Guitar Hero: Warriors of Rock

Guitar Hero: Warriors of Rock verschijnt voor de Nintendo Wii, Xbox 360 en PlayStation 3.

De afgelopen jaren verscheen er elk najaar een nieuw deel in de Guitar Hero-serie. De serie krijgt regelmatig kritiek vanwege het uitmelken en het in de steek laten van de echte fans, die gewoon goede gitaarmuziek willen spelen en niet de redelijk mainstream liedjes zoals in de laatste paar Guitar Hero-games, die vooral bedoeld waren voor de multiplayer. Guitar Hero: Warriors of Rock gaat terug naar de roots van de serie.

Guitar Hero: Warriors of Rock biedt in de basis dezelfde gameplay die je van Guitar Hero gewend bent. Je kunt met je drumstel liedjes drummen, met de microfoon liedjes zingen, maar de nadruk ligt deze keer duidelijk op het gitaarspelen. De tracklist is vooral met het oog op de gitaren samengesteld en biedt ook de expertspeler genoeg uitdaging aangezien er circa tien liedjes in zullen zitten van hetzelfde niveau als "Through the Fire and Flames" van DragonForce uit Guitar Hero 3. De complete tracklist van Warriors of Rock kun je op de tweede pagina bekijken.

Guitar Hero: Warriors of Rock klein vanwege een bagger DPS

 

Quest Mode
De careermode is op de schop genomen voor deze nieuwe game. Het heeft een naamsverandering ondergaan en heet tegenwoordig Quest mode. Daarnaast heeft het ook daadwerkelijk een verhaallijn deze keer, al is het nog steeds niet van hoogstaand niveau. Er is een monster dat Rock & Roll will vernietigen. Een demi-god gaat de strijd aan met het monster, maar verliest helaas en wordt opgesloten. Aan jou de taak om één voor één de acht karakters en hun superkracht vrij te spelen om uiteindelijk de demi-god te bevrijden door een tweetal liedjes van Megadeth te spelen en één exclusief liedje. Elk karakter dat je vrijspeelt heeft zijn eigen superkracht. Johnny Napalm is bijvoorbeeld een speedfreak waardoor hij standaard de x2 multiplier heeft en bij elke hogere multiplier extra starpower verdient. Axel Steel is de resurrecter en kan je daardoor terug in het spel brengen als je faalt. Als je alle liedjes van het karakter hebt gehaald dan transformeert het personage en worden de special powers geupgradet. Als je de demi-god hebt bevrijd dan krijg je de beschikking over alle krachten waardoor je zelfs een x36 multiplier kan krijgen.

Het moge wel duidelijk zijn dat je door deze powers een enorme hoeveelheid punten kan halen. In plaats van de standaard vijf sterren kun je nu maximaal veertig sterren per liedje verdienen, en die zijn enkel te verdienen door met alle speciale superkrachten te spelen. Om de Quest Mode helemaal uit te spelen zul je dan ook alle liedjes nog een keer met alle superpowers moeten doorspelen.

Guitar Hero: Warriors of Rock klein vanwege een bagger DPS

 

Quick Play Mode
Naast de vernieuwde Quest Mode is ook de Quick Play Mode onderhanden genomen, en heeft deze de naam Quick Play Plus gekregen. Hier kun je gewoon alle liedjes spelen. Elk liedje heeft daarnaast dertien challenges gekregen. Deze challenges zijn bekend uit Guitar Hero 5 en zijn afhankelijk van het liedje. In sommige liedjes moet je een bepaalde (zang)score halen of liedjes op een bepaalde manier spelen. De highscore challenges kunnen vergeleken worden met de scores van andere mensen op je friendlist. Daarnaast zijn er speciale leaderboards voor als er superpowers gebruikt worden.

Verder bevat het spel vrijwel alles wat ook in de vorige games te vinden was zoals de Guitar Hero Studio en de mogelijkheid om je eigen personage te maken, al is deze alleen in de Quick Play Mode te gebruiken. Daarnaast zijn de liedjes van eerdere Guitar Hero's zoals deel 5 en Band Hero te importeren in het spel. Deze liedjes worden na importeren ook voorzien van dertien challenges.

Conclusie
Guitar Hero: Warriors of Rock gaat terug naar de roots van de serie, maar voegt tegelijkertijd een heleboel dingen toe aan de careermode. Zoveel zelfs dat Quest Mode, zoals het tegenwoordig heet, amper meer te herkennen is. Ik vraag me af of de liefhebbers van de eerste twee delen wel zitten te wachten op allerlei superpowers die je wel moet gebruiken om een liedje met maximale score uit te spelen. Quick Play Plus is daarentegen wel een leuke modus die zorgt dat ook deze fans nog gewoon hun liedjes kunnen spelen en door de challenges wat extra uitdaging krijgen. Met de tracklist voor Warriors of Rock kunnen ze in ieder geval tevreden zijn. Deze tracklist kun je op de volgende pagina bekijken.