Uitslag NEC - Ajax

Na AZ, PSV en Feyenoord heeft ook Ajax punten verspeeld bij de hervatting van de eredivisie. In de uitwedstrijd tegen NEC speelde de Amsterdammers met 1-1 gelijk tegen de ploeg uit Nijmegen.

Ajax was in de eerste helft duidelijk beter dan NEC en kreeg ook de nodige kansen om de score te openen. Uiteindelijk slaagde Davy Klaassen daarin na een goede aanval. Dat de score niet verder opliep in de eerste helft was te danken aan onder meer Jasper Cillessen, die een geweldige redding had.

Vroeg in de tweede helft kwam NEC langszij. Uit een vrije trap zorgde Landry Dimata voor de gelijkmaker. Ajax ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar opnieuw stond Cillessen in de weg en werd het uiteindelijk gelijk in Nijmegen.

Door het gelijkspel heeft Ajax nu al vier wedstrijden op rij niet kunnen winnen in de eredivisie. Voor de winterstop konden de Amsterdammers niet winnen van PSV, Vitesse en FC Emmen. In de stand staat Ajax nog wel op de tweede plaats, met drie punten achter op koploper Feyenoord.