Rabbids Land

Een nieuw jaar, een nieuwe Rabbids-game. Dit jaar zal de nieuwe Rabbids-game exclusief voor Wii U verschijnen en kun je ingame een bezoekje brengen aan het attractiepark Rabbids Land. Een beetje een vreemde titelkeuze, aangezien Nintendo zelf met Nintendo Land zal komen, maar het pretparkthema zit wel veel meer door Rabbids Land verweven dan door Nintendo Land, dus zo vreemd is die keuze tegelijk ook weer niet.

header

Rabbids Land speelt zich af in een pretpark vol met gekleurde konijnen. Je kunt hier losse attracties, oftewel mini-games, spelen, of de overkoepelende trophy race. In de trophy race gaat het erom zoveel mogelijk trophies te verdienen. Hiervoor loop je over een groot speelbord waarbij er een stuk of zes verschillende vakjes zijn. De leukste vakjes zijn natuurlijk de vakjes met een gebouwtje erop, want dat betekent dat je een attractie gaat doen! Welke attractie dit is wordt random gekozen, net alsof je de game alleen of juist met anderen zal spelen. Attracties die je tegen kunt komen zijn bijvoorbeeld de achtbaan, waarbij je een Guitar Hero-achtige mini-game doet en het spookhuis, waarin je met je Wii tablet spoken om je heen moet zoeken, waarna een medespeler deze spoken op moet zuigen met zijn Wiimote. Doe je deze mini-game goed dan verdien je beide een trophy.

rabbidsland

Naast de attracties zijn er ook nog verschillende andere vakjes. Het klavertje is bijvoorbeeld een soort casino-gokspel waarbij je trophies kunt winnen of verliezen. Het kado levert je een item op zoals een honkbalknupppel waarmee je een trophy van een ander kunt spelen of de quiz, waarbij de hoofdspeler het juiste antwoord moet proberen te geven, en de andere spelers juist moeten raden of de speler het goed of fout heeft. Kortom, het is een soort van Mario Party, maar dan anders.

Het Wii U tablet speelt een belangrijke rol in de game. Deze wordt doorgegeven aan de speler die aan de beurt is, en waar op het tv-scherm maar een beperkt deel van het speelbord zichtbaar is, kan de speler met de tablet precies zien welke vakjes allemaal binnen bereik liggen. Daarnaast speelt het tablet een belangrijke rol in de meeste mini-games. Er was helaas tijd voor maar een paar verschillende mini-games, maar het lijkt erop alsof Rabbids Land gewoon dezelfde soort gameplay gaat bieden die we van de rabbids gewend zijn: vrolijk en leuk, maar vooral ook heel erg raar.

Rabbidsland 2

Rabbids Land is een launchgame voor Wii U, net als Nintendo Land waarschijnlijk zal zijn. Beide games zijn echter qua inhoud erg verschillend. Rabbids Land is puur op de multiplayer gericht, hoewel de game ook in je eentje te spelen is op het gamepad maar dan mis je de grootste deel van de lol van de game. Nintendo Land is meer een verzameling losse mini-games, zonder overkoepelend geheel en dat is juist wat deze nieuwe versie van Rabbids de moeite waard maakt. Mini-games an sich bedenken is niet lastig, maar mini-games ook voor langere tijd leuk houden is een stuk lastiger en het lijkt erop alsof Rabbids Land daar wel in gaat slagen. Tenminste, zolang je genoeg vrienden hebt natuurlijk!

Rabbids Land verschijnt exclusief voor Wii U en zal tegelijk met de nieuwe console verschijnen.