FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 22 februari 2012

Dr. Kawashima keert terug

Saturo Iwata, directeur van Nintendo, heeft laten weten dat er een nieuwe game voor Nintendo 3DS zal verschijnen die in samenwerking met Dr. Kawashima gemaakt wordt. Kawashima werkte eerder mee aan de bekende Brain Training-games voor DS.

Het is nog niet helemaal zeker dat het om een nieuwe Brain Training-game zal gaan, maar aangezien Kawashima gespecialiseerd is in concentratie en geheugen lijkt dit zeer waarschijnlijk. De game zal in de zomer van 2012 in Japan verschijnen.

Portsmouth wil betaling salarissen uitstellen

Portsmouth heeft spelers en andere werknemers van de club gevraagd het ontvangen van salaris voorlopig uit te stellen. Dit om te voorkomen dat de Engelse voetbalclub, die uitkomt op het tweede niveau, failliet gaat. Portsmouth werd vorige week voor de tweede keer in twee jaar tijd onder curatele gesteld.

Volgens beheerder Trevor Birch is het verzoek aan de werknemers pijnlijk, maar essentieel voor de overlevingskansen van de club. Birch benadrukte dat Portsmouth alleen kan blijven bestaan als de club wordt overgenomen door een investeerder. Anders bestaat er volgens hem een ernstig risico dat binnen enkele maanden de liquide middelen opraken.

Doden bij schotenwisseling met politie op Aruba

Bij een schotenwisseling met de Arubaanse politie zijn twee verdachten om het leven gekomen. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie op Aruba. Een arrestatieteam wilde de twee volgens de zegsvrouw oppakken. De verdachten zouden vervolgens het vuur op de agenten hebben geopend.

Een politiewoordvoerder heeft tegen de lokale krant Amigoe gezegd dat een flink aantal schoten is gelost. De schietpartij vond plaats bij een winkelcentrum in het centrum van Oranjestad. Er zouden veel omstanders zijn geweest.

Waarvan de twee werden verdacht en waarom de politie in het centrum, tussen de toeristen, de arrestatie wilde uitvoeren, willen de politie en het Openbaar Ministerie vooralsnog niet zeggen.

Releasedata Nintendo Wii, 3DS- en DS-games

Nintendo heeft een heleboel releasedata bekendgemaakt vandaag. In onderstaande lijst zie je wanneer games gaan uitkomen voor Nintendo DS, Nintendo 3DS en Nintendo Wii. Helaas zijn sommige data niet verder gespecificeerd en blijft het bij '2012'.

Nintendo 3DS  
Nintendo 3DS download software - Dillon's Rolling Western 22 - februari 2012
Nintendo 3DS Virtual Console - Punch-Out!! - 1 maart 2012
Nintendo 3DS Virtual Console - Super Mario Bros. - 1 maart 2012
Carnival Games Wild West 3D - 2 maart 2012
Metal Gear Solid: Snake Eater 3D - 8 maart 2012
BEN 10 Galactic Racing - 16 maart 2012
Rayman Origins - 16 maart 2012
Kid Icarus: Uprising - 23 maart 2012
BIT.TRIP SAGA - 23 maart 2012
Farming Simulator 2012 3D - 29 maart 2012
Nintendo 3DS Virtual Console - Dr. Mario - maart 2012
Nintendo 3DS download software - Fun! Fun! Minigolf TOUCH! - March 2012
Rhythm Thief & the Emperor's Treasure - 5 april 2012
Nintendo 3DS download software - SpeedThru: Potzol's Puzzle - april 2012
BATTLESHIP the videogame - april 2012
The Hidden - april 2012
Pet Zombies - april 2012
Face Racers - april 2012
Nano Assault - april 2012
Nintendo 3DS download software - 3D Solitaire - april 2012
Mario Tennis Open - 25 mei 2012
Boulder Dash XL 3D - june 2012
Spirit Camera: The Cursed Memoir - Q2 2012
Harvest Moon: The Tale Of Two Towns - Q2 2012
Shifting World - Q2 2012
Super Black Bass 3D - Q2 2012
Jewel Master: Cradle of Rome 2 - Q2 2012
Crash Time 3DS - Q2 2012
Nintendo 3DS Virtual Console - Toki Tori - Q2 2012
Nintendo 3DS download software - Art of Balance TOUCH! - Q2 2012
Nintendo 3DS download software - Colors! 3D - Q2 2012
Nintendo 3DS download software - Mutant Mudds - Q2 2012
Nintendo 3DS download software - Picross - Q2 2012
Nintendo 3DS download software - Marvel Pinball 3D - Q2 2012
The Amazing Spider-Man - Q2 2012
Luigi's Mansion 2 - 2012
Professor Layton 5 - 2012

Nintendo DS-systemen
Jewel Master: Cradle of Persia (Rising Star Games) 9 maart 2012
Inazuma Eleven® ® ® 2 Firestorm (Nintendo) 16 maart 2012
Inazuma Eleven®®® 2 Blizzard (Nintendo) 16 maart 2012
Nintendo DSiWare - Cave Story (Nicalis) maart 2012
BATTLESHIP the videogame (Activision) april 2012
Disney Pixar Brave (Disney) juni-augustus 2012
The Amazing Spider-Man (Activision) Q2 2012
Nintendo DSiWare - Amoebattle (Intrinsic Games) Q2 2012
To-Fu Collection (Rising Star Games) Q2 2012
Jewel Master: Cradle of Persia (Rising Star Games) Q2 2012

Wii 
The Last Story (Nintendo) 24 februari 2012
Wicked Monsters Blast (PQube) 24 februari 2012
Mario Party 9 2 maart 2012
Cabela's Big Game Hunter 2012 (Activision) 16 maart 2012
PokéPark 2: Wonders Beyond (Nintendo) 23 maart 2012
We Sing Pop! (Nordic Games Publishing) 23 maart 2012
BIT.TRIP COMPLETE (Rising Star Games) 23 maart 2012
The Ultimate Battle of the Sexes Quiz & Play (dtp young entertainment
GmbH) 30 maart 2012
Summer Stars 2012 (Deep Silver) 30 maart 2012
Back to the Future The Game (Deep Silver) 30 maart 2012
Wii Virtual Console - Mega Man X (CAPCOM) maart 2012
Pandora's Tower (Nintendo) 13 april 2012
Wii Virtual Console - Metal Slug 3 (D4 Entertainment) april 2012
WiiWare - La-Mulana (Nicalis) april 2012
BATTLESHIP the videogame (Activision) april 2012
Disney Pixar Brave (Disney) juni - augustus 2012
Athletics Tournament (PQube) Q2 2012
The Amazing Spider-Man (Activision) Q2 2012
Beat the Beat: Rhythm Paradise (Nintendo) 2012

Proces om holocaustontkenning moet over

Het proces tegen de omstreden Britse bisschop en holocaustontkenner Richard Williamson moet worden overgedaan. Dat heeft het regionale gerechtshof in Neurenberg, in het zuiden van Duitsland, woensdag bepaald.

Een lagere rechtbank in de stad Regensburg zou procedurefouten hebben gemaakt toen Williamson in hoger beroep werd veroordeeld tot een geldboete van 6500 euro. Dat gebeurde in juli vorig jaar, omdat Williamson de Jodenvervolging door nazi-Duitsland in de Tweede Wereldoorlog had ontkend.

Pandora's Tower krijgt Limited Edition

Na Xenoblade en The Last Story is Pandora's Tower de volgende game die ook als Limited Edition te koop zal zijn. Vanaf 13 april zal deze speciale editie naast de gewone versie te koop zijn. De Limited Edition bevat, naast de game, onder andere een artbook en steelcase zoals in onderstaande video te zien is.

Pandora's Tower vertelt het verhaal over een ziek meisje dat langzaam verandert in een monster. Om haar te genezen moet jij haar monstervlees voeren dat je krijgt door de eindbazen in verschillende torens te verslaan. 

Economen: Hypotheekrenteaftrek aanpakken

De hypotheekrenteaftrek moet geleidelijk worden afgebouwd. Het huidige systeem leidt tot een overmatige hypotheekschuld bij huishoudens, bedreigt de financiële stabiliteit en de onzekerheid over de toekomst van de woningmarkt is slecht voor het consumentenvertrouwen. Dat staat in een manifest (pdf) van 22 vooraanstaande economen.

De hoogleraren hebben een zesstappenplan opgesteld voor de in hun ogen noodzakelijke hervorming van de woningmarkt, de financiering van hypotheken en het fiscale stelsel. Een 'geïntegreerde aanpak' en geleidelijke hervorming zorgt ervoor dat een duurzame financiering van de woningmarkt gepaard gaat met het waardebehoud van woningen en de betaalbaarheid. Ook zijn de hervormingen zoveel mogelijk inkomensneutraal, stellen zij.

De belangrijkste maatregel die de economen voorstellen is een geleidelijke afbouw van de hypotheekrenteaftrek. Verder wordt gedacht aan het afschaffen van de overdrachtsbelasting en het stellen van een maximum van honderd of negentig procent van de toegestane hypotheekschuld. Ook moet de huurmarkt beter gaan functioneren.

Het manifest is ondertekend door bekende economen zoals Lans Bovenberg, Arnoud Boot, Rick van der Ploeg en Sweder van Wijnbergen.

In het regeer- en gedoogakkoord is afgesproken dat in de huidige kabinetsperiode niet wordt getornd aan de hypotheekrenteaftrek. De gedoogcoalitie gaat binnenkort onderhandelen over aanvullende bezuinigingen. Geert Wilders (PVV) liet vorige week echter weten dat de hypotheekrenteaftrek geen taboe meer is tijdens deze onderhandelingen.

Sarkozy wil aandeelhouders salarissen laten bepalen

De Franse president Nicolas Sarkozy wil dat voortaan aandeelhouders in plaats van raden van bestuur de salarissen van bestuurders bij bedrijven vaststellen. Daarnaast wil Sarkozy de zogenoemde gouden handdrukken voor bestuurders aanpakken.

Sarkozy maakte zijn voorstellen woensdag bekend op de Franse televisie. De president probeert mogelijk met de voorstellen de kritiek af te wenden dat hij te nauwe banden onderhoudt met rijken en de zakenwereld. Sarkozy zei ook de loonbelasting voor mensen met lage inkomens af te willen schaffen.

[CL] Uitslag Olympique Marseille - Internazionale

Olympique Marseille is er op de valreep in geslaagd om van Internazionale te winnen. De Fransen wisten diep in blessuretijd de enige treffer van het duel te maken, waardoor de Italianen voortzetting in de Champions League nog niet zeker zijn.

Internazionale, dat met Wesley Sneijder in de basis begon, is aan een moeizame reeks bezig. In de laatste vijf wedstrijden werd slechts één punt gepakt. Dit geldt niet voor tegenstander Olympique Marseille, dat uit de laatste vijftien duels maar liefst twaalf zeges pakte.

In de openingsfase nam Olympique Marseille het initiatief, maar in de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er eigenlijk vrij weinig. Diego Forlán brak uiteindelijk de ban en kreeg een enorme kans. De aanvaller stuitte echter op Steve Mandanda. Aan de andere kant deed César Azpilicueta wat terug voor de Fransen en zag zijn poging maar net over het doel zeilen.

Claudio Rainieri, trainer van Internazionale, maakte overigens een gespannen indruk in de eerste helft. Een nederlaag zou wel eens het einde van zijn carrière bij de Italiaanse club kunnen betekenen. Ook Sneijder deed in het eerste bedrijf nauwelijks nog van zich spreken. De international van het Nederlands elftal leek nog niet in de wedstrijd te zitten en was ongelukkig in zijn acties.

In de staart van de eerste helft kregen Bruno Cheyrou, Mathieu Valbuena (beiden Olympique Marseille) en Esteban Cambiasso (Internazionale) nog een goede mogelijkheid, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. Na de thee namen de Fransen het initiatief weer, waardoor de Italiaanse formatie vrijwel niet meer uitkwam. Om balbezit wat op te schroeven deden de bezoekers een aantal pogingen om de bal in de ploeg te houden, zodat zij wat meer controle kregen.

Toch werd Forlán in de tweede helft nauwelijks meer bereikt, maar ook Olympique Marseille slaagde er niet in voor serieus gevaar te zorgen. Een kwartier voor tijd kreeg Dejan Stankovic de beste kans na rust. Een vrije trap van Sneijder belandde bij de Serviër, die van dichtbij op doel schoot, maar Mandanda kon redding brengen.

Diep in blessuretijd slaagde Olympique Marseille er alsnog in om het verschil te maken. André Ayew hielp aanvankelijk nog twee kansen om zeep, maar bracht zijn ploeg uiteindelijk wel de zege op het pover spelende Internazionale. Door deze nederlaag moeten de Italianen over drie weken nog volop aan de bak. Daarnaast lijkt de toekomst van Ranieri meer dan ooit aan een zijden draadje te hangen.


Olympique Marseille

1 - 0

Internazionale

 90+3' Ayew
 
 
 Gele kaart: Diawara (Olympique Marseille), Stankovic, Zárate, Chivu (Internazionale)
 
Stadion: Stade Vélodrome, Marseille
Toeschouwers: 35.000
Arbiter: Çakir (Tur)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mandanda
Azpilicueta (Fanni/80)
Diawara
N'Koulou
Morel
Diarra
Cheyrou (Kaboré/84)
Amalfitano
Valbuena
A. Ayew
Brandao
  Julio Cesar
Maicon (Nagatomo/46)
Lucio
Samuel
Chivu
Zanetti
Stankovic
Cambiasso
Sneijder
Forlan
Zárate (Obi/63)

[CL] Uitslag FC Basel - Bayern München

Vanavond vond in Basel de eerste Champions League-ontmoeting uit de achtste finales tussen FC Basel en Bayern München  plaats. Dankzij een laat doelpunt van invaller Valentin Stocker wisten de Zwitsers de eerste ontmoeting met 1-0 te winnen. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

Beide ploegen maakten er in de eerste helft een interessant duel van. Zowel Basel als Bayern kregen goede mogelijkheden om de score te openen, maar bij beide ploegen stonden de doelmannen uitstekend te keepen. Bayern-keeper Manuel Neuer werd daarbij geholpen door de paal en lat.

Ook na rust ging het spel op en neer, maar waren er minder kansen te noteren. In de slotfase wist Basel toch te scoren. Na goed voorbereidend werk van invaller Zoua, wist de andere invaller, Stocker, de 1-0 te scoren. Arjen Robben speelde bij Der Rekordmeister de gehele partij mee, maar wist nimmer uit te blinken.

Karakteristieken:

FC Basel

1 - 0

Bayern München

 86' Stocker
 
 
 Gele kaart: Abraham (FC Basel), Müller, Rafinha (Bayern München)
 
Stadion: St. Jakob Park, Basel
Toeschouwers: 36.000
Arbiter: Rizzoli (Ita)
 
Opstelling:   Opstelling:
Sommer
Steinhofer
Abraham
Dragovic
Park
Shaqiri (Zoua/83)
Huggel
G. Xhaka
F. Frei (Stocker/66)
A. Frei (Cabral/90)
Streller
  Neuer
Rafinha
Boateng
Badstuber
Lahm
Robben
Tymoschuk
Kroos (Olic/89)
Alaba
Ribéry (Müller/71)
Gómez

CERN-deeltjes mogelijk toch niet sneller dan het licht

Wetenschappers bij het Europese onderzoeksinstituut CERN hebben een fout gevonden in de apparatuur die vorig jaar werd gebruikt om de snelheid van neutrinodeeltjes te meten. De fout kan verklaren waarom vorig jaar in september snelheden van boven die van het licht werden gemeten.

Volgens de speciale relativiteitstheorie van Albert Einstein kan niets zich sneller voortbewegen dan het licht: zijn beroemde E=mc2-vergelijking. Die staat voor energie is gelijk aan de massa maal de lichtsnelheid in het kwadraat. De resultaten van het experiment bij CERN deden dan ook veel stof opwaaien.

Een woordvoerder van CERN zei woensdag dat wetenschappers een fout hebben gevonden in het GPS-systeem dat werd gebruikt om de aankomst van de neutrinodeeltjes in een laboratorium in Italië te meten.

Later dit jaar worden de experimenten met de neutrinodeeltjes opnieuw uitgevoerd. Pas dan wordt duidelijk of de fout in het GPS-systeem verantwoordelijk was voor de verbluffende resultaten.


Neutrinodeeltjes mogelijk toch niet sneller dan het licht (Foto: Novum)

Jeugdig duo van A2 geplukt voor mensensmokkel

Een 19-jarige Italiaan en een 16-jarige Afghaan zijn woensdag op de A2 bij het Limburgse Eijsden opgepakt voor mensensmokkel. In de auto van het duo werden twee 16-jarige jongens uit Afghanistan aangetroffen, die illegaal in Nederland bleken te zijn. Ook de Afghaanse verdachte is een illegaal, meldt de marechaussee.

De twee verdachten zijn vastgezet. De twee andere passagiers moeten Nederland verlaten.

[Serie A] Catania wint inhaalduel bij Siena

Catania heeft woensdagavond een duel in de onderste regionen van de Serie A gewonnen. Op bezoek bij Siena eindigde het inhaalduel in 0-1, door een treffer van Francesco Lodi na 23 minuten.

Door de zege neemt de ploeg van Vincenzo Montella afstand van de degradatieplaatsen. Catania stijgt liefst zes plekken naar de tiende plaats, met dertig punten uit 23 wedstrijden. Siena blijft zeventiende, met 23 punten uit 24 duels.

Tweede testdag Barcelona (22/2/2012)

Nico Hülkenberg heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede testdag op het circuit van Barcelona. De Force India-coureur wist Sergio Perez vier honderdsten voor te blijven. Sebastian Vettel, die gisteren nog de snelste was, zette vandaag de derde tijd neer.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 N. Hülkenberg Force India 1:22.608 -.--- 112
2 S. Perez Sauber 1:22.648 +0.040 85
3 S. Vettel Red Bull Racing 1:22.891 +0.283 104
4 F. Alonso Ferrari 1:23.180 +0.572 87
5 D. Ricciardo Toro Rosso 1:23.639 +1.031 49
6 L. Hamilton McLaren-Mercedes 1:23.806 +1.198 121
7 N. Rosberg Mercedes 1:24.555 +1.947 82
8 V. Bottas Williams 1:25.738 +3.130 117
9 W. Petrow Caterham 1:26.605 +3.997 69
10 C. Pic Marussia 1:27.343 +4.735 109

Waterpoloër De Bruijn stopt bij Oranje

Waterpoloër Matthijs de Bruijn heeft besloten te stoppen als international. Hij kiest voor een maatschappelijke loopbaan, zo meldt Rtv Rijnmond.

