FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 september 2010

Tweejarige stopt met roken

De tweejarige Indonesische kettingroker Ardi Rizal is afgekickt. Dat meldde een woordvoerder van de Indonesische kinderbescherming. Het jongetje kwam eind mei in het nieuws met een video waarop hij zuigend aan een sigaret te zien was. Zes maanden nadat zijn vader het kind de eerste sigaret had gegeven, rookte hij er veertig per dag. Daar is een einde aan gekomen.

Met zijn moeder vertrok hij naar Jakarta voor een, blijkbaar succesvolle, intensieve behandeling.

De onfortuinlijke jongen werd het symbool van de agressieve tabaksmarketing met kinderen als doelwit in landen als Indonesië, waar de tabaksindustrie aan weinig regels gebonden is.

Verkrachtingszaak Congo nog groter

Rebellen in Congo blijken nog meer vrouwen, kinderen en zelfs baby's te hebben verkracht tijdens hun vier dagen durende orgie in het dorp Luvungi in het oosten van het Afrikaanse land. Circa 240 personen werden het slachtoffer van zedenmisdrijven, zo meldden de Verenigde Naties donderdag.

Tot nog toe werd uitgegaan van 150 verkrachtingen. Leden van de Congolese Mai Mai-militie en Rwandese Hutustrijders waren verantwoordelijk. Ze hadden Luvungi vrijdag 30 juli ingenomen, waarna ze op grote schaal plunderden en verkrachtten.

Op maandag 2 augustus verlieten de criminelen Luvungi weer. Vervolgens duurde het nog ruim twee weken voordat het nieuws over de massaverkrachting naar buiten kwam. Inwoners van het dorp vreesden mogelijk extra represailles als ze zouden spreken met VN-troepen in een kamp van de vredesmissie Monusco, dat circa 30 kilometer van Luvungi ligt.

Nederland zendt Tirza in voor Oscar

Tirza is de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Dat heeft het Eye Film Instituut Nederland donderdag bekendgemaakt. Tirza is gebaseerd op het gelijknamige boek van Arnon Grunberg en gaat over de beklemmende relatie tussen een vader en zijn dochter.

De hoofdrollen in de film zijn voor Sylvia Hoeks, Gijs Scholten van Aschat, Johanna ter Steege en Keitumetse Matlabo. Het scenario en de regie zijn van Rudolf van den Berg.

In totaal worden bijna zeventig films ingezonden in de categorie Best Foreign Language Film, waarvan er negen op de zogenaamde shortlist komen te staan. Op 25 januari maakt de Academy bekend welke vijf films hiervan doorgaan voor een Oscar. De Oscars worden op 27 februari uitgereikt vanuit het Kodak Theatre in Los Angeles.

Nederland kwam de afgelopen twee jaar al met Zwartboek en Oorlogswinter op de shortlist van negen titels, maar wist de beste vijf niet te bereiken. De laatste Nederlandse film die wel werd genomineerd was De Tweeling (2002), de laatste film die daadwerkelijk een Oscar won was Karakter (1997).

Tirza gaat op 22 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht, en draait vanaf 30 september in de Nederlandse bioscopen.

Nederland zendt Tirza in voor Oscar
Nederland zendt Tirza in voor Oscar (Foto: Novum)

'PSV wees transfervrije Bebé af'

De voormalige zaakwaarnemer van Bebé, een nieuwe spits van Manchester United, zegt dat PSV Bebé gratis had kunnen aantrekken. De club uit Eindhoven ging echter niet op de aanbieding in. De 20-jarige spits tekende afgelopen zomer een contract bij Vitória de Guimarães om na slechts vijf weken naar Manchester United te vertrekken.

Gonçalo Reis, de voormalige zaakwaarnemer van Bebé, vertelde aan BBC Sport dat hij Bebé in mei aan PSV aanbood. "Maar ze wezen het aanbod af omdat ze hem niet kenden." Reis regelde vervolgens een plaats bij Vitória voor Bebé, totdat de speler hem in augustus een brief stuurde met daarin de mededeling dat hij niet langer geholpen wilde worden door Reis. Kort daarna beklonk de aanvaller zijn transfer naar Manchester United.

"Dat was een verrassing. Ik heb hem sindsdien niet meer gesproken." Hoewel het talent niets meer te maken heeft met Reis heeft de laatstgenoemde toch nog een paar goede woordjes over voor zijn voormalige pupil. "Hij heeft een grote toekomst voor zich. Hij zal zeker beter worden dan Nani, hij is erg goed."

Hockeyduels bij WK afgelast wegens regen

Twee wedstrijden bij het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen in Argentinië zijn donderdag afgelast. Wegens flinke regenval in speelstad Rosario heeft de organisatie besloten de duels tussen Zuid-Afrika en China en tussen Engeland en Zuid-Korea niet door te laten gaan. Het is nog niet bekend welke dag beide wedstrijden worden ingehaald.

De confrontatie tussen Argentinië en Spanje, die voor 19.30 uur (00.30 uur in Nederland) op het programma staat, is vooralsnog niet afgelast. Nederland is donderdag vrij en komt vrijdag pas weer in actie. Dan is Australië de tegenstander van het elftal van bondscoach Herman Kruis.

Het slechte weer in Rosario houdt volgens de verwachtingen tot en met vrijdag aan.

Van Marwijk: geen excuses

Trainer Bert van Marwijk was donderdagavond na de laatste training van zijn ploeg voor het uitduel met San Marino niet helemaal tevreden over het speelveld van stadion Olimpico. "Maar uiteraard gelden er geen excuses voor ons. Van San Marino moeten we gewoon winnen", zei hij.

"Natuurlijk moeten de jongens zich even opladen. We slapen in een hotel aan het strand en we spelen in een klein stadionnetje. Toch vond ik ons scherp trainen. Ik vertrouw er daarom op dat we tijdens de wedstrijd ook geconcentreerd voetballen."

Van Marwijk wilde na de laatste training voor het eerste duel in de EK-kwalificatie niets kwijt over zijn basisformatie. Hij wilde ook niet vertellen of hij zijn vaste speelwijze met vier verdedigers en twee controlerende middenvelder gaat wijzigen. "Dat ziet iedereen vrijdag tijdens de wedstrijd wel."

[US Open] De Bakker door en treft Söderling

Thiemo de Bakker is er in geslaagd de derde ronde van de US Open te bereiken. De Westlander slaagde erin om de Serviër Ivan Dodig te verslaan in vier sets. De Bakker verloor de eerste set nog in de tiebreak maar liet daarna zien dat hij heel wat meer in zich heeft en won de twee volgende sets met 6-2 en 6-3. Bij 3-2 in de vierde set gaf zijn tegenstander op. 

De Bakker zal het nu in de derde ronde moeten opnemen tegen de als vijfde geplaatste Robin Söderling. De Zweed maakte in 'straight-sets' een einde aan de aspiraties van Taylor Dent (6-2, 6-2, 6-4)

Doden door bosbranden Rusland

Bij bosbranden in het midden van Rusland zijn twee mensen om het leven gekomen en veertien anderen met verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft het Russische persbureau RIA Novosti donderdag gemeld.

In de regio Volgograd kwamen een 80-jarige vrouw en een 77-jarige man om. In dit gebied vielen bovendien zeker honderd huizen ten prooi aan het vuur.

Rusland werd deze zomer geteisterd door bosbranden, maar het aantal brandhaarden is door regenval aanzienlijk afgenomen. In de regio Volgograd is het echter nog altijd heet en droog.

Vriendin afgeslacht als cadeau voor Hitler

Een Hongaarse neonazi heeft een bijzonder eerbetoon gehouden voor Adolf Hitler. De 23-jarige Peter Andras heeft zijn twintigjarige vriendin op Hitlers verjaardag op gruwelijke wijze vermoord. Andras uit Szeged verdwijnt voor dertig jaar achter tralies.

Omdat zijn vriendin Illes Gyongwer de relatie had verbroken, zinde de nazisympathisant op wraak. Op 20 april van dit jaar, de geboortedag van Hitler, sneed hij haar keel door. Vervolgens kerfde hij met een mes een Duits, ijzeren kruis in haar rug en bedekte haar lichaam met hakenkruisvlaggen. Hierna verkrachtte hij het levenloze lichaam.

De politie trof het bloederige lijk aan terwijl er op de achtergrond een sfeervolle DVD op zijn tv speelde. Op de beelden waren twee neo-nazi's te zien die een hulpeloos slachtoffer onthoofden. Naast deze film, waarin Engels werd gesproken, werden ook andere nazi-memorabilia in zijn appartement aangetroffen.

De rechter heeft Andras tot dertig jaar cel veroordeeld. Hoewel hij geen kans maakt vroegtijdig te worden vrijgelaten, zit de zieke gast er niet mee.  "Ik verdien levenslang te worden opgesloten", reageerde hij. "Ik wil worden gestraft."

[Vuelta] Hushovd dankt zijn ploeggenoten na winst

Thor Hushovd boekte vandaag een ritzege in de Vuelta à España. De Noor toonde zich na de finish een genereus man en verklaarde dat hij zijn ploeggenoten veel dankt verschuldigd is.

"Het was niet gemakkelijk vandaag, maar mijn teamgenoten hebben me geweldig geholpen," zei Hushovd tegen Eurosport. "Op het laatst bleef ik in het wiel van Bennati en kon ik het afmaken."

"Ik ben ontzettend blij hiermee. Het was lastig vandaag, maar ik voelde me sterk toen ik aan de start verscheen en ik wist dat deze etappe me op het lijf was geschreven. Ik moet nu even mijn energie sparen en dan ben ik benieuwd of er verder nog wat moois voor mij in het vat zit."

[US Open] Federer door, Davydenko eruit

Roger Federer heeft zich zonder problemen geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De Zwitser, nummer twee van de wereld, won in drie sets van de Duitser Andreas Beck met 6-3, 6-4 en nogmaals 6-3.

Een stuk minder verging het met Nikolaj Davydenko (6). De Rus, die dit seizoen lange tijd aan de kant stond door een gebroken pols, verloor van Richard Gasquet. De Fransman was niet eens zoveel beter dan Davydenko, maar hij wist wel op de beslissende momenten toe te slaan en won met 6-3, 6-4 en 6-2.

Ook de als elfde geplaatste Marin Cilic werd uitgeschakeld. De Kroaat moest het na vijf sets afleggen tegen de Japanner Kei Nishikori, 5-7,7-6, 3-6, 7-6 en 6-1.

Guns N' Roses met flessen bekogeld

Guns N' Roses heeft woensdag een concert in Dublin afgebroken nadat de band met flessen werd bekogeld. Het publiek was kwaad omdat de hardrockband bijna een uur te laat was begonnen met het optreden in concerttheater The O2. Afgelopen weekend kwam de band al te laat tijdens het Reading and Leeds muziekfestival en werd de set voortijdig afgebroken door de organisatie omdat de tijd voor het optreden was verstreken.

Frontman Axl Rose werd woensdagavond kwaad nadat het publiek waterflesjes op het podium gooide. "Oké, het zit zo. Nog één fles en we gaan er vandoor. Wij willen niet weg, de keus is aan jullie", sprak hij het publiek manend toe.

Toen er toch nog een fles werd gegooid, pakten Rose en de rest van de band hun biezen en verlieten onder luid boegeroep het podium. De set was pas zo'n twintig minuten bezig en enkele bandleden waren nog niet eens aan het publiek voorgesteld.

Concertorganisator MCD was het echter oneens met de beslissing van Guns N' Roses en dwong de band het optreden af te maken. Daartoe waren de hardrockers echter pas een uur later bereid, toen het grootste gedeelte van het publiek al naar huis was gegaan. Voor een veelal lege zaal speelde de band tot bijna 01.00 uur door.

MCD heeft verklaard dat Guns N' Roses 'een lange geschiedenis heeft van te laat op het podium komen' maar benadrukte dat 'geen enkele band het verdient om te worden bekogeld met flessen met onbekende vloeistoffen'.

Enkele plaatselijke politici beweren echter dat het de schuld is van MCD dat vele fans niet het hele optreden hebben kunnen zien. "Ooggetuigen zeggen dat de lichten aan gingen en het beveiligingspersoneel het publiek verzocht te vertrekken. Er ontstond grote verwarring en duizenden fans waren al weg toen de band terugkwam om de set af te maken," aldus een Ierse senator. De politici eisen nu dat de concertorganisator de concertkaartjes vergoedt. MCD heeft nog niet bekendgemaakt of het de kaartjes van gemiddeld 72 euro gaat terugbetalen.

Guns N' Roses met flessen bekogeld
Guns N' Roses met flessen bekogeld (Foto: Novum)

ECB laat rente op 1 procent

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft zijn belangrijkste rentetarief, zoals verwacht, op 1 procent laten staan. Dit maakte de ECB donderdag bekend na afloop van zijn maandelijkse bestuursvergadering over het monetaire beleid.

Het belangrijkste rentetarief in de eurozone staat al sinds het voorjaar van 2009 op 1 procent. De lage rentestand betekent dat geld relatief makkelijk beschikbaar is. De lage rente moet bedrijven en consumenten stimuleren om geld te lenen en te investeren of uit te geven. Dit moet leiden tot groei van de economie.

Testers gezocht voor Wii-vibrator

Het idee wordt al geopperd sinds de lancering van deze spelconsole, maar nu lijkt hij er toch eindelijk te komen: een speciale vibrator voor de Wii. De Wiibrator, zoals de fabrikant het seksspeeltje noemt, bevindt zich zelfs in de laatste fase. De fabrikant, Mojowijo, is alleen nog op zoek naar betatesters voor de benodigde software. 

Met de Wiibrator is het volgens de maker mogelijk om in je eentje van seks te genieten. Spelen met iemand anders die zich in dezelfde ruimte bevindt of zelfs aan de andere kant via internet is uiteraard ook mogelijk. Het goede nieuws is dat je niet eens de spelcomputer van je kids of je broertje hoeft af te pakken om ermee aan de slag te gaan. Een Wii is namelijk niet nodig, slechts de controllers zijn benodigd.

De vibrator wordt onderop een zogeheten 'Wiimote' geklikt, waarna de Wiibrator via Bluetooth verbinding maakt met je pc. Via de speciale software en de door Mojowijo gepatenteerde Motion2Vibration-techniek is het mogelijk gevarieerde bewegingen om te zetten in vibratorsignalen. Deze bewegingen kunnen ook via internet worden gedeeld, opdat twee vrouwen op afstand samen kunnen genieten van elkaar.

De fabrikant verwacht dat het seksspeeltje nog deze herfst verkrijgbaar zal zijn. Wel zoeken ze nog mensen die de software willen testen. Nerds met verstand van seksspeeltjes kunnen zich hier opgeven. Als dank voor het testen krijgt men gratis een Wiibrator cadeau.


Spelen met je Wii krijgt zo een heel andere betekenis...

Jong Oranje verliest van Spanje

Jong Oranje is er niet in geslaagd om te winnen van Jong Spanje. De Spanjaarden waren in eigen huis met 2-1 te sterk voor het elftal van Cor Pot. Een overwinning was voor de Zuid-Europeanen broodnodig om zich te plaatsen voor de play-offs om zich te kunnen plaatsen voor het Europees Kampioenschap volgend jaar. Het elftal van Pot wist zich hiervan al zeker.

Het Nederlands elftal begon zonder een hoop basisspelers. Bondscoach Cor Pot wil op deze wijze voorkomen dat zijn topspelers straks in de play-offs ontbreken. Hierdoor maakt onder andere Donny Gorter zijn debuut in het elftal van Pot. In het begin van de wedstrijd waren het de Spanjaarden die het spel maakte en duidelijk lieten zien wat de bedoeling was. Na een klein half uur spelen bracht dit via Canales dan ook de verdiende openingstreffer.

Nog geen vijf minuten later stond het echter alweer gelijk door een treffer van Jeroen Dost. Beide ploegen kregen daarna zeker nog kansen op een doelpunt maar besloten dat de gelijke stand voorlopig wel even genoeg was. Na de rust was het Spanje dat voortvarend uit de startblokken schoot en al binnen tien minuten een treffer wist te noteren via Capel. Voor Spanje was dit voldoende en die besloten de wedstrijd te gaan controleren. Natuurlijk krijgen ze nog kansen maar doelman Zoet stond steeds zijn mannetje.

Voor Maikel Kieftenbeld was het een kort optreden bij Jong Oranje. De in Dalfsen geboren middenvelder kreeg binnen tien minuten een rode kaart en hierdoor mocht het Nederlands elftal met een man minder verder. Vijf minuten voor tijd was het Bojan die vanaf elf meter een uitgelezen kans kreeg om de voorsprong te vergroten. De aanvaller van de Spanjaarden wist de kans echter niet te benutten. In het resterende gedeelte van de wedstrijd was het zowel Zoet als De Gea die met uitstekend keeperswerk hun doel verder schoon wisten te houden.

Kevin Butler in PlayStation Move-reclame

Op 15 september is het dan zo ver; dan kunnen alle PlayStation 3-eigenaren aan de gang met de nieuwe controller van Sony: PlayStation Move. De controller zal gebundeld worden met de bijbehorende camera, maar is net als de navigatiecontroller tevens los verkrijgbaar.

We weten allemaal dat Sony graag gebruik maakt van personage Kevin Butler om haar PlayStation-producten aan te prijzen. Vandaag hebben we een reclame van PlayStation Move waarin Kevin even laat zien dat motioncontrollers niet enkel voor kinderen zijn. Vooral het einde spreekt volledig voor zich.

Gattuso: "Weinig talenten bij Italië"

Na een teleurstellend WK begint Italië de EK-kwalificatie met twee wedstrijden tegen Estland en de Farøer die meteen gewonnen moeten worden. Maar Gennaro Gattuso, die zelf na het WK afscheid nam, maakt zich zorgen.

Na het WK zijn veel ervaren spelers gestopt en moet de nieuwe lichting opstaan. Juist daar ligt volgens Gatusso het probleem. "Het probleem is dat je de talentvolle Italiaanse spelers op een hand kunt tellen. Je hebt Balotelli en misschien Giovinco. Cassano is ook niet meer de jongste."

