CD Review: Counting Crows - Hard Candy


Hard Candy, met als ondertitel '13 fresh new flavors' is voor mij absoluut het snoepje van de maand. Ik denk dat het ook erg moeilijk zal zijn om dit snoepgoed deze maand nog uit mijn CD-speler te krijgen! Het kan aan het weer gelegen hebben, maar deze CD maakt mij erg blij. En dat voor een zanger die om zijn depressieve buien bekend staat. De plaat begint met 2 voor The Counting Crows ontzettend vrolijke klinkende nummers; Hard Candy en de single American Girls met backing vocals van Sheryl Crow (what's in the name?!). Deze 2 nummers werken aanstekelijk en laten je meteen met een smile de rest van de CD over je heenkomen. En dat komt vrij onverwacht...



Het album is vele malen beter dan de voorganger 'Desert Life'. Je zou denken dat Adam Duritz uit zijn depressieve hol is gekropen en weer zin heeft in het leven, want zo klinkt de plaat nu eenmaal. Ik heb zo op het eerste gehoor niet meteen een klassieker als 'Long December' kunnen ontdekken, maar het album 'Hard Candy' bevat absoluut 14 (13 en een bonustrack) snoepjes van nummers. IJzersterk zijn de nummers 'Holiday in Spain' en 'Up all night' met de overduidelijke Adam Duritz zangstijl. En zelfs 'Butterfly in reverse', wellicht het meest melancholische nummer op de CD, sleurt je mee in het warme Counting Crows gevoel. De CD bevat ook de cover '4 white stallions' van Patrick Winningham als bonus, die ik volgens mij al eerder live door hen heb horen vertolken.

'Is everybody happy' begint Adam te zingen in het nummer 'Up all night'... Het beluisteren van deze CD heeft mij een ieder geval een "happy" gevoel gegeven.



Waardering: een dikke 9!