De Bruijn, broer van meervoudig olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn, speelde meer dan 300 interlands. Met het Nederlands team deed hij in 2000 in Sydney mee aan de Olympische Spelen.

De Bruijn speelde meer dan tien jaar van zijn carrière voor Franse clubs. Zeven jaar bij Olympic Nice, drie jaar in Montpellier. Sinds anderhalf seizoen speelt De Bruijn weer bij zijn oude club in Nederland, namelijk ZPB H&L Productions. Voor die club zal hij nog wel actief blijven. 

Vitesse-spits Pedersen tot juli naar Vålerenga

Marcus Pedersen speelt de rest van het seizoen in zijn geboorteland Noorwegen. De 21-jarige spits wordt door Vitesse tot eind juli verhuurd aan Vålerenga IF. De Noorse jeugdinternational had in Arnhem weinig uitzicht op speelminuten, mede doordat Vitesse in de winterstop drie spitsen haalde.

"Marcus weet dat hij nu in een positie zit waarin hij weinig speeltijd krijgt", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen op de clubsite. "Bij Vålerenga, dat naarstig op zoek was naar een spits, kan hij de komende maanden 12 à 13 wedstrijden spelen." De Noorse competitie start eind volgende maand.

Pedersen was bij Vitesse aan zijn tweede seizoen bezig en kwam in de eerste seizoenshelft tot negen optredens en nul goals. Hij had in Arnhem de Ivoriaan Wilfried Bony voor zich. Bovendien versterkte de nummer zeven van de Eredivisie zich in de winterstop met de spitsen Mike Havenaar, Jonathan Reis en Mart Lieder.

Adam Sandler in komedie over samengesteld gezin

Adam Sandler heeft getekend voor een nog titelloze komedie over samengestelde gezinnen. De filmmakers hebben Drew Barrymore op het oog voor de vrouwelijke hoofdrol, maar hebben haar nog geen aanbod gedaan. Dat schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Filmmaatschappij Warner Bros produceert de komedie en zoekt naar een geschikte regisseur voor het project. De film moet in mei worden opgenomen. Over het scenario van de komedie is nog niets bekend.

Sandler en Barrymore waren in 2004 al samen te zien in de romantische komedie 50 First Dates. De 46-jarige Sandler heeft ook een rol in de komische western The Ridiculous 6. Dat filmproject is echter uitgesteld, omdat het scenario wordt herzien.


Adam Sandler in komedie over samengesteld gezin (Foto: Novum)

Rustig bij psychiater door eigen bijdrage

Minder mensen melden zich sinds begin dit jaar bij de psychiater. Zo blijkt uit een rondgang langs instellingen voor geestelijke gezondheidszorg

Zeer waarschijnlijk ligt de daling aan de eigen bijdrage van 200 euro die vanaf dit jaar betaald moet worden. Instellingen melden dat er tussen de 10 en 15 procent minder aanmeldingen zijn. Zo'n 450.000 mensen melden zich ieder jaar bij de ggz. Mocht de daling voortzetten, dan blijven dit jaar 50.000 mensen met psychische problemen verstoken van de juiste zorg.

Koepelorganiatie GGZ Nederland heeft een enquête onder haar leden rondgestuurd om te inventariseren hoe groot de problemen zijn. Hiervan wordt de uitslag over enkele maanden verwacht.

Nieuwe NeverDead-DLC komt volgende week

Konami heeft bekendgemaakt dat NeverDead volgende week woensdag een tweede DLC-pakket zal krijgen. De DLC maakt het personage van NADA-chef Sullivan beschikbaar en drie nieuwe uitdagingen in het Sewers-level: Egg Hunt, Fragile Alliance en Onslaught.

Het bedrijf van Sullivan jaagt naar demonen op een nette manier in tegenstelling tot Bryce. De eerste DLC voor NeverDead is vanaf vandaag te downloaden. In de eerste DLC kan je aan de slag met Nikki Summerfield.

NeverDead
'NADA-chef Sullivan'

Dodelijk paardenvirus in Groesbeek vastgesteld

In de omgeving van Groesbeek is onder paarden een uitbraak van het rhinopneumonievirus geconstateerd. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) adviseert woensdag voorlopig geen paarden in de omgeving van Groesbeek te vervoeren en er ook geen wedstrijden te houden.

Volgens Omroep Gelderland zijn in een paardenpension in Berg en Dal drie paarden overleden die het virus onder de leden hadden. Het virus kan volgens de KNHS bij paarden griepachtige verschijnselen, abortussen of verlammingen veroorzaken. De verlammingen kunnen ernstig zijn. Besmetting vindt vooral plaats door contact met besmette paarden.

Israël schuift waarschuwingen over Iran terzijde

Israël zal niet buigen onder druk van het Westen bij het nemen van een beslissing over een aanval op Iran. Dat heeft de Israëlische minister van buitenlandse zaken Avigdor Lieberman in een interview met de Israëlische tv-zender Channel 2 gezegd.

In het interview werd gesuggereerd dat waarschuwingen van de Verenigde Staten en Rusland om geen aanval uit te voeren op Iran gevolgen hebben voor de beslissing van Israël. Lieberman wees dit direct van de hand en noemde het 'niet hun zaak'. Hij verklaarde dat de 'veiligheid van Israëlische burgers en de toekomst van de staat Israël de verantwoordelijkheid van de Israëlische regering zijn'.

Israël vreest dat Iran een kernwapen ontwikkelt. Teheran ontkent dit echter met klem. De afgelopen tijd heeft Israël meerdere keren laten doorschemeren dat het mogelijk een aanval op het Iraanse atoomprogramma gaat uitvoeren. De Verenigde Staten menen dat een Israëlische aanval op Iran 'niet verstandig' is.

3DS blijft het goed doen in Japan

De Japanse verkoopcijfers zijn weer bekendgemaakt en de Nintendo 3DS blijft het goed doen. Met tien games in de top twintig en een nummer één positie in de hardware-verkopen blijft het lastig voor de PS Vita om omhoog te klimmen.

Software

  1. New Love Plus (Konami, 3DS) – 104,969 NEW
  2. Binary Domain (Sega, PS3) – 73,683 NEW
  3. Theatrhythm Final Fantasy (Square Enix, 3DS) – 67,206 NEW
  4. Mario Kart 7 (Nintendo, 3DS) – 22,015 (Life to date: 1,506,522)
  5. Super Mario 3D Land (Nintendo, 3DS) – 17,791 (1,348,776)
  6. Monster Hunter 3G (Capcom, 3DS) – 17,490 (1,249.833)
  7. Samurai Warriors 3 Z Special (Koei Tecmo, PSP) – 17,125 NEW
  8. Resident Evil: Revelations (Capcom, 3DS) – 15,666 (231,907)
  9. Suikoden: Tsumugareshi Hyakunen no Toki (Konami, PSP) – 13,695 (75,479)
  10. Gravity Rush (Sony Computer Entertainment, Vita) – 10,219 (53,680)
  11. Tekken 3D: Prime Edition (Bandai Namco Games, 3DS) – 9421 NEW
  12. Kyokugen Dasshutsu ADV: Zennin Shiboudesu (Chunsoft, 3DS) – 9307 NEW
  13. Gran Turismo 5 Spec II (Sony Computer Entertainment, PS3) – 8169 (42,198)
  14. Just Dance Wii (Nintendo, Wii) – 7643 (542,589)
  15. Kyokugen Dasshutsu ADV: Zennin Shiboudesu (Chunsoft, Vita) – 6538 NEW
  16. Armored Core V (From Software, PS3) – 6430 (212,784)
  17. Inazuma Eleven Go: Shine / Dark (Level 5, 3DS) – 6268 (393,130)
  18. Monster Hunter Freedom 3 (PSP the Best) (Capcom, PSP) – 5223 (197,031)
  19. Wii Sports Resort with Remote Plus (Nintendo, Wii) – 5135 (873,120)
  20. Nintendogs + Cats (Nintendo, 3DS) – 4839 (501,169)

Hardware (vorige week tussen de haakjes)

  1. 3DS: 94,667 (67,558)
  2. PlayStation 3: 21,993 (22,002)
  3. PSP: 14,824 (15,860)
  4. Vita: 12,309 (13,939)
  5. Wii: 7874 (8206)
  6. DS: 1557 (1608)
  7. PlayStation 2: 1433 (1239)
  8. Xbox 360: 983 (1139)

Kinect gaat over 9000

De Britse BBFC heeft een rating gegeven aan een Kinect-game van Dragon Ball Z voor kinderen van twaalf jaar en ouder. De game wordt uitgegeven door Namco Bandai en zal 15 juni uitkomen.

Meer informatie is er niet bekendgemaakt over de game dus zullen we even moeten afwachten wat de bedoeling is. Dragon Ball Z is een populaire Japanse anime-serie waarin personages elkaar bevechten. Superaanvallen zoals de 'Spirit Bomb' en de 'Kamehameha' maken gebruik van bepaalde plaatsingen van de armen en handen.

Afgelopen week is ook in Korea een rating gegeven voor de game.

DBZ

Real Madrid twee weken zonder Benzema

Real Madrid moet het in de komende twee weken zonder Karim Benzema stellen. De Fransman liep gisteren tijdens de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou (1-1) een blessure aan zijn lies op.

De medische staf hoopt dat Benzema voor 14 maart weer fit is. Dan vindt namelijk de belangrijke return tegen CSKA Moskou plaats. De Spanjaarden zagen de Russen gisteravond in de slotfase langzij komen, nadat Pontus Wernbloom (voormalig AZ) zijn ploeg op gelijke hoogte bracht.

De oefeninterland Frankrijk en Duitsland, die volgende week in Bremen wordt gespeeld, komt voor de Fransman nog te vroeg.

'Van Rompuy wordt waarschijnlijk herkozen'

President van de Europese Unie Herman Van Rompuy wordt waarschijnlijk later deze week herkozen door de regeringsleiders van de EU-lidstaten. Dat heeft een bron bij de EU woensdag gezegd. Van Rompuy maakte dinsdag bekend een tweede termijn als EU-president te ambiëren. Volgens de bron zijn er geen bezwaren tegen de herverkiezing van de Belg.

Van Rompuy, die nog korte tijd premier van België is geweest, was voor zijn aantreden praktisch een onbekende. Zijn verkiezing leek erop te wijzen dat de Europese regeringsleiders liever geen krachtige EU-president wilden. De 64-jarige Van Rompuy heeft zich echter ontpopt als een begenadigd onderhandelaar.

'Couchsurfer' omgekomen na mislukken stunt

Een 22-jarige Canadees is onlangs omgekomen toen de stunt die hij en drie vrienden wilden uithalen, gruwelijk de mist inging. Francois Halle, het slachtoffer, had samen met twee vrienden een sofa aan de auto van de vierde vriend, Alex Labbe, vastgebonden.

De drie vrienden waren aan het 'couchsurfen' in Quebec City, toen de sofa op de verkeerde weghelft raake en door een tegenligger werd geraakt. Francois werd naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed korte tijd na het ongeval.

De bestuurder van de auto, Alex, wordt hoogstwaarschijnlijk aangeklaagd wegens doodslag. Dit meldt de Canadese televisiezender CBC. Hij was in eerste instantie gevlucht na het ongeluk, maar werd later in zijn huis aangehouden. De twee andere vrienden die op de sofa mee surften, bleven ongedeerd.

Strauss-Kahn weer op vrije voeten

Dominique Strauss-Kahn, de voormalige chef van het Internationaal Monetair Fonds, is woensdag weer op vrije voeten gesteld. Hij werd twee dagen lang op een politiebureau in Lille ondervraagd over een netwerk dat seksfeesten organiseerde in luxehotels in Frankrijk, België en andere landen.

Volgende maand wordt DSK weer opgeroepen door drie rechters die dan bepalen of er voldoende bewijs is om aanklachten tegen hem in te dienen.

In het onderzoek heeft de politie prostituees verhoord die zeggen dat zij in 2010 en 2011 seks met Strauss-Kahn hebben gehad in een hotel en een restaurant in Parijs en in Washington. DSK woonde in de Amerikaanse hoofdstad toen hij nog hoofd was van het Internationaal Monetair Fonds.

Het is niet voor het eerst dat de naam van Strauss-Kahn wordt genoemd in een seksaffaire. De beschuldigingen van een hotelkamermeisje in New York, dat de 62-jarige IMF-directeur haar had gedwongen tot orale seks, leidden tot een internationaal schandaal waardoor hij zijn functie bij het IMF en zijn ambities om de presidentskandidaat van de Franse socialistische partij te worden moest opgegeven. Ook deed een Franse schrijfster aangifte van een poging tot verkrachting. In geen van beide zaken kwam het tot strafrechtelijke vervolging; in de New-Yorkse affaire waren er twijfels over de betrouwbaarheid van de aangeefster, de Franse zaak was verjaard.

Advocaat zwijgt over PSV, Van Gaal niet

Dick Advocaat wordt in de laatste periode steeds vaker in verband met PSV gebracht. De bondscoach van Rusland zou de opvolger moeten worden van Fred Rutten, die aan het einde van het seizoen vertrekt.

In de afgelopen dagen doken verschillende media op Advocaat en vroegen hem voortdurend naar de geruchten over PSV. De oefenmeester wilde echter niet aan vraaggesprekjes meewerken en deed de geruchten af met een bekende uitspraak in de voetbalwereld: "Geen commentaar."

Daarnaast kwam Voetbal International vandaag met het nieuws naar buiten dat Louis van Gaal open staat voor de trainersfunctie bij PSV. Technisch directeur Marcel Brands heeft echter nog twijfels over zijn aanstelling. Dit zou mogelijk samenhangen met het feit dat de komst van Mark van Bommel in dat geval afketst. De middenvelder van AC Milan wil graag terugkeren bij de ploeg uit de Lichtstad, maar wil niet onder de voormalig trainer van Bayern München uitkomen.

PSV is in elk geval voornemens om de nieuwe trainer voor de duur van twee jaar aan te stellen. In die periode zou men Ernest Faber, nu nog trainer van FC Eindhoven, en Philip Cocu, assistent-trainer van Rutten, klaar willen stomen voor de functie van hoofdcoach in Eindhoven.

[EL] Uitslag Manchester City - Porto

Manchester City heeft de achtste finales van de Europa League bereikt. De ploeg van trainer Roberto Mancini was in eigen huis met 4-0 te sterk voor FC Porto. Vorige week had City de eerste wedstrijd in Portugal ook al met 1-2 gewonnen.

Porto was de titelverdediger, maar had vandaag in Manchester niets in te brengen. Sergio Agüero scoorde in eigen stadion al na één minuut op aangeven van Yaya Touré. Een kwartier voor tijd verdubbelde Edin Dzeko de score. Nadat Porto-speler Rolando in kon rukken met twee gele kaarten was het hek van de dam en mochten David Silva en David Pizarro nog zorgen voor het slotakkoord, waardoor het 4-0 werd.

Vrouw moet laptop decoderen

Eenvoudige software kan een harde schijf zo grondig coderen dat het hackers jaren zou kosten om de codering te kraken en bij de gegevens te komen. Dat lijkt echter geen enkele belemmering te zijn voor Amerikaanse aanklagers. Een Amerikaanse rechter heeft een verdachte bevolen gegevens op haar computer vrij te geven.

De zaak roept de vraag op of de Amerikaanse grondwet wordt overtreden als iemand wordt gedwongen gecodeerde bestanden op een computer vrij te geven. In de grondwet staat namelijk dat mensen niet kunnen worden gedwongen belastend materiaal tegen zichzelf vrij te geven. Volgens de advocaat van de vrouw, Phillip DuBois, schept het bevel van de rechter een 'zeer gevaarlijk precedent'.

Federale aanklagers betogen dat het onmogelijk is misdaden als terrorisme, het uitbuiten van kinderen en drugssmokkel aan te pakken als de regering geen toegang krijgt tot gecodeerde gegevens op computers.

De digitale burgerrechtenbeweging Electronic Freedom Foundation (EFF) staat lijnrecht tegenover de Amerikaanse regering. De organisatie meent dat iedereen juist encryptiesoftware moet gebruiken om fraude en computermisbruik tegen te gaan. De uitspraak van de rechter kan ervoor zorgen dat de maatregelen om de privacy te beschermen nutteloos worden. "De regering keert de situatie om en zegt dat encryptie alleen goed is voor criminelen die hun activiteiten willen verbergen", aldus een advocaat van de EFF.

De verdachte, Ramona Fricosu, is aangeklaagd voor hypotheek- en vastgoedfraude. Zij is met de aanklagers overeengekomen dat federale agenten haar ergens ontmoeten en dat de agenten de laptop meenemen. Die werd bij een huiszoeking in beslag genomen. Vervolgens moet Fricosu, zonder dat er wordt meegekeken, haar wachtwoord invoeren en de laptop aan de agenten teruggeven, zodat die de harde schijf kunnen kopiëren.

Het is echter de vraag of het zal gaan zoals de aanklagers voor ogen hebben. "Het is mogelijk dat mevrouw Fricosu niet in staat is de computer te decoderen, omdat ze waarschijnlijk niet zelf de computer heeft gecodeerd en het wachtwoord niet weet of zich niet kan herinneren", aldus DuBois. De advocaat beschreef zijn cliënte als een immigrant uit Roemenië die geen enkele technische kennis van computers heeft.

Dat zou een probleem zijn voor de aanklagers. Het coderen van een harde schijf is een peulenschil, maar de codering is zo krachtig dat het jaren kan duren om het wachtwoord te achterhalen. "In theorie is het mogelijk om de encryptie te kraken", aldus hacker Jay Bavisi.

In the Land of Blood and Honey

Als begin jaren negentig de burgeroorlog op de Balkan het voormalige Joegoslavië in stukken splijt, worden de Bosnische moslima Ajla en de Bosnische Serviër Danijel door het toeval weer herenigd. Vlak voor het begin van de oorlog ontmoetten zij elkaar en werden verliefd. Hun hereniging laat zien wat voor effect een oorlog heeft op twee mensen uit één land met twee verschillende etnische achtergronden. Als auteur én debuterend regisseur geeft Angelina Jolie met In the Land of Blood and Honey een harde blik op de realiteit ten tijde van de Bosnische Oorlog.

