet met mensen om," aldus een actievoerder R. van Klaveren. Omdat hij en zijn collega's de inwoners van Haarlem niet wilden benadelen door geen afval op te halen, uitten ze hun woede op deze manier.

De vuilnismannen zijn verder bang voor hun positie als de fusie doorgaat. De gemeente zou wel de garantie geven dat de personeelsleden aan het werk kunnen blijven, maar niet waar ze dan vuilnis moeten gaan ophalen. Als uit financiëel onderzoek blijkt dat een fusie de beste oplossing is gaat de gemeenteraad akkoord.

Seks tijdens autorit in Duitsland niet strafbaar

kitman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Duitser die bovenop een verkeersbord reed terwijl hij seks had met een liftster, krijgt geen straf voor seks tijdens het rijden. Wel moet hij het verkeersbord vergoeden en een boete betalen omdat hij na de crash de plaats was ontvlucht. Dat heeft een rechter in Keulen bepaald.

"Het is moeilijk te geloven maar hij heeft de wet niet overtreden door geslachtsgemeenschap te hebben op de snelweg', aldus de Duitse justitie. De 23-jarige automobilist moet in totaal duizend euro boete betalen.

Olympische winterspelen 2010 in Vancouver

Lukkie vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank! Ook rscp1 wist het te melden.

Het Canadese Vancouver is verkozen tot gaststad voor de Olympische Winterspelen 2010. De stad werd in de tweede stemronde met 56 stemmen gekozen, voor Pjongjang in Zuid-Korea dat 51 stemmen kreeg.

Het Internationaal Olympisch Comité heeft haar beslissing niet alleen laten afwegen van de presentatie van de stad, maar ook van het rapport van een IOC-commissie, dat uiterst positief was over Vancouver als gaststad.

Acht steden hadden zich in het totaal ingeschreven om de spelen te mogen organiseren.

Zaak Van der Graaf: Autismespecialisten opgeroepen

bumberklevers had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het gedrag van Volkert van der Graaf kan volgens deskundigen te wijten zijn aan de mogelijkheid dat hij aan het syndroom van Asperger lijdt. Dit is een psychische stoornis die verwant is aan autisme. Hierbij heeft het slachtoffer geen vermogens zich in te leven in de gevoelens van anderen.

Naar aanleiding van dit vermoeden, heeft Het Openbaar Ministerie forensisch psycholoog De Ruyter en jeugdpsychiater Oosterhoff als deskundigen opgeroepen in het proces tegen Volkert van der Graaf. Het hof hoort hen in de hogerberoepzaak.

Tegenpolen trekken elkaar tóch niet aan

Riedel1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De mythe dat tegenpolen elkaar zouden aantrekken is door een groep Amerikaanse wetenschappers definitief naar het land der fabelen verwezen. Onderzoek toont aan dat mensen veelal partners kiezen die op zichzelf lijken, of waarvan ze denken dat ze op zichzelf lijken. Sociale status, rijkdom, en een al dan niet gedeelde visie over trouw zijn binnen de relatie spelen tevens een belangrijke rol.

Voorheen dacht men dat de vrouw die haarzelf als erg aantrekkelijk beschouwde mannen prefereerde die sociaal dominant waren, en dat mannen die zich sociaal en economisch zelfverzekerd voelden op zoek waren naar de knapste vrouwen. Het nieuwe onderzoek geeft echter aan dat een huwelijk tussen mensen die qua karakter, milieu, status en levensvisie dicht bij elkaar liggen een zeer goede kans van slagen heeft.

Man belt telemarketeer honderd keer terug

Een man uit Minnesota heeft vuur met vuur bestreden nadat hij gek werd van een telemarketingbedrijf van Minnesota Auto Glass. Zelfs nadat hij zich op de bel-mij-niet lijst van het bedrijf had aangemeld, bleven ze hem drie keer per dag bellen.

Marc Plaisted zegt: "Ik handel naar de wet en heb ze gevraagd me van hun lijst af te halen. Ze negeerden dat echter, en ze begonnen zelfs op me te schelden. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen en ik zei: 'Nu is het genoeg! Ik ga jullie terugpakken!' ".

Hierop begon Plaisted het kantoor van Minnesota Auto Glass onophoudelijk te bellen. "Ik heb ze om de vijf minuten gebeld, en heb ze laten weten dat ik geen scheur in mijn voorruit heb, want dit lijkt iets waar ze zich erg zorgen over schijnen te maken.", zegt Plaisted. Plaisted zegt dat hij het bedrijf meer dan honderd keer heeft gebeld. De manager van Minnesota Auto Glass zegt dat Plaisteds nummer nu van de telefoonnummerlijst gehaald is.

Onbekend beest spoelt aan op kust Chili

Stoner had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers in Chili staan voor een raadsel, na de vondst afgelopen dinsdag van het levenloze lichaam van een groot, geleiachtig zeedier. Het dier werd gevonden op de Zuid-Pacifische kust. Men vraagt nu internationale hulp om het wezen te indentificeren.

In eerste instantie zag men het beest aan voor een gestrande walvis, maar volgens experts die een kijkje kwamen nemen behoort het twaalf meter lange stuk grijze vlees toe aan een ongewerveld dier.

"We hebben nog nooit zo'n vreemd exemplaar gezien. We weten niet of het misschien een reuze-pijlinktvis is, die enkele lichaamsdelen mist, of dat het misschien gaat om een nieuwe soort," aldus Elsa Cabrera, een zeebiologe en directrice van het 'Center for Cetacean Conservation' in Santiago.

