Harry Potter Kinect

Nadat de Harry Potter-boeken allemaal verfilmd waren was de verwachting dat het wel klaar zou zijn met de Harry Potter-games. Dit is echter nog niet het geval, de bebrilde tovenaar moet toch nog een keer aan de slag. Of nouja, eigenlijk jijzelf, want de game verschijnt exclusief voor Kinect.

header

Harry Potter Kinect is niet de eerste Harry Potter-game voor Kinect. In Harry Potter and the Deathly Hallows was ook een speciale Kinect-modus ingebouwd waarin je in een soort on rails-shooter als tovenaar aan de slag mocht. Het spel werd niet heel positief ontvangen en het tweede deel ervan is dan ook zonder ruchtbaarheid op de markt verschenen. Harry Potter Kinect wordt echter door een andere ontwikkelaar gemaakt en dat is duidelijk merkbaar.

Harry Potter Kinect volgt in beperkte mate het originele verhaal van Harry Potter, en dan niet één boek, maar alle boeken. Het moge duidelijk zijn het een beetje veel is om alles uit die zeven dikke boeken in de game te verwerken en dus is er gekozen om bepaalde gebeurtenissen uit het verhaal uit te lichten en daar een mini-game omheen te bouwen. In de story-mode ontdek je deze mini-games één voor één, begeleid door korte filmpjes. Uitgever Warner Bros is naast uitgever van deze game natuurlijk ook het bedrijf achter de Harry Potter-films, dus Harry Potter Kinect is eindelijk een Harry Potter-game waarin je ook daadwerkelijk een goed lijkende Harry Potter ziet, met de bekende Harry Potter-stem. Er zijn originele geluidsfragmenten uit de films gebruikt, waardoor het spel een echt Harry Potter-sfeertje ademt.

De mini-games zijn bijvoorbeeld een wedstrijd quidditch waarbij je in het spoor van de snitch moet blijven vliegen om hem te kunnen vangen, terwijl je ondertussen bludgers moet ontwijken en tegenstanders af en toe uit de weg moet slaan. In een andere mini-game moet je het opnemen tegen een groep dementors door je patronus op ze af te vuren en tijdens de potions-les moet je zelf een toverdrank brouwen door de juiste ingrediënten te pakken, daarvan de juiste hoeveelheid toe te voegen aan je ketel en het juiste aantal keer te roeren. De story-mode en mini-games zijn in je eentje te spelen, maar sommige mini-games en onderdelen die je kunt unlocken kun je met meerdere mensen spelen. Je kunt het spel spelen als Harry of als anonieme leerling door een foto met Kinect te maken en hier een personage van te laten maken. Het is dan zelfs mogelijk om in plaats van in Gryffindor in Hufflepuff of zelfs Slytherin terecht te komen als je de sortinghat op je hoofd krijgt.

Sommige Kinect-spellen hebben nog wel eens last van een haperende besturing die niet goed registreert wat je doet, maar in Harry Potter Kinect was daar weinig van te merken. Het spel werkt gewoon goed en het is een van de eerste Harry Potter-games die de sfeer uit de films weet over te nemen. Waarschijnlijk komt dit ook voor een groot deel door de originele geluidsfragmenten uit de film. Het is wel erg jammer dat er wéér gekozen is voor een mini-games verzameling met slechts korte cutscenes die mini-games aan elkaar linken en ook is het nog even afwachten of de game niet veel te makkelijk is voor volwassenen, want de echte Harry Potter-fans zijn nog eerder dan Harry zelf volwassen geworden.

Harry Potter Kinect verschijnt 12 oktober exclusief voor Xbox 360 en is enkel speelbaar met Kinect.