Hesher

Na de dood van z'n vrouw is Paul Forney in een complete depressie geschoten. Hij kan niet veel meer dan apathisch op de bank hangen. Z'n zoontje, T.J., heeft het ook moeilijk met het verwerken van de dood van z'n moeder. Zijn lieftallige oma die bij hun woont zorgt voor hun beiden. Maar dan ontmoet T.J. Hesher. Een langharige jongen met tatoeages, die altijd doet waar hij zin in heeft. Hesher is vulgair, onbeschoft, oplaaiend, onberekenbaar en gewelddadig. Deze Hesher trekt zonder enige verklaring bij T.J. en Paul in. Ondertussen krijgt T.J. gevoelens voor de cassière Nicole.

Saxo Bank maandag voor licentiecommissie UCI

De Saxo Bank-ploeg van Bjarne Riis zal komende maandag voor de licentiecommissie van wielerunie UCI moeten verschijnen. Er zal worden bekeken of het team de licentie voor de World Tour kan behouden nu kopman Alberto Contador wegens dopinggebruik geschorst is.

De Spanjaard werd twee weken geleden geschorst door het Internationale sporttribunaal CAS vanwege het gebruik van clenbuterol in de Tour de France van 2010. Contador verloor hierbij al zijn verdiende ereplaatsen welke meetellen in de verdeling van licenties voor het volgende seizoen. Zonder het aandeel van de kopman (67%) zou Saxo Bank vorig jaar onderaan zijn geëindigd. "We weten niet wanneer de beslissing wordt genomen. De licentiecommissie opereert volledig onafhankelijk," zei een woordvoerder van de UCI tegen Cyclingnews.

Inschrijvingen Guild Wars 2-bèta van start

Het inschrijven voor de bèta van de MMORPG Guild Wars 2 is begonnen. In de komende 48 uur kunnen mensen zich inschrijven via deze website.

Om je in te schrijven moet je je systeemspecificaties opsturen, via de website kan je een tool downloaden die dat allemaal voor je doet. Na de registratie is het afwachten of je mee mag doen of niet. Guild Wars 2 moet dit jaar voor Windows uitkomen, een exacte datum is nog niet bekendgemaakt.

Meer animo vaccinatie baarmoederhalskanker

Bijna 60 procent van de 12-jarige meisjes (57,6 procent) heeft zich in 2010 laten inenten tegen baarmoederhalskanker. Dat is iets meer dan in het jaar daarvoor (2009); toen haalde 52,2 procent van de uitgenodigde meisjes ook daadwerkelijk de inenting. Dat blijkt uit woensdag naar buiten gebrachte cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

De vaccinatie tegen baarmoederhalskanker werd in 2009 opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma. Alle meisjes krijgen in het jaar dat ze 13 jaar oud worden een uitnodiging. In 2009 kregen daarnaast alle meisjes geboren in 1993 tot en met 1996 een uitnodiging voor de vaccinatie. Vorig jaar werd al duidelijk dat in 2010 slechts de helft van deze meisjes zich had laten vaccineren.

In totaal zijn drie vaccinaties nodig. Een HPV-infectie (humaan papillomavirus) kan de kans op de ontwikkeling van bijvoorbeeld baarmoederhalskanker vergroten.

Amnesia: A Machine for Pigs bevestigd

Afgelopen weekend waren er al aanwijzingen dat er een nieuwe Amnesia aan zat te komen, maar nu is het dan officieel. Amnesia: A Machine for Pigs is aangekondigd door de schrijver van Dear Ester, Dan Pinchbeck, en is project van thechineseroom en Fricitional Games.

Thechineseroom neemt de ontwikkeling op zich en Frictional games zal de game uitgeven. Het spel is geen direct vervolg op Amnesia: The Dark Descent, maar speelt zich wel af in hetzelfde universum. Ditmaal volgen we Oswald Mandus, een succesvol zakenman, die in 1899 terugkeert van een desastreuze expeditie in Mexico. Mandus komt ziek thuis van zijn rampzalige reis en heeft last van dromen over  een "dark machine". Wanneer hij weer bij zijn postieven is blijkt de machine uit zijn droom werkelijkheid te zijn.

Veel verdere informatie is er momenteel niet, maar de studio's hebben als doel het spel voor Halloween klaar te hebben. Website Joystiq gaat in gesprek met Thomas Grip van Frictional Games en Dan Pinchbeck van thechineseroom. We zijn erg benieuwd wat de heren te vertellen hebben over hun nieuwste game.

Adele steekt middelvinger op

De organisatie van de Brit Awards heeft excuses aangeboden aan Adele. De Britse zangeres was dinsdagavond de grote winnaar van de avond, maar werd onderbroken tijdens een van haar ontvangsttoespraken. Daarop stak Adele haar middelvinger op.

"We hebben er spijt van dat we vanwege het uitlopen van de uitzending zo'n groot moment in de carrière van Adele af hebben gekapt", laat een woordvoerder weten in een verklaring aan verschillende Britse media.

Adele werd onderbroken toen ze de prijs voor album van het jaar in ontvangst nam. De presentator van de Brit Awards kwam tijdens Adeles speech het podium oplopen en nam de microfoon van haar over om een optreden van Blur aan te kondigen.

Adele, die naast de prijs voor beste album ook het beeldje voor beste vrouwelijke Britse artiest kreeg, reageerde eerder al op het incident. Zij benadrukte dat haar middelvinger was bedoeld voor de organisatie van de Brit Awards, niet voor het publiek.


Brit Awards door het stof voor Adele (Foto: Novum)

BMW-dealer stelt vier auto's beschikbaar

De schrik zit er nog goed in bij de betrokkenen van het ongeval dinsdag op de Sterrenlaan in Hoogenveen maar ze zijn wel blij met de voorlopige afhandeling door BMW-dealer Oolbekkink. Die heeft vanmorgen vier huurauto's ter beschikking gesteld aan vier van de gedupeerden. De vijfde auto behoefde geen vervanging.

De bewoners van de Sterrenlaan zijn overigens ook voornemens om contact te zoeken met de gemeente. Ze hopen dat ze naar aanleiding van dit ongeluk de gemeente kunnen overtuigen dat de Sterrenlaan, waar heel veel kinderen wonen, als racecircuit wordt gebruikt.

De afhandeling van de schade ligt nu in handen van de verschillende verzekeringsmaatschappijen. In eerste instantie is de bedrijfsverzekering aangesproken, maar volgens één van de gedupeerden is het ook nog mogelijk om de verzekeringsmaatschappij van de vorige eigenaar van de auto die het ongeluk veroorzaakte, aansprakelijk te stellen. Deze zou nog aan te spreken zijn op aangerichte schade gedurende zestien dagen na het beëindigen van de verzekering aldus de gedupeerde, die zelf werkzaam is als schadebehandelaar.

Diederik Samsom ook PvdA-kandidaat

Na Martijn van Dam heeft ook Diederik Samsom zich opgeworpen als kandidaat-leider van de Partij van de Arbeid. Samson heeft zijn kandidatuur in een brief aan de partijleden bekendgemaakt.

Het is niet de eerste keer dat de 40-jarige representant van de linkervleugel zich kandideert: in 2008 wilde hij fractievoorzitter worden maar moest Mariëtte Hamer voor zich dulden. Samson pleit voor een 'Nederland dat zijn optimisme weer terugvindt, en zijn zelfvertrouwen.'

Diederik Samsom (foto: PvdA, licentie: CC BY)Volgens Samsom leidt het huidige 'getob' over de partijkoers niet tot heldere keuzes, maar staan de idealen van de partij nog wel overeind. Het Tweede Kamerlid was eerder eigenaar van het bedrijf Echte Energie, dat handelde in groene stroom en inmiddels is overgenomen door Eneco. Het investeren in duurzame energie is een van de speerpunten in het beleid dat hij voorstaat.

Verder wil Samsom de hypotheekrenteaftrek hervormen en de arbeidsmarkt toegankelijker maken voor gehandicapten. Oook wil hij af van de vanzelfsprekendheid dat bij een 'hogere' functie een hoger salaris hoort, en zou bijvoorbeeld een wijkagent in theorie meer moeten kunnen verdienen dan een bureauchef. "Want alleen zo houd je de beste mensen waar ze het hardste nodig zijn", aldus de parlementariër.

Er wordt overigens gespeculeerd dat de Amsterdamse wethouder en loco-burgemeester Lodewijk Asscher de uiteindelijke PvdA-leider bij de volgende Tweede Kamer-verkiezingen wordt, en dat degene die volgende maand wordt gekozen een 'tussenpaus' zal zijn. Asscher is favoriet onder de PvdA-leden, maar wil pas medio volgend jaar over een overstap naar Den Haag nadenken.

Definitief geen nieuwbouw Thialf

Er komt definitief geen nieuw Thialf naast het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. De huidige schaatstempel wordt in plaats daarvan gerenoveerd. Dat bleek woensdag in de Provinciale Staten van Friesland, meldt Omrop Fryslân. Een meerderheid daar koos voor de omvangrijke renovatie. Het vernieuwde Thialf moet in 2015 af zijn.

Gedupteerde Staten had ingezet op de honderd miljoen euro kostende nieuwbouwplannen en kreeg daarvoor steun van CDA, D66, VVD en Friese Koers. PvdA, FNP, GroenLinks, SP, ChristenUnie en PVV kozen uiteindelijk voor de ruim goedkopere renovatie. Met een prijskaartje van tussen de 38 en vijftig miljoen euro is de kostprijs daarvan minder dan de helft.

Seedorf pleit voor Europese Super League

Clarence Seedorf is voorstander van een Europese Super League. Daarvoor pleit de 35-jarige Nederlandse middenvelder in gesprek met de BBC. Volgens Seedorf zouden de grote clubs in de competitie moeten participeren. "Ik geloof in een Europese competitie", zegt hij. "Het is een onderwerp dat al vaak is besproken, maar in de toekomst zal er zoiets zijn."

In de door Seedorf gewenste Europese topcompetitie moeten minder wedstrijden gespeeld worden, om zo de kwaliteit van het voetbal te verhogen. "Waarom houdt iedereen van de Champions League?", vraagt de ervaren middenvelder zich af. "Omdat het exclusief is. Zelfs als je het toernooi wint, hoef je maar dertien wedstrijden te spelen. We moeten wedstrijden specialer maken."

Naast de Europese Super League zou de huidige Champions League in Seedorfs opinie de Europese bekercompetitie moeten worden. "Dus zoals je de Premier League en de FA Cup hebt en de Scudetto en de Coppa Italia, heb je straks ook de European League and European Cup", zegt de 87-voudig international. "Er zijn minder wedstrijden en de beste spelers ter wereld zijn betrokken. Het zou de NBA van het voetbal zijn."

Vier lichamen gevonden in Costa Concordia

Duikers hebben woensdag vier lichamen gevonden in het wrak van het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia, waaronder dat van een 5-jarig meisje. Dat heeft de Italiaanse burgerbescherming gezegd.

Inmiddels zijn twee lichamen, dat van het meisje en een van een vrouw, geborgen. De identiteiten van de twee zijn niet bekendgemaakt, maar op de lijst met vermisten stond maar een naam van een kind, de 5-jarige Dayana Arlotti. Zij was met haar vader en diens vriendin mee. Ook de vader staat op de lijst met vermisten.

Het cruiseschip liep 13 januari voor het Toscaanse eilandje Giglio aan de grond. Zeker zeventien mensen vonden de dood, terwijl vijftien opvarenden werden vermist. Nu nog vier lichamen zijn gevonden worden er nog elf mensen vermist.


Vier lichamen gevonden in Costa Concordia (Foto: Novum)

[Upd] Doden en gewonden bij treincrash Buenos Aires

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires zijn vandaag meer dan 250 gewonden gevallen bij een treinongeluk. Getuigen weten te melden dat de machinist niet remde. Hij zou zich in het oude, drukke station Once hebben geboord. Wat er zich precies heeft afgespeeld is verder nog niet duidelijk.

Op dit moment bevinden zich nog talloze slachtoffers in de trein volgens Argentijnse media en hulpverleners. Onduidelijk is of er ook doden te betreuren zijn. Hier kun je enkele foto's van het ongeluk vinden.

Inmiddels zou er, volgens de Buenos Aires Herald, sprake zijn van 340 gewonden en 60 beknelde passagiers.

Update 16.40 uur:
Volgens de laatste berichten zouden er inmiddels 19 lichamen geborgen zijn. Het aantal gewonden is opgelopen tot 550. De gewonden worden met ambulances en helikopters afgevoerd naar ziekenhuizen in de omgeving.

Reuters heeft het inmiddels over 40 doden.

Update 18.42 uur
Volgens de laatste berichten zijn er in totaal 49 doden, waaronder één kind, gevallen. Er zouden meer dan 600 gewonden zijn.  De forenzentrein zou met een snelheid van circa 20 kilometer het eindstation binnen zijn gereden en tegen het stootblok geklapt zijn. Hierdoor vouwden de voorste wagons zich als een harmonica in elkaar. Tussen deze brokstukken zouden nog zeker 30 slachtoffers bekneld zitten. 

Het dak van de voorste wagons is opengeknipt, en op dit moment wordt getracht de laatste slachtoffers te bevrijden.Dit werd bekendgemaakt door Alberto Crescenti van de nooddiensten in Buenos Aires. Op dit moment worden helikopters en ambulances ingezet om alle gewonden naar het ziekenhuis over te brengen.

Ruben Sobrero, werkzaam bij de Argentijnse spoorwegen, verklaarde: “Deze trein had de werkplaats dinsdag verlaten en de remmen werkten prima. Voor zover we weten werkten de remmen probleemloos bij de vorige stations. Op dit moment wil ik niet speculeren over de oorzaken”.

'Laat slachtoffer verdachte niet ontmoeten'

Slachtoffers moeten bij rechtszaken niet langer ongewenst met de verdachte van het misdrijf worden geconfronteerd. Ook moeten de slachtoffers een vaste plek in de zittingszaal krijgen. Daarvoor pleitte voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak Erik van den Emster woensdag tijdens een symposium van Slachtofferhulp Nederland.

In de regeling die Van den Emster presenteerde staat onder meer hoe bodes bij rechtbanken en gerechtshoven slachtoffers een professionele en goede opvang kunnen bieden. Zo moet vermeden worden dat het slachtoffer ongewenst tegen de verdachten aanloopt. Dit kan namelijk een traumatische ervaring zijn.

De roep om meer aandacht voor de positie van het slachtoffer in het strafproces klinkt al langer. Woensdag is het de Europese Dag van het Slachtoffer. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven (VVD) zei tegen De Telegraaf dat misdadigers binnenkort vaker hun gevangenisstraf helemaal moeten uitzitten. Het belang van de slachtoffers moet wat hem betreft zwaarder meewegen bij de beslissing of gevangenen al eerder aan hun re-integratieprogramma mogen beginnen.

Teeven reageerde hiermee onder meer op de verontwaardiging van de ouders van de omgekomen cabaretière Floor van der Wal. De man die haar doodreed kwam anderhalve week geleden vervroegd vrij, tegen het advies van het Openbaar Ministerie in.

Voorzitter van het college van procureurs-generaal Herman Bolhaar vindt dat er onvoldoende aandacht is geweest voor de nabestaanden van Van der Wal. Op het symposium waar ook Van den Emster sprak, zei Bolhaar dat de kwestie hem zeer heeft bezig gehouden. "De vader van het slachtoffer toonde zich zeer verontwaardigd. Ik begrijp zijn emotie", zei Bolhaar. "Zoiets valt bijna niet uit te leggen, zeker niet aan de familieleden. Maar het had beter geprobeerd moeten worden. Dat trek ik mij zeer aan."

Volgens Bolhaar hoeven de rechten van de slachtoffers in het strafproces niet te worden aangepast. De huidige regels bieden genoeg mogelijkheden om meer aandacht te geven aan slachtoffers, alleen wordt er onvoldoende gebruik van gemaakt. "Het is bijvoorbeeld helemaal niet verboden om even te bellen met slachtoffers, zeker van zware delicten", zei hij. "Toch gebeurt dat niet altijd."

Vijftien Oscars onder de hamer

Vijftien Oscarbeeldjes worden volgende week in Los Angeles geveild. Dat meldt veilinghuis Nate D. Sanders. Het wordt een van de grootste veilingen van de prestigieuze filmprijzen ooit.

Onder meer de Oscars van Hollywoodklassiekers als Wuthering Heights en The Best Years of Our Lives komen onder de hamer. Er kan ook geboden worden op de Oscar die de film Cavalcade in 1934 won voor beste film. Het was de zesde keer dat het beeldje aan een film werd uitgereikt en is een van de oudste Oscars voor beste film die ooit is geveild.

Michael Jackson kocht in 1999 de Oscar voor beste film uit 1939 voor Gone With the Wind voor 1,54 miljoen dollar. In december werd de Oscar die Orson Welles kreeg voor het scenario van Citizen Kane nog ruim 860 duizend dollar op.

De veiling wordt op dinsdag 28 februari gehouden, twee dagen na de Oscaruitreiking.


Vijftien Oscars onder de hamer (Foto: Novum)

FOK!filmtips van de dag: Hannibal Rising

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag weer een aantal leuke films op tv. Zoals gewoontelijk een heleboel bagger en een paar leuke films die uiteraard op hetzelfde tijdstip worden uitgezonden. Zo mag er om 20.30 uur een keuze gemaakt worden tussen Net 5 waar The Truman Show te zien is en RTL7 waar The X Files: I Want to Believe te wordt vertoond. Liefhebbers van romcom met Jennifer Aniston, Aaron Eckhart en Martin Sheen kunnen op RTL5 terecht waar op hetzelfde tijdstip Love Happens te zien is.

Om 22.40 uur is de keuze een stuk gemakkelijker. Op RTL5 is op dat tijdstip de film The Ten te zien van David Wain over de Tien Geboden, die hooguit wat waardering kan ontvangen van wat verdwaalde pepermuntzuigers, maar echte filmliefhebbers stemmen af op RTL7 waar de FOK!filmtip van vanavond te zien is. Hannibal Rising. Een absoluut niet slechte prequel voor het Silence Of The Lambs verhaal waarin we de lotgevallen van de jonge Hannibal Lecter kunnen volgen.