Reuze-inktvissen leven op een diepte van ongeveer 3 km onder het zeeoppervlak. Ze komen alleen aan het oppervlak als het tijd is om te sterven. Er zijn exemplaren gevonden van ruim 18 meter lang.

Er waren ook speculaties dat het zou gaan om een walvishuid. Maar volgens Cabrera is de massa daarvoor te groot en heeft zij bovendien niet de juiste geur en textuur.

Voetbal: Ajax-spits Mido naar Marseille

Voetbalclub Ajax heeft overeenstemming bereikt met de Franse voetbalclub Olympique Marseille, over de overgang van spits Ahmed 'Mido' Hossam. Mido moet het zelf nog wel eens worden met de club.

Hossam had nog een contract tot 2006 bij de Amsterdammers, maar was vanwege disciplinaire maatregelen niet meer welkom. Ajax doet, als gebruikelijk, geen mededelingen over de hoogte van de tranfersom. Volgens geruchten zou het om een bedrag van circa tien tot twaalf miljoen euro gaan.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Vrouw treft zakje marihuana aan in zak chips

Een vrouw uit Des Moines, Iowa, die een zak chips aan het eten was, ontdekte dat er meer dan chips alleen in de zak zat. Lois Campbell dacht dat ze een zakje kruiden had gevonden in de chips en belde hierop de politie.

Onderzoek naar de inhoud van het zakje bracht aan het licht dat het marihuana was. De winkel waar de vrouw de chips gekocht had heeft de aardappelschijfjes uit de schappen gehaald. Mandi Lockridge, filiaalmanager van de winkel zegt dat de chips verpakt zijn in Detroit. Het bedrijf in Detroit zal worden aangesproken hoe het zakje marihuana in de chips terecht heeft kunnen komen.

Inbrekers hebben nieuwe werktijden

blablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Inbrekers hebben hun werktijden aangepast. Ze slaan nu vooral overdag toe en minder vaak 's nachts. Dat is vandaag uit een onderzoek van het Beheerinstituut Politiekeurmerk Veilig Wonen gebleken.

Het instituut vergeleek welk tijdstip de voorkeur had bij inbrekers in 1989 en 2002. Het bleek dat de ongewenste bezoekers in 1989 nog vooral tussen 18.00 en 6.00 uur binnen kwamen. Nu vinden de meeste inbraken juist plaats tussen 6.00 en 18.00 uur. En waren destijds vrijdag en zaterdag de favoriete inbraakdagen, nu zijn dat dinsdag en vrijdag.

Deurwaarders door recessie overbelast

stillmatic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal wanbetalers is fors gestegen als gevolg van de economische malaise waarin Nederland nu zit. Hierdoor kunnen de deurwaarders de hoeveelheid werk niet meer aan. Dit meldt de telegraaf vandaag.

De Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBVG), waarbij alle 750 deurwaarders in ons land zijn aangesloten, zegt dat het aantal dagvaardingen, beslagleggingen, ontruimingen en procedures met vijftig procent gestegen is ten opzichte van vorig jaar.

Een tijdje geleden werd al bekend dat steeds meer Nederlanders rood staan. Uit een recent onderzoek in opdracht van branche-organisatie Groep Gerechtsdeurwaarders Nederland (GGN) blijkt dat bij éénderde van de Nederlanders het inkomen daalt. De helft hiervan verwacht binnenkort in financiële problemen te komen.

Kamelen met licht voor de verkeersveiligheid

Jweetje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niet alleen zebrapaden moeten in Israël de verkeersveilighied verhogen, ook lichtgevende kamelen leveren hun bijdrage. In het zuiden van het land worden de kamelen uitgerust met lichtgevende strepen. De politie hoopt zo dat de dieren beter te zien zijn en niet meer in nachtelijke verkeersongevallen betrokken raken. Dit meldt de krant 'Ma'ariv' vandaag.

Het gebeurt de laatste tijd steeds vaker dat er bij dodelijke ongelukken kamelen betrokken zijn. In de afgelopen twee jaar kwamen tien mensen om, meer dan vijftig raakten zwaargewond.

Ongeveer veertig kamelen zijn al met de reflectiestrepen bekleed. Na bestraling door auto- of verkeerslichten geven de strepen een zacht licht weer. In het komende half jaar zullen nog 1.000 dieren worden beplakt.

Nieuwe biechtstoelen blijken te 'lekken'

Een aantal nieuwe biechtstoelen in een kerk in het Noord-Italiaanse stadje Valmadrera blijken te dicht bij het publiek te staan. Mensen die in de kerk zitten kunnen meeluisteren met de biecht; dit tot ongenoegen van veel gelovigen. Enkele biechtgeheimen lekten uit, waarna ze doodleuk in de stad werden doorverteld.

De plaatselijke pastoor meent dat de gelovigen maar moeten wennen aan de huidige situatie. Vooral een aantal bejaarde kerkgangers is echter voor geen geld meer naar de biechtstoel te bewegen.

Levend begraven zuigeling in India gered

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In India heeft een pasgeboren baby ongeveer 16 uur levend begraven gelegen. De vrouwelijke zuigeling werd na tweederde etmaal door de politie gered. De vader van het kind, die voortvluchtig is, blijkt de dader te zijn. De baby is overgebracht naar een ziekenhuis in de Centraal-Indiase staat Madhya Pradesh.

