Politie vraagt hulp van kijkers in nieuw RTL 5-programma Opsporing NL

Opsporing NL: zo heet het nieuwe opsporingsprogramma dat vanaf maandag 30 mei start bij tv-zender RTL 5. In het programma vragen presentator Pim Sedee, de politie en het OM aandacht voor (actuele) opsporingsonderzoeken met als doel tips en informatie binnen te krijgen om misdrijven op te lossen.

Met behulp van bewakingsbeelden, reconstructies, politiewoordvoerders vanuit heel Nederland en interviews met slachtoffers schetsen Pim en politiewoordvoerder Shirien Elsaid, de situatie en context waarbinnen een misdrijf heeft plaatsgevonden. Ze doen dit vanuit verschillende relevante locaties in Nederland en roepen getuigen of kijkers die deze situaties herkennen actief op om de politie te helpen met hun informatie.

‘Het is voor de politie heel waardevol dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken’, vertelt Franki Klarenbeek, coördinator van het landelijk team Opsporingscommunicatie. ‘Zij zijn onze extra ogen en oren. We weten uit ervaring dat mensen de politie graag helpen om zaken op te lossen. Zo werken we samen aan een veilig Nederland. We hopen door deze nieuwe samenwerking met RTL ook met behulp van kijkers veel onderzoeken te kunnen oplossen.’

Opsporing NL is vanaf maandag 30 mei wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 5.