Okee, de film haalt het niet bij zijn voorgangers maar is nog steeds aangenaam kijkvoer voor een liefhebber van een lekkere thriller met een goed verhaal. Hannibal Rising (2007) is geregisseerd door Peter Webber, die we ook kennen van de serie Six Feet Under. Nachtbrakers kunnen daarna om 00.55 uur nog op BBC1 terecht waar het romantische drama When a Man Loves a Woman te zien is.

Veel kijkplezier.

Natuurmonumenten veroorzaakt heidebrand

Werklieden van Natuurmonumenten hebben woensdagmiddag onbedoeld een heidebrand veroorzaakt in natuurgebied de Veluwezoom in Laag-Soeren. Het vuur van een legale verbranding van oud gekapt dennenhout sloeg door de harde wind over naar het stuk heide. Circa 700 vierkant meter brandde af.

De brandweer had een paar uur nodig om het vuur te bestrijden, meldde een woordvoerster. De werklieden probeerden het vuur eerst zelf nog te blussen, maar dat lukte niet.

[CL] Robben keert terug in basis tegen Basel

Arjen Robben start vanavond in het Champions League-duel met FC Basel weer in de basis bij Bayern München. Onze landgenoot begon de laatste drie wedstrijden op de bank bij Bayern, maar trainer Jupp Heynckes doet vanavond tegen Basel toch een beroep op de Oranje-international.

De Nederlander kreeg bij de Duitse topclub de laatste tijd veel kritiek van onder meer oud-spelers van Der Rekordmeister. Zij vonden dat Bayern zonder Robben beter speelde en dat de aanvaller te egoïstisch speelde. Heynckes gaf de voorbije weken de voorkeur aan Thomas Müller op de rechterflank. De coach heeft nu voor zowel Müller als Robben een basisplek. De Duitsers begint achter Mario Gómez.
 
De linkerflank wordt bezet door Franck Ribéry. Ondanks de kritiek op Robben besloot Bayern onlangs om de oud-speler van FC Groningen, PSV, Chelsea en Real Madrid een verbeterd contract aan te bieden. Robben hoopt met Bayern vanavond een eerste stap te zetten naar de kwartfinale.

Pieters kan spelen tegen Trabzonspor

PSV-trainer Fred Rutten heeft Erik Pieters bij de selectie gehaald voor de Europa League-wedstrijd tegen Trabzonspor. De Eindhovenaren verdedigen in eigen huis een 2-1 voorsprong.

De verwachting is dat Pieters, die afgelopen maandag wedstrijdritme opdeed bij Jong PSV, op de bank zal beginnen. Rutten wilde nog niet prijsgeven met welke elf spelers hij morgen zal starten: "We hebben te maken met wat pijntjes, daar gaan we eerst een nachtje over slapen. Morgenvroeg bekijken we met welke elf we gaan spelen."

Vorige week won PSV in Turkije met 1-2 van Trabzonspor en zodoende lijkt de Eindhovense ploeg al met één been in de volgende ronde te staan. Rutten blijft voorzichtig: "Ik denk niet dat wij zoveel ruimte zullen krijgen als vorige week. De tegenstander zal doelpunten moeten maken, dan kan je moeilijk als je een hele defensieve houding aanneemt."

"Ik verwacht wel dat onze tegenstander wat meer naar voren zal gaan spelen. We hebben uitstekende uitgangspositie, maar zitten niet in de beleving dat we al een ronde verder zijn", aldus de PSV-trainer op de clubsite van de ploeg uit Eindhoven.

Freire boekt ritzege in Ruta del Sol

Oscar Freire heeft woensdag de derde en voorlaatste etappe in de Ruta del Sol gewonnen. De 36-jarige Spanjaard, die aan het eind van vorig seizoen Rabobank verruilde voor Katusha, bleef na een rit van 157 kilometer tussen Montemayor en Las Gabias de Oostenrijker Daniel Schorn en de Australiër Michael Matthews voor in de sprint.

Alejandro Valverde behoudt de leiding in het algemeen klassement. De Spanjaard van Movistar greep dinsdag de macht door de koninginnenrit te winnen. De Spaanse rittenkoers eindigt donderdag met een 136 kilometer lange etappe naar La Guardia de Jaen.

Sijsling wint Nederlands duel in Wolfsburg

Tennisser Igor Sijsling heeft zich woensdag ten koste van Jesse Huta Galung naar de kwartfinale in Wolfsburg geslagen. De Amsterdammer was zijn landgenoot bij het Duitse challengertoernooi met 6-3, 7-6 (2) de baas. Eerder bereikte ook Thomas Schoorel al de laatste acht. Hij zag tegenstander Ilja Bozoljac bij een 5-5 stand geblesseerd opgeven.

Sijsling begon sterk en kreeg direct breakpunten op de opslag van Huta Galung. In de tweede game liet hij zijn kansen nog liggen, maar twee games later sloeg hij toe. Die break was voldoende om de eerste set binnen te slepen. In het tweede bedrijf hielden beide mannen hun opslag, maar de als tweede gerangschikte Sijsling was in de tiebreak beter.

Twee weken geleden was Sijsling al succesvol bij een challengertoernooi. Toen won hij de titel in het Franse Quimper.

Teasertrailer The Witcher 2 gaat in op het verhaal

Gisteren lieten wij al een eerste trailer zien voor The Witcher 2: Enhanced Edition. Hierin zat een verborgen boodschap over een tweede trailer. Deze is inmiddels ook online gevonden en hieronder te zien.

In de tweede teasertrailer krijgen we meer te zien en te horen van de verhaallijn van het spel. 

The Witcher 2: Enhanced Edition komt 17 april uit op Xbox 360.

Eriksen ziet Ajax als springplank naar Spanje

Christian Eriksen wordt wekelijks in verband gebracht met de beste clubs uit Europa. Voorlopig blijft hij nog even wekelijks uitblinken bij Ajax.

Als jeugdspeler kon Eriksen naar clubs als Barcelona en Chelsea. De Deense middenvelder koos voor Ajax en is daar uitgegroeid tot een dragende kracht. Sinds zijn doorbraak zitten er wekelijks clubs als Barcelona, Arsenal, Chelsea, Manchester City en United op de tribune.

Maar het lijkt erop dat de Engelse clubs in het vervolg beter thuis kunnen blijven. Eriksen ziet zichzelf niet voetballen in de Premier League. "Ik weet niet waar ik terecht ga komen. Maar de Spaanse competitie past het beste bij mijn speelstijl. Daar ben je meer aan de bal en heb je als speler meer de kans om iets te creëren", zegt Eriksen in een interview met Goal.com.

"In de Spaanse competitie heb je minder persoonlijke duels dan in de Premier League. Ik kan me later natuurlijk wel ontwikkelen tot een meer fysieke speler, maar op dit moment past de Spaanse competitie beter bij mij." Het grootste deel van de eerste selectie van Ajax bestaat uit spelers die zijn opgeleid door de Amsterdamse club.

Volgens Eriksen is Ajax dan ook de beste clubs voor jonge spelers om door te breken. "Is Ajax een springplank naar een grotere club? Ja, dat denk ik wel. Als je hier een van de beste spelers bent en dat iedere week laat zien, dan krijg je zeker de kans om te verhuizen naar een grotere club. Maar je hoeft niet zo maar te vertrekken. Ajax is namelijk nog altijd een grote club. Maar als je als speler de kans krijgt om naar een grotere club te gaan, dan grijp je die", aldus Eriksen.

Eriksen kwam op zijn zestiende naar Ajax. "Een van de redenen dat ik naar Ajax ben gegaan is dat de stap vanaf mijn vorige club niet te groot moest zijn. Ik wist dat ik het niveau hier aan zou kunnen en dit is de beste plek om mezelf te ontwikkelen. Het was hier niet zo dat je aan kwam en het idee kreeg dat je niet zou spelen tot je 25ste. Bij Ajax weet je dat als je het goed doet op de training je vanzelf je kans krijgt. Dat gebeurde ook met mij."

"Ajax wil ieder jaar kampioen worden en in de Champions League spelen. Maar dat is moeilijk met zo'n jong team en de vele blessures die we dit jaar hebben. Ajax wil natuurlijk niet alleen maar de grote clubs blijven voeden met spelers, maar hier realiseren ze dat ze zich wel in die situatie bevinden", besloot de jonge Deen.

Voetballer Wolters naar FC Den Bosch

Randy Wolters vervolgt zijn loopbaan na dit seizoen bij FC Den Bosch. De 21-jarige aanvaller van FC Emmen bereikte woensdag overeenstemming over een tweejarig contract bij de club uit Brabant.

Fred van der Hoorn, technisch directeur van FC Den Bosch, is blij met de komst van Wolters. "Randy is een talentvolle buitenspeler, die zowel op links als op rechts uit de voeten kan. Randy heeft veel snelheid, een goede actie en is in het bezit van een prima voorzet. Wij verwachten dat hij zich bij ons de komende jaren kan doorontwikkelen en voor veel dreiging in de aanval gaat zorgen. We kijken dan ook met veel plezier uit naar de samenwerking."

Politicus wil geen zwarte zangeres op Songfestival

Een Oekraïense nationalistische partij ligt onder vuur wegens racistische opmerkingen van een partijlid. De politicus zei dat de zwarte zangeres Gaitana Oekraïne niet mag vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

De 32-jarige Gaitana, die een Congolese vader en een Oekraïense moeder heeft en opgroeide in Oekraïne, won vorige week de nationale strijd om een ticket naar Azerbeidzjan. Daar vindt eind mei de Europese liedjeswedstrijd plaats.

Verscheidene media tekenden uit de mond van politicus Joeri Sirotjoek op dat Gaitana niet mag meedoen. Oekraïne wordt met Afrika geassocieerd als de zangeres zou deelnemen, zei hij. De nationale tv-zender National Television, die in handen is van de staat, noemde de uitspraken van Sirotjoek 'racistisch' en eist dat hij Gaitana zijn verontschuldigingen aanbiedt.

Mario gaat tennissen op Nintendo 3DS

Mario Tennis Open is het nieuwste sportspel met Super Mario. Gamers kunnen online tegen elkaar spelen. Woensdag heeft Nintendo bekendgemaakt dat het tennisspel 25 mei uitkomt voor Nintendo 3DS.

De tennisgame laat spelers in de gedaante van een bekend Nintendo-karakter spelen. Door wedstrijden en toernooien te winnen, stijgt de speler in de ranglijst en kan hij de Mario Tennis-kampioen worden.

De laatste tennisgame met Mario was Mario Power Tennis. Dit spel werd in 2005 uitgegeven voor de Gamecube en verscheen in 2009 ook voor de Wii. De sportreeks maakte in 2000 zijn debuut op de Nintendo 64 en Gameboy Advance. Binnen de reeks zijn ruim zes miljoen exemplaren verkocht.


Mario gaat tennissen op de Nintendo 3DS (Foto: Novum)

Beckenbauer wil ook handenschudden na wedstrijd

De FIFA wil dat voetballers elkaar ook na de wedstrijd verplicht de hand schudden. Nu gebeurt dat alleen voor aanvang van een duel. De nieuwe regel zou het imago van het voetbal ten goede moeten komen, concludeert een panel onder leiding van Franz Beckenbauer.

Der Kaiser verwijst ook naar het voorval tussen Liverpool-aanvaller Luis Suarez en Manchester United-verdediger Patrice Evra. Oud-Ajacied Suarez weigerde de hand van Evra te schudden aan het begin van een wedstrijd tussen hun clubs na een eerdere aanvaring.

De Duitser waarschuwt dat de FIFA in de toekomst mogelijk sancties zal opleggen als spelers en coaches hun verantwoordelijkheid niet nemen. "We zouden samen het veld moeten verlaten en niet elkaars handdruk weigeren."


Beckenbauer wil ook handenschudden na wedstrijd (Foto: Novum)

Rooney mist duel met Ajax

Manchester United-trainer Alex Ferguson kan in de Europa League-return tegen Ajax geen beroep doen op Wayne Rooney. De spits heeft een keelontsteking.

Ferguson liet verder weten dat hij ook een aantal basisspelers rust zal gunnen met het oog op komend weekend. Dan staat de lastige competitiewedstrijd tegen Norwich City op het programma voor The Mancunians. Het zou gaan om Paul Scholes, Ryan Giggs en Michael Carrick.

Dit houdt in dat Paul Pogba kan rekenen op een basisplaats. De 18-jarige Fransman speelde dit seizoen pas één keer eerder mee in de hoofdmacht van ManU. Hij vormt op het middenveld waarschijnlijk een centraal duo met Tom Cleverly. Manchester United verdedigt in eigen huis een 0-2 voorsprong. De winnaar stauit in de volgende ronde op Athletic Bilbao of Lokomotiv Moskou.

Open bèta voor Tribes: Ascend start 24 februari

Hi-Rez Studios heeft aangekondigd dat de open bèta voor Tribes: Ascend op 24 februari van start zal gaan. De free-to-play multiplayershooter krijgt van tevoren al een patch met een nieuwe gamemodus, vier nieuwe maps en nieuwe regions.

"The Tribes: Ascend Closed Beta has exceeded our expectations," zegt Hi-Rez-baas Todd Harris. "Over 300,000 players participated in the closed beta and the game has improved greatly based on community feedback."

"We are now excited to launch open beta this Friday. We have expanded capacity in North America, Europe, and Australia and added new local servers to support growing communities in Brazil and Asia."

De ontwikkelaar heeft aangegeven dat zij vanuit de bèta geen spelerprofielen zullen verwijderen, waardoor de vooruitgang die wordt geboekt in de open bèta bewaard blijft na de uiteindelijke release.

Homefront: Ultimate Edition komt 23 maart naar Europa

THQ heeft aangekondigd dat er een Ultimate Edition van het spel Homefront in aantocht is. Deze editie zal op 23 maart in Europa gaan uitkomen vooor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Homefront: Ultimate Edition bevat als extra's de map packs The Rock en Fire Sale en het wapen 870 Express Shotgun. Deze laatste was eerder beschikbaar als download voor pre-orders van Homefront.

De Ultimate Edition moet volgens de berichten 24,99 euro gaan kosten.

De opvolger voor Homefront, Homefront 2, is momenteel in de maak bij ontwikkelaar Crytek en wordt in 2014 verwacht.

Mooie kleuren, regenbogen en zombiebasketbal in Lollipop Chainsaw

Er is een nieuwe trailer uitgebracht voor Lollipop Chainsaw. In de video krijgen we te zien waar het om draait in het spel. Mooie vrouwen, prachtige kleuren, regenbogen en blijkbaar ook zombiebasketbal.

Lollipop Chainsaw komt in mei uit in Japan op Xbox 360 en PlayStation 3. Er is al bekendgemaakt dat Lollipop Chainsaw ook naar het Westen komt, maar er is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Filmpjes mooie/lelijke tienermeisjes nieuwste hype

Amerikaanse organisaties voor ouders hebben de noodklok geluid over de nieuwste hype onder tienermeisjes. De meisjes, vaak tussen de 11 en 14 jaar jong, plaatsen een filmpje van henzelf, met daarin sexy foto's, op YouTube en laten de kijker beslissen of ze mooi of lelijk zijn.

Anderhalf jaar geleden werd de trend gezet door een meisje dat zichzelf sgal901 noemt. Het blonde tienermeisje zette een filmpje op de videosite waarin ze vertelde zichzelf lelijk en dik te vinden. Vervolgens laat ze enkele sexy foto's zien om zich uiteindelijk tot de kijker te richten met de vraag:"Ben ik echt lelijk?"

Inmiddels is het filmpje al 3,5 miljoen keer bekeken en hebben er al bijna 100.000 mensen op gereageerd. De meningen over het uiterlijk van het meisje zijn verdeeld. De een vindt haar mooi en steekt de loftrompet, terwijl een ander haar juist de grond inboort. Ouderorganiaties zijn nu bang dat ook andere tienermeisjes zich kwetsbaar opstellen op YouTube.

En hierin schuilt juist het gevaar. Als een meisje tot op het bot wordt afgekraakt, kan hun zelfvertrouwen schade oplopen. Zo kunnen ze angststoornissen ontwikkelen of zich zelfs van kant maken. Volgens blogster Amy Graf moet YouTube jonge gebruikers beter in de gaten houden.


En hier begon het allemaal mee


Nog zo'n onzeker grietje...

Beau verbannen naar late avond

SBS gaat weer programma's verplaatsen in de hoop meer kijkers te trekken. Zowel Wedden Dat Ik Het Kan als De Wereld van Beau gaat naar een later tijdschip.

Wedden Dat Ik Het Kan stond eerst op 21.45 uur en werd daarna naar 20.00 uur gehaald, met dramatische kijkcijfers tot gevolg. Terwijl het eerste seizoen goed was voor gemiddeld achthonderdduizend kijkers, keken zaterdag slechts 397 duizend mensen naar het programma van Jeroen van der Boom. De show wordt daarom vanaf zaterdag om 22.00 uur uitgezonden.

De Wereld van Beau gaat vanaf 5 maart naar 23.30 uur, het tijdstip waarop het programma ook vorig seizoen werd uitgezonden. De start was toen goed voor achthonderdduizend kijkers. De show van Beau van Erven Dorens, die maandag door 267 duizend mensen werd bekeken, stond tot nu toe geprogrammeerd om 20.30 uur.

SBS zegt te schuiven met de shows omdat het 'tijd nodig heeft om tot een structureel beter resultaat te komen'. "We proberen onze programma's af te stemmen op de wensen van de kijkers", zegt een woordvoerder.

Schoorel kwartfinalist in Wolfsburg

De rentree van tennisser Thomas Schoorel verloopt voorspoedig. De Amsterdammer bereikte woensdag de kwartfinale van het challengertoernooi in het Duitse Wolfsburg. Bij een 5-5 stand gaf zijn tegenstander Ilja Bozoljac uit Kroatië geblesseerd op.

Schoorel kwam vorige week na maanden blessureleed voor het eerst weer in actie. In de kwalificatie van het ATP-toernooi in Ahoy won hij toen een partij.

Schoorel, de nummer een van de plaatsingslijst bij het toernooi, neemt het bij de laatste acht op tegen Evgeny Korolev uit Kazachstan of de Wit-Rus Uladzimir Ignatik. Hij krijgt in de kwartfinale gezelschap van een landgenoot. Jesse Huta Galung en Igor Sijsling nemen het later woensdag in de tweede ronde tegen elkaar op.