Het kind was de derde dochter van de man. Wegens de traditionele bruidsschat - het geven of aannemen van een bruidsschat is evenwel onwettig - worden meisjes in vele Indiase families als een financiële belasting gezien. Het komt vaak voor dat ouders financieel aan de grond komen, doordat één of meerdere dochters worden uitgehuwelijkt.

Berlusconi zorgt voor rel in Europees Parlement

MREn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Europese parlement is een enorme rel uitgebroken door een uitspraak van de kersverse EU-voorzitter Berlusconi. De Italiaanse premier zei tegen een lid van
de Duitse SPD, Schultz, dat die in een film over een nazi-kamp perfect de rol van commandant zou kunnen spelen.

Berlusconi kwam tot die opmerking omdat de SPD'er had gesuggereerd dat Berlusconi's politieke functie botste met diens grote belangen in de media. Ook had Schultz kritiek geuit op de Italiaanse politicus Bossi, leider van de regeringspartij Lega Nord. Die zou met diens zware uitspraken over illegale migranten het handvest van grondrechten van de toekomstige EU-grondwet al bij voorbaat zwaar geschonden hebben volgens Schultz. Ook zei de Duitser dat Italië nu erger de grondrechten schendt dan Oostenrijk met de extreemrechtse FPÖ van Jörg Haider in de regering.

Een deel van het Europese Parlement reageerde woedend op Berlusconi. De voorzitter vroeg of hij de opmerking wilde intrekken, maar dat weigerde hij pertinent. Berlusconi zei dat de uitspraak van Schulz "gemeen en een belediging'' voor zijn land was. "Ik heb daarop gereageerd met ironie." De parlementsleden die het opnamen voor Schulz en op hun banken applaudiseerden noemde Berlusconi "toeristen in de democratie''.

Grote 'stekkenkwekerij' in Alkmaar ontdekt

In Alkmaar heeft de politie gisteren een grote hennepkwekerij opgerold. In een bedrijfspand aan de Kwakelkade, in Overstadt, werden 1.000 zogenoemde ''moederplanten'' in beslag genomen, alsmede 16.000 stekjes en allerhande apparatuur. Moederplanten worden door telers niet gebruikt om in bloei te zetten, maar om stekjes van af te halen.

In het pand waren op het moment van de inval vier mannen aanwezig: drie Polen tussen 24 en 26 jaar oud en een 63-jarige Alkmaarder. Zij zijn meegenomen naar het bureau.

De aangetroffen stekjes waren volgens de politie hoogstwaarschijnlijk bedoeld om aan andere henneptelers te verkopen: "Om zo'n grote hoeveelheid plantjes te laten volgroeien heb je een hele grote ruimte nodig, dat is bijna onmogelijk", aldus een woordvoerder.

Vrouw overlijdt na douche van 225 liter heet water

Dunk vertaalde voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

Een vrouw is in Groot Brittannië overleden aan de gevolgen van een zeer bizar ongeluk. Sharon Minister, 30 jaar en moeder van twee kinderen, lag net in haar bed te slapen toen er in één keer 225 liter kokend heet water dwars door het plafond van haar slaapkamer op haar en haar partner Mark Nicholas neerkwam. Het paar werd met zeer ernstige brandwonden per helicopter afgevoerd naar een ziekenhuis, waar Sharon negen dagen later overleed.

Een defekte thermostaat was de oorzaak van het ongeluk. Hierdoor werd een met kokend heet water gevulde tank, gemaakt van kunststof, zo heet dat het smolt en het kokend hete water van de bovenste verdieping naar beneden stortte. Sharon bleek precies onder het lek gelegen te hebben, waardoor haar lichaam voor 45 procent verbrandde.

Nader onderzoek wees uit dat nog eens 17 huishoudens een dezelfde thermostaat bleken te hebben. Daar is inmiddels wat aan gedaan.

Rochelle Rikkers definitief naar haar vader

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rochelle Rikkers mag definitief weer terug naar haar vader. Martin Huisman heeft van de rechter het ouderlijk gezag over zijn 5-jarige dochter toegewezen gekregen. De rechter kwam tot zijn uitspraak omdat Huisman de belangrijkste ouderrol voor Rochelle vervult.

Rochelle is het zusje van Rowena Rikkers, beter bekend als 'het meisje van Nulde'. Van haar werden tussen augustus en oktober 2001 diverse lichaamsdelen gevonden. Door een reconstructie van het hoofd kon begin december 2001 de identiteit van het meisje worden vastgesteld. Halverwege december konden de moeder en stiefvader in Spanje worden aangehouden.

Rochelle staat sinds de aanhouding van haar moeder onder toezicht van Jeugdzorg in Dordrecht en woont sinds augustus dit jaar in een kinderpsychiatrisch ziekenhuis in Barendrecht.

[Update] Festivalnieuws: Lowlands, Pukkelpop ea.

Lowlands
En alweer enkele nieuwe namen: Audio Bullys en Plump DJ's zijn geboekt. Daarnaast zijn er weer vijf films bevestigd: The Ring, Phone Booth, Spiderman, Bowling For Columbine en Jackass: The Movie. Dit maakt dat er in totaal nu tien films bekend zijn. Lowlands vindt plaats op 29, 30 en 31 augustus in Biddinghuizen.

Pukkelpop
Pretty Girls Make Graves hebben zichzelf op hun website bevestigd voor het Belgische Pukkelpop. De band tourt momenteel met The Blood Brothers, dus er is grote kans dat ook zij naar Pukkelpop komen. Pukkelpop vindt plaats op 28, 29 en 30 augustus in Hasselt.