"In Italië leggen ze altijd de schuld bij de vele buitenlanders in de Serie A", aldus de middenvelder van AC Milan. "Maar er zijn competities in Europa die nog meer buitenlanders tellen dan de Serie A."

'NAVO bestookt Afghaans politicus'

Helikopters van de NAVO hebben donderdag in de noordwestelijke Afghaanse provincie Takhar een campagneteam van een kandidaat-parlementslid onder vuur genomen. Tien campagnemedewerkers werden gedood en twee raakten gewond, evenals de kandidaat, Abdul Wahid Khorasani. De gouverneur van de provincie Takhar, Abdul Jabar Taqwa, heeft dit bekendgemaakt.

Het bureau van de Afghaanse president Hamid Karzai veroordeelde de aanval. Karzai heeft al vaker gewaarschuwd dat inspanningen om opstandelingen te bestrijden te niet worden gedaan als er burgerslachtoffers vallen.

De NAVO meldde eerder dat bij een luchtaanval op enkele auto's die zich over achterafweggetjes in het district Rustaq in Takhar verplaatsten mogelijk twaalf opstandelingen waren gedood. Het bondgenootschap beloofde een nader onderzoek aan naar het incident.

De NAVO zei ook minstens twintig opstandelingen te hebben gedood bij een afgeslagen aanval op een buitenpost in de provincie Paktika, aan de grens met Pakistan. De troepen hielden de aanvallers met mortieren en lichte vuurwapens van zich af en kregen later luchtsteun. Aan de kant van de NAVO en het Afghaanse leger zouden geen doden zijn gevallen.

Scholen verbieden 'I love boobies'-armbandjes

Hadden we vorig jaar nog de seksarmbandjes die de tongen flink losmaakten, de preutse Amerikanen hebben nu weer iets nieuws gevonden om hun woede op te richten. Dit keer liggen armbandjes die mensen attenderen op de gevaren van borstkanker zwaar onder vuur. De armbandjes, die massaal door de schooljeugd worden gedragen, zijn voorzien van de tekst 'I love boobies'.

Middelbare scholen in de hele VS verbieden nu massaal de armbandjes. "Tijdens de eerste schooldag vertelde ik de leerlingen dat we in principe wel achter de bedoeling van de armbandjes staan", vertelt de directeur van een middelbare school in de staat South-Dakota. "Ik vind wel dat er nettere manieren zijn om borstkanker onder de aandacht te brengen dan armbandjes met de tekst 'Ik hou van tieten'."

De bewuste armbandjes kosten ongeveer vier dollar in de winkels en online. Ze worden gemaakt door de stichting Keep A Breast, een non-profit instelling gevestigd in Californië, die zegt dat het haar missie is om 'te helpen borstkanker uit te roeien door jonge mensen kennis te laten maken met preventiemethoden, vroegtijdige opsporing en ondersteuning'.

"Het armbandje mist zijn uitwerking niet", laat Keep A Breast-oprichter Shaney Jo Darden weten. "Het zorgt ervoor dat mensen erover praten."


Wie houdt er nu niet van tietjes?

Motorcrosser overlijdt 24 jaar na Dakar-ongeval

De motorcrosser Jean-Michel Baron is vandaag 24 jaar na zijn ongeval in de Dakar Rally overleden. De 56-jarige Fransman heeft al die jaren in coma gelegen.

Baron kreeg op 31-jarige leeftijd bij zijn tweede Dakar-deelname in 1986 een zwaar ongeval. Hij lag maanden in het ziekenhuis voordat hij naar huis werd gebracht. Daar leefde hij al die jaren in vegetatieve toestand. "Motoren waren zijn leven," zei zijn vrouw Jocelyne over haar man die in 1980 in de 250cc Frans crosskampioen werd in in 1985 twintigste bij de motoren werd in de Dakar Rally.

Petronas blijft als sponsor GP van Maleisië

Petronas blijft ook de komende vijf jaar hoofdsponsor van de Maleisische Grand Prix. Al sinds 1999 is de oliemaatschappij sponsor van de race in zijn thuisland. Naast sponsor van de Grand Prix is het bedrijf ook sponsor van het Mercedes-team.

Bernie Ecclestone liet weten erg content te zijn met de deal. "Ik ben erg opgetogen over het feit dat Petronas besloten heeft om de Formule 1 te blijven gebruiken als middel om hun activiteiten te promoten", aldus de Formule 1-baas.

[US Open] Wozniacki walst over Chang heen

Caroline Wozniacki heeft met speels gemak de derde ronde van de US Open bereikt. De als eerste geplaatst Deense tennisster had slechts 47 minuten nodig om Kai-Chen Chang uit Taiwan een geweldige draai om de oren te geven: 6-0 en 6-0. In de derde ronde kan Yung-Jan Chan proberen haar landgenote te wreken. Dankzij haar 6-3 en 6-3 zege op Tamira Paszek is de Taiwanese de volgende opponente voor Wozniacki.

Vera Zvonareva, de nummer zeven van de plaatsinsglijst had het in de eerste set makkelijk tegen Sabine Lisicki. De Duitse tapte in het tweede bedrijf echter uit een ander vaatje, maar moest via de tiebreak alsnog buigen: 6-1 en 7-6 (5). De Belgische Yanina Wickmayer (15) won met 6-4 en 7-5 van Julia Görges, een andere Duitse.

In het dubbelspel bereikte Rogier Wassen samen met zijn Duitse partner Florian Mayer de tweede ronde door het Zweeds-Amerikaanse duo Johan Brunström en Travis Parrott met 6-4 en 6-1 te verslaan. In de volgende ronde wachten de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson en de Roemeen Victor Hanescu.

Thomas haakt af voor WK

Geraint Thomas heeft zich afgemeld voor het WK wielrennen. De Brits kampioen worstelt met zijn vorm. De 24-jarige Thomas was samen met Jeremy Hunt aangewezen om sprintkanon Mark Cavendish bij te staan bij de wereldtitelstrijd. Thomas was een van de ontdekkingen van dit seizoen. De wegwedstrijd bij het WK wordt op 3 oktober in het Australische Melbourne verreden.

Thomas stelt op de website van zijn ploeg Team Sky dat hij zich sinds de Tour de France niet meer goed heeft gevoeld. "Ik heb wat rust gehad en daarna bij de Eneco Tour had ik het moeilijk. Ik heb besloten om me af te melden omdat ik niet denk dat ik honderd procent kan zijn op het WK." Het is nog niet bekend wie Thomas vervangt.

Parodie-posters voor game?

Het Engelse kantoor van Ubisoft heeft drie filmposters met parodieën opgestuurd per e-mail naar de website van VG247. Op de drie posters staan de films: Chew, Doll Fiction en Saturday the 14th. Deze posters zijn duidelijke parodieën op Jaws, Pulp Fiction en Friday the 13th maar waarom is nog de grote vraag.

Er is niet bekend waarom de posters gemaild zijn alhoewel oplettende lezers opmerken dat het kan gaan om Bloody Good Time. Deze game zou ergens dit jaar uitkomen en gaat over acteurs die zullen moorden om een rol in een B-film te kunnen krijgen. Meer is er nog niet bekend over Bloody Good Time of de reden van de posters die je hieronder kan bekijken.

SpoofSpoofSpoof

Non sterft tijdens tandartsbezoek

Een Belgische non heeft gisteren het loodje gelegd tijdens een bezoekje aan de tandarts. De 78-jarige zuster viel bij de tandarts in Brugge in een kelder.

Samen met een medenon bezocht het slachtoffer gisteren haar tandarts. Om nog onbekende reden besloot ze het huis van de tandheelkundige te verkennen. De zoektocht eindigde abrupt in een keldergat, alwaar zij in viel. De non was op slag dood.

Man verdrinkt kinderen in rivier

Een 52-jarige man heeft in het Duitse Hessen zijn vierjarige dochter en zichzelf om het leven gebracht. Zijn zoontje van een jaar liep zwaar letsel op. Het drietal werd in een auto teruggevonden.

De man zat achter het stuur en de kinderen lagen in de kofferbak. De vader had in de auto een explosie veroorzaakt. Daarbij zijn de ruiten van de auto kapot geklapt. Uit sectie op de lijken van de vader en zijn dochter blijkt dat de Duitser voor zijn zelfmoord heeft geprobeerd zijn kinderen in een rivier te verdrinken. Het vierjarige meisje stierf daarbij. Het zoontje overleefde, maar verkeert in levensgevaar. Onduidelijk is nog wat de explosie in de auto heeft veroorzaakt.

De Duitser had zijn kinderen woensdag bij de moeder opgehaald, maar hij had ze niet teruggebracht. Dat vertrouwde de moeder niet, want normaal bracht de man de jongen en het meisje altijd keurig op tijd terug. Een schaapsherder vond de auto op een verlaten weg en ontfermde zich over de zwaargewonde jongen. Het kind wordt behandeld in een ziekenhuis in Kassel. 

Regering Roemenië op instorten

De impopulaire regering van Roemenië stevende donderdag af op haar einde toen premier Emil Boc vijf van zijn ministers ontsloeg. De minister van economische zaken gaf daarnaast aan uit zichzelf op te stappen.

Roemenië heeft te kampen met de ergste recessie in twintig jaar. De regering heeft de ambtenarensalarissen met een kwart gekort en verhoogde de btw van 19 tot 24 procent om het begrotingstekort terug te dringen.

Boc ontsloeg zijn ministers van financiën, werkgelegenheid, landbouw, verkeer en communicatie. Minister van economische zaken Adriean Videanu gaf aan op te willen stappen om zich op zijn partij te richten. Verschillende kopstukken van de regerende Democratisch Liberale Partij riepen Boc vervolgens op ook af te treden.

Zeer zwakke mbo-opleidingen harder aangepakt

Mbo-opleidingen die ondermaats presteren worden sneller en harder aangepakt. Het ministerie van Onderwijs geeft de onderwijsinstellingen nog maar een in plaats van twee jaar de tijd om verbeteringen door te voeren. Ook krijgen de mbo-opleidingen direct een waarschuwing als de inspectie ze als zeer zwak heeft beoordeeld.

Demissionair staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) heeft hiertoe besloten na klachten over het beperkte aantal lessen en de slechte roosters op sommige opleidingen. "Dit is een belangrijke stap om de kwaliteit van het mbo-onderwijs aan leerlingen te borgen", liet de staatssecretaris donderdag weten.

Als na een jaar blijkt dat de kwaliteit van het onderwijs nog steeds ondermaats is kan het ministerie de onderwijslicentie intrekken.

Vluchtelingen negeren brandalarm

Vluchtelingen in het asielzoekersopvangcentrum in het Brabantse Sambeek hebben vanochtend een brandalarm genegeerd. De asielzoekers bleven tijdens de grootschalige oefening gewoon doorslapen.

Dat was opmerkelijk, omdat de brandweerlieden voor flink wat rook zorgden. De brandweer hield deze actie, omdat ze vaak moeten uitrukken voor allerlei brandmeldingen die loos blijken te zijn. Een asielzoeker werd vorige week nog uit Sambeek weggestuurd, omdat die grotendeels verantwoordelijk was voor de meldingen. De brandweer hield om half zeven de oefening om de bewoners van het AZC duidelijk te maken wat de gevolgen kunnen zijn van een melding. Geen enkele asielzoeker reageerde echter. Agenten en brandweerlieden waren een kwartier bezig om de bewoners buiten te krijgen.

Diddy aangeklaagd door oud-medewerker

Diddy heeft een claim van twaalf miljoen dollar aan zijn broek hangen. Een vrouw beweert dat de rapper haar ontsloeg bij zijn label Bad Boy omdat ze oud en gehandicapt zou zijn. Dat schrijft de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ.

Franscesca Spero, die zichzelf omschrijft als een 51-jarige blanke vrouw, was sinds 1998 in dienst van Diddy. In 2008 vertelde Spero haar beroemde baas dat ze een heupoperatie moest ondergaan en later dat ze kampte met een medicijn- en alcoholverslaving. Om haar biecht werd de vrouw naar eigen zeggen ontslagen.

Diddy hield volgens de ontslagen Spero geen rekening met haar omstandigheden en wilde hij haar alleen maar zo snel mogelijk weg hebben. Ze werd afgelopen maart vervangen door 'een tien tot vijftien jaar jongere kandidaat met minder kwaliteiten'.

Spero eist nu twaalf miljoen dollar wegens discriminatie op grond van haar leeftijd en handicap. "Dit is een poging om geld te krijgen", reageert een woordvoerder van Diddy. "Er zijn heel veel redenen waarom mevrouw Spero niet meer voor ons werkt, maar leeftijdsdiscriminatie is daar niet een van."

Diddy aangeklaagd door oud-medewerker
Diddy aangeklaagd door oud-medewerker (Foto: Novum)

Mobieltjes met pijl en boog gevangenis ingeschoten

De Braziliaanse politie heeft woensdag een 17-jarige jongen opgepakt omdat hij met pijl en boog mobiele telefoons over de muur van een gevangenis schoot. Daar stonden gedetineerden klaar om de telefoons op te vangen.

De jongen werd gepakt nadat een van zijn pijlen een agent in zijn rug had getroffen. De agent hield er geen ernstige verwonding aan over, omdat de telefoon aan de punt van de pijl was bevestigd en de impact daardoor gering was.

Het voorval vond plaats in het zuiden van het land. Een plaatselijke bende zou de knaap hebben ingehuurd. De bende had hem uitgerust met een professionele boog en hem geleerd hoe hij het wapen moest hanteren. Totdat hij werd gearresteerd zou hij zeker vier telefoons de gevangenis in hebben geschoten.

'Gedoogsteun SGP aan nieuwe coalitie'

De VVD, de PVV en het CDA hebben de afgelopen tijd ook onderhandeld met de streng-christelijke partij SGP. De twee gereformeerde Kamerleden gaan de besparingen van het kabinet steunen. In ruil daarvoor zullen maatregelen op medisch-ethisch terrein voorlopig worden opgeschort.

Dat meldt NRC Handelsblad. Dat geldt onder meer voor het burgerinitiatief 'Uit Vrije Wil' dat ervoor pleit euthanasie ook mogelijk te maken voor mensen die niet te maken hebben met uitzichtloos lijden. De VVD zal dit burgerinitatief niet steunen. Opmerkelijk is dat oud-partijleider Bolkestein een initiatiefnemer was van het voorstel. Zonder steun van de liberalen worden medisch-ethische kwesties voorlopig niet toleranter.

De overeenkomst tussen de VVD en de SGP is overigens niet officieel vastgelegd, maar de liberalen zijn er zeker van dat de gereformeerde partij de afspraak niet zal schenden. De toekomstige minderheidscoalitie van de VVD, de PVV en het CDA bevestigen de overeenkomst nog niet officieel.

Van Veldhoven erg tevreden met Deens aanvalskoppel

De clubleiding van Roda JC is zeer te spreken over de Deense aanvallers Mads Junker en Morten Skoubo, die beiden goed presteren bij de Zuid-Limburgers. "Het is een mooie erkenning voor die twee en ze verdienen het ook", aldus coach Harm van Veldhoven.

Junker en Skoubo hadden allebei een belangrijk aandeel in het duel tegen Heracles (4-2 zege). Junker verzorgde twee assists en scoorde één keer zelf. Skoubo was mocht de eerste twee treffers achter zijn naam schrijven. "Deze combinatie werkt", zo concludeert Van Veldhoven tegenover Voetbal International.

"Dat hebben we vorig seizoen in de tweede competitiehelft al kunnen zien en nu blijkt het weer. Mads en Morten klikken met elkaar, ze voelen elkaar goed aan en het werpt zijn vruchten af", zo vervolgt de oefenmeester over het Danish Dynamite in de voorhoede van zijn ploeg.

De goede prestaties bij Roda leverden voor beide spelers een selectie voor de nationale ploeg op. Junker en Skoubo zullen wellicht in actie komen tijdens het WK-kwalificatieduel met IJsland. "Het is een mooie erkenning voor die twee en ze verdienen het ook. Bovendien is het voor Roda JC een goede reclame. Hoe meer spelers van ons international worden, hoe beter het voor de club is."

Weerstand tegen plan afnemen paspoort criminelen

Het plan om criminele Marokkanen hun Nederlands paspoort af te nemen heeft tot verbazing en afkeuring geleid in de Tweede Kamer. In de uitgelekte brief van Ab Klink (CDA) aan Maxime Verhagen en Henk Bleker wordt gesuggereerd dat de VVD, CDA en PVV hier overeenstemming over hebben bereikt. D66 en ChristenUnie reageerden ontstemd.

Klink vraagt zich in zijn brief af hoe een officier van justitie het ervaart als hij vraagt om denaturalisatie van een crimineel van Marokkaanse komaf, zodra het wetboek van strafrecht is veranderd door een kleine Kamermeerderheid, waarvan een fractie, de PVV, dit deed om de islamisering tegen te gaan. De motieven van de VVD en het CDA om deze maatregel in te voeren zouden anders zijn, schrijft Klink.

D66-Kamerlid Gerard Schouw stelt echter dat de VVD en het CDA 'de klopjacht op migranten' overnemen van Geert Wilders. "Het afnemen van de Nederlandse nationaliteit is pure symboolpolitiek, die bovendien niet effectief en onuitvoerbaar is. Het is bovendien in strijd met Europese regels." Helemaal overvallen door het plan is Schouw niet: "In de onderhandelingen over Paars-plus kwam de VVD ook al met dit soort plannen."

ChristenUnie-leider André Rouvoet was ook verbaasd over de passage uit de brief van Klink. "Er is nog weinig aandacht voor het feit dat VVD en CDA kennelijk hebben besloten om het wetboek van strafrecht te wijzigen om denaturalisatie mogelijk te maken", twitterde hij. Zijn partij wil eerst weten wat de wijziging precies inhoudt, maar staat afwijzend tegenover het afnemen van paspoorten van Marokkaanse criminelen.