Kind (15) gegijzeld door 8 jongens

Een 15-jarige jongen uit het Utrechtse Leidsche Rijn zegt te zijn ontvoerd door een groep van 7 à 8 jongens van Marokkaanse afkomst. Het slachtoffer werd ondermeer gedwongen geld te pinnen en af te staan. Ook werd hij bedreigd en mishandeld, zo meldt de Telegraaf woensdag.

De vader van het slachtoffer vertelde tegenover een verslaggever van het dagblad dat zijn zoon zondagavond werd ingesloten door de groep. Hierna werd hij bijna anderhalf uur lang gegijzeld. Uiteindelijk wist de jongen aan zijn belagers te ontkomen, waarna hij naar huis rende en 112 belde.

Een woordvoerder van de politie bevestigt dat het verhaal bij de politie bekend is en dat er onderzoek naar wordt gedaan.

Man doodgeschoten in Dordrecht

Een 44-jarige man uit Dordrecht is woensdagochtend in zijn woonplaats doodgeschoten. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De man werd aangetroffen op de Mijlweg in Dordrecht na een melding dat er iemand gewond op de grond lag, mogelijk als gevolg van een verkeersongeval.

Ambulancepersoneel trof de man dood aan. Het slachtoffer bleek te zijn doodgeschoten. De politie startte een grootschalig onderzoek en is op zoek naar getuigen.

'OV-chipkaartbedrijf TLS op de schop'

Het bedrijf achter de OV-chipkaart, Trans Links Systems (TLS), moet op de schop. Het bedrijf moet zich niet meer bezighouden met beleidsmatige beslissingen en de ov-chipkaart moet van alle vervoerders worden. De huidige aandeelhouders van het bedrijf NS, GVB, RET en HTM willen bovendien hun reeds geïnvesteerde geld terug.

Dat staat in een brief die is verstuurd aan Henry Meijdam, die eerder in opdracht van de regering de problemen rondom de ov-chipkaart onderzocht. Een kopie van de brief is verstuurd aan minister van Infrastructuur Melanie Schultz (VVD).

Nu de chipkaart in het hele land is ingevoerd is het ook tijd om de organisatie kritisch tegen het licht te houden, valt te lezen. De bedrijven willen de structuur van TLS op twee punten wijzigen. Besluiten over het beleid moeten voortaan worden genomen door de nog op te richten OV-autoriteit.

Deze OV-autoriteit was een van de aanbevelingen van de commssie-Meijdam. Hij is daarna belast met de oprichting van deze autoriteit. Schultz hoopt hierdoor meer regie te krijgen over de ov-chipkaart, wat een langgekoesterde wens is van de Tweede Kamer.

De huidige aandeelhouders erkennen de 'noodzaak voor slagvaardiger besluitvorming en regie met betrekking tot concessie-overstijgende onderwerpen inzake de OV-chipkaart'. Problemen die spelen zijn bijvoorbeeld het dubbele instaptarief en de invoering van een systeem waarbij reizigers maar één keer hoeven in en uit te checken tijdens een reis met meerdere vervoerders.

Daarnaast moeten alle vervoersbedrijven kunnen toetreden tot TLS, vinden de huidige aandeelhouders. Het nieuwe bedrijf moet zich vooral richten op de distributie van kaarten en daarmee samenhangende diensten. NS, GVB, RET en HTM willen het geld dat zij al hebben geïnvesteerd in TLS echter wel terug. De afgelopen jaren investeerden de vier bedrijven gezamenlijk 164 miljoen euro in de ontwikkeling van de ov-chipkaart.


'OV-chipkaartbedrijf TLS op de schop' (Foto: Novum)

Rob de Nijs met pasgeboren zoon in kettingbotsing

Rob de Nijs is woensdagmiddag op de A12 met zijn gezin betrokken geraakt bij een kettingbotsing. De Nijs en zijn vrouw Henriëtte waren met hun zaterdag geboren zoontje onderweg naar huis, twittert de zanger.

"Wat een mooie dag moest worden, Julius en Jet ontslagen uit het ziekenhuis, loopt uit op een drama", twitterde De Nijs. "Net met hele gezin betrokken bij kettingbotsing."

Julius, het zoontje van De Nijs en Henriëtte werd zaterdag een maand te vroeg geboren. Het kereltje belandde na zijn geboorte op de intensive care uit angst voor een infectie.

De schrik zit er goed in bij het gezin De Nijs. "Lijken met de hele grote schrik vrij te komen, maar erg heftig", schrijft de zanger. "Vijf auto's betrokken, wij vooraan."

'Mormonen dopen Anne Frank'

Een tempel van de Mormoonse Kerk heeft afgelopen zaterdag Anne Frank gedoopt. Dat heeft klokkenluidster Helen Radkey dinsdagavond laat (lokale tijd) gezegd tegen Amerikaanse media. Mormonen zijn ervan overtuigd dat de postume doop ervoor zorgt dat een ziel in de hemel komt.

Over de dodendoop is in het verleden veel te doen geweest. In 1995 besloot de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, zoals de Mormoonse Kerk officieel heet, te stoppen met het dopen van Holocaustslachtoffers. Toch gebeurt het nog steeds. Zo werden vorige maand de ouders van nazi-jager Simon Wiesenthal gedoopt.

BN'ers verontwaardigd over lijst Quote

Een aantal bekende Nederlanders is niet blij met Quote. Het zakenblad publiceert in het maartnummer een lijst met de 75 rijkste BN'ers en dat zien de bekende koppen niet zitten. Onder meer Carice van Houten en Carlo Boszhard hebben volgens Quote al van zich laten horen.

Van Houten vreest volgens het zakenblad voor haar privacy. "Carice heeft recent te maken gehad met een stalkingszaak en zoals je je wellicht kunt voorstellen, spannen wij er ons sindsdien nog meer dan voorheen voor in om Carices persoonlijke gegevens af te schermen", liet het management van de actrice weten aan het blad.

Ook Boszhard is niet blij met de publicatie. "We moeten ook belasting betalen hè", deelde de presentator, wiens vermogen op zeker vier miljoen wordt geschat, mee. Desondanks liet Boszhard weten geen heil te zien in verdere stappen, in tegenstelling tot BN'ers als Peter R. de Vries en Ivo Niehe.

Geen zomerkamp op Utøya dit jaar

Het jaarlijkse zomerkamp van de jeugdafdeling van de Noorse Arbeiderspartij (AUF) op het eiland Utøya gaat dit jaar niet door. In plaats daarvan wordt het bloedbad dat Anders Behring Breivik 22 juli vorig jaar op het eiland aanrichtte herdacht. Dat heeft AUF-leider Eskil Pedersen woensdag in een verklaring gezegd.

Volgens Pedersen 'voelt het niet goed om dit jaar een zomerkamp op Utøya te organiseren'. Hij zei dat de zomerkampen, een traditie die teruggaat tot de jaren vijftig, in de toekomst wel weer gewoon plaatshebben.

AZ niet bestraft voor gooien gevulde koeken

AZ wordt door de KNVB niet gestraft voor een opmerkelijk incident tijdens de thuiswedstrijd van vorige maand tegen Ajax. AZ-speler Maarten Martens werd door Ajax-supporters vanuit het bezoekersvak bekogeld met gevulde koeken, die voorafgaand aan de wedstrijd door de club waren uitgedeeld.

Het uitdelen van de koeken was een gebaar van de burgemeester van Alkmaar na alle negatieve publiciteit rondom het gestaakte bekerduel in de Arena. Het Ajax-publiek stelde de geste echter niet op prijs en gaf Martens op het moment dat hij een corner wilde nemen de volle laag. De aanklager opende daarop een vooronderzoek.

AZ is opgelucht dat de zaak kan worden afgesloten. De club meldt dat gevulde koeken ook in de toekomst gewoon in het stadion verkrijgbaar zullen zijn.


AZ niet bestraft voor gooien gevulde koeken (Foto: Novum)

'Baron Cohen verkleed als typetje naar Oscars'

De organisatie die jaarlijks de Oscars uitdeelt, vreest dat acteur Sacha Baron Cohen zondag verkleed als zijn personage The Dictator de rode loper betreedt. De Brit heeft dat plan kenbaar gemaakt, maar de organisatie zit er niet op te wachten, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De Academy of Motion Picture Arts & Sciences is tegen de verkleedpartij van Baron Cohen. De organisatie denkt dat de acteur de Oscaruitreiking belachelijk gaat maken en wil niet dat de uitreiking wordt gebruikt voor promotiedoeleinden. De organisatie zou vrezen dat de 40-jarige Brit, die bekend werd als Ali G en Borat, zich niets aantrekt van de bezwaren.

Een woordvoerder van de Oscars zegt de geruchten over Baron Cohen te hebben gehoord, maar is niet zeker of Baron Cohen daadwerkelijk verkleed als een dictator uit het Midden-Oosten zal verschijnen. De acteur hoeft zondag geen prijs uit te reiken en is ook niet genomineerd, maar hij zou kunnen komen op uitnodiging van filmstudio Paramount, waarvan Hugo is genomineerd voor beste film.

Baron Cohen is vaker verkleed naar prijsuitreikingen gegaan. Zo betrad hij het podium van de MTV Movie Awards als modejournalist Bruno en ging hij als Borat naar het filmfestival in het Canadese Toronto.

The Dictator met Baron Cohen als dictator General Aladeen draait vanaf 16 mei in de Nederlandse bioscopen.


'Baron Cohen verkleed als typetje naar Oscars' (Foto: Novum)

Fassbender speelt drugsdealende advocaat

Michael Fassbender gaat de hoofdrol spelen in The Counselor van Ridley Scott. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. De 34-jarige acteur speelt de rol van een gerespecteerde advocaat die graag een graantje meepikt van de lucratieve drugshandel, maar daarmee zijn carrière op het spel zet.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Cormac McCarthy, die ook het scenario voor zijn rekening neemt. Zijn bekendste boeken zijn The Road en No Country for Old Men, die beide werden verfilmd. The Counselor wordt door ingewijden ook wel omschreven als 'No Country for Old Men op steroïden'.

Fassbender en Scott werkten al eerder samen, bij de Alien-prequel Prometheus. Over de rest van de cast is nog niets bekend. Scott zou in onderhandeling zijn met meerdere grote Hollywood-namen. De 74-jarige Britse regisseur wil op 1 mei beginnen met de opnames. Wanneer de film uit moet komen is nog onbekend.


Fassbender speelt drugsdealende advocaat (Foto: Novum)

Azarenka niet in Dubai door enkelblessure

Victoria Azarenka heeft zich afgemeld voor het WTA-toernooi in Dubai. De beste tennisster van de wereld heeft te veel last van haar linkerenkel. Azarenka liep die blessure vorige week op in haar halve finale in Doha. Desondanks won ze die wedstrijd en ook de eindstrijd van het Qatarese toernooi en bleef ze ongeslagen in 2012.

Azarenka's plaats in het schema wordt ingenomen door de Australische Casey Dellacqua. Als lucky loser profiteert ze van de vrijstelling die Azarenka in de eerste ronde had en stroomt ze in de tweede ronde in. Daarin neemt ze het op tegen Julia Görges uit Duitsland.

Eerder al raakte het toernooi in Dubai de nummer twee van de plaatsingslijst, Petra Kvitova door een blessure kwijt. Marion Bartoli (6) en Francesca Schiavone (7) werden al in de eerste ronde uitgeschakeld.


Azarenka niet in Dubai door enkelblessure (Foto: Novum)

'Kabinet moet afstand nemen van Polen-meldpunt'

Het kabinet moet zich publiekelijk distantiëren van het PVV-meldpunt voor overlastgevende Midden- en Oost-Europeanen. Dat eist de secretaris-generaal van de Raad van Europa Thorbjørn Jagland in een brief die hij heeft gestuurd aan minister van Buitenlandse Zaken Uri Rostenthal (VVD).

Jagland benadrukt het recht op de vrijheid van meningsuiting, maar hij zet tegelijkertijd vraagtekens bij de website. De Noor is 'bezorgd' omdat het meldpunt wordt beheerd door een 'politieke partij die wordt geassocieerd met de regeringscoalitie'. De secretaris-generaal wijst erop dat het meldpunt in brede zin wordt beschouwd als 'xenofoob'.

Het kabinet heeft tot nu toe altijd geweigerd afstand te nemen van het meldpunt. Vanuit de Tweede Kamer en ook uit Brussel klonk al forse kritiek op het initiatief van de PVV. Premier Mark Rutte (VVD) en Rosenthal hebben tot nu toe gezegd dat het gaat om een website van de PVV en dat het geen regeringsaangelegenheid is.

Overigens heeft de SP al sinds 2005 een soortgelijk meldpunt.


'Kabinet moet afstand nemen van Polen-meldpunt' (Foto: Novum)

The Last Guardian krijgt westerse hulp

Westerse gamestudio's helpen de Japanse afdeling van Sony om het spel The Last Guardian af te ronden. De productie van het spel voor PlayStation 3 heeft al meerdere malen vertraging opgelopen. In de voorbije maanden zijn meerdere leidinggevenden van gamestudio Team Ico opgestapt.

Shuhei Yoshida, de baas van het overkoepelende Sony Worldwide Studios, zegt in een interview met techtijdschrift Wired dat Amerikaanse en Britse studio's meewerken aan het spel. Die hebben technische mensen genoeg. "Zij helpen en adviseren de studio in Japan", zegt de topman tegen het tijdschrift.

The Last Guardian is de derde game van Team Ico. Voor de PlayStation 2 maakte de gamestudio twee spellen, Ico en Shadow of the Colossus. Met The Last Guardian, een game waarin de relatie tussen een jongetje en een groot vriendelijk monster centraal staat, maakt de gamestudio zijn eerste spel voor de PlayStation 3.

Khamenei: Niets kan kernprogramma stoppen

De Iraanse Opperste Leider ayatollah Ali Khamenei heeft gezegd dat de nucleaire koers van zijn land ondanks alle druk niet zal veranderen. Hij zei dat woensdag kort nadat inspecteurs van het Internationaal Atoomenergie Agentschap (IAEA) zijn land onverrichter zake verlieten.

"Druk, sancties en moordaanslagen zullen geen vruchten afwerpen. Geen obstakel kan Irans nucleaire werk stoppen", aldus Khamenei. Hij verzekerde woensdag opnieuw dat Iran niet uit is op een kernwapen. Israël en westerse landen vrezen dat Iran in het geheim werkt aan zo'n wapensysteem.

Khamenei: niets kan kernprogramma stoppen
Khamenei: Niets kan kernprogramma stoppen (Foto: ANP)

PSV haalt Deens international Jørgensen

PSV heeft woensdag Mathias Zanka Jørgensen als eerste versterking voor het volgend seizoen gepresenteerd. De 21-jarige Deense verdediger komt transfervrij over van FC Kopenhagen. De viervoudig international tekent een contract dat hem tot de zomer van 2016 aan de club uit Eindhoven bindt.

Jørgensen stond al langer in de belangstelling van PSV, maar een zware knieblessure in september zorgde ervoor dat de transfer nu pas rondkwam. Zanka werd met Kopenhagen drie jaar op rij kampioen en speelde 89 competitiewedstrijden.

Gamers verruilen steeds vaker creditcard voor prepaid

Gamers kiezen er steeds vaker voor om te betalen via prepaidkaarten in plaats van via hun creditcard. Dat blijkt uit een onderzoek van het onderzoeksbureau NewZoo, wat geplaatst is door MCV.

Volgens NewZoo heeft in 2011 twintig procent van de gamers voor hun downloadbare content betaald via een creditcard. Dit is een daling van zesentwintig procent ten opzichte van 2010.

Een soortgelijk onderzoek van Ukash, een maatschappij die vouchers verkoopt die op internet inwisselbaar zijn, zegt zelfs dat negen van de tien consumenten een voorkeur heeft voor een alternatief voor de creditcard.

Ukash-baas David Hunter zegt: "het is nog lang geen game over voor contant geld. Wij zien een steeds grotere vraag vanuit uitgevers naar een alternatieve betaalmethode."

Ukash heeft haar omzet van prepaidkaarten zien stijgen van 90 miljoen pond in 2010 naar 125 miljoen pond in 2011.

DSK voor tweede dag verhoord over orgies

Voormalig IMF-baas Dominique Strauss-Kahn is woensdag voor de tweede dag ondervraagd over een netwerk dat seksfeesten organiseerde in luxehotels in Frankrijk, België en andere landen. Dat heeft de Franse politie gezegd.

Strauss-Kahn bracht de nacht door in een cel in een politiebureau in Lille, waar hij dinsdagochtend in verzekerde bewaring werd genomen. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan souteneurschap en misbruik van publieke gelden. Met de inverzekeringstelling kan hij voor het onderzoek maximaal 48 uur worden vastgehouden, en eventueel nog 48 uur langer als een rechter daar mee instemt.

In het onderzoek heeft de politie prostituees verhoord die zeggen dat zij in 2010 en 2011 seks met Strauss-Kahn hebben gehad in een hotel en een restaurant in Parijs en in Washington. DSK woonde in de Amerikaanse hoofdstad toen hij nog hoofd was van het Internationaal Monetair Fonds.

Het is niet voor het eerst dat de naam van Strauss-Kahn wordt genoemd in een seksaffaire. De beschuldigingen van een hotelkamermeisje in New York, dat de 62-jarige IMF-directeur haar had gedwongen tot orale seks, leidden tot een internationaal schandaal waardoor hij zijn functie bij het IMF en zijn ambities om de presidentskandidaat van de Franse socialistische partij te worden moest opgegeven. Ook deed een Franse schrijfster aangifte van een poging tot verkrachting. In geen van beide zaken kwam het tot strafrechtelijke vervolging; in de New-Yorkse affaire waren er twijfels over de betrouwbaarheid van de aangeefster, de Franse zaak was verjaard.

Cafés beboet voor verkopen alcohol aan kinderen

Meerdere cafés zijn er tijdens carnaval op betrapt dat ze alcohol verkochten aan te jonge mensen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde het afgelopen weekeinde acht boetes op en gaf drie horecaondernemers een waarschuwing.

De controleurs bezochten in totaal 106 horecagelegenheden. De boetes die ze oplegden varieerden van 900 tot 3600 euro.

De NWVA lette het afgelopen carnavalsweekeinde in het bijzonder op kroegeigenaren die vorig jaar al beboet werden voor het verkopen van alcohol aan kinderen. Toen werden 158 bedrijven bezocht, waarvan er vijftien werden beboet.

Een van de uitbaters die vorig jaar een prent kreeg, ging ook dit jaar in de fout. Het Overijsselse café schonk alcohol aan kinderen van 13, 14 en 15.

