Film Review: About Schmidt

Warren Schmidt telt letterlijk en figuurlijk de seconden af tot zijn pensioen. Ook al is hij opgeklommen tot vice-president van een verzekeringsbedrijf, zijn noeste arbeid heeft hem niet datgene gebracht wat hij er zelf van had verwacht. Eenmaal thuis, bij zijn vrouw, blijkt al snel dat hij het kantoor nog niet echt goed kan missen vooral omdat hij nu hele dagen met zijn vrouw moet doorbrengen. Na veertig jaar huwelijk heeft Warren dat eigenlijk ook wel gezien.

Als zijn vrouw echter komt te overlijden blijkt dat Warren haar meer mist dan hij zelf voor mogelijk had gehouden. Zonder haar komt Warren in een neerwaartse spiraal terecht, hij vereenzaamt en weet het hoofd amper boven water te houden.

Met de camper die hij en zijn vrouw net hadden gekocht besluit Warren een reis te ondernemen naar zijn dochter die in Denver woont. Ze staat op het punt te trouwen met een, in Warren's ogen, totaal ongeschikte man. Warren besluit dat hij alles op alles moet zetten om haar voor een fatale keuze te behoeden om haar zo voor zichzelf terug te winnen. Onderweg naar Denver schrijft hij lange brieven aan zijn Foster Parent kind Ndugu en heeft hij een aantal ontmoetingen die zijn leven al aardig op z'n kop zetten. Pijnlijker is de ontmoeting in Denver met zijn dochter en haar a.s. schoonfamilie die duidelijk laten merken dat niemand op Warren Schmidt zit te wachten.