Appelpop
Enkele dagen geleden is de complete line-up van het gratis festival Appelpop bekend gemaakt. Headliners zijn: De Dijk (laatste optreden voor sabbatical), Peter Pan Speedrock, Intwine, Within Temptation, Busted, Beatbusters, Di-rect, Relax en Van Dik Hout. Muziekliefhebbers kunnen voor de twaalfde editie van Appelpop op 12 en 13 september terecht in Tiel.

Vlietpop
In deze preview is alles te lezen over het programma van Vlietpop. De band F33l3r heeft echter af moeten zeggen voor het festival, omdat de gitarist nog te veel hinder ondervindt van een blessure, die hij opliep tijdens een ernstig motorongeluk. F33l3r wordt vervangen door BaggaBownz.

Politie zet 68 illegalen het land uit

De politie heeft de afgelopen nacht 68 illegalen opgepakt in Amsterdam. In veruit de meeste gevallen betrof het personen die overlast veroorzaakten en zich bezig hielden met criminaliteit. De actie onder de naam 'Spirit 5' was een samenwerking tussen verschillende politiediensten als de 'Vliegende Brigade', het Horeca Interventie Team (HIT) en de Vreemdelingenpolitie.

De illegalen komen uit Bulgarije, Roemenië en Turkije. Allen zijn vandaag op het vliegtuig gezet naar hun land van herkomst.

=

Overigens heeft RTL Nieuws wel een hele aparte url gemaakt om dit nieuws te melden: _illegalen_mokum_uitgetrapt_1115.xml

Graancirkelexperts filmen UFO's boven veld

Dat graancirkelmakers zich vervelen, blijkt ook dit jaar weer. In de maand juni hebben ze maar liefst 24 graanfiguren gemaakt in Engeland. Veel van de figuren verschijnen 's nachts midden in graanvelden in afgelegen gebieden. De graancirkel die 15 juni bij Ogbourne, St.George verscheen, heeft een doorsnede van 150 meter, en bestaat uit negentien cirkels. Stuard Dike, graancirkelexpert, beweert dat de cirkels door UFO's gemaakt worden. Hij heeft in voorgaande jaren bij deze lokatie camera's opgesteld, omdat hier vaker graancirkels verschijnen.

Hij zegt: "We hebben meerdere sightings van de objecten gefilmd die de Ogbourne St George formatie gemaakt hebben. Het eerste object vliegt uit de cirkel die het dichtst bij de camera zit, en zweeft boven de formatie, ongeveer 6 voet boven het graan. Daarna vliegt er een ander object verticaal uit dezelfde cirkel, waarna de andere objecten er onderdoor vliegen. Het eerste object verandert zijn koers, en verlaat de formatie en schiet met grote snelheid de lucht in. We hebben het twee keer weten te filmen, in 1999 en 2001. In alle gevalen leken de objecten precies dezelfde grootte en vorm te hebben, met de zelfde karakteristieken qua vliegen".

Enkele van de formaties die in juni zijn ontstaan bij respectievelijk Milkhill, St George, Tan hill, Thorn Borough. (Klik op plaatje voor meer informatie).


Duitse scholier schiet lerares neer [Update]

okee6 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 16-jarige Duitse scholier heeft woensdagochtend in Coburg een lerares van zijn school neergeschoten.

Om negen uur kwam de jongen uit de achtste klas de school binnen en haalde een wapen uit zijn broekzak. Hij richtte op zijn klassenlerares, maar de kogel miste haar. Zijn medescholieren vluchtten in paniek het lokaal uit, waarop een andere lerares aan de deur kwam. De jongen wist haar in het dijbeen te raken. Daarna haalde dader uit zijn rugzak een wapen van een groter kaliber en schoot hiermee in zijn mond.

De schutter stond bekend als een rustige en onopvallende scholier. Het is onduidelijk hoe hij aan het wapen kwam. Volgens de politie zijn er verder geen mensen gewond geraakt.

De school werd meteen na het gebeurde ontruimd en afgesloten. Er is vijftien man op de zaak gezet, vanmiddag zal een persconferentie plaatsvinden. De gewonde lerares is overigens buiten levensgevaar.

Al drie vondelingen dit jaar in Amsterdam

In de Amsterdamse wijk De Pijp is maandagavond een pasgeboren meisje gevonden. Het baby'tje was volgens de politie niet ouder dan twee uur. De baby is direct overgebracht naar een ziekenhuis waar ze inmiddels is gedoopt tot 'Lieve'. Rechercheurs van de Jeugd- en Zedenpolitie zijn op zoek naar de moeder.

Al tweemaal eerder dit jaar werden er in Amsterdam baby's te vondeling gelegd. Beide keren meldde de moeder zich na korte tijd.

Máxima veroordeeld voor aanrijding

okee6, Kraker81, De_Warme_Bakker en dragonlord114 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Prinses Máxima is door de Haagse rechtbank veroordeeld voor de aanrijding waar ze bij betrokken was in oktober 2001. Ze moet een kwart van de schade, die vleeshandelaar Van der Bent leed bij het ongeluk, betalen. De rest van de onkosten zijn voor rekening van Van der Bent

De Wassenaarder Van der Bent reed weliswaar te hard op de Ventweg, die voor het paleis Huis ten Bosch langsloopt, en hij mocht daar niet komen; de prinses had echter wel voorrang moeten verlenen.

