Dagje Uit Review: Six Flags Holland

We bezochten het park afgelopen zondag, 29 juni. Ons is niet bekend of dit voor Six Flags normaal gesproken een drukke of rustige dag is, maar druk was het niet te noemen. Tel daarbij op het prachtige weer (iets meer wind was wenselijk, maar laat ik niet zeuren over details) en een prima dagje pretpark lag in het verschiet.

Laat ik maar meteen met het belangrijkste beginnen, de attracties. Dat is immers waarvoor de meeste mensen komen. Six Flags Holland pretendeert het 'rollercoaster capital of Europe' te zijn. Nu weet ik verder geen achtbaan-parken in Europa, maar Six Flags Holland draagt deze titel wat mij betreft terecht.

Rollercoasters

Van 0 tot 90 kilometer per uur in 3 seconden, da's nog eens een leuk begin, of niet? Bij binnenkomst deden we een ritje in 'Superman, The Ride' waarbij je wordt gelanceerd vanuit een tunnel. De adrenaline schiet door je lichaam, iedere moeheid die nog aanwezig is verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Een achtbaan waarin je eerst achteruit omhoog getrokken wordt, ook leuk! 'La Via Volta' heet deze attractie waarin je drie loopings maakt en uiteindelijk achteruit tot stilstand komt.

Een beest van een achtbaan, meer kan ik er echt niet van zeggen. De hoogste, steilste, langste en snelste achtbaan in de Benelux heet 'Goliath'. Vanaf 46 meter hoogte duik je omlaag, de helling is hier 70 graden! Je bereikt een topsnelheid van 106 kilometer per uur, wat een geweldige achtbaan is dit!

'Robin Hood', een houten familieachtbaan. Maar wel één van dik een kilometer lang (er werd bijna 200 kilometer hout voor gebruikt!) en met een maximale snelheid van 80 kilometer per uur!

Andere achtbanen in het park zijn 'El Condor' (je benen bungelen in de vrije lucht in plaats van in een karretje), 'The Flying Dutchman Goldmine' en 'Roadrunner Express'.

Stuntshow

Net als bijvoorbeeld Warner Bros Movie World in Duitsland, heeft Six Flags Holland dit jaar een nieuwe stuntshow, 'The Return To King Solomon's Mines'. In totaal kunnen 1.500 mensen tegelijk van deze show genieten, waarin de held Nevade verliefd wordt op de koningin, die zich in de Egyptische tempel van Ra bevindt. De koningin kan echter de tempel niet uit omdat ze wordt beschermd, Nevada gaat haar proberen te helpen!

Zoals ik ook al vond van de show in Duitsland zijn de acteerprestaties niet geweldig, maar de show blijft vermakelijk. Met hier en daar wat vuurwerk en vlammen begint het publiek nu en dan toch te gillen, missie geslaagd! Nu Nevada nog!

Andere attracties

In totaal zijn er ruim 50 shows en attracties. De achtbanen en de show maken daar deel van uit, maar er is nog meer!

Wat dacht je van de 'Space Shot', waarin je met 85 kilometer per uur naar zo'n 60 meter hoogte wordt gelanceerd? Okee, je moet zelfs op een redelijk rustige dag een stevige portie wachten (er kunnen 12 mensen tegelijk gelanceerd worden) en het duurt niet lang voordat je dan weer op de grond staat, maar het is het wachten waard! Wat een kick!

Waterattracties zijn er uiteraard ook in Six Flags. In de 'Crazy River' stap je in een ronde waterboot en ga je de woeste rivier af, in 'El Rio Grande' stap je in een boomstam en schiet je een steile helling af.



Een reuzenrad, en wel de 'La Grande Roue', mag ook niet ontbreken. Dit 45 meter hoge rad is heerlijk om even uit te blazen of gewoon rond te kijken waar je nu weer naartoe moet.

De belangrijkste attracties heb ik nu wel genoemd. Er zijn er nog veel meer, maar daarvoor kun je ook even op de Six Flags Holland plattegrond kijken.