F1: Uitslag Grand Prix van Frankrijk

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Frankrijk op zijn naam geschreven. De Nederlander profiteerde van een afwijkende strategie en verschalkte hiermee Lewis Hamilton. Sergio Perez mocht na een late inhaalactie ook de gang naar het podium maken.

Verstappen vertrok op Paul Ricard van poleposition en was in eerste instantie goed weg. De Nederlander kreeg in de eerste bocht een moment overstuur en verloor de eerste positie aan Hamilton, voor Valtteri Bottas en Perez. Iets verder naar achteren had Lance Stroll een goed begin van de race. De Canadees kon tijdens de kwalificatie geen tijd neerzetten, maar had een goed tempo te pakken. Hij klom al snel naar plek veertien. Fernando Alonso reed de eerste tien ronden op plek acht rond, maar verloor daarna snel posities.

Van de toppers stopte Bottas in ronde achttien als eerste, gevolgd door Verstappen en Hamilton. Hoewel de gaten tussen de coureurs drie seconden bedroegen bij het ingaan van de pits was het Verstappen die spekkoper was door de leiding over te nemen van Hamilton. Al had de Nederlander de Brit en Bottas wel in zijn kielzog zitten. Het gaf de leiding aan Perez die veel langer door reed, maar hierbij wel tijd verloor ten opzichte van het trio achter hem.

Hamilton hield lang de druk op Verstappen, maar nam halverwege de 53 ronden tellende race toch iets meer afstand om zijn banden te sparen. Daarachter haakte Bottas af, terwijl Perez langzaam maar zeker dichterbij de Fin kwam, maar nog wel ruim tien seconden goed moest maken. In het middenveld kende Daniel Ricciardo een goede race, waarbij de Australiër langzaam maar zeker naar plek vijf klom, voor teamgenoot Lando Norris.De Brit mocht even later zijn teamgenoot voorbij.

Met nog twintig ronden te gaan haalde Red Bull Verstappen binnen voor een tweede stop, wat de leiding gaf aan Hamilton, voor Bottas en Perez. De Nederlander ging zijn teamgenoot snel voorbij en zette de jacht in op Bottas. Met nog negen ronden te gaan verschalkte Verstappen de Fin voor plek twee. Perez pakte met nog drie ronden te gaan plek drie over van Bottas.

In de voorlaatste ronde had Verstappen het gat met Hamilton dicht gereden en hij pakte met behulp van DRS de Mercedes. Na 53 ronden werd Verstappen als eerste afgevlagd, voor Hamilton en Perez. Bottas eindigde op plek vier, voor Norris, Ricciardo, Pierre Gasly, Alonso, Sebastian Vettel en Stroll.