Taxi raast met 115 km p/u door Den Haag

115 kilometer per uur, door de bebouwde kom. Met deze snelheid scheurde een 20-jarige taxichauffeur zondagnacht door de straten van Den Haag om op tijd bij een klant te zijn. Dat in de bebouwde kom slechts een snelheid van 50 kilometer is toegestaan, heeft de chauffeur afkomstig uit Hoek van Holland waarschijnlijk over het hoofd gezien.

De man is, na een korte achtervolging, door de politie staande gehouden. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt. Het racen door de Haagse binnenstad kan hij voorlopig wel vergeten: zijn rijbewijs is namelijk in beslag genomen.

Spam kost Amerikanen veel tijd

De helft van alle Amerikanen is zo'n 40 minuten per week bezig om spam uit hun mailbox te verwijderen. Dat beweert althans antivirussoftwaremaker McAfee. Maar het kan nog erger: bijna 14 procent is maar liefst 3,5 uur per week bezig om ongewenste e-mailtjes in de prullenbak te knikkeren.

27 procent van alle spam heeft betrekking op seks. Een ruime meerderheid (57 procent) heeft te maken met leningen en creditcards.

Jongetje (5) zwaargewond na val uit kermisattractie

Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een vijfjarig jongetje uit Horst is dinsdagochtend zwaargewond geraakt, toen hij uit het stoeltje van een kermisattractie viel. Hij zat op het moment van het ongeval in de zogeheten 'Rock 'n Roller', die heen-en-weer gaande bewegingen maakt en met plotselinge versnellingen en vertragingen ronddraait.

Het jongetje vloog op het hoogste punt uit de beugel en kwam vijf meter lager op de grond terecht. Hij brak bij zijn val beide polsen en een schouder en hij liep ernstig hoofdletsel op. Hij is opgenomen in een ziekenhuis in Venlo en ligt momenteel op de intensive care.

De politie heeft de Keuringsdienst van Waren opgeroepen om een onderzoek in te stellen.

Nieuw: de FOK! Tourmanager!

Altijd al je eigen renstal willen hebben, maar je hebt het geld er simpelweg niet voor? Helemaal gek van de Tour de France of gewoon de grootste kenner hier op aarde? Dan wordt het tijd om je in te schrijven voor de FOK! Tourmanager! Maar je mag natuurlijk ook zonder verstand van wielrennen meedoen!

We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om er ook dit jaar weer een leuk spel van te maken. De spelregels hebben geen wijzigingen ondergaan, die waren vorig jaar wel goed. Wel is de layout wat opgefrist, en zijn de diverse extra's uit andere nieuwe managers ook hier ingebouwd.

Je kunt je dus alvast inschrijven. Voor het samenstellen van je team zul je nog even moeten wachten, dat komt één dezer dagen online. Is dat zover, dan krijgt iedere deelnemer een email. Tot die tijd kun je alvast de etappes en teams bekijken (bij de laatste worden nog selecties gewijzigd!) en natuurlijk het laatste nieuws over de Tour de France volgen!

De FOK! Tourmanager

PvdA-Kamerlid grijpt insluiper

PvdA-politica Anja Timmer, lid van de Tweede Kamer, heeft deze week een insluiper in haar woning overmeesterd en overgedragen aan de politie. De politica lag in badpak te zonnen in haar achtertuin toen ze ineens een knaap met haar portemonnee voorbij zag lopen.

Met een vriend zette het Tweede-Kamerlid meteen de achtervolging in en kon de hondsbrutale insluiper achterhalen. Die was zo overrompeld dat hij zich probleemloos in de kraag liet vatten. De door Timmer gealarmeerde politie ontfermde zich over de dief.

Anja Timmer deed op dit vlak enkele weken geleden ook al van zich spreken: toen was ze in Hengelo getuige van een ruzie tussen een man en vrouw. Omdat de ruzie uit de hand dreigde te lopen, sprong ze onverschrokken tussenbeide.

Kabinet moet 3 miljard extra bezuinigen

De_Warme_Bakker had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er moet volgend jaar 2,5 miljard tot 3 miljard euro extra bezuinigd worden, zo schrijft minister Zalm (Financiën) in een vertrouwelijke brief aan zijn collega's. De forse extra bezuiniging komt bovenop de al afgesproken besparing van ruim 13 miljard euro die in het regeerakkoord is afgesproken.

Uit de nieuwste CPB-berekeningen blijkt dat er in 2007 een begrotingtekort zou zijn van 0.9%, dat is bijna 2 keer zoveel als vorige maand in het regeerakkoord was afgesproken.

Welke ministeries extra moeten bezuinigen en op welke uitgaven verder kan worden bespaard, geeft Zalm niet aan; volgens hem moet het Kabinet daar eerst maar over discussiëren.

Overigens meldt De Volkskrant dat volgens Zalm het geld bij Sociale Zaken en Volksgezondheid vandaan moet komen. Onderwijs blijft gespaard.

Wijzigingen in de FP-crew (juni)

Iedere maand geven we jullie een overzicht van de wijzigingen in de FP-crew. Deze maand zijn die als volgt:

Afscheid
We hebben afgelopen maand afscheid genomen van nieuwsposter Wanco en reviewer deGVR. We willen hen beiden hartelijk danken voor al hun inzet voor FOK!.

Verwelkomingen
Gelukkig kunnen we ook het nodige goede nieuws brengen. Zo verwelkomen wij ActaniA terug in de FP-crew, dit keer als moderator op de FP. Miss_bleu is naast forummod (van B&H) nu ook reviewer op de FP. Verder hebben Meiske78 en ChrisJX hun proeftijd doorstaan en zijn zij vanaf heden officieel reviewer (Meiske78) en moderator FP (ChrisJX). Welkom (terug) en gefeliciteerd!