Chavez: Kanker is mogelijk terug

De Venezolaanse president Hugo Chavez gaat terug naar Cuba om een laesie te laten verwijderen die mogelijk kwaadaardig is. Op de plaats waar artsen vorig jaar een kankergezwel verwijderden is opnieuw een afwijking in het weefsel vastgesteld.

Chavez, die dertien jaar aan de macht is en hoopt in oktober herkozen te worden, zei woensdag dat hij waarschijnlijk chemotherapie nodig heeft. Dat betekent dat hij de komende weken uit de roulatie is. Over zijn vervanging sprak Chavez niet. Hij ontkrachtte dinsdag berichten dat de kanker is uitgezaaid.

Het is geen goed nieuws voor de politieke carrière van Chavez. Zelfs als de 57-jarige president terugkeert na de operatie, dan zullen mensen hem gaan vergelijken met Henrique Carpriles, zijn energieke en atletische 39-jarige rivaal, meent Luis Vicente Leon van peilingbureau Datanalisis.

Ook analiste Cynthia Arnson denkt dat de nieuwe ontwikkelingen problemen betekenen voor zijn herverkiezing. "Het is nu duidelijk dat Chavez' kanker verre van genezen is. Zijn ziekte - zijn vermogen om campagne te voeren en te regeren - is een grote factor in de strijd. De aura van onoverwinnelijkheid en onvermijdelijkheid die Chavez altijd heeft geprobeerd te creëren brokkelt af."

Volgens artsen is het geen goed teken dat de laesie is verschenen op de plek van de eerste tumor. Dokter Michael Pishvaian noemde deze ontwikkeling 'onheilspellend'. Hij zei dat artsen vaak spreken van een laesie als ze het over een nieuwe tumor hebben. De kankercellen hebben in het geval van Chavez mogelijk de chemotherapie doorstaan. Van juli tot september onderging Chavez vier rondes chemotherapie. Testen toonden daarna aan dat hij toen kankervrij was.

NAC op vingers getikt door KNVB

NAC Breda is op de vingers getikt door de KNVB. De club heeft in december niet voldaan aan de financiële eisen van de voetbalbond. Dat liet de Bredase club woensdag weten. NAC staat onder verscherpt toezicht van de voetbalbond en zit in categorie 1 van de licentiecommissie.

In december moest NAC een bedrag van 450.000 euro op de rekening hebben staan van de voetbalbond. Die geldsom was er niet omdat de club nog geen transfersom ontving van het Turkse Mersinspor na de verkoop van Matthew Amoah. De Brabanders proberen nu met behulp van de FIFA en de KNVB alsnog het geld binnen te krijgen.

NAC staat als sinds november 2010 onder curatele van de voetbalbond. De club tekent bezwaar aan tegen de waarschuwing.

Terpstra niet fit voor Omloop Het Nieuwsblad

Niki Terpstra doet zaterdag niet mee aan de Omloop Het Nieuwsblad. De 27-jarige Noord-Hollander heeft last van zijn luchtwegen en is daarom niet in staat om te starten, laat hij via Twitter weten. Terpstra was door zijn ploeg Omega Pharma-QuickStep opgenomen in de negenkoppige selectie.

De Omloop is de traditionele openingskoers van het West-Europese wielerseizoen. Vorig jaar zegevierde Raborenner Sebastian Langeveld, die daarom voor zijn nieuwe ploeg GreenEdge van start mag gaan met rugnummer 1. Terpstra kwam in Gent als zesde over de streep.

Martijn van Dam wil PvdA leiden

PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam wil de PvdA gaan leiden. Hij heeft zich woensdag als eerste kandidaat gesteld als partijleider en fractievoorzitter van de partij.

De 34-jarige Van Dam houdt zich als Kamerlid bezig met integratie, media en Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse zaken. Hij is een persoonlijke campagne op Facebook begonnen.

PvdA-leden kiezen komende maand de opvolger van Job Cohen, die maandag onverwacht opstapte. De Tweede Kamerfractie zal de uitslag van de ledenraadpleging overnemen, waardoor de politiek leider ook fractievoorzitter wordt.

Martijn van Dam wil PvdA leiden
Martijn van Dam wil PvdA leiden (Foto: ANP)

Verhoek moet debuut voor Twente uitstellen

Wesley Verhoek moet zijn debuut voor FC Twente voorlopig uitstellen. De 25-jarige aanvaller heeft een terugslag gekregen in de revalidatie van zijn eind vorige maand opgelopen enkelblessure. De rechtsbuiten maakte in januari de overstap van ADO Den Haag naar Enschede.

Verhoek liep de blessure op in dienst van zijn voormalig werkgever in de wedstrijd tegen N.E.C. Nijmegen. Aanvankelijk leek de blessure mee te vallen, maar de Hagenaar hield klachten aan zijn linkeronderbeen en enkelgewricht. Hij volgt nu een aangepast trainingprogramma. Onbekend is hoelang het herstel zal duren.

Dit seizoen speelde Verhoek veertien competitiewedstrijden voor ADO. Hij scoorde daarin twee keer.

Regisseur Sam Mendes blogt over James Bond-film

Regisseur Sam Mendes heeft een boekje opengedaan over Skyfall, de James Bond-film waar hij aan werkt. "Dit wordt mijn eerste Britse film", zegt de Engelsman op zijn videoblog. "Ik heb het gevoel dat mijn Amerikaanse jaren mijn leertijd waren voor deze film."

Mendes debuteerde in 1999 met het drama American Beauty en maakte daarna vier films in de Verenigde Staten. "Mijn persoonlijke relatie met Bond begon toen ik 9 of 10 jaar oud was," vertelt de 46-jarige Mendes. "Ik ben altijd een fan geweest van de films."

De regisseur heeft nog maar weinig losgelaten over de plot van Skyfall en wil ook in zijn videoblog niets daarover kwijt. "Het is nog altijd mogelijk om een grote, mooie film te maken en tegelijkertijd iets te zeggen over de maatschappij waarin we leven."

Mendes was onder de indruk van Daniel Craig in Casino Royale uit 2006 waarin de Britse acteur voor het eerst te zien was als James Bond. "Het realistische spel van Daniel Craig deed me denken aan de Sean Connery-films." Ook complimenteert hij Martin Campbell voor de regie van die film. Over Marc Foster, die in 2008 het vervolg Quantum of Solace regisseerde, zegt hij niets.

"Iedere regisseur maakt een speelfilm met een groot budget altijd in heel kleine stapjes", vertelt Mendes nog over zijn werkwijze. "Als je probeert films van dit kaliber in een keer te maken, explodeert je hoofd." Skyfall draait deze winter in de bioscopen.


Politie zet Angry Birds in tegen geweld

Als games en geweld in één zin genoemd worden, gaat het meestal om een discussie of het spelen van games leidt tot gewelddadig gedrag. De Korean National Police Agency ziet dat anders: zij gaan Angry Birds inzetten in een campagne tegen geweld op school.

De temperamentvolle vogels zullen fungeren als ambassadeurs in deze campagne. De politie hoopt op deze manier gebruik te maken van de bekendheid van het beeldmerk om aansluiting te vinden bij de jonge doelgroep. Henri Holm, senior vice president van Rovio Asia, zegt verheugd te zijn dat Angry Birds gebruikt wordt om sociale problemen in Zuid-Korea op te lossen.

Hiermee zendt de Koreaanse politie een andere boodschap uit dan het Koreaanse ministerie van onderwijs. Deze ziet overmatig spelen van games als voornaamste reden voor geweld op school en is bezig met een wetsvoorstel om een verplichte afkoelperiode in te stellen, zodat een game na twee uur automatisch afsluit.  

samenwerking politie en angry birds

Vier jaar voor verkrachting studente

Een 39-jarige man uit Barneveld moet vier jaar de gevangenis in voor het verkrachten van een 19-jarige studente uit Lunteren en het verspreiden van kinderporno. Dat heeft de rechtbank in Arnhem woensdag bepaald.

De verdachte drong in december 2010 de slaapkamer van de vrouw binnen. Hij bond haar vast met tape, deed een prop in haar mond en trok haar kleren uit. Vervolgens verkrachtte hij haar met zijn vingers. Ook sloeg hij de vrouw diverse malen en bedreigde haar met de dood.

De rechter is van mening dat de man op zeer grove wijze inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en psychische integriteit van het slachtoffer. Dat wordt extra verstrekt omdat het in haar eigen huis gebeurde.

De verdachte, destijds werkzaam als technisch onderwijsassistent op het Johannes Fontanus College in Barneveld, had al langere tijd gewelddadige fantasieën. De rechtbank rekent hem aan dat hij daarvoor nooit hulp heeft gezocht. Het OM eiste twee weken geleden vijf jaar gevangenisstraf. De verdachte krijgt een lagere straf omdat hij spijt heeft betuigd en het slachtoffer een schadevergoeding heeft betaald.

Bij goed gedrag zal de man eind 2014 op vrije voet kunnen komen.

Opnieuw demonstraties tegen koranverbranding

Voor de tweede opeenvolgende dag zijn woedende Afghanen woensdag in Kabul de straat op gegaan om te demonstreren tegen de Verenigde Staten. Ze zijn boos vanwege de verbranding van korans op een legerbasis in Afghanistan.

In Kabul raakten zeker elf mensen gewond toen de veiligheidstroepen in de lucht schoten om de menigte van duizenden mensen uiteen te jagen. Boze demonstranten zetten voor het wooncomplex van buitenlanders een brandstoftruck in brand en scandeerden 'Dood aan Amerika'. Zes gewonden vielen in Jalalabad, waar rellen uitbraken.

Tussen afval van de Amerikaanse luchtmachtbasis Bagram dat maandag naar een vuilstortplaats werd gebracht om te worden verbrand, zaten korans. Werknemers van de vuilstortplaats zagen de boeken en sloegen alarm. Een bron bij de internationale troepenmacht in Afghanistan zei dinsdag dat enkele honderden islamitische geschriften, waaronder korans, uit de bibliotheek van het aan Bagram grenzende detentiecentrum zijn verwijderd omdat ze extremistische boodschappen bevatten. De boeken waren van gedetineerden, aldus de VS.

De Amerikaanse generaal John Allen zei dat er maatregelen worden genomen om herhaling te voorkomen en bood de Afghaanse president Hamid Karzai en het Afghaanse volk zijn excuses aan. "Ik verzeker u dat dit op geen enkele manier de bedoeling was." De VS hebben een onderzoek aangekondigd.


Opnieuw demonstraties tegen verbranden korans (Foto: Novum)

Sneijder: "Ik ben in goede vorm"

Wesley Sneijder deelt niet in de malaise bij Internazionale. De middenvelder is naar eigen zeggen in goede vorm, alleen wil het bij zijn club maar niet vlotten.

"Ik merk aan mijn balaannames en passes dat ik in goede vorm ben. Alleen heeft een voetballer met een groepsproces te maken", zegt de Oranje-international in De Telegraaf. "Als geheel ziet het er niet uit en dan is het moeilijk uitblinken."

"Voor hetzelfde geld had ik de laatste twee duels acht assists achter mijn naam gehad", doelt Sneijder op het feit dat zijn ploeg veel kansen krijgt, maar het net moeilijk kan vinden. "Hier in Marseille ligt een mooie uitdaging om het negativisme rond Inter te doorbreken en een goede serie te beginnen."

Internazionale neemt het in Frankrijk op tegen Olympique Marseille in de achtste finales van de Champions League. Ook denkt Sneijder vast aan het EK, waar hij na dit seizoen met Oranje actief is. "We hebben met het Nederlands elftal een lange voorbereiding, waarin de puntjes op de i worden gezet."

Volgens Sneijder is ook bij het Nederlands elftal het groepsproces belangrijker dan het individu. "Zelfs de jongens die bij hun club niet spelen, kunnen in de aanloop naar een groot toernooi laten zien in Oranje te horen. Maar natuurlijk is het lekkerder om met veel wedstrijden in de benen en een paar prijzen binnen te stappen."

Wilde achtervolging na diefstal kwasten

De politie heeft dinsdag een bejaarde inwoner van Winsum aangehouden na een wilde achtervolging door de halve provincie Groningen. De man was kort daarvoor betrapt wegens winkeldiefstal in een bouwmarkt in de stad Groningen. Zijn buit: een paar kwasten.

Een beveiligingsmedewerker van de bouwmarkt sprak de man aan bij de uitgang. Die vluchtte de winkel uit en reed vervolgens met hoge snelheid de parkeerplaats af. Dat leverde gevaarlijke situaties op voor het winkelend publiek, aldus de politie woensdag.

Gealarmeerde agenten troffen de man korte tijd later in zijn auto in de omgeving aan, waarna hij opnieuw op de vlucht sloeg. Na een achtervolging met meerdere politieauto's met alarmlichten en sirenes kon de man kilometers verderop worden klemgereden. Hij verzette zich tijdens zijn aanhouding en werd door agenten in de boeien geslagen.

De kwasten worden terugbezorgd bij de bouwmarkt, aldus de politie.

Filmstudio wil Godfather-boek verbieden

Paramount Pictures is een rechtszaak gestart tegen de erven van schrijver Mario Puzo om de publicatie van een prequel op zijn boek The Godfather te voorkomen. Paramount probeert met de rechtszaak de 'integriteit en reputatie van de filmtrilogie te beschermen', staat te lezen in de aanklacht, schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap.

Paramount heeft de rechten op Puzo's boeken gekocht in 1969 en regisseur Francis Ford Copolla maakte er drie films van. De erven van de schrijver hebben toestemming gegeven voor de publicatie van The Family Corleone, maar de studio is het daar niet mee eens. De studio klaagt de erven van Puzo ook aan voor het uitbrengen van het boek The Godfather's Revenge van Mark Winegardners uit 2006.

De Amerikaanse schrijver overleed in 1999 op 78-jarige leeftijd. The Family Corleone is geschreven door Ed Falco die zich baseerde op een scenario van Puzo. Het boek over de jonge jaren van Vito Corleone zou later dit jaar uitkomen.


Filmstudio wil Godfather-boek verbieden (Foto: Novum)

Studenten enteren de Batavia

Een ludieke studentenactie, of wat daarvoor moest door gaan, heeft in Lelystad geleid tot de arrestatie van zes mannen. De studenten (19, 20 en 21 jaar oud) werden dinsdagavond betrapt op het afgesloten terrein van de Bataviawerf. Een aantal van hen was aan boord van het schip de Batavia.

De mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal en het zich bevinden op verboden terrein, zo maakte de politie woensdag bekend. Bij de aanhouding zijn goederen in beslag genomen die van de werf afkomstig waren.

Ludieke studentenactie leidt tot arrestaties
Ludieke studentenactie leidt tot arrestaties (Foto: ANP)

Toezicht op foetus om eerwraak afgewezen

Een verzoek van de Kinderbescherming om een 17 weken oude foetus onder toezicht te stellen is door de rechtbank in Dordrecht afgewezen. De familie van de zwangere vrouw zou volgens de Kinderbescherming de ongeboren vrucht willen aborteren uit motieven die voortkomen uit eerwraak, zo meldt het AD vandaag.

De kinderrechter heeft het verzoek afgewezen omdat de grens voor ondertoezichtstelling bij een 'ongeboren vrucht' ligt op 24 weken. "De foetus is volgens het Nederlandse recht geen drager van rechten. Het heeft noch recht op zwangerschapsafbreking, noch recht op leven", aldus het vonnis.

Van de 18-jarige zwangere moeder zijn geen nadere gegevens bekendgemaakt. Tot voor kort woonde ze op aandringen van Jeugdzorg op een geheim adres, maar sinds haar 18e verjaardag woont ze bij haar ouders.

De Kinderbescherming is teleurgesteld over de uitspraak.

Nederlanders lenen meer en vooral duurder

Nederlanders zijn vorig jaar meer en vooral duurder gaan lenen. Zij trokken vaker de creditcard om hun aankopen af te rekenen en stonden meer rood. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.

Consumenten sloten in 2011 in totaal voor 9,7 miljard euro aan consumptieve leningen af. Dat is een half miljard meer dan in 2010. De 2 voorafgaande jaren daalde dat bedrag juist.

Nederlanders lenen meer en vooral duurder
Nederlanders lenen meer en vooral duurder (Foto: ANP)

Belgische pyromaan mag niet meer roken

Een 19-jarige jongen die een boerderijschuur in brand heeft gestoken is dinsdag vrijgelaten onder een opmerkelijke voorwaarde: de jonge pyromaan mag niet meer roken. Volgens de rechter is er een verband tussen zijn rookgedrag en de drang om spullen in de fik te zetten, zo bericht de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws woensdag.

De jongen zelf zegt zich veel beter te voelen nu hij niet meer mag roken. Hij heeft geen aandrang meer gehad iets in de brand te steken. "Sinds ik niet meer rook en dus ook geen aansteker op zak heb, voel ik die drang om vuur te stichten niet meer", aldus de jongen.

De jonge pyromaan kreeg 1 jaar voorwaardelijke celstraf voor het in de brand steken van de schuur, die volledig in as werd gelegd.

Anderlecht zonder De Sutter tegen AZ

Tom de Sutter doet donderdag niet mee met Anderlecht tegen AZ. De 26-jarige Belg heeft last van een ontsteking aan zijn kniepees. De spits raakte zaterdag geblesseerd tijdens de laatste training voor de competitiewedstrijd tegen Westerlo. Hij scoorde dit seizoen twee keer in zeventien competitiewedstrijden voor Paars-Wit.

Anderlecht moet in de return een 1-0 achterstand goedmaken om door te dringen naar de laatste zestien van de Europa League. Adam Maher was vorige week de matchwinner in het duel in Alkmaar. AZ kan zich opmaken voor een zware avond in Brussel. Het Constant Vanden Stock-stadion is uitverkocht.


Anderlecht zonder De Sutter tegen AZ (Foto: Novum)

Guild Wars 2 gebruikt overflow servers

Guild Wars 2 maakt gebruik van overflow servers. Deze servers worden ingezet wanneer een bepaalde realm aan zijn maximale capaciteit zit.

Om ervoor te zorgen dat je toch met vrienden kunt spelen terwijl een bepaalde realm volzit zal Guild Wars 2 meteen een extra server opzetten.

"Let me explain what an overflow server is and what it does. It is a technology we also use as our version of a queuing system. When a map or a world you want to log into is at capacity limit, the game will ask you if you want to play on an overflow server - so you can actually play while you are in a queue," aldus Martin Kerstein.

