Lokatie American: een ontmoeting met Sinch

Zeggen dat de muziek van Sinch doet denken aan Nine Inch Nails, Creed, Alice in Chains, Tool of Disturbed doet geen recht aan Sinch en ook niet aan Alice in Chains, Nine Inch Nails, Tool en Disturbed. Het betekent eigenlijk dat deze groepen onderling inwisselbaar zouden zijn. Het is niet te ontkennen dat de groepen een bepaalde sfeer oproepen en zich een bepaalde muzieksoort eigen hebben gemaakt maar Sinch is veel meer dan alleen een leuk bandje. Sinch is een concept met een, volgens mij, eigen geluid dat misschien geïnspireerd mag zijn door andere groepen maar bij elke song toch duidelijk Sinch is, als Sinch klinkt en zich als Sinch profileert.

Jamie Stem is een zanger met een stem (hoe kan het ook anders met zo'n achternaam) die elke emotie kan doorlopen die zijn lyrics en de muziek van hem eisen, een zanger die zingend kan schreeuwen of is het nou schreeuwend kan zingen maar ook ballads moeiteloos de juiste kracht weet te geven. En de gitaarrifs van Tony Lannutti doen verlangen naar........eh......nog meer gitaarrifs van Tony Lannutti!!! Zet het volume op 20 en meebrullen maar.

Something More is net uit op CD single en is, in deze koude decembermaand, een echte opwarmer, voor nog meer Sinch. Begin 2003 komen ze misschien voor een concert naar Nederland. Dan is het lente maar met Sinch-Het Album komen we de winter wel door.


Playlist

1. To Die in Fall
2. 433 (Hypothetical Situation)
3. Tabula Rasa
4. Something More
5. Passive Resistor
6. The Arctic Ocean
7. Seven
8. Plasma
9. The Silent Acquiescence of Millions
10. Bitmap
11. Armslength


Totale tijdsduur: 48.55 minuten