The Evil Within

 

Creepy shit, en je raakt nog gewond ook als je niet oplet. Ruvik komt je namelijk vaak aanvallen in de hallucinaties. Dan kun je je zelf wat genezen met simpele spuiten, maar wil je meer levensmeter terug dan zijn er medicijndoosjes. Deze medkits laten je vervolgens weer hallucineren en zijn dus echt niet in te nemen als je in de buurt van vijanden bent. Plus dat beide items ook weer zeldzaam zijn. Ruvik is niet te doden, maar als je andere vijanden neer mocht krijgen dan is het zaak ze in de fik te steken met een lucifer, want anders is er een grote kans dat ze na een tijdje weer opstaan. En ja, ook lucifers zijn schaars. Het helpt daarnaast niet mee dat er blijkbaar maar acht lucifers in je broekzak passen.

The Evil Within

De puzzels in dit landhuis laten je al snel kennismaken met medische experimenten die hier op het menselijke brein werden uitgevoerd. Je moet op zoek gaan naar kadavers waarop geëxperimenteerd is. Eenmaal gevonden dan zoek je naar het gedeelte van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor een emotie. Leuk detail: de lijken zijn nog bij bewustzijn. Als dat deel van het brein eenmaal is kapotgemaakt, dan stroomt er bloed naar de grote deur in de foyer. Als je de drie kadavers onder handen hebt genomen gaat de deur open. Jammie.

Veilig voel je jezelf in The Evil Within nooit. Lijken van tegenstanders die op kunnen staan en hallucinaties van Ruvik die je maar blijven achtervolgen, je gamet met samengeknepen billen. En dat hoort ook, een horrorgame waar je fluitend doorheen wandelt is natuurlijk niet de naam ‘horror’ waardig. De sfeer die er neergezet wordt door de graphics helpen daar ook bij. Het is die grainy stijl van de jaren tachtig, waardoor je er een aparte sfeer in het spel krijgt.

The Evil Within

The Evil Within gaat terug naar de roots van horrorgames, daar hebben de sessies met deze game me wel van overtuigd. Je hebt geen oppermachtige voorraad wapens en kogels om te overleven. Keuzes welk wapen je meeneemt, hopen dat die honkbalknuppel niet breekt tijdens een gevecht en proberen gevechten op een slimme manier te vermijden zorgen ervoor dat je langer leeft. De hallucinaties en gore zooi op je scherm gaan zorgen dat tere zieltjes de game snel op marktplaats gooien, want die gaan niet ver komen in deze game vol bloed, mindtricks en gore scenes. Was het maar vast 24 oktober, dan kunnen de gordijnen dicht, de koptelefoon op max en de verlichting uit. The Evil Within komt dan namelijk uit op pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.