Wanneer er weer ruimte is op de server zal een melding verschijnen met daarin de vraag of je op dezelfde realm wilt spelen of verder wilt blijven gaan op de overflow server.

Het spel is momenteel in gesloten bèta en zal naar verwachting eind dit jaar uitkomen.

Cameron mengt zich in 'racismediscussie'

De Engelse premier David Cameron mengt zich in de discussie die in zijn land is losgebarsten over racisme in het voetbal. Cameron heeft een 'rondetafelgesprek' uitgeschreven voor diverse betrokken partijen, waaronder de Engelse voetbalbond FA. Luis Suárez (Liverpool) en John Terry (Chelsea) kwamen dit seizoen in opspraak omdat ze racistische opmerkingen zouden hebben gemaakt tegen tegenstanders.

"Mijn boodschap is duidelijk: in Groot-Brittannië tolereren we racisme niet", zei Cameron onlangs. "Er is al veel vooruitgang geboekt, maar er moet ook nog veel gebeuren."

Cameron mengt zich in'racismediscussie'
Cameron mengt zich in 'racismediscussie' (Foto: ANP)

'Bobby Brown komt met boek over Whitney'

Bobby Brown is van plan een boekje open te doen over zijn leven met Whitney Houston. De 43-jarige zanger, die bijna vijftien jaar getrouwd was met Houston, schreef volgens de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post een onthullend boek.

Het boek van Brown is niet nieuw. Vier jaar geleden probeerde de New Edition-zanger zijn verhaal al te slijten bij verschillende uitgevers. Het boek gaat over Browns leven met Houston, die op 11 februari plotseling overleed. "In 2008 was er niet veel interesse in een boek over Houston", vertelt een uitgever aan The Huffington Post. "Als gevolg van haar tragische dood is het nu wel de tijd voor een openhartig boek."

Brown kan zijn pennenvrucht echter niet zomaar op de markt brengen. Onderdeel van de scheiding is een geheimhoudingovereenkomst, die Brown belemmert saillante details over zijn huwelijk met Houston naar buiten te brengen.

Houston trouwde in juli 1992 met Brown, die ze in 1989 had leren kennen. Nog geen jaar na de bruiloft beviel de zangeres van haar enige kind, dochter Bobbi Kristina. Het huwelijk van de twee sterren liep in september 2006 in de klippen, eind april 2007 was de scheiding rond.

Bruyneel: "Controle in Tour lastiger zonder Contador"

Het ontbreken van de geschorste Alberto Contador zal zijn weerslag hebben op het verloop van de komende Tour de France, zo verwacht de teammanager van Leopard-Nissan-Trek Johan Bruyneel. Hij denkt dat het controleren van de koers nu lastiger te controleren zal zijn.

"Zijn afwezigheid betekent niet dat onze plannen veranderen. Maar de wedstrijd zal ongetwijfeld lastiger te controleren zijn. Ik hoorde Evans zelfs zeggen dat het zonder Alberto nu lastiger zal zijn om de Tour te winnen," zei Bruyneel die met Andy Schleck een van de favorieten in huis heeft in het La Dernière Heure. Ook broer Fränk kan weer hoge ogen gooien.

"We hopen dat Andy goed is in de klassiekers, maar zijn enige doel dit seizoen is de Tour. Dat zal voor zijn broer niet anders zijn, al lees ik dat sommigen denken dat Fränk een rol van betekenis kan spelen in de Giro," zei de Belgische teammanager die weet dat beide renners met hun voorbereiding op schema liggen. "Andy zijn voorbereiding ligt op schema. Na Parijs-Nice rijdt hij het Critérium International. Daarna maken we de balans op."

Buitenlandse journalisten in Syrië gedood

Bij beschietingen door Syrische regeringstroepen zijn woensdag in de stad Homs diverse mensen, onder wie twee buitenlandse journalisten, om het leven gekomen. Ook zijn er gewonden gevallen. Dit zeggen Syrische activisten.

De twee journalisten - het zou gaan om de Franse persfotograaf Rémi Ochlik en de Amerikaanse Marie Colvin van de Sunday Times - bevonden zich in de tuin van een huis in de wijk Baba Amr dat door activisten en journalisten gebruikt werd als mediacentrum. De tuin werd door diverse raketten getroffen, zei de Syrische activist Omar Shaker.

Vorige maand vond de Franse tv-journalist Gilles Jacquier de dood in Homs. Hij kwam om het leven toen hij en de groep waar hij mee reisde met granaten werden bestookt. Naast Jacquier kwamen ook een aantal Syriërs om.

Vettel: "McLaren ziet er sterk uit"

Regerend Formule 1-wereldkampioen Sebastian Vettel verwacht dat zijn team dit seizoen de meeste concurrentie van McLaren zal gaan krijgen. Volgens de Red Bull Racing-coureur heeft het Britse team een prima auto voor Lewis Hamilton en Jenson Button gebouwd.

Gisteren zette Vettel op de eerste testdag in Barcelona de snelste tijd neer, drie tienden sneller dan Hamilton. "Ik vind McLaren een erg sterke indruk maken tijdens de eerste tests in Barcelona. Wat ik van Lewis heb gezien, zag er interessant uit," zei Vettel die echter ook weet dat pas bij de eerste race van het seizoen duidelijk zal gaan worden hoe de kaarten daadwerkelijk geschud zijn.

"Het is echter nog te vroeg om over een mogelijk kampioenschap te praten. We hebben nog een erg lange weg te gaan. Onze bolide voelde goed aan, maar of het goed genoeg is weten we nog niet. Ik denk dat de McLarens dit jaar erg sterk zullen zijn."

Anti-Apple analist verguisd

Beursanalist Edward Zabitsky wordt op Wall Street verguisd. Hij is de enige van de 56 topanalisten die een verkoopadvies van het aandeel Apple aan zijn klanten geeft. Op Wall Street wordt de Canadees voor gek verklaard, op Twitter zijn bijna haatcampagnes tegen de analist uitgebroken, meldt DFT.

Zabitsky denk namelijk dat het aandeel van de iPhones en iPad-fabrikant binnen twaalf maanden zo'n beetje gehalveerd wordt naar 270 dollar.

Nu staat het aandeel Apple op 514,85 dollar. Dat is een plus van 47 procent vergeleken met een jaar geleden, en is daarmee een lieveling van de beursmannetjes op Wall Street. Apple noteert vergeleken met 10 jaar geleden zelfs 4208 procent hoger, in 2002 noteerde het aandeel nog 11,95 dollar.

Maar Apple zal de komende prijzenslag met Samsung en Google's Android-smartphones niet kunnen bijhouden, zegt Zabitsky. "Als straks een prijzenoorlog uitbreekt rond Android-smartphones, wint Samsung die hands down", illustreert hij.


Koersverloop aandeel Apple afgelopen tien jaar (Bron: Google Finance)

Mohammed-cartoonist met eieren bekogeld

De Zweedse cartoonist Lars Vilks, die zich met zijn tekeningen van de profeet Mohammed de woede van radicale moslims op de hals haalde, is dinsdagavond tijdens een lezing over de vrijheid van meningsuiting met eieren bekogeld. Vilks bleef ongedeerd, zei de Zweedse politie.

Het is nog onduidelijk door wie de cartoonist is bekogeld. Het incident vond plaats op de Karlstad Universiteit, in het zuidwesten van Zweden.

Vilks (65) ontving diverse doodsbedreigingen nadat hij de profeet Mohammed in 2007 had afgebeeld als een hond. Hij gooide hiermee olie op het vuur van het verhitte debat over de knelpunten tussen de vrijheid van meningsuiting en de islam dat een jaar daarvoor in Denemarken was opgelaaid na de publicatie van twaalf Mohammed-cartoons. Afbeeldingen van de profeet, zelfs als zij goedbedoeld zijn, worden door veel moslims als godslasterlijk beschouwd.


Mohammed-cartoonist met eieren bekogeld (Foto: Novum)

Tévez biedt Manchester City excuses aan

Carlos Tévez heeft zich dinsdag verontschuldigd voor zijn recente gedrag. De in opspraak geraakte Argentijnse spits deed dat in een verklaring. "Ik wil me oprecht en zonder voorbehoud verontschuldigen tegen iedereen die door mijn acties van de laatste maanden gekwetst is. Ik wil me nu concentreren op voetballen voor Manchester City."

Tévez trok ook een beroep in tegen een straf voor misdragingen die City hem oplegde. De Premier League zou dat beroep nog deze week behandelen. De aanvaller is inmiddels begonnen aan een persoonlijk trainingsprogramma waardoor hij weer wedstrijdfit moet worden.

De problemen voor Tévez begonnen eind september toen hij weigerde in te vallen in de Champions League tegen Bayern München. City-trainer Roberto Mancini zette hem daarop uit de selectie en zei de Argentijn nooit meer te willen zien. Tévez trainde eerst een tijdje apart, maar vertrok vervolgens naar Argentinië. Van een transfer kwam het echter niet.


Tévez biedt Manchester City excuses aan (Foto: Novum)

Kojima zoekt talent voor nieuwe Metal Gear Solid

Heb je altijd al gedroomd van een baantje bij één van de meest invloedrijke en innovatieve ontwikkelaars aller tijden, Hideo Kojima? Dan is dit je kans! Zijn bedrijf Kojima Productions is namelijk op zoek naar talent voor Metal Gear Solid 5, die voor pc en 'high end consoles' uit gaat komen.

Men is op zoek naar onder andere technici, ontwerpers, vormgevers en een brand manager om het nieuwste deel van de populaire franchise te ontwikkelen. Als je jezelf beschikbaar wil stellen moet je wel even een vlucht boeken naar San Francisco, waar van 5 tot 9 maart de Game Developers Conference gehouden wordt. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij uitgever Konami's Career Pavillion.

Er is nog niets bekendgemaakt omtrent de releasedatum van Metal Gear Solid 5.

we want you konami

[Serie A] Bologna klopt Fiorentina in inhaalduel

Bologna blijft ongeslagen in 2012. De ploeg won dinsdag het inhaalduel tegen Fiorentina met 2-0. Alessandro Diamanti en Gaston Ramirez scoorden beiden voor rust. Fiorentina speelde vervolgens vrijwel de hele tweede helft met tien man nadat Ruben Olivera een elleboogstoot had uitgedeeld.

Sinds de jaarwisseling won Bologna drie keer en speelde het vier keer gelijk. Op de ranglijst staat de ploeg na de laatste zege vijftiende met 28 punten uit 23 duels. Fiorentina heeft precies hetzelfde aantal punten, maar staat twee posities hoger.


Bologna klopt Fiorentina in inhaalduel (Foto: Novum)

Sony lanceert PlayStation Vita in Nederland

De PlayStation Vita is vanaf woensdag verkrijgbaar in Nederland. De nieuwe spelcomputer kost 249 euro. Wie ook via een 3G-netwerk online wil zijn, moet 299 euro neertellen. In Japan is de Vita nog niet het succes dat Sony gehoopt had. De zes jaar oudere PSP-spelcomputer verkoopt nog altijd beter dan de gloednieuwe Vita.

Technisch weet de Vita zich van de concurrentie te onderscheiden met nieuwe functies. Gamers kunnen met de Vita via internet tegen elkaar spelen. Twee analoge joysticks, een krachtigere processor, een aanraakscherm met een hoge resolutie en bewegingssensors zorgen voor de nodige vernieuwing ten opzichte van de PSP.

Voor Sony is een succes van de PlayStation Vita meer dan wenselijk. Het bedrijf, dat naast spelcomputers onder meer televisies en smartphones produceert, denkt het financiële boekjaar eind maart af te sluiten met een verlies van 2,9 miljard dollar. Dat is meer dan het dubbele dan werd verwacht.

In Japan is de Vita sinds 17 december op de markt. In de eerste week ging de spelcomputer ruim 324 duizend keer over de toonbank. In de weken daarna zakte de verkoop snel weg, met 72 duizend en 42 duizend verkochte spelcomputers. In de tweede week van februari werd een dieptepunt bereikt met slechts 14 duizend verkochte exemplaren.

Concurrent Nintendo deed het in diezelfde week met ruim 67 duizend verkochte exemplaren van de 3DS een stuk beter. De draagbare spelcomputer moet niet alleen de concurrerende Nintendo 3DS, maar ook de PlayStation 3 en de zes jaar oudere PSP voor zich dulden in de wekelijkse verkooplijst.


Sony lanceert PlayStation Vita in Nederland (Foto: Novum)

[NBA] Miami aan kop na zevende zege op rij

Miami Heat is de nieuwe koploper in de Eastern Conference van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. De 120-108 thuiszege op Sacramento Kings was genoeg om Chicago Bulls, dat dinsdag niet in actie kwam, van de eerste plaats te stoten. Voor Miami is het de zevende overwinning op rij.

Dwyane Wade eiste met dertig punten en tien assists de hoofdrol voor zich op bij Miami. Mario Chalmers en Chris Bosh maakten elk twintig punten. De zegereeks van de ploeg uit Florida is extra indrukwekkend omdat de zeven wedstrijden allemaal met minimaal twaalf punten verschil werden gewonnen.

San Antonio Spurs leed een gevoelige nederlaag. De nummer twee van de Western Conference ging met 137-97 hard onderuit tegen Portland Trail Blazers. Spurs-trainer werd daarmee afgestraft voor zijn keuze om sterspelers Tim Duncan en Tony Parker een wedstrijdje rust te gunnen.

Taped

Sinds zijn rol in de film Komt een vrouw bij de dokter is Barry Atsma één van de beste Nederlandse acteurs. Opvallend was het dan ook dat hij vorig jaar in geen enkele film te zien was. Dit jaar maakt hij dat goed met twee films: Quiz en Taped. Laatstgenoemde film is nu in de bioscopen te zien en daarin speelt hij naast 'Gooische Vrouw' Susan Visser.

Philips bevestigt inval justitie bij kantoor Hamburg

Het openbaar ministerie heeft bij het kantoor van Philips in Hamburg een inval gedaan. Dat bevestigt een woordvoerder van het elektronicabedrijf dinsdag.

"Ik kan bevestigen dat er een onderzoek is gedaan op ons kantoor in Hamburg", meldt de woordvoerder, waaraan hij toevoegt dat Philips volledig meewerkt aan het onderzoek. Verdere details wil hij niet geven vanwege 'lopende juridische procedures'.

Ook een woordvoerder van de officier van justitie in Hamburg heeft het onderzoek bevestigd.

 

BioWare bevestigt DLC na uitlekken

BioWare heeft het bestaan van de From Ashes-DLC bevestigd voor Mass Effect 3, nadat iemand bij Microsoft te vroeg op de knop heeft gedrukt. De DLC was korte tijd zichtbaar op de Xbox Live Marketplace, waar kotaku al snel melding van maakte.

"We're happy to confirm that Mass Effect 3: From Ashes DLC will be available at launch for all platforms," schrijft BioWares Michael Ganble op het social network van BioWare.

"For those of you who have purchased the N7 Collector's Edition (including the PC Digital Deluxe Edition), you will get this content at no extra charge. We'll have a lot more details for you later this week! Stay Tuned!"

Let op! De rest van dit bericht bevat spoilers over het spel.

De korte blik die is gegund op de DLC leert dat de inhoud een nieuw groepslid is, een Prothean. De Protheans zijn een ras waarvan gedacht werd dat deze al duizenden jaren geleden uitgestorven waren.

Mass Effect 3 komt 6 maart uit op Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Jamie Saunders weer op vrije voeten

Jamie Saunders is dinsdagavond laat weer naar huis gestuurd. De zanger werd 's middags in Hoorn in de boeien geslagen na een opstootje met een stadswacht. Saunders zat zo'n zes uur in de cel, blijkt uit tweets van zijn naasten.

Jamie kreeg het aan de stok met de stadswachten omdat hij verkeerd geparkeerd stond. Vervolgens ontstond een opstootje, waarbij Jamie volgens zijn oudere broer Ben werd geduwd. Ook vader Saunders bemoeide zich met de ruzie. Hij is van plan aangifte te doen wegens discriminatie.

De gemeente Hoorn stelt dat de stadswachten 'professioneel hebben gehandeld' en 'geprobeerd hebben escalatie te voorkomen'. "Iedereen is voor de wet gelijk in Hoorn. Onze toezichthouders zijn er niet op uit om bonnen te schrijven", reageert de gemeente op een lokale nieuwssite.

Volgens de gemeente reageerde Jamie agressief op een boete. "Als je verzocht wordt om je dubbel geparkeerde auto in een parkeervak te zetten en je doet het niet, dan krijg je een bon. Ben je het daar niet mee eens en maak je dat op agressieve wijze duidelijk, dan kunnen wij de hulp van de politie inroepen. Agressie tegen onze ambtenaren accepteren wij in geen geval."

Ben blijft bij zijn verhaal, hij zegt dat juist de stadswacht agressief was. De man zou vader Saunders beledigd hebben door hem 'getatoeëerde aap' te noemen. "Ik snap dat jullie achter de gemeente en jullie loopjongetjes moeten staan", schrijft Ben in reactie op het verhaal van de gemeente. "Jamie werd geduwd en mijn vader beledigd, dus niet goed behandeld. Als jullie iedereen zo gelijk behandelen, is er iets zwaar mis."

Lambda Mall uitgelegd in Otherland dev diary

Gamigo heeft een dev diary uitgebracht voor hun aanstaande spel Otherland. In de video legt het ontwikkelaarsteam de Lambda Mall uit, een van de gebieden in Otherland.

Lambda Mall is geen echt onderdeel van Otherland, maar een soort virtuele internetwereld in het spel. Er zijn onder andere legio aanpassingsmogelijkheden voor je personage en bars met minigames. Ook heeft Lambda Mall een donker gebied waar je illegale producten en diensten kunt kopen.

Otherland is een MMORPG gebaseerd op de boekenserie van Tad Williams. Het verhaal speelt zich af op aarde aan het einde van de 21e eeuw in een wereld die beheerst wordt door virtuele omgevingen.

Otherland moet in 2012 gaan uitkomen op pc.

Safe House

Acteur Ryan Reynolds was eerder vaak te zien in romantische komedies, zoals Just Friends en The Proposal. De laatste tijd wordt hij steeds meer gevraagd voor spannendere films en dat doet hij zeker niet onverdienstelijk. Vooral in de film Buried, waar Ryan de enige acteur in beeld was, liet hij zien ook thrillers aan te kunnen. Nu is hij te zien naast ouwe rot Denzel Washington in de actiefilm Safe House.

