Review: Idols-Magazine

Het is alweer een paar jaar geleden dat een televisieprogramma, om welke reden dan ook, spraakmakend was. Henny Huisman viel zijn broodheer, RTL4, aan omdat deze het waagde het in zijn ogen onsmakelijke Idols aan het volk te tonen. Hierdoor moest namelijk Henny's Soundmix Show een televisieseizoen in de wachtkamer verblijven en dat zinde de heer Huisman allerminst.
Idols is inmiddels een kijkcijferkanon gebleken en om verder te borduren op dat succes is er nu het Idols Magazine.

Een glossy cover met Tooske siert het eerste nummer.
De inhoud zelf bestaat uit veel Idols-deelnemers. Zo zien we "de dochters van" (die niet door mochten naar de volgende ronde), "de zus van" (die wel door mocht) en inmiddels "oude bekenden" zoals Wayne, Hawai Tim, Hind (die zelfs een dagboek bij houdt voor het magazine), Arzenio en nog genoeg onbekende/bekende deelnemers. Er is zelfs een speciale rubriek Jury Gossip waar weggestuurde deelnemers hun gal mogen spuwen over het al dan niet aanwezige geitenvibrato. Ook de buitenlandse versies van Idols (het programma is overal waar het wordt vertoond een grote hit) worden onder de loep genomen en in dit nummer een interview met Will Young, de winnaar in Engeland en daar nu ook echt een Idol.

Verder artikelen of artikeltjes over o.a. Tooske, Chantal Janzen en een van de juryleden, Henkjan Smits. Er zijn kaarten te winnen voor de eerste live show van Idols en eigenlijk is het ondoenlijk om op te noemen wie en wat in Idols Magazine zijn intrede doet of zijn afgang nog een keer meemaakt.

Voor de fans van Idols die meer willen weten over hun kandidaten is het blad een prima aanvulling op het programma zelf en als je al die kandidaten maar niets vindt is er nog altijd genoeg te lezen over andere *sterren* zoals Anastacia.

Idols Magazine is een maandblad en ligt vanaf 3 december in de winkels

Uitgeverij FC Klap
¤ 4,95