Jongeren minder bang voor rookverslaving

Jongeren worden minder bang om verslaafd te raken aan roken. Het percentage jongeren dat overtuigd is van het verslavende effect van roken is in jaren niet zo laag geweest. Van de 10- tot 20-jarigen denkt op dit moment 68 procent kans te lopen verslaafd te raken, tegenover 73 procent vorig jaar, meldt antirookstichting Stivoro op basis van onderzoek van TNS Nipo.

Het percentage rokende jongeren is niet toegenomen. Wel overschatten jongeren het aantal mensen dat in Nederland rookt nog vaak. De jongeren denken gemiddeld dat 43 procent van de Nederlanders rookt, terwijl dit in werkelijkheid 28 procent is.

Scholen geven volgens het onderzoek de afgelopen tien jaar steeds minder les over de gevaren van roken. Inmiddels zegt dertig procent er op school over te zijn onderwezen.

"Dat is een ontwikkeling die we moeten keren", zegt directeur van Stivoro Lies van Gennip. "Scholen vormen een belangrijk kanaal om jongeren de kennis over de gevaren van roken bij te brengen."

Ook wil Van Gennip dat de jeugd een beter beeld krijgt van wat de werkelijkheid is. "Ze moeten weten dat roken niet de norm is en dat het niet normaal is een product te gebruiken dat zo verslavend en schadelijk is."

Seedorf: "Van deze groep word ik vrolijk"

AC Milan-middenvelder Clarence Seedorf zal tijdens de groepsfase van de Champions League tegenover Ajax en Real Madrid komen te staan. Twee clubs waarvoor de Nederlander in het verleden grote successen mee boekte.

De geroutineerde middenvelder heeft zin in de wedstrijden die in groep G zullen worden gespeeld. "Dit is een heel speciale groep voor mij. Toen ik naar de loting keek, moest ik tien minuten lang lachen, omdat Auxerre de ploeg is die ik in mijn eerste kwartfinale trof", aldus Seedorf tegenover Milan Channel.

"Toen ik het shirt van Ajax droeg, was ik zestien jaar oud. Ik kwam er vijf minuten na een blessure van iemand in en speelde bijna de hele wedstrijd. Met Ajax heb ik mijn eerste Champions League gewonnen. Met Real Madrid en Milan mijn tweede, derde en vierde", zo vervolgde de Nederlander.

"Van deze groep word ik vrolijk. Deze wedstrijden geven me veel enthousiasme, want ik maak drie keer een terugkeer naar 'huis'", zo besloot de 87-voudige Oranje-international.

Op 28 september speelt Milan in het eigen San Siro tegen Ajax. Op 8 december komen de rossoneri naar Amsterdam.

Super Mario All-Stars naar de Nintendo Wii

Nintendo komt met een speciale Wii-versie van de Super Nintendo-klassieker Mario All-Stars. Dat heeft de Japanse gameontwikkelaar via de Japanse gamewebsite Adriasang bekendgemaakt.

Het Super Mario Collection: Special Pack wordt in Japan uitgebracht om het vijfentwintigjarige bestaan van Mario te vieren. Het pakket bevat naast de eerste vier Mario-games een soundtrack met muziek van Mario-games tot en met Super Mario Galaxy 2 en een boekje waarin de geschiedenis van de serie wordt beschreven.

Super Mario All-Stars verscheen in 1993 voor de Super Nintendo. De compilatie van Super Mario Bros, Super Mario Bros 2, Super Mario Bros 3 en Super Mario Bros: the Lost Levels bleef jarenlang een van de beste verkopende games.

Super Mario Collection: Special Pack gaat op 21 oktober voor omgerekend 23 euro over de Japanse toonbank. Het is niet bekend of het pakket naar Europa komt.

Super Mario All-Stars naar de Nintendo Wii

Haase naar kwartfinale Como

Tennisser Robin Haase heeft de kwartfinale van het challengertoernooi in Como bereikt. De als eerste geplaatste Hagenaar was met 6-4, 6-3 te sterk voor de Italiaanse qualifier Walter Trusendi. Bij de laatste acht treft Haase Rui Machado uit Portugal. In de eerste ronde won Haase al van landgenoot Jesse Huta Galung. Ook Thomas Schoorel deed in Como mee, maar sneuvelde in de eerste ronde.

Haase verkoos het spelen van challengertoernooien boven het kwalificatietoernooi van de US Open. Dat pakte goed uit, want vorige week schreef hij het toernooi in Manerbio op zijn naam. Volgende week doet Haase mee aan het challengertoernooi in Alphen aan den Rijn.

Overlast op A2 verwacht door werkzaamheden

Voor het tweede weekeinde op rij gaat vrijdagavond een deel van de A2 dicht. Rijkswaterstaat verwacht hierdoor ernstige verkeershinder. Deze keer is het stuk van Utrecht naar Den Bosch aan de beurt. Tussen de knooppunten Everdingen en Deil wordt de rijbaan om 22.00 uur volledig afgesloten.

De nabijgelegen op- en afritten gaan al om 20.00 uur dicht. Het gaat om die van Everdingen, Culemborg, Beesd en Geldermalsen. De werkzaamheden moeten maandagochtend om 05.00 uur zijn afgerond.

De overlast beperkt zich niet alleen tot de A2. Veel verkeer rijdt om via de A27 en de A15, wat naar verwachting ook tot veel overlast leidt. Rijkswaterstaat heeft verschillende omleidingen ingesteld.

Vorige week was de weg in noordelijke richting dicht. Dat veroorzaakte toen op zaterdag een file van ruim vijftien kilometer op de A15. De ANWB verwacht voor het komende weekeinde een zelfde effect.

De weg wordt afgesloten om dubbellaags zeer open asfalt beton aan te brengen.

Pleegzoon steekt honden in brand

Een gezin uit de Amerikaanse stad Memphis deed bij thuiskomst een nare ontdekking. Hun twee honden bleken in brand te zijn gestoken. Hun 22-jarige huisgenoot, die als een pleegzoon in huis werd gehaald, heeft de viervoeters in de fik gestoken.

Het stel heeft slechts nog foto's van de honden, een pitbull en een kruising tussen een schnauzer en een jackrussellterriër. Een dierenarts heeft de twee moeten laten inslapen. Hun vacht was over hun hele lijf verbrand, een van hen was bijna geheel kaalgebrand.

De honden waren van de stiefmoeder van Quintavious Davis, de bewoner van het pand. Zij haalde de zwerfhonden in huis om de dieren een beter leven te geven. Hetzelfde deed zij met de 22-jarige Dante Sea, die liefdevol in huis werd opgenomen.

Het vertrouwen van de familie Davis in de mensheid heeft nu een forse deuk opgelopen. Ontkende Sea eerst nog de honden gruwelijk te hebben verminkt, tegenover de politie gaf hij de gruweldaad alsnog schoorvoetend toe. Uit een autopsie is gebleken dat terwijl de honden brandden als een fakkel, hij hen telkens overgoot met benzine om het vuur brandend te houden.

Nadat de honden in brand waren gestoken, probeerden de viervoeters via het hek te ontsnappen en het vuur te doven. Ondanks alles overleefden zij de mishandeling. De pijn van hun verbrande vacht bleek echter ondraaglijk.

Een dierenarts heeft de twee dieren laten inslapen. Sea is opgepakt en wordt beschuldigd van dierenmishandeling en het ontkennen van een misdrijf. Een rechter heeft gisteren zijn borgsom bepaald op 25.000 dollar.

Weer olieplatform ontploft in Golf van Mexico

Opnieuw is in de Golf van Mexico een olieplatform ontploft. Het ongeval vond donderdag plaats ten westen van het olieplatform Deepwater Horizon, dat op 20 april ontplofte. Dat heeft de Amerikaanse kustwacht gezegd.

Zeven helikopters, twee vliegtuigen en vier boten zijn onderweg naar het platform, ruim 130 kilometer voor de kust van de Amerikaanse staat Louisiana.

Volgens de kustwacht liggen alle dertien medewerkers van het platform in het water. Eén persoon zou gewond zijn, maar er zijn geen doden gevallen. Het platform is eigendom van Mariner Energy en was op het moment van de ontploffing niet productief. Er is rook gesignaleerd, maar of het platform in brand staat is nog niet duidelijk.

Pakistanen keren zich tegen hulpverleners

Wanhopige Pakistaanse slachtoffers van de overstromingen in het land hebben zich woedend tegen hulpverleners gericht. Dat heeft het Rode Kruis donderdag gezegd. De toch al haperende hulpverlening loopt hierdoor nog meer vertraging op.

Hulpverleners zagen zich de afgelopen acht dagen genoodzaakt de distributie van hulpgoederen tot tweemaal toe op te schorten, omdat zij werden geconfronteerd met woedende menigtes.

In sommige gebieden is de nood onder de slachtoffers zo hoog dat zij zich tegen de hulpverleners richtten. Daarbij worden zij geregeld opgestookt door extremisten en negatieve berichtgeving in de media.

Grote delen van Pakistan zijn door de overstromingen getroffen. Zeker acht miljoen mensen hebben hulp nodig.

[Vuelta] Dagzege Hushovd

De zesde etappe in de Ronde van Spanje is gewonnen door Thor Hushovd. De Noor was in de rit, van Caravaca de la Cruz naar Murcia, de rapste in de massasprint. Philiipe Gilbert blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

De vlucht van de dag kwam op naam van het drietal Freddy Bischot, Javier Estrada en Markus Eichler. Ze kregen een maximale voorsprong van ruim negen minuten, maar werden zo'n twintig kilometer voor de finish teruggepakt. Vervolgens reed Filippo Pozzato weg. Hij kreeg echter Gilbert mee waardoor hij al snel weer werd terugepakt door het peloton. Vervolgens probeerden Dmitri Fofonov en Carlos Barredo het nog zonder succes, waarna Hushovd toesloeg in de eindsprint.

Uitslag etappe 6

# Renner Ploeg Tijd
1 Thor Hushovd (Noo) Cervélo 3.36.20
2 Daniele Bennati (Ita) Liquigas z.t.
3 Grega Bole (Slo) Lampre z.t.
4 Allan Davis (Aus) Astana z.t.
5 Filippo Pozzato (Ita) Katusha z.t.
6 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto z.t.
7 Peter Velits (Slw) HTC Columbia z.t.
8 Pablo Urtasun (Spa) Euskaltel z.t.
9 Samuel Dumoulin (Fra) Cofidis z.t.
10 Nicolas Roche (Ier) AG2R - La Mondiale z.t.

 

 Klassement na etappe6

# Renner Ploeg Tijd
1 Phillipe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 22.36.26
2 Igor Antón (Spa) Euskaltel +0.10
3 Joaquin Rodriguez (Spa) Katusha z.t.
4 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +0.12
5 Peter Velits (Rus) HTC-Columbia +0.16
6 Tejay van Garderen (VS) HTC-Columbia +0.29
7 Xavier Tondo (Spa) Cervélo +0.49
8 Fränk Schleck (Lux) Team Saxobank +0.50
9 Ruben Plaza (Spa) Caisse d'Epargne +0.54
10 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo-Galicia +0.55
19 Laurens ten Dam (Ned) Rabobank +2.08

Vader slachtoffer valt verdachte aan bij zitting

De vader van een meisje van wie pornografische foto's zijn gemaakt heeft donderdag tijdens een rechtszitting in Zwolle de verdachte aangevlogen. Een woordvoerder van de rechtbank bevestigde een bericht van de regionale krant de Stentor hierover.

Het lukte de vader de verdachte een klap te geven, waarna de parketpolitie tussenbeide sprong, zegt de persrechter. "Er is niets schokkends gebeurd, maar in de rechtszaal zat de schrik er wel even in." De parketpolitie heeft de vader de zaal uit begeleid. Buiten bood de man zijn excuses aan en besloot hij zelf al er niet meer bij te gaan zitten en weg te gaan. De zitting is even later hervat.

Waarvoor de verdachte precies terechtstaat en welke straf tegen hem is geëist, weet de woordvoerder niet. Volgens de Stentor wordt de verdachte ook beschuldigd van het plegen van ontuchtige handelingen en is donderdag tegen hem vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk geëist.

De rechtbank in Zwolle doet 16 september uitspraak in de zaak.

Schenkel vertrekt van Willem II naar AEK Larnaca

Willem II-verdediger Danny Schenkel vervolgt zijn carrière bij het Nederlands getinte AEK Larnaca. Dat meldt de Cypriotische club op haar eigen website. De 32-jarige Schenkel, die bij de Tricolores zijn basisplaats was kwijtgeraakt, tekent bij de promovendus voor een jaar. Willem II liet hem transfervrij vertrekken.

Met de transfer van Schenkel komt het aantal Nederlanders bij Larnaca op zes. Naast trainer Ton Caanen en technisch directeur Jordi Cruijff spelen ook Gregoor van Dijk, Kevin Hofland en Edwin Linssen op Cyprus.

Schenkel was bij Willem II op het tweede plan terechtgekomen. In de eerste vier speelronden van de Eredivisie kwam hij nog niet in actie. De fysiek sterke verdediger speelde in het verleden ook voor Sparta en Telstar.

Mijn Vriend is begraven

Een peilloze diepte. Ver, vér weg glimt een eiken kist. Gemaakt van spaanplaat. De doodskist is voorzien van knoppen en handgrepen. Altijd handig. Harm laat het nu echt over zich komen. Dat vele, vele zand. Bij zijn ultieme rustplaats voor eeuwig werp ik een laatste blik op het hout dat mijn vriend omhult. Dan komen ze. Opwellende tranen. Van verdriet, boosheid en frustratie. Op weg naar huis gaan de sluizen der emoties pas echt open...

Huntelaar wil kans grijpen in kwalificatiereeks

Klaas-Jan Huntelaar hoopt dat er met het begin van de EK-kwalificatiereeks een mooi hoofdstuk voor hem aanbreekt in Oranje. "Als ik de kans krijg, probeer ik deze zeker te grijpen", zegt de spits, die zich met het Nederlands elftal voorbereidt op de komende interlands tegen San Marino (vrijdag) en Finland (dinsdag).

Op het WK won Robin van Persie de strijd om de spitspositie in Oranje. Het optreden van Huntelaar bleef daardoor beperkt tot vier invalbeurten. "Natuurlijk was dat een beetje teleurstellend, iedereen wil spelen", blikt hij terug. "Maar ik voel dat de bondscoach nog vertrouwen in me heeft. Anders zou hij me natuurlijk niet selecteren." Door de afwezigheid van Van Persie lonkt tegen San Marino en Finland een basisplaats voor Huntelaar, al kan hij wel rekenen op concurrentie van Ruud van Nistelrooy.

"Als een speler geblesseerd afhaakt, komt er automatisch iemand bij", blijft de aanwinst van Schalke 04 nuchter. Dat Van Nistelrooy op 34-jarige leeftijd terugkeert bij Oranje verbaast hem niet. "Ruud is een goede spits. Het is terecht dat hij erbij is."

Op het trainingsveld in Katwijk voelt Huntelaar dat het amper twee maanden na het WK alweer begint te kriebelen. "Ik ben hard aan het trainen en het gaat lekker", lacht de 27-jarige spits. "Ik doe gewoon zoals altijd mijn best en dan zien we wel wat dat oplevert."

Huntelaar wil kans grijpen in kwalificatiereeks
Huntelaar wil kans grijpen in kwalificatiereeks (Foto: Novum)

Coaches: "Extra assistenten blijven"

De coaches van de Europese topclubs hebben zich uitgesproken vóór het experiment met de extra assistenten bij elk doel. De Europese topcoaches, bijeen op het hoofdkantoor in Nyon, steunen het experiment van de UEFA om achter elk doel een extra assistent te plaatsen, zo meldt de voetbalbond op haar website.

De proef werd vorig seizoen voor het eerst gehouden tijdens de Europa League. Dit seizoen heeft de UEFA het experiment ook doorgevoerd in de Champions League. "De trainers zijn erg positief over dit experiment", aldus technisch directeur Andy Roxburgh van de UEFA. "Ze weten wat de problemen kunnen zijn als we de kant van de technologie op gaan en willen het, net als voorzitter Michel Platini, zo menselijk mogelijk houden."

"Er is geen honderd procent garantie, maar op deze manier minimaliseren we het aantal missers", aldus Roxburgh. De Nederlandse trainers Henk ten Cate en Martin Jol namen ook deel aan het forum.

Hamilton gaat ook in Monza voor overwinning

De Britse coureur Lewis Hamilton hoopt het circuit van Monza volgende week wederom als winnaar uit zijn bolide te stappen. Vorig weekend mocht de coureur van McLaren ook al de Grand Prix van België op zijn conto schrijven, hierdoor kwam hij aan de leiding in strijd om het wereldkampioenschap.

Hamilton is normaal gebrand om traditionele circuits als Monaco, Spa, Monza en Silverstone te winnen. "Ik heb die vier circuits altijd iets specialer gevonden dan de anderen", aldus de Brit. "Een paar jaar geleden zei David Coulthard dat hij erg trots was dat hij op die vier circuits een keer had gewonnen, omdat hij zich op die manier erg verbonden voelde met de historie van de sport. Ik begrijp precies wat hij bedoelt. Nergens anders voel je de historie van de sport meer dan op die vier circuits. Daarom was ik ook zo blij met mijn overwinning in België. Ik hoop ook in Monza te kunnen winnen Onze auto zou het daar goed moeten doen, al zegt dat dit seizoen niet alles."

In 2008 wist Lewis al Monaco en Silverstone als eerste af te ronden.

Paul de Leeuw blijft kijkers verliezen

De kijkcijfers van de nieuwe late night-show van Paul de Leeuw blijven maar dalen. De MaDiWoDoVrijdagshow trok woensdag volgens Stichting KijkOnderzoek nog slechts 400.000 kijkers. De eerste twee afleveringen van afgelopen maandag en dinsdag scoorden beduidend hoger met 707.000 en 516.000 kijkers.

De VARA-presentator weet echter precies waar het aan heeft gelegen. "Voor onze kijkcijfermonstertjes: de groep 50+ is afgehaakt gister, de groep 20-34 is toegenomen. Snel Lee Towers uitnodigen", aldus De Leeuw via zijn Twitter-pagina.