Minister buitenlandse zaken Australië treedt af

De Australische minister van buitenlandse zaken Kevin Rudd is afgetreden. Dat maakte hij woensdag op een persconferentie bekend. Hij zei zonder de steun van premier Julia Gillard zijn werk niet goed te kunnen doen.

Er werd al tijden gespeculeerd dat Rudd op de functie van Gillard aasde. Gillard kwam door een interne coup binnen haar Labor-partij aan de macht. Hierdoor moest Rudd in juni 2010 het veld ruimen als premier.


Minister buitenlandse zaken Australië treedt af (Foto: Novum)

Celstraf helemaal uitzitten voor slachtoffer

Voordat een dader van een misdrijf vroegtijdig uit de gevangenis komt, wordt voortaan ook het belang van slachtoffers meegewogen. Hierdoor zullen daders van een misdrijf, waarbij slachtoffers zijn gemaakt, hun celstraf straks vaker helemaal moeten uitzitten. Zij zullen minder vaak eerder vrijkomen om aan hun resocialisatieprogramma te beginnen.

Dat heeft staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) woensdag gezegd in een interview met De Telegraaf op de Europese dag van het slachtoffer. Volgens de woordvoerder van Teeven wil de staatssecretaris meer oog voor slachtoffers binnen Justitie. Zo komt er ook één aanspreekpunt binnen de organisatie voor slachtoffers om eventuele schade te verhalen op de daders.

Oud-eigenaar Hofnarretje wil ouders spreken

Oud-eigenaar van kinderdagverblijf 't Hofnarretje Albert Drent wil in contact komen met de ouders van kinderen die door Robert M. zijn misbruikt op de opvang. Dat schrijft hij in een brief aan de advocaat van de ouders Richard Korver.

Drent zegt het in de Volkskrant 'eng' te vinden met de ouders te praten, maar een confrontatie niet uit de weg te gaan. "Ik ben bang dat ze boos op me zijn, maar misschien helpt het als we delen dat we er allemaal ingetrapt zijn", aldus Drent woensdag in de krant.

Ouders van meerdere slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak dienden vorige week bij het hof een verzoek in om Drent alsnog vervolgd te krijgen. Ze zijn het niet eens met de beslissing van justitie om Drent niet te vervolgen. Hij en de directie van het kinderdagverblijf wisten volgens justitie niet van het misbruik.

Hoofdverdachte Robert M. heeft bekend 87 heel jonge kinderen te hebben misbruikt, onder meer toen hij bij 't Hofnarretje werkte. De rechtszaak tegen hem begint 12 maart.


Oud-eigenaar Hofnarretje wil ouders spreken (Foto: Novum)

Nederlandse activist Sea Shepherd vrijgesproken

De Nederlandse dierenrechtenactivist Erwin Vermeulen is in Japan vrijgesproken van het duwen van een dolfijnentrainer. Dat maakte de radicale milieuorganisatie Sea Shephard, waar Vermeulen deel van uitmaakt, woensdag bekend.

Vermeulen werd er door de Japanse justitie van beschuldigd dat hij de trainer had geduwd tijdens een dolfijnentransport bij het Dolphin Resort Hotel in Taiji. Tegen hem was een boete van nog geen duizend euro geëist.

De Nederlander zat sinds december vast in Japan. Vorige week werd hij door een Japanse rechter op vrije voeten gesteld in afwachting van zijn berechting. Van het verhaal van de aanklager was 'niets overgebleven', zei zijn vader Ad Vermeulen toen tegen de Nederlandse radio.

Vermeulen zei ook dat zijn zoon twee dagen na de uitspraak een persconferentie houdt met Sea Shepherd, waarna de Nederlandse activist naar huis gaat. Erwin Vermeulen zou volgens zijn vader komende zondag weer voet moeten zetten op Nederlandse bodem.


Nederlandse activist Sea Shepherd vrijgesproken (Foto: Novum)

Meeste Nederlanders eten te veel zout

Meer dan 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks veel te veel zout binnen. Volwassen mannen eten gemiddeld 9,9 gram per dag en vrouwen 7,5 gram, veel meer dan het aanbevolen maximum van zes gram. Dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Nederlanders eten al op jonge leeftijd te zout. Zo krijgen jongens dagelijks gemiddeld 8,3 gram binnen en meisjes 6,8 gram.

Het meeste zout (36 procent) wordt gebruikt voor de warme maaltijd, gevolgd door de lunch met 31 procent. De belangrijkste zoutbronnen bij warme maaltijden zijn vleesproducten en sauzen. Bij ontbijt en lunch zit het zout voornamelijk in brood en kaas.

Het RIVM noemt de uitkomsten van het onderzoek zorgwekkend. Het eten van te veel zout kan een verhoogde bloeddruk tot gevolg hebben, wat de kans op hart- en vaatziekten vergroot.


Meeste Nederlanders eten te veel zout (Foto: Novum)

Krajicek kwartfinaliste in Memphis

Michaella Krajicek is woensdag doorgedrongen tot de laatste acht van het WTA-toernooi in Memphis. De Nederlandse tennisster was in de tweede ronde te sterk voor Olga Govortsova: 7-6 (2) 6-3.

Krajicek had ruim 2 uur nodig om de Wit-Russische te verslaan. Dat had veel sneller gekund. Ze liet liefst 13 breekkansen onbenut. In de tiebreak van de eerste set was ze echter verreweg de betere en aan het einde van de tweede set wist ze Govortsova wel tweemaal achter elkaar te breken.

Haar volgende opponente is de als vierde geplaatste Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland.

Krajicek kwartfinaliste in Memphis
Krajicek kwartfinaliste in Memphis (Foto: ANP)

Gemengde reacties in Griekenland op nieuwe lening

Het afwenden van een Grieks bankroet heeft dinsdag tot gemengde reacties geleid onder de Griekse bevolking. De eurolanden bereikten dinsdag een akkoord over een nieuwe noodlening aan Griekenland ter waarde van 130 miljard euro. Griekenland, dat de afgelopen twee jaar al moest bezuinigen, moet in ruil voor de noodlening nog meer offers brengen. De bezuinigingen van de afgelopen jaren hebben gezorgd voor hoge werkloosheidscijfers en een krimpende economie.

"Ik word niet vrolijk van deze overeenkomst, omdat we weer worden opgezadeld met leningen, leningen, leningen, met geen einde in zicht", zei Valia Rokou, een architect in Athene. Sommige Grieken vinden dat ondanks de onzekere toekomst die hun land te wachten staat, de nieuwe lening in ieder geval de financiële zorgen verlicht. "Iedereen was depressief (...) ik word erg blij van dit nieuws", zei de gepensioneerde Christos Kontogeorgis.

Naast de lening van 130 miljard euro heeft Griekenland private schuldeisers bereid gevonden een aanzienlijk verlies te nemen op hun Griekse staatsleningen, zodat de schuldenlast van het land met zo'n 107 miljard euro kan worden verlaagd. In ruil daarvoor ontvangen de schuldeisers nieuwe staatsobligaties met een langere looptijd en een lagere rente.

"Het is niet elke dag dat 100 miljard euro aan publieke schulden worden kwijtgescholden, of een lening van 130 miljard euro wordt goedgekeurd", aldus het redactioneel commentaar in de Griekse krant Ta Nea. "Er moeten nieuwe offers worden gebracht. Vooral de lage en middeninkomens worden hierdoor getroffen. We moeten hopen dat deze nieuwe periode een kans zal bieden op groei en betere vooruitzichten."

Volgens Antonis Samaras, leider van de conservatieve coalitiepartij Neo Dimokratia, biedt het akkoord met de eurolanden Griekenland meer tijd en hoop op herstel. "Griekenland en de Griekse bevolking lijden en dit is dan ook geen reden tot feestvieren", aldus Samaras.

Griekenland heeft voor het vijfde jaar op rij te kampen met een recessie en de Griekse economie krimpt het komende jaar naar verwachting met 4,5 procent. In 2014 zou de economie weer moeten groeien. Tegen die tijd zal de economie echter met meer dan 17 procent zijn gekrompen sinds het begin van de crisis in 2009. Zo'n 21 procent van de Grieken is momenteel werkloos. Van de mensen jonger dan 25 zit de helft zonder werk. Voormalig premier George Papandreou, de leider van de socialistische PASOK-partij, riep de Grieken op 'de strijd die is begonnen af te maken, en niet halverwege te stoppen'.

De Griekse vakbonden zijn fel gekant tegen verdere bezuinigingen, en hebben mensen opgeroepen woensdag voor het parlement samen te komen voor een demonstratie. "Werknemers in dit land weigeren de barbaarsheid van de strengere, neoliberale maatregelen te accepteren die ons door onze schuldeisers, die zich als afpersers gedragen, zijn opgelegd", aldus de verklaring van de GSEE, de vakbond voor werknemers in de private sector.

VN waarschuwen voor overstromingen in Oost-Europa

Landen in het stroomgebied van de Donau kunnen te maken krijgen met overstromingen nu de extreme vorstperiode voorbij is en ijs en sneeuw gaan smelten. Daarvoor hebben de Verenigde Naties dinsdag gewaarschuwd.

Volgens speciale VN-vertegenwoordiger Margareta Wahlström zijn er signalen dat 'verwoestende overstromingen het verlies van levens en bezittingen kunnen verergeren', in het bijzonder op plekken waar weinig dammen en dijken zijn aangelegd.

De Donau stroomt onder andere door Servië, Bulgarije en Roemenië.


VN waarschuwen voor overstromingen in Oost-Europa (Foto: Novum)

'Ruim 100 doden bij gevechten in Zuid-Libië'

Hevige gevechten tussen twee stammen in het zuidoosten van Libië hebben de afgelopen tien dagen aan meer dan 100 mensen het leven gekost. Dat meldde een stamleider dinsdag.

Zeker 113 stamleden van de Tibu en nog eens 20 van de Zwai werden gedood bij gevechten in de woestijnstad Al-Kufra. De strijd begon op 12 februari en draait om controle over territorium.

Volgens stamhoofd Isa Abdel Majid van de Tibu raakten nog eens 241 leden van zijn stam gewond. Bij de Zwai vielen circa 40 gewonden. Beide partijen zetten in de strijd onder meer raketgranaten en luchtafweergeschut in.

'Ruim 100 doden bij gevechten in Zuid-Libië'
'Ruim 100 doden bij gevechten in Zuid-Libië' (Foto: ANP)

Adam Lambert treedt toch op met Queen

Adam Lambert treedt later dit jaar toch op met Queen. Geruchten dat de 30-jarige zanger op tournee zou gaan met de Britse rockgroep zwakte Lambert begin deze maand nog af. "Ik kan het eindelijk bevestigen: ik ga optreden met Queen", twitterde Lambert maandag.

De zanger, die in 2009 deelnam aan American Idol, trad vooralsnog eenmalig op met Queen. Lambert staat op 7 juli met Brian May en Roger Taylor op het Sonisphere-festival in Groot-Brittannië.

"Het spijt me dat ik de afgelopen weken terughoudend ben geweest", verwijst Lambert naar zijn verhaal van begin deze maand. "Maar ik had beloofd het nog even voor me te houden. Het wordt een surrealistische avond."

Lambert is geen onbekende van May en Taylor. De zanger stond in november nog met de rockers op het podium van de MTV Europe Music Awards. In 2009 was Queen van de partij tijdens de finale van American Idol.

Adele wint bij Brit Awards

Adele heeft bij de Brit Award de prijs voor album van het jaar in de wacht gesleept. Ook werd de zangeres uitgeroepen tot beste vrouwelijke Britse artiest. De belangrijkste Britse muziekprijzen werden dinsdagavond uitgereikt in Londen.

"Het is een geweldig jaar geweest", reageerde de 23-jarige zangeres, die vorige week nog zes Grammy Awards won voor haar album 21. Ze bedankte haar platenmaatschappij, die haar 'de artiest laat zijn die ze wil zijn'.

Ed Sheeran maakte vooraf de meeste kans op een prijs, hij was genomineerd in vier categorieën. De 21-jarige zanger ging er uiteindelijk met twee awards vandoor: hij werd uitgeroepen tot beste Britse nieuwkomer en beste Britse soloartiest.

Ook Coldplay viel in de prijzen. De groep nam de prijs voor beste Britse groep mee naar huis, terwijl Foo Fighters tot beste internationale groep werd bekroond. Onder de andere winnaars waren Bruno Mars en Rihanna. Verschillende van de winnaars traden op tijdens de ceremonie.

Miljoenenzwendel met autoruitreparatie

Een bedrijf uit Emmen wordt ervan verdacht voor zeker twee miljoen euro te hebben gefraudeerd bij de reparatie van autoruiten. Vier verdachten zijn eind januari aangehouden in de zaak. Dat meldt de politie dinsdagavond.

De mannen van 28, 39, 49 en 57 jaar oud zijn leidinggevenden bij een bedrijf waar zo'n honderd mensen werken. Ze zouden bij zestien verzekeringsmaatschappijen frauduleuze declaraties hebben ingediend voor reparaties die nooit plaatsvonden, of voor reparaties die aanzienlijk goedkoper waren dan het bedrag dat werd gedeclareerd.

De zaak kwam aan het licht na een tip van het Verbond van Verzekeraars. Er was ineens een forse piek was in het aantal gemelde autoruitreparaties geconstateerd. In juli van vorig jaar werden meerdere woningen en bedrijfspanden in Emmen en Duitsland doorzocht. In Duitsland werd geld witgewassen.

Justitie heeft de administratie in beslag genomen en beslag gelegd op vijf woningen, twee auto's, geld en goud. Tien vertegenwoordigers van het bedrijf zijn in november aangehouden en verhoord. Zij zijn daarna weer in vrijheid gesteld.

Anderhalf jaar cel voor misbruikende zorgverlener

Een 37-jarige man uit Langedijk is dinsdag veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden wegens het misbruiken van twee minderjarige gehandicapte jongens. De man, de gezinsbegeleider van de kinderen, heeft de jongens ondermeer verkracht.

Tegen de man was veertig maanden cel geëist. De rechtbank komt tot een lagere straf, omdat de man vanwege de opgelegde tbs met voorwaarden een langdurig behandeltraject voor de boeg heeft. Daarbij had de gezinsbegeleider een blanco strafblad, is hij verminderd toerekeningsvatbaar en gaf hij zijn misdaden direct toe. Ook zou de man de kinderen niet langdurig seksueel hebben misbruikt.

De rechtbank in Alkmaar rekent het de man wel zwaar aan dat hij als de gezinsbegeleider van twee kwetsbare jongetjes 'misbruik heeft gemaakt van het vertrouwen dat in hem werd gesteld'. De man mag geen contact zoeken met de slachtoffers of hun directe familie. Ook mag hij geen jonge kinderen meer begeleiden of helpen. Verder moet hij de slachtoffers een schadevergoeding betalen.


Anderhalf jaar cel voor misbruikende zorgverlener (Foto: Novum)

Charlie Sheen verontschuldigt zich tegenover Kutcher

Nadat Charlie Sheen eerder deze maand weer eens flink zijn mening gaf over Ashton Kutcher en de vernieuwde Two And A Half Men-show, biedt hij nu zijn excuses aan tegen Ashton Kutcher. Sheen komt echter niet terug op zijn mening over het script van Two and a Half Men nadat hij de show verliet.

Eerder deze maand zei hij dat hij het doen alsof de show goed is zat was en dat de show sinds Kutcher erg verslechterd is. ''Er zijn geen nieuwe verfrissende en interessante verhalen. Ik heb geen zin meer om nog te doen alsof de show goed is, of dat Kutcher het goed doet'', aldus Sheen tegen TMZ.

Hij is nu terug gekomen op zijn eerdere negatieve woorden en zegt dat Ashton Kutcher wel degelijk zijn best doet. Hij komt echter niet terug op zijn woorden over het script van de show.

''Het spijt mij dat ik respectloos was tegen een man die alleen maar zijn best doet. Ik raakte overmoedig en begon jou (Kutcher -red.) af te kraken. De rest van mijn eerdere statement blijf ik echter bij'', zei Sheen onder andere in een verontschuldiging op de website TMZ.

Charlie Sheen werd vorig jaar ontslagen van de populaire televisieshow Two And A Half Men, terwijl hij het icoon van de show was. Hij raakte in een verhitte discussie met de producent Chuck Lorre. Sindsdien heeft Ashton Kutcher zijn plaats vervangen, Kutcher kreeg wel een totaal andere rol in de hitserie.


Charlie Sheen zegt sorry.

Trulli kon voor Ferrari racen

Jarno Trulli heeft naar eigen zeggen op een punt in zijn Formule 1-carrière een aanbod van Ferrari gehad om voor het merk te komen racen. De coureur, die vorige week bij Caterham de zak kreeg, heeft dit naar eigen zeggen afgewezen omdat hij toen al bij Toyota vastlag.

Trulli reed tussen 2004 en 2009 voor Toyota. In die tijd is hij benaderd door Ferrari-teambaas Jean Todt. Na het verdwijnen van Toyota uit de sport kwam de Italiaan bij Team Lotus terecht, dat dit jaar racet onder de naam Caterham. "Niemand weet dit, maar op dit punt ben ik wel in de positie om Jean Todt publiekelijk te bedanken. Hij was een van de weinige teambazen van topteams die mij heeft overwogen om te contracteren. Niemand weet dit verder, maar Todt bood me een stoeltje aan bij Ferrari."

"Ik zal niet precies vertellen wanneer dit gebeurde, maar ik reed in ieder geval voor Toyota en deed het op dat moment erg goed. Ik had echter een meerjarig contract getekend met de Japanners en zoiets verbreek ik niet zomaar. In mijn hele carrière heb ik nog geen advocaat nodig gehad."

"Ik wil Jean hierbij niet alleen bedanken voor zijn interesse en het aanbod, maar ook dat ik hem altijd op een vriendelijke en collegiale manier om advies kon vragen. Hij is ook altijd erg eerlijk tegen me geweest. Ik heb dit soort dingen altijd voor me gehouden, maar ik vind dat dit een goed moment is om mensen te bedanken. Ik voelde me hoe dan ook toch eventjes een Ferrari-coureur," zei Trulli die nog niet weet wat hij nu zal gaan doen. Het racen kan hij in ieder geval nog niet vaarwel zeggen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.