Uitslag sollicitatieronde nieuwe nieuwsposters
Enige tijd geleden was op FOK! een oproep voor nieuwe nieuwsposters te vinden. Hierop werd massaal gereageerd, en uit al deze inzendingen heeft de FP-crew uiteindelijk gekozen voor: Chanty, TimTheToolman, Mini_Rulez, Veekeend, Riedel1, The_5th_horseman.

De eerste drie gaan direct aan de slag, de laatste drie volgen over een week, zodat wij de nieuwe nieuwsposters goed kunnen inwerken. Allen uiteraard veel succes gewenst!

Tweede Eindredacteur Nieuws
Enige tijd geleden is de structuur van de FP-crew enigszins gewijzigd en werden er voor de verschillende onderdelen eindredacteuren aangesteld. Ali Salami is sinds kort aan dit team toegevoegd, om samen met Veerboot de functie van Eindredacteur Nieuws te vervullen.

Stukjes "Ons Team"
Op onsteam.fok stelt de FP-crew zich aan jullie voor. Afgelopen maand zijn daar de volgende stukjes aan toegevoegd:
  • Anthraxx (nieuwsposter, moderator forum)

  • ChrisJX (moderator FP, columnist)

  • Flaman (columnist)

  • Meiske78 (reviewer)

  • pluisje (reviewer, moderator forum)
  • Faillisement Turks reisbureau dupeert duizenden

    R.Sjoerds / -SL- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

    Ruim 5.000 vakantiegangers kunnen fluiten naar hun geplande vakantie naar Turkije. Het reisbureau waar zij hun reis geboekt hadden, Impekstur, met vestigingen in Zaandam en Hoorn, is door de Haarlemse rechtbank failliet verklaard.

    Een geluk bij een ongeluk is dat het reisbureau aangesloten is bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Hierdoor krijgen de gedupeerde vakantiegangers hun geld terug.

    De SGR vermoedt dat er sprake is van fraude, omdat het moment van een faillissement voor een reisbureau erg vreemd is. Bovendien is de eigenaar, A. Gökalp, met de noorderzon vertrokken.

    Dochtertje voor Ullrich

    sven donkers (goalkeeper) wist ons vandaag het volgende te melden:

    Sarah Maria ist da!

    Hallo Fans,

    ich bin der glücklichste Mensch der Welt! Heute, am Dienstag um 15.08 Uhr, brachte meine Freundin Gaby in der Freiburger Uni-Klinik unsere Tochter Sarah Maria zur Welt.

    Ich bin so happy, dass ich bei der Geburt noch dabei sein durfte. Ich könnte auf Wolken tanzen. Ich werde diese Stunden nie vergessen


    Met deze woorden liet Jan Ullrich zijn fans weten een zeer gelukkig vader te zijn. Na een lange bevalling kwam zijn dochter dinsdagmiddag na een keizersnede gezond op aarde. Zijn vrouw Gaby maakt het goed.
    Ullrich kan zich derhalve met gerust hart gaan opmaken voor de Tour. De vraag is echter of hij zich, een absolute vereiste, voldoende kan concentreren om het Lance Armstrong lastig te kunnen maken. Ullrich gaf verleden week zelf aan nog niet zo ver te zijn. Na de geboorte van zijn dochter zei hij echter ook nog: "Sarahs geboorte geeft me nog zoveel meer motivatie, nu kan ik vrij starten!

    Daders brand moslimschool gepakt

    psv, SSID, Hollowlife, blablastampy en F-ron/Rooiegeweten hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

    De politie heeft de brandstichting in een islamitische basisschool in Eindhoven opgelost. Vier jongens en één meisje zijn gearresteerd en hebben bekend de brand te hebben gesticht. Als reden gaven ze op een hekel aan buitenlanders te hebben.

    De vijf, in de leeftijd 16 tot 23 jaar, komen uit Eindhoven, maar niet uit de directe omgeving van de school. Ze gooiden vorige maand een zelfgemaakte brandbom bij de school naar binnen. De verdachten zijn volgens de politie niet aangesloten bij een rechts-extreme organisatie.

    Verdachte bekent moord op 'wandelvrouwtje'

    Laydock en blablablastampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

    Erik W. (29) uit Emmen, die onlangs werd aangehouden op verdenking van de gruwelijke moord op het 'wandelvrouwtje', heeft bekend. De 79-jarige mevrouw van Offeren, die de bijnaam 'wandelvrouwtje' had omdat ze dagelijks lange wandelingen maakte in de omgeving van haar woning, werd in februari dit jaar verkracht en vermoord. Ze werd in het bos bij Emmerschans vastgebonden aan een boom, en doodgeslagen met een schep. Haar lichaam werd pas na een week gevonden.

    De politie arresteerde Erik W. na een DNA-onderzoek onder 120 mannen uit de wijk waar de vrouw woonde. De komende tijd zal onderzocht worden wat er precies is gebeurd. Vandaag wordt de verdachte voorgeleid aan de rechter-commissaris, die zal beslissen of de voorlopige hechtenis van de man verlengd wordt. W. heeft inmiddels via zijn advocaat laten weten dat hij het verschrikkelijk vindt wat hij gedaan heeft.

    Kluivert ziet af van Zwolle

    Patrick Kluivert heeft gezegd bij Barça te willen blijven. Dit is een tegenvaller voor de Zwolse wethouder Jaap Hagendoorn die een kleine 2 miljoen had vrijgemaakt om de sport in Zwolle te promoten.