Maar De Leeuw heeft ook alle begrip voor de mensen die gewoon geen fan zijn van het programma: "Natuurlijk vinden mensen er ook geen 'reet' aan en keken niet. Dat kan. En dat begrijp ik ook, lieve mensen!"


Paul de Leeuws nieuwe show verliest steeds meer terrein onder tv-kijkers

Waterpolosters verslaan Duitsland: 17-10

De Nederlandse waterpolovrouwen hebben bij het Europees kampioenschap in Zagreb hun eerste overwinning behaald. De ploeg van bondscoach Mauro Maugeri won in groep B met 17-10 van Duitsland. De periodestanden waren 5-1, 6-6, 2-2 en 4-1.

Oranje had het eerste groepsduel nog verloren. Hongarije bleek met 9-8 te sterk. Dankzij de zege op Duitsland ligt de regerend olympisch kampioen op koers voor een plek in de tussenronde. De nummers twee en drie plaatsen zich daarvoor. Alleen de groepswinnaar gaat rechtstreeks naar de halve finale.

Nederland sluit zaterdag de groepsfase af met een wedstrijd tegen Spanje.

Liara in ME2 DLC: Lair of the Shadow Broker

Er is een actievolle trailer beschikbaar van Mass Effect 2's nieuwe downloadable content. Lair of the Shadow Broker zal gaan over Liara T'Soni, die blijkbaar geen tijd had voor het redden van het universum omdat ze problemen had met mysterieuze informatiehandelaar genaamd The Shadow Broker.

In de DLC zullen Liara en Shepard weer een team vormen en vrijwel letterlijk in het hol van de leeuw springen; met alle gevolgen van dien. In het nieuwe trailertje zien we oude vertrouwde actie, maar ook iets nieuws: een soort vliegrace lijkt het. Op 9 september zullen we het zien.

Heidfeld test opnieuw voor Pirelli

Nick Heidfeld heeft opnieuw getest voor Pirelli. De Italiaanse bandenfabrikant heeft vandaag bekendgemaakt dat de Duitser twee dagen in actie is gekomen in het Franse Paul Ricard. Er werd wederom gereden met de Toyota TF109.

"We zijn zeer tevreden over de progressie die we tot dusver hebben geboekt. We liggen momenteel zelfs iets voor op schema. We zijn deze week heel erg veel te weten gekomen over de werking van onze prototype banden bij verschillende snelheden, in verschillende bochten en onder wisselende weersomstandigheden. De resultaten zijn zeer bemoedigend," zei de motorsportbaas van Pirelli Paul Hembery.

Hij liet ook Giorgio Pantano in actie komen. De Italiaan reed met een GP2-bolide om de banden van die klasse te testen. Over twee weken zal in Spanje het testwerk voortgezet worden.

Cairo duikt op bij Heracles Almelo

Ellery Cairo is vanaf donderdag op proef bij Heracles Almelo. De 32-jarige buitenspeler zit zonder club, nadat zijn contract bij NAC Breda afgelopen zomer niet werd verlengd. "We gaan de komende tijd eens rustig bekijken of hij iets voor ons kan betekenen op de rechtsbuitenpositie", zegt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma.

Cairo kwam de afgelopen twee seizoenen bij NAC tot 46 wedstrijden. Daarin was hij tweemaal trefzeker. Het laatste jaar moest hij zich vooral tevreden stellen met invalbeurten. Cairo was de hele zomer al op zoek naar een nieuwe club.

De buitenspeler werd in zijn carrière eenmaal geselecteerd voor het Nederlands elftal. In het najaar van 2005 keek hij vanaf de reservebank toe hoe Oranje in de Amsterdam Arena met 1-3 verloor van Italië. Cairo debuteerde al op 16-jarige leeftijd bij Feyenoord. Tot een echte doorbraak kwam het nooit. Hij speelde daarna nog voor Excelsior, FC Twente, SC Freiburg, Hertha BSC en Coventry City.

Testvlucht met elektrisch vliegtuig in Frankrijk

Het moederbedrijf van vliegtuigbouwer Airbus, EADS, heeft een testvlucht uitgevoerd met een volledig elektrisch aangedreven vliegtuig. De Cri Cri, het eerste viermotorige elektrische vliegtuig ter wereld, is de jongste poging in de ontwikkeling van een door accu's aangedreven vliegtuig als vervanging van conventionele vliegtuigen.

Het elektrische vliegtuigje maakte zijn proefvlucht donderdag boven het vliegveld Le Bourget, nabij Parijs, aldus EADS. Met zijn lithium-batterijen kon het toestel een half uur lang vliegen met een snelheid van 110 kilometer per uur.

De afgelopen jaren is een aanzienlijke vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van elektrische aandrijving voor kleine vliegtuigen. Diverse bedrijven werken aan nieuwe ontwerpen. Het bedrijf Sikorsky Aircraft Corp. ontwikkelt de eerste elektrische helikopter.

Tot acht jaar cel geëist voor babbeltrucs

Tegen twee mannen is donderdag tot acht jaar cel geëist voor het oplichten van hoogbejaarde vrouwen met babbeltrucs. Het Openbaar Ministerie in Den Haag stelt dat de 38-jarige man uit Den Haag en de 44-jarige man uit Rotterdam op 'zeer laffe wijze' 29 hoogbejaarde vrouwen voor bijna vijftigduizend euro hebben opgelicht en bestolen.

De twee sloegen tussen half oktober en half januari toe in Zuid-Holland. De verdachten belden aan bij de vrouwen, deden zich voor als medewerker van de gemeente of woningbouwvereniging en maakten hun slachtoffers wijs dat ze iets in de woning wilden nakijken. Het oudste slachtoffer is 92 jaar.

Eenmaal binnen verspreidden ze zich, zodat de bewoner geen overzicht meer had, en namen sieraden, geld en documenten weg. Ook vroegen ze een aantal slachtoffers om administratiekosten te betalen via een meegenomen mobiel pinapparaat. De mannen keken hierbij af wat de pincode was en gaven na afloop een pasje van een vorig slachtoffer terug.

In andere gevallen stalen ze het bankpasje van een slachtoffer en belden ze na afloop van hun bezoek het slachtoffer. Hierbij deden ze zich voor als bankmedewerker die hun pincode nodig had. Met de gestolen pasjes gingen de verdachten winkelen of pinnen.

Via onder meer beelden van beveiligingscamera's bij de entree van wooncomplexen van de slachtoffers kwam de politie de twee op het spoor. De 38-jarige Hagenaar hoorde acht jaar cel tegen zich eisen, tegen de 44-jarige Rotterdammer werd een gevangenisstraf van zeven jaar geëist. De twee ontkennen iedere betrokkenheid.

De rechtbank in Den Haag doet over twee weken uitspraak.

Vanquish demo nu beschikbaar

De demo van de snelle actiegame Vanquish is vanaf nu te downloaden op de Xbox 360 en de PlayStation 3. De demo weegt op de Xbox 360 400MB, op de PlayStation 3 is de demo 800MB groot. De demo's zijn wel identiek aan elkaar.

In Vanquish speel je als een held die wel zin heeft om de oorlog in zijn land op te lossen. De game wordt gemaakt door dezelfde studio als Bayonetta, en dat is ook te zien. De actie in het spel is razend snel en bijna niet bij te houden. De game komt op 24 oktober uit voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Prijswinnaars juli en augustus!

Jullie hadden nog een flink aantal uitslagen tegoed van prijsvragen in de maanden juli en augustus! De winnaars zijn per PM ook op de hoogte gebracht en de meeste spullen zijn al verstuurd, maar toch nog even een overzicht van de uitslagen van de laatste acties:

Winnaar Luc Besson DVD pakket:
Sebas.

Pendulum box vol collector's items is gewonnen door:
=HellFire=
DeZwabber

Dossier Wilders is gewonnen door:
QTPi
Bravebart
CrazyChicken

'Wachtwoord' van Charles den Tex
TARAraboemdijee
fleuril
MacManus
Elberrie
Karstman
marloes050
Beach
IkWilbert
monic27
Weird-
elle_bel
E-rock

Lost, laatste seizoen op DVD:
Rossdale
Jill-RMC
nat2402

Winnaars van de Monster Magnet prijsvraag zijn geworden:
BOKA
Shedfire
SpankmasterC
FreshPrince
Gatenkaas
Maringo
IJsdraakje
QuincydeKoster
Quadrophenia1
Grand_Skye

Winnaars film 'The Horseman':
DVD:
Bluezz
whiteman

BLU-RAY:
Solique
janniebos

dvd's Lance Armstrong
B
Little_Acorn
Likwits
wimderon
SorbyForce

Winnaars van de film Daybreakers
ModernTalking
FreshPrince (dvd)

gjmjkramer
Mr_Tattoo (Blu-ray)

2dvd Oranje - Alle hoogtepunten van het WK 2010
franske19
FreshPrince
cetje

Boek 'Bidden voor Bowie'
Ordos20
PIANOMAN
P4ULuZ
stooge66
Jabberwocky

Boek 'My favorite notes' van Belmondo
casper019
Mr_Tattoo
mcf
Koningpoedel
don-diablo
Puala
Hik
Miracle_drug
RemyRR
xBlackHeart

Winnaars DVD From Paris with Love3
Nosebleed
darkhawk
Zelva

Avatar: The Last Airbender: (+kaartjes film)
-Strawberry- (vlieger)
JamFlava (horloge)
Eghnim (mp3)

Dinner for Schmucks:
TARAraboemdijee
Roelxxl
Dreamer67

Winnaars Nanny McPhee 2
fleuril
Kanary
SuperPoekie
1walma1
jeufke70

Winnaars Lakedance pakketen
Troetel
jpvliet86
Heroinjunk
Kingside
sniek77

Winnaars film The Road:
Taxman,
Mad-MonKey DVD

Yosti,
casper019 Blu-Ray

Sommige prijzen zijn al verzonden en dus wellicht al in jullie bezit! De overige prijzen worden zo spoedig mogelijk verzonden. Als je nou binnen een maand nog steeds geen prijs hebt ontvangen moet je even mailen naar pr@fok.nl

Namens het PR-team van FOK! wil ik iedereen van harte feliciteren met de gewonnen prijzen! Bedankt voor het meedoen en blijf natuurlijk meedoen aan alle prijsvragen op FOK!

A4 wordt definitief verlengd

De A4 tussen Delft en Schiedam wordt aangelegd. Minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) heeft daar donderdag een definitief besluit over genomen. Over de aanleg van het stuk snelweg wordt al ruim vijftig jaar gesteggeld. De weg is omstreden, omdat hij door een natuurgebied loopt.

De zeven kilometer lange snelweg gaat een kleine 900 miljoen euro kosten en moet ervoor zorgen dat het verkeer tussen Rotterdam en Den Haag een stuk soepeler verloopt. Volgens de huidige plannen wordt de weg verdiept aangelegd, zodat hij van een afstand niet zichtbaar is. Ook wordt er geïnvesteerd in de aanleg van extra natuur rondom de weg.

Als het aan Eurlings ligt, begint de aanleg van het ontbrekende stuk A4 in 2011. Vier jaar later moeten de eerste auto's erover rijden.

Het bedrijfsleven is tevreden met het besluit. Werkgeversorganisatie VNO-NCW spreekt van een 'heuglijke dag'. Het verkeer tussen Rotterdam en Den Haag moet nu via de A13. Daar staat nu iedere dag 'de file die het meest schadelijk is voor de Nederlandse economie', zegt VNO-NCW.

Milieuorganisaties blijven fel tegen het plan. Zij trekken in twijfel dat de aanleg van de snelweg brede steun heeft in de regio, zoals Eurlings stelt. "De strijd om de A4 Midden-Delfland is nog lang niet gestreden", kondigt Milieudefensie aan. Mogelijks stapt de organisatie nog naar de Raad van State.

Litmanen krijgt standbeeld

Jari Litmanen is nog niet gestopt met zijn voetbalcarrière, maar de Fin krijgt toch alvast een standbeeld. Als eerbetoon aan de 39-jarige middenvelder zal op 10 oktober in zijn geboorteplaats Lahti een beeld worden onthuld.

De eerste club van Litmanen Lahden Reipas is verantwoordelijk voor de plaatsing van het beeld. De Fin werd vooral bekend door zijn tijd bij Ajax waar hij de harten van het publiek veroverde. Later stond hij nog onder contract bij onder meer Liverpool en Barcelona. Momenteel speelt de 130-voudig international bij FC Lahti. Komende dinsdag hoopt Litmanen tegen Oranje in de Kuip in Rotterdam te kunnen spelen.

Massa: "Druk ligt op Ferrari"

Ferrari-coureur Felipe Massa geeft toe dat op zijn team voor de Grand Prix van Italië nu een zware druk rust. Het Italiaanse team moet na een niet al te goed verlopen weekend op Spa-Francorchamps winnen in Monza om nog uitzicht te houden op de titels in de Formule 1.

Massa werd vierde in België, maar kan hierover niet tevreden zijn. "Tot op zekere hoogte was het een goede race. En toch was het, als het om het kampioenschap en het puntentotaal van Ferrari gaat, niet genoeg. Het kampioenschap ziet er niet gemakkelijk voor ons uit. We moeten de laatste zes races proberen terug te komen in de strijd om de overwinningen, maar dat wordt zeker niet makkelijk," zei de Braziliaan.

Of Ferrari mee gaat doen verschilt per weekend. "In Spa was onze auto niet zo snel als in de twee races ervoor. Dat was weer een voorbeeld van hoe sterk de aard van een circuit dit jaar bepaalt welk team het snelste is," zei Massa die zich desondanks verheugt op de thuisrace van Ferrari. "Dat wordt een geweldig evenement, met al onze tifosi. En tegelijk blijft de realiteit dat het een cruciale race is voor ons."

Alle perks en killstreaks van CoD: Black Ops

Nadat eerder vandaag al de multiplayer van Call of Duty Black Ops werd uitgelegd, zijn nu ook alle perks en alle killstreaks van deze game bekend. Op deze lijst valt te zien hoeveel mensen je moet doden om bijvoorbeeld 'attack dogs' te krijgen.

Net zoals in andere Call of Duty-games heb je in totaal drie verschillende perks, en per perk zijn er vijf te unlocken. Bijna alle perks zaten al eerder in Call of Duty-games, maar nu hebben ze een andere naam gekregen. De killstreaks zijn wel nieuw, aangezien wij natuurlijk nu niet in de 'Modern Warfare' zitten maar een aantal jaren terug. Hieronder is de gehele lijst te zien.

Perk 1
Lightweight - Move Faster (Pro)
Scavenger - Pick up ammo from fallen enemies. Replenish lethal grenades. (Pro)
Ghost - Undetectable by the Spy Plane and the Blackbird.
Flak Jacket - Reduces explosive damage.
Hardline - Killstreaks require 1 less kill.

Perk 2
Hardened - Bullets penetrate better.
Scout - Hold breath longer.
Steady Aim - Increased hip-fire accuracy.
Sleight of Hand - Faster reloads.
Warlord - Equip two attachments to your primary weapon.

Perk 3
Marathon - Longer sprint.
Ninja - Silent movement.
Second Chance - Pull out your pistol before dying.
Hacker - Ability to detect enemy equipment and explosives.
Tactical Mask - Reduces the effect of flash and concussion grenades.

Killstreaks

  • 3 – Spy Plane
  • 3 – RC-XD (remote bomb)
  • 4 – Counter Spy Plane
  • 4 – SAM Turret
  • 5 – Care Package
  • 5 – Napalm Strike
  • 6 – Sentry Gun
  • 6 – Mortar Team
  • 7 – Attack Helicopter
  • 7 – Valkyrie Rockets
  • 8 – Blackbird
  • 8 – Rolling Thunder
  • 9 - Chopper Gunner
  • 11 – Attack Dogs
  • 11 - Gunship

 

PlayStation 3 update voor Blu-ray 3D vertraagd

De beloofde update die 3D toepassingen mogelijk zou maken op de Blu-ray speler van de PlayStation 3 is uitgesteld naar volgende maand. Helaas hebben ze geen precieze datum aangegeven waarop we de patch kunnen verwachten.

De aankondiging van Sony kwam tijdens het IFA persevenement, dat vandaag gehouden is. De patch zou het mogelijk maken om films in 3D te kijken, als ze over deze functionaliteit beschikken uiteraard. Je zou dus Avatar en Alice in Wonderland thuis in 3D kunnen bekijken thuis vanuit je luie stoel.

Hopelijk kunnen we je binnenkort de officiële releasedatum mededelen.

Medewerker ministerie verduisterde 160.000 euro

Een medewerker van het ministerie van Financiën is opgepakt op verdenking van fraude. De werknemer zou ruim 160.000 euro achterover hebben gedrukt. De medewerker heeft inmiddels bekend, meldt het ministerie van Financiën donderdag.

De medewerker van het Agentschap, dat geld leent voor de staat, heeft het geld van maart tot en met juli dit jaar met verschillende transacties overgeboekt naar zeven mensen buiten het ministerie van Financiën. Deze mensen boekten het geld weer over naar de privérekening van de medewerker.

Het ministerie deed begin augustus aangifte van de fraude. De werknemer is hangende het onderzoek per direct geschorst en wordt waarschijnlijk ontslagen. De politie onderzoekt nog of de zeven mensen die geld kregen overgeboekt op de hoogte waren van de fraude.

Wilders en Rutte willen nadenken

PVV-leider Geert Wilders heeft van CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen een hele hoop antwoorden op zijn vragen over de onrust in het CDA gekregen en daar gaat hij nu goed en "heel stevig" over nadenken.

Wilders zei dat donderdag na afloop van beraad met Verhagen, VVD-leider Mark Rutte en informateur Ivo Opstelten.

Ook de VVD gaat zich 'in eigen kring' beraden op de antwoorden die Rutte heeft gekregen op de vragen naar aanleiding van de problemen bij het CDA de afgelopen twee dagen.

