Jos Verstappen: "Voor mij was het tÚ spannend"

Terwijl Max Verstappen en Lewis Hamilton een mooi duel om de overwinning uitvochten op het circuit was de spanning voor vader Jos Verstappen om te snijden in de pits bij Red Bull Racing.

"Voor mij was het té spannend. Mijn hart klopte in mijn keel. Voor een vader is dit niet de fijnste wedstrijd die er is. Het fijnste is als hij 20 seconden weg rijdt en gewoon wint, maar op deze manier is de overwinning wel nog mooier als het goed afloopt en gelukkig is het ook goed afgelopen. Op een gegeven moment dacht ik dat het niet meer zou gaan lukken. Het gat bleef rond de vijf seconden hangen tot vier ronden voor het einde. Maar, daarna was het klaar. Je zag aan Lewis Hamilton dat hij geen voorbanden meer had en dat kwam goed uit voor ons", zo vertelde vader Verstappen voor de camera van Ziggo Sport.

De eerste pitstops waren een belangrijk moment in de race. Max pakte daar de leiding over van Hamilton terwijl hij vlak daarvoor nog een achterstand van ruim drie seconden had. "De stop van Max was redelijk. De tweede sector was al goed, maar in de laatste sector was Max anderhalve seconden sneller dan daarvoor. Toen Max Lewis de pits uit zag komen, gebruikte hij nog even de maximale elektrische energie en kwam hij er net voor", aldus Jos, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Daarna zag je Lewis achter Max aanrijden. De Mercedes kan redelijk makkelijk in de slipstream blijven, maar ze verliezen wel downforce en de auto gaat dan altijd een beetje meer ondersturen. Op een gegeven moment zag je dat zijn voorbanden klaar waren en liet hij zich wat terug zakken. En dat is het gevaar. Dan kunnen ze een tweede stop maken, wat we hebben meegemaakt in Barcelona. Daar heeft Red Bull deze keer goed op ingespeeld en vandaar dat Max de tweede stop maakte", zo vult de oud Formule 1-coureur aan.

Jos kijkt met veel plezier naar dit seizoen. "Jaren lang wist je van tevoren al bijna wie er ging winnen en dan haken er toch kijkers af. Als je naar dit jaar kijkt, denk ik dat het één van de spannendste seizoenen is, die we de afgelopen 20 jaar gezien hebben en dat moeten we koesteren. Het is mooi om de strijd tussen Max en Lewis en Red Bull en Mercedes te zien. Nu hopen dat het nog een beetje meer onze kant op valt."

Jos Verstappen: "Voor mij was het té spannend" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Jos Verstappen: "Voor mij was het té spannend" (Getty Images / Red Bull Content Pool)