    Kluivert staat op de nominatie om te worden verkocht bij de Catalaanse club. De spits heeft een contract dat hem verzekerd van een jaarsalaris van 7,4 miljoen netto. Echter het komend jaar zou hem een extraatje van 4,8 miljoen euro moeten worden betaald. Barcelona heeft de middelen niet en wilde derhalve zijn salaris verlagen, deels gecompenseerd door weer hogere premies. Een clausule in Kluivert's contract vermeldt echter, dat in geval van salarisverlaging de transferwaarde van de spits daalt van een geschatte marktwaarde van 30 miljoen euro naar 1,8 miljoen euro. De clausule maakte Kluivert betaalbaar voor Zwolle. Zaakwaarnemer Sigi Lens zal vandaag met het bestuur van Barcelona onderhandelen. Kluivert wil graag blijven en technisch directeur Txiki Beguiristain heeft nu ook verklaard de spits te willen houden.

    Man overleeft 3 dagen in wrak met 3 doden

    _MrBrown_, fitrefo, JJ, blablablastampy en NuX_NuFF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

    In Nieuw-Zeeland heeft een zwaargewonde man na een ongeluk drie nachten vastgezeten in zijn auto. De auto was van de weg geraakt, en terechtgekomen op een plaats waar voorbijgangers hem niet konden zien. Bij de man zaten nog twee vrouwen en een man in de auto, die hebben het ongeval niet overleefd.

    Toen het viertal uit Zuid-Korea maar niet thuiskwam, heeft hun familie ze als vermist opgegeven. De politie vond uiteindelijk het voertuig, met de drie doden en de zwaargewonde man erin. De man, die bijna bewusteloos was en niet meer kon praten, werd met een helikopter naar het ziekenhuis gebracht. In het gebied waar de auto zich bevond sneeuwde het op dat moment, en volgens de politie is het een wonder dat de man het overleefd heeft.

    Deventer moordzaak heropend

    RedTitan en Dimage hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

    In 1999 werd Ernest Louwes, een belastingadviseur uit Lelystad, in hoger beroep veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moord op een cliënte van hem, de 60-jarige weduwe Jacqueline Wittenberg. Een onafhankelijk bureau deed sindsdien onderzoek naar de bewijslast die voor die veroordeling zorgde, en kwam tot de conclusie dat het vonnis van het gerechtshof destijds op een erg dubieuze manier tot stand is gekomen. Nu, drie jaar later, heeft de Hoge Raad daarom dat vonnis vernietigd, en besloten dat de zaak heropend moet worden.

    Het belangrijkste bewijsstuk was een keukenmes, dat op anderhalve kilometer afstand van het huis van de weduwe werd gevonden. Destijds werd aangenomen dat dat het moordwapen was. Een politiehond herkende de geur van Louwes op het mes, dat pas 70 uur na de moord werd gevonden en dus al een hele tijd buiten had gelegen. Inmiddels is uit DNA-onderzoek gebleken dat er geen DNA van het slachtoffer op het mes aanwezig was. Het mes heeft dus niks met deze moord te maken.

    Een ander deel van het bewijs was het laatste telefoontje dat de weduwe gepleegd had voor haar dood, met Ernest Louwes. Na het traceren van dat telefoontje zei de politie dat Louwes zich op dat moment niet op de A28 bij 't Harde bevond, zoals hij beweerde, maar in de buurt van Deventer. Inmiddels is aangetoond dat hij wel degelijk vanaf de A28 gebeld kan hebben.

    "Er zijn zoveel twijfels ontstaan over de relatie tussen de verdachte en het delict dat bij de Hoge Raad het ernstige vermoeden rijst dat de verdachte zou zijn vrijgesproken als het hof indertijd had geweten van de uitkomsten van het DNA-onderzoek", aldus de uitspraak van de Hoge Raad.

    Ernest Louwes is inmiddels weer een vrij man, in elk geval totdat de zaak opnieuw in behandeling wordt genomen.

    Preview: Vlietpop, Leidschendam

    Op zaterdag 5 juli 2003 vindt in het Zijdepark in Leidschendam (naast winkelcentrum Leidsenhage) voor de 19e maal het altijd gezellige gratis festival Vlietpop plaats. Het popfestival heeft de afgelopen jaren als opstap gefungeerd voor artiesten zoals Anouk, Kane, Within Temptation en Di-rect.

    Dit jaar zal Fok! op Vlietpop aanwezig zijn voor een uitgebreid verslag, daarom vast een overzicht van wat te verwachten valt.

    Hubble fotografeert 'the hand of God'

    victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

    De Hubble ruimte telescoop heeft 'de hand van God' gefotografeerd. De wolk is afgebroken van de grotere Carina Nevel, die zich 8000 lichtjaar van de aarde bevindt. De wolk, die twee lichtjaar lang is, verdwijnt langzaam, en zal nieuwe sterren vormen. Klik hier voor een grote foto van de nevel.

    De prachtige foto spreekt erg tot de verbeelding.


    'The Hand of God' (Foto: NASA)

    Schalken speelt gewoon de kwartfinale

    Just-Dennis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

    Uit onderzoek is gebleken dat er van een botbreuk bij tennisser Sjeng Schalken geen sprake is. Daarom komt de Nederlander vanmiddag, tijdens de kwartfinale van Wimbledon, gewoon in actie tegen de Zwitser Roger Federer op het Centre Court.