Mourinho: "Sneijder verdient Gouden Bal"

José Mourinho vindt Wesley Sneijder de beste voetballer van het jaar in Europa. De Portugese trainer van Real Madrid vindt dat twee spelers van FC Barcelona op twee en drie horen te komen bij de verkiezing voor de Gouden Bal.

"Sneijder heeft een fantastisch jaar gespeeld", zei Mourinho vandaag in Nyon volgens het ANP. Mourinho is in Nyon bij een forum met diverse topcoaches van de Europese voetbalbond UEFA. De Nederlanders Henk ten Cate en Martin Jol nemen daar ook aan deel.

Mourinho werkte afgelopen seizoen met Sneijder bij Internazionale. De oud-Ajacied had een belangrijk aandeel in de winst van de Champions League, landstitel en Italiaanse beker. Ook op het WK was Sneijder van grote waarde. Al werd hij daarin wel verslagen door concurrent Andrès Iniesta, die ook kans lijkt te maken op de pijs.

"Ik zou de Gouden Bal aan Sneijder geven", aldus Mourinho. "Ik zeg niet dat hij beter is dan Iniesta, maar hij heeft wel een beter seizoen gehad dat Iniesta die niet zoveel wedstrijden heeft gespeeld. Iniesta heeft een goed WK gedraaid, maar bij deze verkiezing gaat het niet alleen om het WK maar om het hele seizoen. Voor mij is Sneijder de nummer één, Xavi twee en Iniesta drie."

De Gouden Bal wordt aan het einde van dit jaar uitgereikt. Een vakjury van journalisten kiest de winnaar.

Kojima: Ik wil een complete MGS 4 maken

Hideo Kojima, het brein achter de Metal Gear Solid-serie heeft op Twitter verteld dat hij graag een 'complete' versie van Metal Gear Solid 4 wil maken. De enige reden waarom hij hier niet direct aan begint is omdat hij niet wil dat zijn team achter gaat lopen met de huidige projecten bij Konami.

Hij vertelde op zijn twitter dat hij graag een versie van de game wil maken met daarin onder andere Throphy support en de toevoeging van 3D. Toen de vraag: "Won't somebody make the complete version?" kwam, reageerde Hideo Kojima met: ''Well, won't somebody?'' waardoor het een vraag blijft of deze complete versie van Metal Gear Solid 4 ooit zal uitkomen.

Kojima

Grand Theft Auto Chinatown Wars nu ook in HD

Grand Theft Auto Chinatown Wars blijft groeien. Nadat de game oorspronkelijk uitkwam op de Nintendo DS was het niet veel later de beurt aan de PSP. Nadat een tijdje geleden deze titel uitkwam voor de iPhone en iPod Touch, zal het spel over een week ook uitkomen voor de iPad.

Dit betekent dat het spel in 'HD' komt. Het spel zal voor de iPad behoorlijk worden opgepoetst zodat het spel er prachtig uit zal zien op het grote scherm van deze tablet. De game komt uit op 9 september uitkomen voor tien dollar. Hierdoor wordt het spel waarschijnlijk in de Nederlandse App Store acht euro.

GTA

Aanklager wil nader onderzoek dood militairen

De advocaat-generaal van het Openbaar Ministerie wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar het fatale schietincident in Afghanistan, waardoor twee Nederlandse militairen in januari 2008 onbedoeld door eigen Nederlandse eenheden werden neergeschoten. De militairen Wesley Schol en Aldert Poortema overleefden het incident niet.

Dat bleek donderdag volgens de betrokken advocaten uit een procedure achter gesloten deuren die de ouders van de overleden militairen hadden aangespannen bij het gerechtshof in Arnhem. De ouders willen het OM alsnog door het hof laten dwingen de betrokken bataljonscommandant en een voertuigcommandant te vervolgen voor fouten die ze zouden hebben gemaakt.

Nieuwe Valkyria Chronicles onderweg?

Valkyria Chronicles 2 is net uit, maar de geruchten gaan nu al rond dat deel drie onderweg is. SEGA heeft een website aangemaakt waarin een plaatje van de Valkyria-serie te zien is. Deze site gaat 'open' op 16 september, dat tegelijk valt met de Tokyo Game Show, waarin zij de game waarschijnlijk gaan aankondigen.

Eerder had SEGA al de website valkyria3.jp aangemaakt, waarop nog niets te zien was. Met de site die ze nu hebben aangemaakt lijken deze geruchten dus waar te zijn. Voor de echte aankondigen moeten wij nog twee weken wachten, deel een van de serie kwam uit op de PlayStation 3 en deel twee kwam een tijdje terug uit op de PSP, dus alles is nog mogelijk.

Valkyria

'OM moet meer werk maken van zaak tegen Dutchbat'

Het Openbaar Ministerie moet meer werk maken van het onderzoek naar de rol van Nederlandse militairen van Dutchbat in Srebrenica. Dat eisen de nabestaanden van de slachtoffers van de massamoord in de Bosnische stad in 1995, meldt hun advocaat Liesbeth Zegveld.

Vorige maand kondigde justitie slechts een feitenonderzoek aan. Dat houdt volgens Zegveld vooral in dat een rapport van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie wordt bestudeerd. "Maar die rapporten zijn niet geschreven met het doel daders aan te wijzen. De kans dat je door het lezen van zo'n rapport een verdachte kunt aanhouden is uiterst klein."

Justitie moet volgens haar meer werk van de zaak maken door zelfstandig onderzoek te doen en slachtoffers te horen. "Zij kunnen zo vertellen wat er is gebeurd en ze kunnen ook verdachten aanwijzen." Het Openbaar Ministerie in Arnhem wil alleen herhalen dat een feitenonderzoek wordt opgezet en wil niet op de uitspraken van de advocaat ingaan.

De nabestaanden deden eerder dit jaar aangifte van massamoord tegen de militaire leiding van Dutchbat voor deelneming aan genocide en oorlogsmisdaden. Zij vinden dat de bevelhebbers hun familieleden de dood in hebben gejaagd door ze op 13 juli 1995 weg te sturen van de basis in Potocari. Volgens de nabestaanden wisten zij van de plannen van de Bosnische Serviërs om de moslimmannen te vermoorden.

Srebrenica viel in de zomer van 1995. Nederlandse blauwhelmen hadden de opdracht de VN-enclave te beschermen, maar konden de tweeduizend zwaar bewapende Serviërs geen tegenstand bieden. Zeven- tot achtduizend mannen uit de enclave werden weggevoerd en vermoord.

De Nederlandse regering kreeg na eerder onderzoek van het Niod het verwijt dat zij haar soldaten in een onmogelijke positie had geplaatst en de VN dat ze de Nederlanders geen luchtsteun had geboden. Het rapport leidde tot het aftreden van de regering van premier Wim Kok (PvdA).

Lotus laat 16-jarige Jeffri met F1-bolide testen

Lotus Racing heeft de 16-jarige Nabil Jeffri gisteren in Duxford met een Formule 1-auto laten testen. De Maleisiër is hiermee de jongste coureur ooit die met een F1-bolide gereden heeft. Hij maakt deel uit van het AirAsia ASEAN Driver Development programme.

Jeffri voerde in Engeland een aerodynamische test in rechte lijn uit en oefende de pitstops bij Lotus. Hij kreeg gedurende de dag veel aanwijzingen van Heikki Kovalainen en Fairuz Fauzy. "Ik heb één van de beste dagen uit mijn leven gehad en ik wil Lotus bedanken dat ze me de kans hebben gegeven om te rijden. Ik moet wel toegeven dat de eerste keer dat ik naar buiten ging het wat eng was, omdat het accelereren en het remmen veel heftiger is dan normaal. Maar na een tijdje voelde ik me op mijn gemak en konden we de geplande dingen uitvoeren," zei de jongeling.

Hij is overigens niet de enige rijder die deze week met een Formule 1-bolide gaat rijden. Giancarlo Fisichella zal op Vairano een test uit gaan voeren voor Ferrari, terwijl Force India Adrian Sutil laat rijden op Silverstone.

Nederlandse gamemarkt krimpt voor het eerst

De Nederlandse gamemarkt is na een constante jaarlijkse groei voor het eerst aan het krimpen. Dat blijkt uit halfjaarcijfers van de NVPI, de branchevereniging van de Nederlandse entertainmentindustrie.

Het aantal verkochte pc-games daalde van 1,16 miljoen verkochte exemplaren over dezelfde periode in 2009 naar 1,04 miljoen stuks in 2010. Een krimp van tien procent. Met games voor spelcomputers gaat het nog iets slechter met 3,02 miljoen verkochte exemplaren tegenover 3,4 miljoen stuks vorig jaar. Dat is een daling van 11,3 procent.

Volgens NVPI is het nog te voorbarig om de afnemende verkoop zorgwekkend te noemen. Zo zou de toenemende populariteit van games op de online kanalen van spelcomputers de gamemarkt veranderen.

NVPI verwacht dat de tweede helft van dit jaar belangrijker wordt dan het eerste halfjaar. Er komen op alle platformen een aantal grote gamereleases aan. Bovendien komen de nieuwe besturingen Kinect op de Xbox 360 en Move op de Playstation 3 uit.

Nederlandse gamemarkt krimpt voor het eerst

Nieuwe regels tegen sms-diensten

Mensen die zitten opgescheept met een ongewild sms-abonnement, kunnen dat in de toekomst laten blokkeren door hun telefonieprovider. Dat staat in nieuwe regels die minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven (CDA) donderdag heeft aangekondigd.

Telecombedrijven moeten ook speciale telefonieabonnementen gaan aanbieden, waarbij het onmogelijk is om sms-abonnementen te ontvangen. Ouders die hun kind een mobiele telefoon willen geven, kunnen dan uit voorzorg kiezen voor zo'n abonnement.

Klanten die opgescheept zitten met een sms-abonnement waar ze niet meer vanaf komen, kunnen straks ook niet meer worden afgesloten als ze weigeren hun rekening te betalen. Voorwaarde is wel dat ze een klacht hebben ingediend bij hun telefonieaanbieder.

Van der Hoeven wijst erop dat er bij de overheid veel klachten binnenkomen van mensen die één keer bijvoorbeeld een ringtone bestellen, en vervolgens vast blijken te zitten aan een duur abonnement. Met de nieuwe regels wil ze mensen daartegen beschermen en telefoniebedrijven aanmoedigen er ook meer tegen te doen.

De regels moeten nog verder uitgewerkt. Telecombedrijven en andere betrokken partijen kunnen er de komende tijd hun mening over geven. Van der Hoeven wil dat de nieuwe regels begin volgend jaar ingaan.

Eerder bleek uit onderzoek van de stichting Mijn Kind Online dat een kwart van de kinderen tussen 8 en 18 jaar wel eens ongewild is opgezadeld met een abonnement op een sms-dienst. De rekening daarvoor kan oplopen tot honderden euro's.

Aspirant-agente blijkt drugsverdachte

Een agente in opleiding van de politie in de regio Den Haag wordt ontslagen omdat ze heeft verzwegen dat ze internationaal wordt gezocht voor betrokkenheid bij drugshandel in de jaren negentig. Bij haar sollicitatie heeft de 38-jarige vrouw daar niets over gezegd. Daarom is volgens het korps sprake van een ernstige vertrouwensbreuk.

De vrouw werd eind februari opgepakt in Italië. Dat gebeurde op grond van een internationaal aanhoudingsbevel van de Portugese autoriteiten. De vrouw was daar begin jaren negentig aangehouden op verdenking van lidmaatschap van een criminele organisatie en betrokkenheid bij internationale drugshandel.

Destijds werd ze na vijftien maanden vrijgelaten, waarop ze terugkeerde naar Nederland. In 1996 besloten de Portugese autoriteiten dat ze toch moest worden aangehouden. De vrouw werd daarop aangehouden in Nederland, maar Nederland ging niet in op het uitleveringsverzoek van Portugal.

De vrouw werd daarop weer vrijgelaten en het aanhoudingsbevel werd in Nederland ingetrokken. Na vijf jaar verdween alle informatie over deze aanhouding uit de politiesystemen vanwege privacywetgeving. Toen de vrouw in 2008 bij het korps Haaglanden solliciteerde kwam deze informatie dan ook niet naar boven. Zelf vertelde de vrouw hier ook niets over.

De vrouw werd aangenomen en mocht aan haar opleiding beginnen. Haar internationale signalering was buiten Nederland echter nog wel van kracht. Tijdens een vakantie in Italië werd ze dan ook aangehouden. Na vier maanden oordeelde een rechter dat er niet genoeg bewijs is dat ze strafbare feiten heeft gepleegd en werd ze vrijgelaten.

De Nederlandse politie werd op de hoogte gebracht, waarop de vrouw meteen werd geschorst. Uit het onderzoek dat vervolgens werd ingesteld blijkt volgens de politie niet dat de vrouw zich de afgelopen jaren misdrijven heeft gepleegd.

Toch zou een ontslagprocedure onvermijdelijk zijn omdat de vrouw over haar verleden heeft gezwegen. "Het korps heeft de integriteit van politiemensen hoog in het vaandel staan", legt de politie uit in een bericht.

Aantal verkochte auto's stijgt fors

Het aantal verkochte auto's is in augustus in Nederland met 32 procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, blijkt donderdag uit cijfers van BOVAG en RAI vereniging.

Er werden in de afgelopen maand in totaal 36.728 nieuwe auto's geregistreerd, tegenover 27.825 auto's in augustus 2009.

Sinds het begin van 2010 hebben de autoverkopen een stijgende lijn laten zien. In de eerste acht maanden van het jaar zijn er 345.320 auto's verkocht. Dat is een stijging van 22,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Vanwege de gunstige ontwikkeling, verhogen BOVAG en RAI Vereniging hun verwachtingen voor het aantal verkochte auto's in 2010 van 410.000 naar 450.000.


Met dank aan Dries?

Groenland: Greenpeace-activisten gearresteerd

Vier actievoerders van de milieuorganisatie Greenpeace, die dinsdag voor de westkust van Groenland aan boord van een olieplatform van het Schotse bedrijf Cairn Energy klommen en het bedrijf zo dwongen te stoppen met boren, zijn gearresteerd. De vier hadden zich vastgeketend aan het olieplatform Stena Don, maar moesten hun actie staken vanwege een ijsstorm. Dit heeft Greenpeace donderdag bekendgemaakt.

Doordat de activisten op het platform waren geklommen, werd er een automatisch veiligheidssysteem in werking gesteld, waardoor alle booractiviteit werd stilgelegd.

Vorige week ging het Greenpeace-schip de Esperanza voor anker bij het platform. Dit was onderdeel van een protest tegen diepzeeboringen. Greenpeace is tegen boringen in het Noordpoolgebied. De organisatie vreest een stormloop op de olie in het gebied en is bang dat het kwetsbare ecosysteem in het gebied beschadigd raakt.

Explosieven laten doodzieke walvis inslapen

Een doodzieke bultrugwalvis die twee weken geleden was aangespoeld op een strand in West-Australië is donderdag met behulp van explosieven uit zijn lijden verlost.

Het 9,5 meter lange dier was gestrand bij Albany, 390 kilometer ten zuidwesten van Perth. Nadat pogingen hem naar open zee te loodsen waren mislukt, was aanvankelijk de bedoeling de walvis een natuurlijke dood te laten sterven. Maar toen hij vast kwam te zitten op een zandbank, werd besloten hem te laten inslapen. Dat gebeurde met behulp van explosieven, zoals de Internationale Walvisvaartcommissie aanbeveelt bij walvissen van meer dan acht meter.

Gewonde bij steekpartij Amsterdam

Bij een steekpartij op de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam is woensdagavond een 22-jarige man ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gebracht en verkeert niet in levensgevaar.

Voorafgaand aan de steekpartij, rond 23.00 uur, hadden de verdachte en het slachtoffer ruzie. De verdachte stak daarop de man neer en vluchtte in de richting van de Geuzenkade. Hij is nog voortvluchtig.

Het motief voor de steekpartij is nog onduidelijk. De politie zette het gebied af voor sporenonderzoek. Toen de man werd neergestoken stond een aantal jongens bij een bankje ter hoogte van de Wiegbrug. De politie vraagt hen en eventuele andere getuigen zich te melden via het algemene nummer 0900-8844.

Riccò debuteert zondag voor Vacansoleil

Riccardo Riccò zal zondag zijn debuut gaan maken voor de Nederlandse wielerploeg Vacansoleil. De internationale wielrenunie UCI heeft de Italiaan toestemming gegeven om te koersen voor zijn nieuwe werkgever, waardoor de wedstrijd Giro della Romagna zijn eerste in het donkerblauwe Vacansoleilshirt wordt.

"De UCI heeft ons laten weten dat alles in orde is," zei een woordvoerder van de Nederlandse ploeg die Riccò tot eind 2012 aan zich gebonden heeft.

CBS: Economie in herstelfase

De Nederlandse economie is in de zomer van de fase 'laagconjunctuur' doorgeschoven naar de 'herstelfase'. Dit stelde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag op basis van zijn conjunctuurbeeld, een weergave van de stand in de economie samengesteld op basis van een aantal economische indicatoren.

"Het conjunctuurbeeld is eind augustus aanzienlijk beter dan eind juli", aldus het CBS. De economen wezen erop dat de groei van de economie heeft doorgezet, het vertrouwen van consumenten en ondernemers is verbeterd en de arbeidsmarkt een voorzichtig herstel laat zien.

'Real verliest 70 miljoen euro aan Nederlanders'

De Nederlandse enclave in de selectie van Real Madrid is niet meer. Alle Nederlanders zijn weg en daarmee ook een enorm geldbedrag.

Klaas-Jan Huntelaar, Royston Drenthe, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart hebben Real Madrid een vermogen gekost. Dat meldt El Mundo Deportivo.

Real Madrid betaalde in totaal 127,5 miljoen euro om de Nederlanders naar Bernabeu te halen. De opbrengsten van de verkoop leverde echter slechts 59 miljoen euro op. Een keihard verlies van 68,5 miljoen euro. De loonkosten, die ook niet misselijk zullen zijn geweest, zijn daar niet in verwerkt.

