Verstappen over races in Oostenrijk: "Het is altijd mooi om hier te racen"

Komende weekenden strijkt het Formule 1-circus neer op de Red Bull Ring voor twee races. De sfeer bij Red Bull Racing zal opperbest zijn na het succesvolle raceweekend op Paul Ricard waar Max Verstappen de pole position veroverde en de bloedstollende race won. Uiteraard keek Verstappen tevreden terug op de Franse grand prix.

"Het was een geweldig weekend en het voelt altijd goed om pole positie te behalen, maar winnen was echt geweldig. Daar ben ik super blij mee. We wonnen de race op strategie. Ik hoop dat we dit de rest van het jaar kunnen volhouden. Iedereen van Red Bull Racing op het circuit en in de fabriek werkt keihard en nu moeten we gewoon blijven pushen om dit jaar meer races te winnen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

Verstappen was verrast dat Red Bull Racing zo goed voor de dag kwam op de baan in Paul Ricard terwijl het circuit over het algemeen als meer een 'Mercedes-baan' bestempeld wordt. "Nee, dat hadden we niet verwacht, want Mercedes was daar in het verleden erg sterk. Maar we zien dat elk raceweekend qua concurrentie anders is en je weet pas waar je staat nadat er op de baan gereden is. Je weet nooit waar de anderen toe in staat zijn, dus we hadden dit resultaat niet verwacht, wat het nog beter maakt. Het was een geweldige teamprestatie van iedereen. Je kunt zien dat iedereen heel goed samenwerkt en het is gewoon een geweldig team van mensen hier", zo vertelde de Nederlander.

De komende twee races is de Red Bull Ring het decor, een baan die het team van Verstappen over het algemeen goed ligt. "Ik kijk erg uit naar Oostenrijk, want het is natuurlijk een thuis Grand Prix voor ons en om er twee races te rijden maakt het nog beter. Het is altijd mooi om hier te racen en we hebben goede resultaten behaald op de Red Bull Ring, maar dat biedt natuurlijk geen garanties. We moeten onze auto weer goed afstellen, ons aan de omstandigheden aanpassen en daarop reageren. Ik weet niet wat voor weer het zal zijn, maar ik verwacht zeker dat iedereen weer dichtbij elkaar zal zitten. We zullen het zien, maar hopelijk kunnen we er twee hele goede weekenden van maken", zo blikt de leider in het WK vooruit.

Verstappen over races in Oostenrijk: "Het is altijd mooi om hier te racen" (WikiCommons/United Autosports)
Verstappen over races in Oostenrijk: "Het is altijd mooi om hier te racen" (WikiCommons/United Autosports)