    Schalken had, zo bleek, last van een ontsteking in de voet die ontstond door overbelasting. In het ziekenhuis hebben artsen in de gezwollen plek eelt weggesneden.

    Schalken zei, na het verlaten van het ziekenhuis, dat hij enorm blij was dat hij geen breuk had. Hij zei graag de confrontatie met Federer aan te willen gaan.

    De beloofde duidelijkheid

    Helaas hebben we moeten constateren dat er in de spelregels nog elementen zaten van een eerdere opzet. Deze is daarna veranderd, en deze veranderingen zijn niet doorgevoerd in de FAQ. Inmiddels is dat wel gebeurd, maar voor de duidelijkheid alle informatie nog eens op een rijtje:

    De spelregels

    - Je dient vooraf aan de start van de tour een team van 20 renners samen te stellen. De selecties van de deelnemende teams zijn hiervoor met de grootste zorgvuldigheid uitgezocht en ingevoerd in onze database. Je kunt dit doen door 'Team Opstellen' te kiezen in het menu.

    - Van de 20 geselecteerde renners moet je er 15 opstellen. Dit doe je door de optie teammanagement te kiezen. Je ziet daar je team, waarvan je er vijftien aan moet vinken. Meer kan en mag niet. Mochten er teams zijn die meer tellen (bijvoorbeeld doordat eerder vandaag kort de mogelijkheid is geweest tot het samenstellen van meer), dan moeten deze alsnog teruggebracht worden naar 20.

    Mensen die dit kort voor de tour nog niet hebben gedaan zullen een herinnering krijgen, teams die daarna nog niet zijn teruggebracht worden automatisch naar 15 actieve renners teruggebracht.

    - Van elk deelnemend team kun je maximaal 2 renners in je eigen team zetten.

    - Je team volledig wijzigen kan nog tot de start van de tour. Tot die tijd kun je ook nog onbeperkt wisselen binnen je opstelling. Daarna mag je al je bankzitters één keer wisselen. Eenmaal gewisseld kan er niet terug worden gewisseld, je hebt dus slechts vijf wisselmogelijkheden. Ga hier dus spaarzaam mee om!

    Wij hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    De redactie

    Auto met man op motorkap rijdt A59 op

    Ferrari412T2 en pven hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

    Automobilisten hebben maandagmiddag op de A59 tussen Vlijmen en Den Bosch een auto tot stoppen gedwongen, omdat er een 61-jarige man uit Vlijmen op de motorkap lag. De man belandde op de motorkap nadat hij op het Burgemeester van Houtplein in Vlijmen tijdens een uit de hand gelopen verkeersruzie een 58-jarige Vlijmense automobiliste had bedreigd.

    De vrouw reed met de man op de motorkap richting de A59. De man kon pas van de auto afkomen nadat andere automobilisten de vrouw hadden klemgereden op de invoegstrook naar Den Bosch. Of de man zelf op de motorkap is geklommen of dat hij werd geschept, is nog niet duidelijk. De politie probeert de precieze gang van zaken te achterhalen en zoekt getuigen. Zowel de man als de vrouw zijn aangehouden en overgebracht naar een politiebureau in 's-Hertogenbosch.

    'Vitesse stelt licentie veilig'

    Vitesse rekent op een licentie, de club faxte gister vijf minuten voor het verstrijken van de deadline de laatste documenten aan de KNVB door.

    De KNVB had Vitesse verplicht uiterlijk dinsdag 12.00 uur alle gegevens verstrekt te hebben, die nodig zijn voor de licentieverklaring. Bestuurslid Jan Snellenburg betuigde dat Vitesse aan alle eisen van de voetbalbond voldaan heeft. "We hebben begrepen dat de KNVB ervan uit gaat dat het reddingsplan voor Vitesse, zoals dat in de gemeenteraad is besloten, doorgaat. Onze financiële positie was belangrijker. We hebben naar onze mening voldaan aan alle gestelde eisen"

    UEFA waarschuwt Engeland en Turkije

    Lennart Johansson van de UEFA heeft Turkije en Engeland gewaarschuwd voor de gevolgen van mogelijke supportersrellen bij de wedstrijd Turkije-Engeland op 18 oktober van dit jaar, hij verkondigde dit in de Daily Telegraph.

    In een poging ernstige supportersrellen te voorkomen, dreigt de UEFA met uitsluiting van het EK in Portugal en mogelijk zelfs van het WK in 2006 in Duitsland. Bij de heenwedstrijd in Sunderland ontstonden er hevige rellen. Naar de dreigementen van de UEFA werd toen niet geluisterd.

    Wapenaar naar Portsmouth

    Harald Wapenaar vertrekt naar Engeland, bij Portsmouth tekent de doelman van FC Utrecht een driejarig contract.

    Wapenaar (33) was transfervrij en mocht vertrekken, daar FC Utrecht hem financieel niet meer kon veroorloven. Aanvankelijk zag het er naar uit dat de keeper naar Ajax zou vertrekken, maar die transfer liep stuk. Mogelijk volgt hierover nog een arbitragezaak om een vergoeding. Het gepromoveerde Portsmouth trok eerder al verdediger Stefanovic aan van Vitesse en Teddy Sheringham van Tottenham Hotspur. Ook de Nederlander Arjan de Zeeuw staat er op de loonlijst.
    Laatste reviews en specials
    special
    Random Pics van de Dag #1256
    special
    Random Pics van de Dag #1255
    special
    VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
    special
    FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
    special
    Random Pics van de Dag #1254
    special
    Random Pics van de Dag #1253
    ©FOK.nl e.a.