Huntelaar vertrok al heel snel naar AC Milan, Sneijder stapte over naar Internazionale en Robben zocht zijn geluk bij Bayern München. Later vertrok Van Nistelrooy (Hamburger SV) en in de laatste transferperiode besloten ook Van der Vaart (Tottenham Hotspur) en Royston Drenthe (Hércules Alicante) het avontuur bij de Koninklijke te laten voor wat het was.

Hoogbejaarde levert nazi-pistool in

Een hoogbejaarde bewoner van een verzorgingstehuis in Den Haag heeft woensdag een pistool uit 1937 overhandigd aan een medewerker. Ook overhandigde de 92-jarige man een sigarenblikje met 33 patronen uit 1944.

Hij verklaarde volgens de politie dat hij de Luger P08 had gevonden in een kastje van een vorige bewoner. Het verzorgingstehuis aan de Maurits de Brauwweg heeft de politie gebeld.

Het pistool wordt vernietigd. Het wapen werd in 1908 ingevoerd als standaardpistool voor het Duitse leger en behoorde tot in de Tweede Wereldoorlog tot de standaarduitrusting.

VVD, PVV en CDA weer om de tafel

VVD, PVV en CDA zijn donderdag rond het middaguur weer aangeschoven bij informateur Ivo Opstelten (VVD). De drie partijen gaan bespreken hoe het verder moet met de kabinetsformatie nu de ruzie in het CDA over samenwerking met de PVV is gesust.

VVD-leider Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders zeiden voor aanvang van het gesprek nog veel vragen aan Verhagen te hebben. Ze wilden niet kwijt wat ze precies van Verhagen wilden weten.

De gesprekken tussen de drie partijen lagen sinds maandag stil vanwege de ruzie in het CDA tussen fractievoorzitter Maxime Verhagen en diens medeonderhandelaar Ab Klink over samenwerking met de PVV. Klink wilde niet verder met de PVV, Verhagen juist wel.

Het CDA vond in de nacht van woensdag op donderdag een uitweg uit de crisis, na twee dagen van koortsachtig overleg. Klink en twee andere dissidente CDA-Kamerleden stemden ermee in het resultaat van de onderhandelingen af te wachten alvorens te oordelen. Klink trad bovendien terug als onderhandelaar.

De CDA-fractie heeft verder afgesproken dat Verhagen voortaan bij de onderhandelingen wordt bijgestaan door Ank Bijleveld, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en bij de laatste verkiezingen de nummer 2 op de CDA-lijst.

Mourinho: "Real heeft gebrek aan spitsen"

De trainer van Real Madrid José Mourinho is niet blij dat hij maar twee echte spitsen tot zijn beschikking heeft. De Portugees gaf meer dan 75 miljoen euro uit deze zomer, maar ter versterking van Karim Benzema en Gonzalo Higuaín werd geen extra aanvaller aangetrokken.

"Wij trainers zijn altijd ontevreden. Wij willen altijd meer en daarom ben ik het eens met de trainers die nieuwe aankopen willen. Ik had bijvoorbeeld graag een extra spits gehad. Ik heb niet genoeg aan Benzema en Higuaín alleen," zei Mourinho tegen La Gazzetta dello Sport.

Afgelopen zomer trok De Koninklijke Mesut Özil, Sami Khedira en Ricardo Carvalho aan, maar in de eerste competitiewedstrijd bood dit geen soelaas, want de ploeg speelde met 0-0 gelijk tegen Real Mallorca.

Economie eurozone sterker dan geraamd

De economie van de eurozone stond er in het tweede kwartaal van 2010 beter voor ten opzichte van een jaar eerder dan werd geraamd, blijkt uit de nieuwste cijfers van Eurostat.

De jaar-op-jaar groei van het bruto binnenlands product (bbp) bedroeg 1,9 procent in het tweede kwartaal, waar het Europees bureau voor de statistiek in augustus uitging van 1,7 procent.

Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen hadden de herziening niet verwacht en gingen uit van een ongewijzigde groeiraming van 1,7 procent.

De opwaartse herziening was vooral het gevolg van sterkere groei in het eerste kwartaal van dit jaar dan eerder door Eurostat aangenomen. De organisatie becijfert voor de driemaands periode nu een groei op jaarbasis van 0,8 procent in plaats van de eerder geziene 0,6 procent.

De raming voor kwartaal-op-kwartaal groei in het tweede kwartaal van 1,0 procent bleef gehandhaafd. Dit was conform verwachting. In zijn voorjaarsprognoses van de Europese Commissie werd uitgegaan van 1 procent groei voor heel 2010 en 1,75 procent groei in 2011.


Economische groei eurozone sterker dan geraamd

Lay-out F1-circuit in Austin bekendgemaakt

De organisatie van de Grand Prix van de Verenigde Staten op het circuit in Austin, Texas heeft de lay-out van het nieuwe circuit bekendgemaakt. De baan is ontworpen door Hermann Tilke en zal 5,470 kilometer lang zijn. De twintig bochten tellende baan krijgt na Spa-Francorchamps en Suzuka het meeste hoogteverschil op de F1-kalender.

Er zal tegen de klok in gereden worden. Op het rechtestuk wacht de rijders een steile klim naar de krappe eerste bocht. Daarna volgt een gedeelte dat lijkt op Beckets op Silverstone. Na een series snelle bochten komen de rijders achterop het circuit uit op een lang recht stuk. Hierna volgt een gespiegelde kopie van het stadiondeel van Hockenheim. Dit deel gaat over in een bocht naar rechts die doet denken aan een gespiegelde bocht acht van het circuit in Turkije. Twee bochten van 90º brengen de rijders terug naar het rechte stuk.

Klik hier om de lay-out van het circuit te zien.

Nieuwe bh voorkomt hangborsten

Goed nieuws voor vrouwen die de dertig inmiddels zijn gepasseerd. Een Britse vinding maakt een einde aan een uitgezakte voorgevel. Sterker nog, deze beha maakt de boezem meteen tien jaar jonger.

Volgens de makers van de Ultimo ICON-beha heeft het ontwikkelen van het stuk lingerie twee jaar en vele tonnen gekost. De bh is speciaal ontworpen voor jongere vrouwen om hangtieten tegen te gaan. Ook oudere vrouwen kunnen het wondermiddel dragen; hen helpt het de borsten er tien jaar jonger uit te laten zien.

De fabrikant noemt de bh dan ook de oplossing tegen hangborsten en heeft patent aangevraagd op het unieke ontwerp. De Ultimo ICON bevat microscopisch kleine vezels samengeperst schuim die helpen de buste te ondersteunen en te vormen.

Voordat de bh werd gelanceerd, werd deze aan enkele zware proeven onderworpen. Zo is deze 24 uur achtereen uit elkaar gerekt en getest door honderd vrouwen. Alle proefpersonen waren enthousiast over de werking. De bustehouder is vandaag op de markt gebracht en kost omgerekend iets meer dan twintig euro. 

Excelsior biedt proefspeler Baltes onderdak

Excelsior staat op het punt Benjamin Baltes aan de selectie toe te voegen. De 26-jarige Duitser trainde al de gehele zomer mee bij de Kralingers en liet in die periode een goede indruk achter. De Rotterdamse club moet de laatste details nog afwikkelen en verwacht de middenvelder na het weekend officieel te kunnen presenteren.

Baltes stond het afgelopen jaar onder contract bii Borussia Mönchengladbach, maar kwam daar slechts tot optredens in het tweede elftal. In het verleden waren KFC Uerdingen '05, SC Freiburg, VFB Lübeck, Rot- Weiss Essen en Erzgebirge Aue zijn werkgevers. Omdat Baltes momenteel zonder club zit, kan Excelsior hem na het verstrijken van de transferdeadline nog vastleggen.

Excelsior is tot dusver de sensatie van de Eredivisie. De promovendus zorgde voor een daverende verrassing door in eigen huis de grote buurman Feyenoord te verslaan en staat na vier speelronden, met evenveel punten als Feyenoord, op een knappe achtste plaats.

Verdachte scholier Woerden tijdelijk verhuisd

De leerling van basisschool De Wegwijzer in Woerden die wordt verdacht van het plegen van seksueel misbruik van een medescholier is tijdelijk elders ondergebracht. Een woordvoerder van de gemeente Woerden meldt dat het gezin op een geheime locatie buiten de eigen wijk woont.

Het slachtoffer en de verdachte, beiden jonger dan 12 jaar, krijgen allebei hulpverlening aangeboden. Om de zorg goed aan te laten slaan, is een rustige omgeving nodig, legt de woordvoerder uit. "Daarom is ervoor gekozen de verdachte tijdelijk elders onder te brengen."

De verdachte kan overigens niet veroordeeld worden. Tegen kinderen jonger dan 12 jaar kan geen strafrechtproces worden opgestart. De gemeentewoordvoerder wil daarom ook niet spreken van een dader en wijst ook het woord 'schuilplaats' af. "Wij noemen het niet zo."

Maandag werd bekend dat in Woerden een onderzoek loopt tegen de scholier, die ongewenste seksuele handelingen zou hebben gepleegd bij een andere leerling van De Wegwijzer. Tegen de scholier is aangifte gedaan. De verdachte is direct geschorst van school. Maandagavond vond in Woerden een informatieavond over het gebeuren plaats voor ouders van leerlingen.

Voorarrest vader dode baby geschorst

De vader uit Oss die vorig jaar werd aangehouden voor de dood van zijn acht weken oude baby wordt donderdag vrijgelaten. De rechtbank in Den Bosch vindt dat zijn voorarrest nu lang genoeg heeft geduurd. De man zit al 443 dagen vast.

De rechtbank heeft zijn verzoek om het voorarrest op te heffen afgewezen. Bij het opheffen van voorarrest kunnen namelijk geen voorwaarden worden opgelegd. Daarom werd zijn voorarrest geschorst. Zo kon de rechtbank de man ook een contactverbod met de moeder en familie van het kind opleggen.

Een verzoek van justitie om het voorarrest te verlengen werd ook afgewezen. Een lange tijd werd het voorarrest verlengd, maar nu begint het belang van de verdachte zwaarder te wegen dan het belang van het Openbaar Ministerie de verdachte vast te houden zolang het onderzoek niet is afgerond.

De verwachting is dat het nog een tijd duurt voordat het zover is. De eerste zitting staat pas op 23 december op het programma. Dat de man nu is vrijgelaten, betekent overigens niet dat de rechtbank verwacht dat hij uiteindelijk ongeveer 443 dagen cel krijgt opgelegd.

Na de vondst van de dode baby in juni vorig jaar werden de toen 35-jarige vader en een destijds 34-jarige moeder aangehouden. De politie concludeerde uit sectie dat sprake is van een niet-natuurlijke dood. De vrouw werd al snel weer vrijgelaten.

Hawking: God creëerde het heelal niet

God heeft niets te maken gehad met de creatie van de aarde en het universum. Dat stelt de wereldberoemde natuurkundige en kosmoloog Stephen Hawking in een nieuw boek. Een deel van zijn werk is donderdag gepubliceerd in de Britse krant The Times.

Eerder schreef Hawking nog dat de wetenschap de rol van God bij het ontstaan van het heelal niet helemaal kon uitsluiten. Maar in The Grand Design (Het grote ontwerp) komt hij daarop terug. Het ontstaan van het universum is een onvermijdelijke consequentie van de natuurkundige wetten, aldus de kosmoloog.

Door de zwaartekracht is het mogelijk dat het universum zichzelf creëert uit het niets, zo stelt Hawking. "Spontane creatie is de reden dat er iets is in plaats van niets, de reden dat het universum bestaat en waarom wij bestaan." Hawking schreef zijn boek samen met de Amerikaanse onderzoeker Leonard Mlodinow.

3D-films vanaf oktober op PS3

De langverwachte 3D-filmupdate voor de Playstation 3 wordt in oktober uitgebracht. Na de update is het mogelijk om 3D Blu-ray films op de spelcomputer te bekijken. Dat meldde Sony op de Duitse consumentenelektronicabeurs IFA.

In oktober komen tegelijk speciale 3D-uitgaves van een aantal films op de markt. Alice in Wonderland en Michael Jackson's This Is It zijn de eerste films die de nieuwe technologie ondersteunen.

3D speelt volgens Sony een belangrijke rol in de toekomst van de PS3. Zo is het al langer mogelijk om 3D-games te spelen op de spelcomputer. Binnenkort moeten de 3D-films het aanbod compleet maken. Een exacte releasedatum voor de update is niet bekend gemaakt.

3D-films vanaf oktober op PS3
3D-films vanaf oktober op PS3 (Foto: Novum)

Duitse jongeren hebben minder seks

Duitse jongens en meisjes hebben minder seks dan hun leeftijdsgenoten vijf jaar geleden. Dat blijkt uit een studie van de Bondscentrale voor Gezondheidsvoorlichting die donderdag in Berlijn is gepresenteerd.

Het aandeel 14-jarige jongens die 'het' al eens heeft gedaan, daalde van 10 naar 4 procent. Bij de meisjes is het aandeel bijna gehalveerd van 12 naar 7 procent.

Voor het onderzoek zijn ongeveer 3500 jongeren ondervraagd, waaronder circa duizend van een allochtone afkomst. Daarbij bleken grote verschillen. Jongens uit migrantenfamilies zijn duidelijk vroeger en vaker seksueel actief dan autochtone Duitse jongens. Migrantenmeisjes zijn juist terughoudender en zeggen te jong te zijn voor seks.

Ervaring met seksueel geweld komt vaker voor bij meisjes van allochtone afkomst. Bij een op vijf (19 procent) van deze meisjes heeft zich wel eens moeten weren tegen ongewenste seksuele intimidaties, tegen 13 procent van de oorspronkelijk Duitse meisjes.

Jongeren redden drie mensen uit brandend huis

In het iets ten zuiden van Antwerpen gelegen Boom hebben enkele jongeren in de nacht van woensdag op donderdag een vrouw en twee meisjes uit een brandende woning gered.

De brandweer haalde later ook nog een man uit de woning. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Dat hebben Belgische media donderdag gemeld.

De jongeren waren op weg om sigaretten te kopen toe ze rond half twee rook uit een woning zagen komen. Ze wekten daarop de bewoners en belden de brandweer.

"De bewoners hebben de sleutels naar ons gegooid en we zijn naar binnen gegaan. De twee kinderen en de grootmoeder hebben we gered maar er zat nog een man binnen", aldus een van de jongeren. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een oververhitte friteuse.

Ferdinand terug bij Manchester United

Manchester United kan weer beschikken over verdediger Rio Ferdinand. De verdediger raakte bij de Engelse nationale ploeg in de eerste training in Zuid-Afrika in de aanloop naar het WK geblesseerd aan zijn rechterknie. Gisteren deed hij weer mee in een wedstrijd van de reserves tegen Oldham Athletic en speelde daar 45 minuten.

Mocht de reactie in de knie goed zijn dan wordt verwacht dat Ferdinand op 11 september tegen Everton zijn rentree zal gaan maken in de hoofdmacht. Ook Anderson lijkt weer hersteld van een zware knieblessure. De Braziliaanse middenvelder deed in het duel tegen Oldham de volledige 90 minuten mee.

Vitesse heeft Georgisch talent Chanturia op proef

Vitesse heeft het Georgische toptalent Giorgi Chanturia op proef. De 17-jarige aanvallende middenvelder speelde het afgelopen jaar in de jeugdopleiding van FC Barcelona.

"Gio is pas zeventien en komt vooralsnog niet in aanmerking voor een contract. Pas als hij achttien jaar oud is, mag hem een contract worden aangeboden. Gedurende deze oefenperiode kijken we hoe het ons en hem bevalt," zei technisch directeur Ted van Leeuwen.

Vitesse geeft vandaag in de oefenwedstrijd tegen Cercle Brugge Chanturia de kans om zich te bewijzen. Eerder werd al door eigenaar Merab Jordania de Georgiër Guram Kashia naar Arnhem gehaald.

Yamamoto: "Ik rijd het hele seizoen"

Sakon Yamamoto is er van overtuigd dat hij het Formule 1-seizoen afmaakt bij Hispania Racing. Of dit nieuws het einde van het seizoen voor Bruno Senna of Karun Chandhok betekent is nog niet bekend.

Yamamoto stapte in Duitsland bij HRT in voor Senna, waarna hij in Hongarije en in België de vervanger was van Chandhok. "Ik maak hoe dan ook het seizoen af. Of ik dan Bruno of Karun zal vervangen, weet ik niet. Maar het staat vast dat ik alle races zal rijden," zei de Japanner tegen Formule1.nl.

Chandhok weet niet of hij dit jaar nog in actie zal gaan komen bij het Spaanse achterhoedeteam. Volgens Yamamoto zet het rijden van hem de verhoudingen tussen de rijders niet op scherp. "Mijn verstandhouding met Bruno en Karun is prima. Het team beslist wie van hen gaat rijden. Maar over mijn positie bestaat dus geen twijfel."

Unreal Engine voor iPhone en iPad

Tijdens een Apple conferentie heeft Epic een wel heel interessante game tentoongesteld. Project Sword gebruikt de Unreal Engine, die vloeiend lijkt te werken op zowel de iPad als de iPhone. De techdemo is zelfs gratis te downloaden via de app store. We hebben het zelf nog niet getest, ondanks ons enthousiasme.

Project Sword is een - verrassing - zwaardvechtgame momenteel in ontwikkeling bij Chair Entertainment. Hiermee kun met het Apple Game Center tegen elkaar zwaardvechten, inclusief verdedigen, slaan doormiddel van swipen en combo's. Epic stelt de engine voor iOS-apparaten gratis beschikbaar voor developers. Download hier de techdemo via iTunes.

Van Oostveen: "Clubs onaangekondigd controleren"

De nieuwe directeur betaald voetbal bij de KNVB Bert van Oostveen heeft zich ten doel gesteld om de Nederlandse profclubs snel financieel gezond te maken. Hij pleit voor onaangekondigde controles om zo beter financieel toezicht te kunnen houden op de ploegen.

