Film Review: De Nacht van de Wansmaak

Ze worden niet meer gemaakt. Films waarin de heldinnen anderhalf uur perfect opgemaakt en in bikini de grootste verschrikkingen weten te doorstaan. Natuurlijk zonder één schrammetje op te lopen. Films waarbij monsters aan zichtbare draadjes worden voortbewogen. Films die destijds net zo gewoon werden gevonden als tegenwoordig een film als Triple X. Toen redelijk populair, tegenwoordig heel erg fout en daarom inmiddels weer populair.

De Nacht van de Wansmaak heeft dan ook niet echt een verhaal, net als de zo foute fragmenten die tijdens de Nacht worden vertoond. De Nacht van de Wansmaak is iets dat je ondergaat. Kijk naar Chesty Morgan die haar eigen opvattingen en manieren heeft om te doden of geniet van concentratiekamp"humor" met Ilse. En geloof het of niet maar van dergelijke films zijn er meer dan twintig gemaakt!

De Nacht van de Wansmaak moet werkelijk een belasting zijn voor mensen die van zichzelf vinden dat ze een goede smaak hebben. Die mensen zullen zich ook niet snel laten overhalen tot een bezoekje aan deze aanslag op de goede (film)zeden. Alhoewel de getoonde trailers en fragmenten wel uit een periode komen dat het heel gewoon was om op een zaterdagavond gezellig met je verloofde naar een film als Black Emanuelle in Holiday in Saint Tropez te gaan. Een film waar zombies en Duitse schlagerzangers overdadig aanwezig zijn. Je moet er nu niet aan denken maar in de jaren vijftig, zestig en zeventig werd je niet scheef aangekeken voor een dergelijke filmkeuze.

Kijk naar de spetterende dialogen, geniet van technische hoogstandjes en overrompelende special effects en vergeet vooral je kotszakje niet mee te nemen