Tokyo Jungle

Japan staat erom bekend dat ze soms met vreemde games komen. Talloze datingsims en zelfs een verkrachtingsgame liggen daar in de winkels. Naast dergelijke games hebben ze echter ook nog de iets artistiekere games. Games zoals Okami waarin je met een kwast aan de slag moet, of The Unfinished Swan waarbij je de witte wereld met zwarte verf besproeit. Tokyo Jungle is ook een typisch Japanse game. Niet alleen omdat de game zich in Tokio afspeelt, maar vooral vanwege de absurde setting. De mensen zijn verdwenen uit Tokio en de dieren hebben hun intrek genomen in de stad.

header

In de demo die gespeeld kon worden op de GamesCom kon je aan de slag als kat of als pluizig klein hondje. Het pluizige kleine hondje waar ik mee startte bleek een bloeddorstig monster te kunnen zijn. Aangezien de mensheid uit Tokyo verdwenen is, is er niemand meer die een blik voor voor het schattige beestje opentrekt, en dus moet hij zijn eigen eten bij elkaar sprokkelen. Hiervoor dien je de kringloop van het leven in je achterhoofd te houden. Jij eet kleine beestjes zoals ratten, kippen en af en toe een hulpeloos varkentje, maar tegelijkertijd zien grotere dieren als katten en wolven jou weer als een lekkere maaltijd.

Terwijl je de stad verkent krijg je steeds meer honger. Deze honger stil je door op een dier te jagen. Dit kun je doen door hem te besluipen, of in het struikgewas rustig af te wachten. Aan de tandafdruk die op het dier verschijnt kun je zien of hij bijtbaar is en als deze donkerrood wordt kun je toeslaan. Hoe lastig dit is hangt af van wat voor beest je te pakken neemt. Kippetjes zijn een eitje en ook varkens die liggen te slapen zijn geen uitdaging. De volbloed hengst die ik als stoere kat aan wilde vallen was echter een stuk lastiger. Deze moet je meerdere keren goed getimed bijten en als dat mis gaat dan wordt het dier boos en gaat het jou aanvallen. Een trap van een paard is niet echt goed voor je, plus dat het wegrennen veel van je energie verbruikt en je dus snel een andere maaltijd moet zoeken terwijl je hoopt dat het paard je met rust laat.

Tokyo Jungle

Naast het jagen kun je een territorium afzetten. Dit doe je door checkpoints te halen. Heb je genoeg checkpoints gehaald dan kun je proberen om een ander pluizig hondje te vinden en deze te verleiden. Vervolgens zoek je samen een leuk plekje in het hooi op, doe je het op zijn hondjes en voila, je bent opeens een jong beest met een aantal broers of zussen. Deze broers en zussen fungeren als een soort extra levens. Val je een wolf aan en wordt je doodgebeten door een van zijn maatjes, dan ben je opeens een van je broers of zussen geworden. Gaandeweg kun je steeds meer van Tokio verkennen en ook steeds meer dieren unlocken zodat je ook kunt proberen een tijger, leeuw of zelfs olifant aan te vallen en te verorberen.

Conclusie
Helaas is dit wel alles wat van de gameplay getoond werd, dus in hoeverre de game ook langere tijd leuk blijft is nog onduidelijk. Het spel zou meer platformelementen bevatten dan in de demo te zien was, en ook een soort eindbaas. De basis gameplay is in ieder geval origineel en leuk om te spelen. Eind september verschijnt de game in de PlayStation Store en zal blijken of er meer in deze game zit dan slechts het bloederig afslachten van andere dieren.