"Wij besturen geen clubs, maar gaan wel professionals aanstellen om snel, flexibel en verscherpt toezicht te houden bij clubs volgens het licentiereglement. Ik wil ook onaangekondigd toezicht gaan uitvoeren," zei Van Oostveen die wil dat de organisatie onafhankelijk van de licentiecommissie zijn werk gaat doen. "Uiteindelijk beslist de licentiecommissie over boetes, puntenmindering of intrekking van de licentie. Maar met zoveel clubs in categorie 1 is het onverantwoord alles over te laten aan vrijwilligers. En dus gaan we er mensen op zetten."

Daarnaast wil hij de relatie met de overheid te verbeteren. "De relatie met het ambtelijk apparaat is goed, maar die met de politiek kan veel beter. We willen bijvoorbeeld Kamerleden beter gaan informeren. Nu gaan ze vaak voor snel nieuws, zonder hoor en wederhoor, waardoor de nuance verloren gaat. Het gaat om een continue relatie, niet alleen een relatie als er brand uitbreekt."

Van Oostveen volgt Kesler op die te boek stond als een uitgesproken man die altijd en overal zichtbaar was. "Ik ben meer een stille diplomaat en ik geloof dat zo iemand in deze fase perfect past bij de afdeling betaald voetbal van de KNVB. Daarnaast zal ik ook zichtbaar en aanspreekbaar zijn, maar de komende drie maanden vooral intern druk bezig zijn en gesprekken voeren. Je kan van mij trouwens geen rigoureuze koerswijziging verwachten, want ik ben zelf al jaren verantwoordelijk voor de gang van zaken bij de KNVB."

Binnenkort Resident Evil 6 informatie

Resident Evil 5 bracht bij vele gamers gemenge gevoelens naar boven. De toevoeging van co-op was een goeie stap van Capcom, maar het vijfde deel in de serie voelde voor vele gamers lang niet zo goed aan als Resident Evil 4. Inmiddels wachten we met zijn allen op deel zes.

We hoeven wellicht niet lang te wachten op Resident Evil 6. Keiji Inafune van Capcom heeft in Spanje schijnbaar aangegeven de game zo snel mogelijk op de markt te willen brengen en dit zal betekenen dat we binnen korte tijd iets te zien zullen krijgen van de game. Het zesde deel zou een complete reboot worden van de serie. Jun Takeuchi, de producer van Resident Evil 5, werkt niet mee aan de game.

Over twee weken gaat de Tokio Game Show van start; dikke kans dat de game daar tentoongesteld zal worden.

[US Open] Roddick: "Huur een scheidsrechter"

Andy Roddick werd gisteren in de tweede ronde verrassend uitgeschakeld bij de US Open. De Amerikaan ging tegen de Serviër Janko Tipsarevic in vier sets onderuit, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Hij deed met zijn scheldpartijen aan de scheidsrechters denken aan zijn illustere landgenoot John McEnroe.

Roddick strandde in New York voor het eerst in de tweede ronde. In 2005 kon hij al na één ronde naar huis, maar deze nederlaag kwam harder aan, al beseft de Amerikaan dat hij terecht verloren heeft van de nummer 44 van de wereld. "Janko speelde geweldig. Hij was te goed. Dat heb ik ook tegen hem gezegd."

Opmerkelijkste moment was op de stand van 2-5 in de derde set toen bij Roddick bij een service een voetfout werd geconstateerd. Op televisiebeelden bleek deze waarneming te kloppen, maar de lijnrechter gaf op de vraag welke voet het betrof een verkeerd antwoord, dit tot woede van Roddick.

"Mijn rechtervoet? Echt? Rechts? Beseft u misschien dat dat fysiek onmogelijk is," sneerde hij tegen de lijnrechter. De boze Amerikaan had voor de hoofdscheidsrechter ook nog een advies. "Waarom haalt u geen lijnrechters die weten wat ze moeten doen? Bel 1-800-Rent-A-Ref!"

Na de verloren derde set ging Roddick nogmaals tegen de hoofdscheidsrechter tekeer. "Of ik ben zeer getalenteerd, of zij heeft er een puinhoop van gemaakt. Dit is belachelijk, echt belachelijk en dat weten we allebei," zei hij vloekend.

Na de partij waren de gemoederen bedaard en gaf hij rustig uitleg wat hij met zijn tirade bedoelde. "Als ze nu had gezegd dat ze links bedoelde in plaats van rechts was er niks aan de hand geweest. Maar ze bleef volharden in haar foute opmerking. Daar kan ik niet tegen. Dat maakt me razend. Ik heb me waarschijnlijk iets te veel laten gaan tegen haar. Maar het incident had verder geen enkele invloed op mijn spel. Al zal er ongetwijfeld nog wel veel over gezegd en geschreven worden."

Kesler draagt stokje over aan Van Oostveen

Gisteren was de laatste werkdag van directeur betaald voetbal van de KNVB Henk Kesler. Hij droeg gisteren met het overhandigen van een schilderij het stokje over aan Bert van Oostveen. Ook Kesler zelf werd door Van Oostveen verrast met een schilderij.

"Hou het schip op koers. In eerste instantie bedoel ik het KNVB-schip. De organisatie staat, is stabiel en financieel kerngezond. Het schip in Zeist ligt prima op koers. Wat de toestand van de clubs betreft: ik heb herhaaldelijk gewaarschuwd. Sommige hebben die signalen genegeerd. Wij dragen bij de KNVB geen verantwoordelijkheid voor het financiële beleid bij de clubs. Wel toetsen wij de licentievoorwaarden en grijpen in met boetes en punten in mindering als clubs zich niet aan de afspraken houden. Ik ben niet trots op die minpunten, maar ons beleid getuigt niet van pappen en nathouden, maar van ingrijpen," zei Kesler bij zijn afscheid.

"Bert van Oostveen is onder de gegeven omstandigheden de beste opvolger. Ook op mijn voorspraak. De clubs hebben voldoende mogelijkheden gekregen om anderen naar voren te schuiven, maar zijn met niemand gekomen. Verder is dit ook geen organisatie - vanwege alle politieke gevoeligheden - om zomaar een buitenstaander te parachuteren. Ik denk dat deze machtswisseling goed is en op het juiste moment komt."

Aardverschuiving in Yunnan

In een dorp in de Zuid-Chinese provincie Yunnan heeft zich woensdagavond een aardverschuiving voorgedaan. Zeker vier mensen zijn om het leven gekomen en 44 worden vermist. Er kwamen als gevolg van langdurige regenval modderstromen op gang waardoor huizen in het dorp Wama bedolven raakten. Reddingswerkers hebben 23 mensen levend onder de modder en puinhopen vandaan gehaald. Dit heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag gemeld.

China kampt ieder jaar tijdens het moessonseizoen met overstromingen en aardverschuivingen. Dit jaar is het ergste in decennia. Verspreid over het land zijn deze zomer al 3185 doden gevallen en zijn ruim duizend mensen als vermist opgegeven.

Amsterdamse politie graaft onbekende lijken op

De Amsterdamse politie gaat maandag meerdere lijken opgraven op een begraafplaats. Het gaat om onbekenden waar nog geen DNA van is afgenomen. De politie wil hun DNA opnemen in een databank voor vermisten en hoopt zo nabestaanden in binnen- en buitenland te kunnen achterhalen.

Rechercheurs ontdekten dat er nog onbekende lijken op begraafplaats Sint Barbara aan de Spaarndammerdijk liggen toen ze daar waren voor een coldcase-onderzoek naar de gewelddadige dood van een nog altijd onbekende vrouw. Het deels in beton gegoten slachtoffer werd in 1999 in een kliko gevonden in het water van de Gaasp nabij Driemond.

Sinds dit jaar is het beleid dat DNA wordt afgenomen van alle personen die dood worden aangetroffen en waarvan de identiteit nog niet bekend is. Daarom gebeurt dat ook met deze lijken.

[Vuelta] Ploegleider Boven: "Freire aan betere hand"

Gisteren werd hij tijdens de massasprint slechts elfde, maar volgens Rabo-ploegleider Jan Boven zal sprinter Oscar Freire vandaag beter voor de dag komen.

"Oscar is aan de beterende hand. De rit van donderdag kent een aankomst die Oscar zou moeten liggen, dus hopelijk is het dan weer wat beter", aldus de ploegleider. Gisteren werden de vluchters al ruim voor de finishlijn gepakt en daardoor werden de sprinters in stelling gebracht.

In de massasprint kon Freire zich niet mengen voor een plaats in de top. Theo Bos, volgend jaar rijdend voor Rabobank, eindigde als negende. De winst ging naar de Amerikaan Tyler Farrar. De coureur van Garmin troefde Mark Cavendish af.

Biseswar weigert verhuur aan Excelsior

Diego Biseswar heeft op de laatste transferdag geweigerd om zich te laten verhuren aan Excelsior. Dat heeft algemeen directeur Simon Kelder volgens RTV Rijnmond gezegd op een sponsorbijeenkomst.

Mario Been zou de aanvaller hebben verteld dat zijn kansen op speelminuten bij Feyenoord dit seizoen niet groot zijn. Biseswar had daar echter geen boodschap aan en hij wil in De Kuip blijven om speelminuten af te dwingen bij zijn coach.

De weigering van Biseswar komt Excelsior slecht uit. De Kralingers zochten versterking in de voorhoede, maar door het late 'nee' van de Feyenoorder had de club geen tijd meer om een andere aanvaller aan te trekken. De 22-jarige Amsterdammer speelde vorig seizoen nog 29 duels in het eerste elftal.

Overigens is Excelsior er wel in geslaagd om Benjamin Baltes een contract te geven. De multifunctionele middenvelder was al de hele zomer op proef, maar door de finaniciële eisen van de 26-jarige Duitser kwam er niet eerder een akkoord. Baltes tekent een contract voor één seizoen.

Cambiasso en Zanetti dolblij met rentree Argentinië

Esteban Cambiasso en Javier Zanetti zijn zeer blij dat ze weer deel uitmaken van de Argentijnse selectie. Het duo werd door Diego Maradona niet meegenomen naar het WK, maar de nieuwe bondscoach heeft ze nu wel geselecteerd.

Cambiasso en Zanetti wonnen vorig seizoen met Inter alle prijzen die er te winnen zijn. Merkwaardig genoeg dacht Maradona het tweetal niet nodig te hebben in Zuid-Afrika. "Deze oproep maakt me heel blij. Elke keer als de selectie bekend is, hoop ik dat mijn naam ertussen staat", zei Cambiasso tegen journalisten op vliegveld Ezeiza.

Ook Zanetti kan zijn geluk niet op. "Ik ben verheugd dat ik weer een kans krijg, om eerlijk te zijn had ik er niet op gerekend", aldus de routinier. Argentinië speelt dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen wereldkampioen Spanje. "Het is mooi voor onze fans dat ze een topteam uit Europa aan het werk zien", vindt Cambiasso.

Zonder het ervaren duo van Inter presteerde Argentinië op het WK in Zuid-Afrika teleurstellend. Het team van Maradona haalde weliswaar de kwartfinales, maar daarin werd kansloos verloren van Duitsland (4-0). Maradona moest na het toernooi plaatsmaken voor Sergio Batista.

[US Open] Tipsarevic verrast Roddick

Het US Open is één van haar thuisspelers in de tweede ronde van het mannenenkelspel kwijtgeraakt. De als negende geplaatste Andy Roddick moest zijn meerdere erkennen in Janko Tipsarevic; 3-6, 7-5, 6-3 en 7-6.

Tipsarevic kende in het begin van de partij veel problemen met zijn opslagbeurten en dit kostte de Servische tennisser ook de eerste set. In het vervolg overklaste Tipsarevic zijn Amerikaanse opponent.

Roddick had geen antwoord op de tempowisselingen van zijn tegenstander en speelde daarnaast veel te passief. Op het eind van de derde set maakte Roddick een voetfout en dit resulteerde in een minutenlange tirade van Roddick richting de lijnrechter. Deze uitbarsting kwam het spel van de Amerikaan wel ten goede, maar Tipsarevic bleef kalm en speelde de partij goed uit.

In de derde ronde treft Tipsarevic opnieuw een topper. De tegenstander is dan de Fransman Gaël Monfils.

Sluiting Organon uitgesteld

De sluiting van het voormalige Organon in Oss is uitgesteld tot eind dit jaar. Tot die tijd zoeken moederbedrijf Merck en Organon naar alternatieven, melden de partijen donderdag in een gezamenlijk bericht.

Daarbij wordt gezocht naar een evenwicht tussen werkgelegenheid, kennis, toekomstperspectieven en economische belangen van het bedrijf. Als er op 31 december geen oplossing is gevonden die alle partijen acceptabel vinden, wordt Organon, tegenwoordig MSD, gesloten.

Merck had in juli aangekondigd de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van MSD over te hevelen naar de VS. Hierdoor verdwijnen mogelijk 2175 van de 4500 banen. De aangekondigde sluiting leidde tot veel ophef omdat het om een gezond bedrijf met veel hoogopgeleid personeel gaat. Een gerechtelijke procedure die tegen de sluiting was aangespannen, zou donderdag dienen. De zaak is uitgesteld tot januari.

Boek: Erin McCarthy De Vegas Vampiers Hoog spel & Bloedlink

Wanneer je de president van een machtige vampier-natie bent en simultaan de eigenaar van het meest kolossale casino/hotel in Las Vegas heb je eigenlijk niks te vrezen, toch? Al snel blijkt een bepaalde openbare aanklager alsnog een uitdaging voor deze president. Hoog spel van Erin McCarthy betreedt de wereld van vampiers die in een politieke strijd verstrikt zijn. Dat gecombineerd met romantiek en actie vormt het eerste deel van de serie De Vegas Vampiers

Hoogspel

'Justitie betaalt zelden tipgeld'

Het gebeurt zelden dat justitie een beloning voor de 'gouden tip' in een strafzaak uitkeert. Sinds 2007 werd 102 keer tipgeld uitgeloofd, maar het werd slechts vier keer uitgekeerd, dat concludeert de Volkskrant donderdag uit cijfers van het landelijk parket.

In 2007 kregen twee burgers in totaal 35 duizend euro nadat ze de politie van cruciale informatie hadden voorzien. Vorig jaar kregen twee tipgevers samen tienduizend euro.

In totaal werd de afgelopen 3,5 jaar meer dan een miljoen euro aan beloningen uitgeloofd. Dat gebeurt alleen in ingewikkelde zaken en als de kans bestaat dat een burger kan helpen. Bijvoorbeeld doordat hij toevallig iets heeft gezien.

De hoofdofficier van justitie bepaalt of een tipgever de beloning verdient. Meestal concludeert het OM dat de zaak is opgelost door een combinatie van losse informatie, goed recherchewerk en geluk.

Onlangs werd topcrimineel Dino S. opgepakt. In zijn zaak was volgens de Volkskrant vijftigduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het is niet waarschijnlijk dat dit bedrag wordt uitgekeerd. De tip die naar de schuilplaats van S. leidde is volgens justitie niet meer dan een puzzelstukje dat hielp het beeld compleet te maken.

Doorgaans wordt maximaal dertigduizend euro uitgeloofd en minimaal 4500 euro. Mensen uit het criminele circuit zouden in de praktijk veel meer betaald krijgen als ze bereid zijn anderen te verraden.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen.

Geen sprake van. Ik zie gedoogsteun van de PVV als een heilloze weg. We worden aan de lopende band voor schut gezet en uit de tent gelokt. Ik doe er niet meer aan mee. Dat was de strekking van een brief van Ab Klink. Exit onderhandelingen met de PVV.

Een zware vergadering. En daarna de methode volgens beproefd CDA-recept. Achterkamertjes. Het handelsmerk van het CDA. Achterkamertjes. Druk uitoefenen. Chanteren. In achterkamertjes.

Dus gaan de onderhandelingen over een minderheidscoalitie van VVD en CDA, met gedoogsteun van de PVV weer gewoon verder. En straks mogen de fractie en het congres en, in het kader van de wassen-neusdemocratie, voor de vorm nog wat van vinden. Een folkloristische stemming als de kaarten allang zijn geschud. Gewetensvraag:

Treyarch onthult CoD: Black Ops Multiplayer

Op het Activision Event in Los Angeles is de multiplayer van Call of Duty: Black Ops uit de doeken gedaan. Daaruit blijkt meteen dat deze modus voor de shooter niet zomaar uit Modern Warfare 2 is overgenomen; een paar zeer interessante veranderingen en aanpassingen zullen nieuwe vormen van gameplay bieden.

Allereerst heb je Combat Training - niet veel anders dan een simpele offline multiplayer match met bots. Volgens Treyarch heeft 40% van de Modern Warfare 2 -spelers de multiplayer niet eens aangeraakt, en volgens hen is dit de manier om men sneller online te laten spelen.

De MP zal ook een soort valuta introduceren; hiermee kan men dus punten verdienen om verschillende wapens, perks of killstreaks te kopen. Zo kun je sparen voor dat ene wapen in plaats van te wachten tot je level dat toelaat; sommige hebben wel een XP-limiet, echter. Ook de manier waarop je perks kiest is anders: Treyarch heeft een systeem ontwikkelt dat je speler anders zal aankleden afhankelijk van je perk-keuze. Heb je dus Scavenger, dan draagt je personage veel meer (rug)zakjes. Ghost geeft je dan weer een ghillie suit. Ook zullen de perks weer een pro-variant hebben.

Daarnaast heb je Wager Matches. Deze games draaien om die nieuwe valuta, en zijn aangepaste matches waarin je sneller 'geld' kan verdienen. Eén modus omvat bijvoorbeeld dat de spelers allemaal één pistool krijgen en drie kogels. Gebruik tactiek en vaardigheid om je vijand om te brengen, en verdien daar geld mee. Als je zonder kogels komt te zitten, zul je het met je mes moeten doen.

Ook heb je Contracts, waarin je een contract koopt waarin je belooft dat je bijvoorbeeld binnen afzienbare tijd een flink aantal spelers ombrengt in een vast aantal matches. Als je hierin slaagt, dan betaalt het contract je (meer) uit. Faal je, dan verlies je het aankoopbedrag van dat contract.

Ook zit er een videorecording-optie in, waarin je matches kan opnemen. Handig tegen cheaters.

Greenpeace krijgt steun Facebook-gebruikers

Ongeveer vijfhonderdduizend Facebook-gebruikers hebben de sociale netwerksite opgeroepen om af te zien van plannen om elektriciteit af te nemen van een energiemaatschappij die kolencentrales gebruikt. Dat heeft milieuorganisatie Greenpeace woensdag gezegd.

Greenpeace-directeur Kumi Naidoo zei dat hij een brief heeft gestuurd naar de oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, waarin hij schrijft dat de netwerksite 'het contact is verloren' met zijn gebruikers en met de trend in de ICT-wereld om gebruik te maken van schone energie.

De milieuorganisatie is in februari een Facebookgroep gestart nadat Facebook aankondigde een datacentrum te bouwen in Oregon. Greenpeace vroeg het bedrijf om geen gebruik te maken van vervuilende energieleveranciers. Vorige week passeerde het aantal groepsleden de half miljoen.

Naidoo zei dat Facebook ook had kunnen kiezen voor een nieuw datacentrum in een gebied waar wind- of zonne-energie beschikbaar is.

'Campussen Rouvoet niet beter dan reguliere opvang'

De negen speciale trajecten van minister voor Jeugd en Gezin André Rouvoet (ChristenUnie) voor probleemjongeren werken niet beter dan de reguliere opvang. Dat staat in een eindevaluatie die Rouvoet en minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) donderdag naar de Kamer sturen, schrijft Trouw.

Rouvoet heeft de campussen opgezet om jongeren die het niet redden op school en in de maatschappij weer op het goede spoor te krijgen. Bij vier op de vijf jongeren op de 'campussen van Rouvoet' zou de scholings- en werksituatie inderdaad verbeteren, maar dat is niet meer dan bij de reguliere opvang.

Ook zouden de campussen de jongeren onvoldoende bereiken. Wel zouden de deelnemers gemotiveerder worden en minder crimineel gedrag vertonen, maar ook hier presteerden de campussen niet beter dan de reguliere opvang.

[US Open] Clijsters, Stosur door

Kim Clijsters heeft zonder problemen de derde ronde van de US Open bereikt. De Belgische had slechts 56 minuten nodig om de Australische qualifier Sally Peers naar huis te sturen. De setstanden waren 6-2 6-1.

Clijsters is titelverdediger in New York. In de derde ronde moet ze het opnemen tegen Petra Kvitova. De Tsjechische is als 27e geplaatst.

Samantha Stosur bereikte ook de derde ronde. De als vijfde geplaatste Australische won eenvoudig van haar landgenote Anastasia Rodionova: 6-1 6-4.Stosur, verliezend finaliste op Roland Garros, is niet eerder zo ver gekomen op Flushing Meadows. Vier keer strandde ze in de eerste ronde, twee keer bleek de tweede ronde het eindstation.

In de derde ronde ontmoet Stosur de Italiaanse Sara Errani. Die was in de tweede ronde te sterk voor de Russin Alisa Klejbanova, 28ste op de plaatsingslijst.

Kabinetsformatie vanmiddag verder

De onderhandelingen over een rechts kabinet gaan vanmiddag verder, na twee dagen te hebben stilgelegen wegens onenigheid binnen het CDA. Om 12.00 schuiven de onderhandelaars weer aan bij informateur Ivo Opstelten (VVD). Dat heeft diens woordvoerder laten weten.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen wordt bij de onderhandelingen niet langer vergezeld door Ab Klink, maar door Ank Bijleveld, Kamerlid en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken. Dat is de uitkomst van koortsachtig overleg in de CDA fractie, zo bleek in de nacht van woensdag op donderdag.

De formatie dreigde eerder deze week vast te lopen toen Klink in een brief schreef dat hij geen heil meer ziet in de gesprekken met de PVV. Volgens Klink is PVV-leider Geert Wilders van plan zijn eigen verhaal te houden en niet het verhaal van de coalitie. In de brief uitte hij de vrees dat dit voortdurend tot spanning binnen de coalitie zou leiden. De brief werd woensdag openbaar.

De opstelling van Klink leidde dinsdag en woensdag tot koortsachtig overleg binnen het CDA. De uitweg uit de patstelling werd gevonden na bemiddeling door minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner.

Hoewel Klink in de brief zei dat zijn conclusie definitief is, wacht hij nu toch net als de rest van de fractie het resultaat van de onderhandelingen af. Daarna velt de fractie een oordeel.

Tweede overlevende massamoord Mexico

Een tweede migrant, een Hondurees, heeft de massamoord in Mexico op 72 Centraal- en Zuid-Amerikanen overleefd. Dat heeft het kantoor van de Mexicaanse procureur-generaal woensdag bekendgemaakt. Eerder werd al bekend dat een Ecuadoriaanse overlevende de marine alert maakte op het bloedige gebeuren.

De marine trof de lichamen vorige week aan op een boerderij in de noordelijke staat Tamaulipas. De autoriteiten hielden de informatie over de overlevende migrant geheim om hem te beschermen.

De Mexicaanse politie verdenkt de drugsbende Zetas van de moord op de migranten, omdat zij zouden hebben geweigerd drugs te smokkelen naar de Verenigde Staten.

Gijzeling bij Discovery Channel VS voorbij

De Amerikaanse politie heeft de gijzeling in het hoofdkantoor van de tv-zender Discovery Channel na vier uur weten te beëindigen door de gijzelaar neer te schieten en op te pakken. De drie gegijzelden zijn in veiligheid gebracht. De toestand van de schutter was eerst nog onbekend, maar hij bleek even later overleden. Dat meldden de autoriteiten.

De politie vreesde voor het leven van de gegijzelden na twee uur onderhandelen. De dader, een Aziatische man, had volgens de politie explosieven voor en achter op zijn lichaam gebonden. De politie had het gebouw in de stad Silver Spring (Maryland) afgesloten en de omgeving geëvacueerd.

Regen augustus leidde tot veel meer files

Vooral door de hevige regenval stonden er in augustus veel meer files dan vorig jaar in die maand. De filezwaarte, die wordt berekend door de lengte van de file met de duur te vermenigvuldigen, lag volgens de ANWB bijna anderhalf keer zo hoog.

Dat er meer files stonden, komt niet alleen door de regen. Het was ook drukker doordat meer Nederlanders in eigen land op vakantie gingen. Ook de werkzaamheden op de A12 van Utrecht richting Den Haag zorgden dagelijks voor files.

De drukste dag was vorige week maandag. Toen zorgde hevige regenval voor wateroverlast en volle wegen. In de ochtendspits stond toen 301 kilometer file. Voor een dag in augustus is dat volgens de ANWB 'extreem'.Normaal staat er op een maandagochtend in augustus ongeveer honderdvijftig kilometer file.

Wilders: nog geen oordeel over CDA-besluit

PVV-leider Geert Wilders kan nog geen oordeel geven over de uitkomst van het CDA-fractieberaad. De fractie van de christendemocraten besloot in de nacht van woensdag op donderdag, na twee dagen van crisisoverleg, dat ze verder gaat onderhandelen met de VVD en PVV.

Wilders gaf in een eerste reactie aan dat hij donderdagochtend nog veel vragen in petto heeft voor CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen. Daarop wil hij eerst een antwoord voordat hij een oordeel geeft.

Eerder meldde de PVV-leider al dat er niets klopt van de lezing die Ab Klink heeft gegeven over de onderhandelingen. Klink uitte zijn bezwaren in een brief aan de CDA-top die woensdag uitlekte.

Vennegoor: "Ik hoop vaak te scoren voor Rapid"

Jan Vennegoor of Hesselink begint aan een nieuw avontuur in Oostenrijk. De 31-jarige aanvaller gaan aan de slag bij Rapid Wien.

Vennegoor of Hesselink stond in de belangstelling van Feyenoord, maar verkoos Rapid Wien boven de Rotterdamse club. De 19-voudig Oranje-international werd gisteren gepresenteerd bij zijn nieuwe Oostenrijkse werkgever.

"Ik ben blij dat ik hier ben en voor deze club kan spelen", zegt Vennegoor op de clubsite van de Oostenrijkse topclub uit Wenen. "Ik hoop veel te gaan scoren. Topscorer worden is niet mijn doel. Ik ben ook blij wanneer anderen scoren."

Vennegoor tekende een contract voor twee jaar bij de huidige nummer drie van Oostenrijk. De fysiek sterke spits mocht Hull City deze zomer transfervrij verlaten. De tukker kwam daarvoor drie seizoenen uit voor het Schotse Celtic.

ADO-doelman Zwinkels zes weken buitenspel

ADO Den Haag moet het de komende zes weken zonder Robin Zwinkels stellen. De doelman ondergaat een knieoperatie.

Zwinkels is al enige tijd uit de roulatie. De doelman, die de jeugdopleiding van Ajax heeft doorlopen, gaat vandaag onder het mes. Zwinkels wordt geopereerd aan de meniscus van zijn rechterknie, meldt ADO op de clubsite.

De doelman van de Hagenaren stond in de eerste competitiewedstrijd tegen Vitesse nog onder de lat. Maar na de ontmoeting in Arnhem speelde de knieproblemen werd. Twee weken geleden werd er daarom vocht uit de knie gehaald.

De ingreep had niet de gewenste uitwerking. Ook een periode van rust hielp Zwinkels niet. ADO hoopt met de (kleine) operatie dat de doelman binnen zes weken volledig kan herstellen.

CDA praat verder met VVD en PVV

Het CDA blijft onderhandelen met VVD en PVV over de vorming van een kabinet. Minister van Volksgezondheid Ab Klink is geen onderhandelaar meer, maar blijft wel Kamerlid voor het CDA. Dat heeft de CDA-fractie in de nacht van woensdag op donderdag besloten.

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Ank Bijleveld volgt Klink op als rechterhand van fractievoorzitter Maxime Verhagen. De fractie heeft verder besloten het resultaat van de onderhandelingen af te wachten, en pas dan een oordeel te vellen. Dat geldt ook voor Klink en de overige twee Kamerleden die problemen hadden met de gesprekken met de PVV. "Ik ben zeer blij dat we dit eensgezind hebben kunnen bereiken", zei Verhagen rond 01.00 uur 's nachts.

Eerder deze week schreef Klink nog in een brief dat hij geen heil meer ziet in de gesprekken met de PVV. Volgens Klink heeft PVV-leider Geert Wilders binnenskamers heeft aangekondigd dat hij zijn eigen verhaal zou houden, in plaats van het verhaal van de coalitie. Klink denkt dat dat leidt tot voortdurende spanning in de coalitie. Zijn conclusie was definitief, schreef Klink verder in de brief, waarvan de inhoud woensdag bekend werd.

Verhagen zei zich niet te herkennen in de lezing van Klink van de onderhandelingen. "Het klopt naar mijn mening niet", zei Verhagen, die ook liet blijken dat hij zich heeft gestoord aan het uitlekken van de brief. "Zoiets kan niet, omdat je een weerslag geeft van geheime onderhandelingen."

Verhagen wilde niet ingaan op de vraag of de onderhandelingen met VVD en PVV nog kans van slagen hebben nu het CDA zo openlijk verdeeld is gebleken. Klink wilde in de nacht van woensdag op donderdag evenmin veel vragen beantwoorden.

De opstelling van Klink leidde dinsdag en woensdag tot koortsachtig overleg binnen het CDA. De uitweg uit de patstelling werd gevonden na bemiddeling door minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner.

Essien kan niet wachten tot Ancelotti weer gaat zingen

Michael Essien is met Chelsea klaar voor een nieuw successeizoen. Chelsea werd vorig seizoen kampioen en won de FA Cup.

De 27-jarige Essien, hersteld van een knieblessure, wil dit seizoen die prestaties evenaren. Maar ook in Europa wil de Ghanees succes boeken met The Blues. "Ik heb goede herinneringen aan de twee huldigigingen vorig seizoen. Ik wil het dit seizoen weer opnieuw beleven", zegt Essien op de clubsite van Chelsea.

"Ik kan niet wachten om onze trainer (Carlo Ancelotti, red.) weer 'Paa-pa-pa-pa-pa-paa' gaat zingen. Hij was de beste zanger sinds Pavarotti. Ik moet nog altijd lachen als ik de DVD terugkijk", vervolgt de middenvelder. Essien heeft het gevoel dat het weer een succesvol seizoen kan worden voor Chelsea.

"Als speler heb je altijd een voorgevoel. Ik heb hetzelfde gevoel als vorig seizoen toen we de twee prijzen wonnen. Ik heb er vertrouwen in dat we dit jaar ook de Champions League kunnen winnen. Iedereen weet hoeveel dat zou betekenen voor ons. In eigen land hebben we alles gewonnen. De honger neemt toe."

Van Bronckhorst: "Ze noemen me nu trainer"

Giovanni van Bronckhorst beëindigde deze zomer zijn actieve loopbaan. De voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal loopt nu stage bij Jong Oranje. De oud-prof moet wennen aan zijn huidige rol.

Van Bronckhorst is met Jong Oranje naar het Spaanse Alcoy afgereisd voor de laatste EK-kwalificiatiewedstrijd van de jeugdinternationals. "De jongens noemen me nu trainer. Dan kijk je wel even op", aldus Gio tegen OnsOranje. Van Bronckhorst nam in augustus afscheid bij Feyenoord na het geslaagde WK met Oranje.

"Het is voor mij natuurlijk helemaal nieuw om als trainer op het veld te staan en met deze stage kan ik ondervinden hoe het allemaal werkt, Zien wat er gebeurt, daarop inspringen en dat communiceren naar de spelers toe. Dat deed ik normaal op het veld al, maar nu dus langs de kant", vervolgt oud-prof Van Bronckhorst.

De oud-speler van onder meer Barcelona en Feyenoord wil leren van de huidige technische staf. "Kijken hoe Cor Pot (bondscoach) en Remy Reynierse (assitent) het doen. Zij zijn trainers met veel ervaring. Ook wil ik straks steeds meer coachen naar de spelers." Jong Oranje heeft zich al geplaatst voor het EK volgende zomer.

Gay sneller dan Carter in Zagreb

Tyson Gay heeft woensdagavond de Jamaicaan Nesta Carter verslagen tijdens een World Challenge Meeting. Het duel, dat gehouden werd in Zagreb, betekende een strijd tussen de snelste sprinters van dit seizoen.

Gay klokte een tijd van 9,92, terwijl Carter niet verder kwam dan een tijd van 10,07. Daarmee bleef de Jamaicaan de Amerikaan Michael Rodgers (10,14) nipt voor. Afgelopen weekeinde wist Carter in Rieti de jaarprestatie van Gay (9,78) te evenaren.

[US Open] V. Williams moeizaam naar derde ronde

Venus Williams heeft met de nodige moeite de derde ronde van het US Open bereikt. De Amerikaanse tennister wist de Canadese Rebecca Marino in twee sets te verslaan; 7-6 en 6-3.

Vooral in de eerste set had Williams de nodige moeite met Marino, die het toernooi behaalde via het kwalificatietoernooi. De Canadese sleepte er een tiebreak uit, maar daarin was Williams uiteindelijk toch de sterkste. In de tweede set pakte Williams, nummer drie van de plaatsingslijst, een break en gaf deze niet meer uit handen.

In de derde ronde stuit Williams opnieuw op een speelster die het US Open bereikte via het kwalificatietoernooi, namelijk Mandy Minella. De Luxemburgse versloeg in de tweede ronde de Bulgaarse Tsvetana Pironkova.

Inbreker laat fotokopieën billen achter

Een inbreker in een kantoortje bij een boerderij heeft fotokopieën gemaakt van zijn achterwerk en voor de politie achtergelaten. De kopieën van de blote billen zijn door de politie meegenomen voor een nadere analyse. Bij de inbraak in het Gelderse Hattemerbroek werd niets gestolen. De kontkopieerder richtte wel vernielingen aan.

De politie tast nog in het duister over het motief achter de vreemde inbraak. Het politieteam Forensische Opsporing dat zich over de kopieën buigt, weet nog niet of er bruikbare sporen zijn achtergelaten die helpen bij het oplossen van de inbraak.

De kopietjes werden afgelopen weekeinde gemaakt op het kopieerapparaat in de boerderij aan de Hanewende. De dader liet ze achter op het bureau van de boer. Van de inbreker ontbreekt verder ieder spoor.

Identiteit 'The Stig' bevestigd

De identiteit van een geheimzinnige medewerker van het populaire Britse autoprogramma Top Gear, The Stig, is woensdag in een rechtszaak officieel vast komen te staan. De in het programma onherkenbaar in een racepak geklede BBC-medewerker blijkt coureur Ben Collins, berichtten Britse media.

De BBC verloor woensdag een gerechtelijke procedure om te voorkomen dat Collins zich via een autobiografie bekend zou maken. The Stig, een door Top Gear-presentator Jeremy Clarkson bedachte naam die uit diens schooltijd stamt, is juist vanwege zijn anonimiteit een sleutelfiguur in de presentatie van het programma. Maar de BBC slaagde er niet in te voorkomen dat The Stig zich bekendmaakt via zijn boek, dat wordt uitgegeven bij HarperCollins.

Collins is sinds 1994 coureur en testrijder. Hij deed ook aan racen in een James Bond-film. De BBC claimde dat hij als The Stig contractueel verplicht is zijn identiteit geheim te houden. Vorig jaar dook de naam Ben Collins in media al op als de ware The Stig. Het is niet voor het eerst dat de BBC problemen heeft met The Stig. De eerste The Stig, Perry McCarthy, werd ontslagen nadat hij in een boek in 2002 zijn identiteit had onthuld.

Guitar Hero: Warriors of Rock

De afgelopen jaren verscheen er elk najaar een nieuw deel in de Guitar Hero-serie. De serie krijgt regelmatig kritiek vanwege het uitmelken en het in de steek laten van de echte fans, die gewoon goede gitaarmuziek willen spelen en niet de redelijk mainstream liedjes zoals in de laatste paar Guitar Hero-games, die vooral bedoeld waren voor de multiplayer. Guitar Hero: Warriors of Rock gaat terug naar de roots van de serie.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.