Hamilton: "Had aan het einde echt geen banden meer over"

Lewis Hamilton beleefde vandaag een adembenemend duel met Max Verstappen maar uiteindelijk moest hij de Nederlander voor laten gaan. De éénstopper van de Brit bleek net niet goed genoeg om de Grand Prix van Frankrijk te winnen. Hamilton concludeert dat er werk aan de winkel is voor Mercedes.

"Mijn felicitaties aan Max. Hij heeft het geweldig gedaan vandaag. Ze hadden het hele weekend gewoon de betere snelheid op het rechte stuk. Gezien het feit dat wij zo’n lastige vrijdag hadden ben ik echt blij met het resultaat van vandaag. Natuurlijk, we hebben niet gewonnen en we reden aan kop, maar ik had aan het einde echt geen banden meer over. Helaas heb ik die eerste plek moeten prijsgeven, maar het was nog steeds een goede race", aldus Hamilton na de wedstrijd zo lezen we op Motorsport.com.

Met zijn overwinning loopt Verstappen uit in de strijd om de wereldtitel, werk aan de winkel dus voor Mercedes. "We moeten absoluut wat snelheid zien te vinden. Je kunt zien dat wij de meeste snelheid op de rechte stukken verloren vandaag, dus we moeten echt diep gaan graven en uitzoeken hoe dat komt. Of het door het vermogen of de luchtweerstand komt. Maar we beschikken nog steeds over een goed pakket. Ik weet niet zeker hoe we vandaag die plek hebben verloren", aldus de regerend wereldkampioen.

"We wisten niet hoe sterk de undercut ging zijn, maar wat me vooral verbaasde is dat ik zo snel al het beste van mijn voorbanden had gevergd. Maar het is duidelijk dat zij vandaag een goede strategie hadden. Het pakte heel goed uit voor ze", zo vult Hamilton aan.

Uit het radiocontact tussen het team en Hamilton en teamgenoot Valtteri Bottas was op te maken dat de coureurs liever een keer extra binnen waren gekomen voor verse banden, de tactiek die Red Bull Racing voor Verstappen hanteerde. De Brit denkt niet dat het nog nut had gehad om na Verstappens tweede stop alsnog hun tactiek te wijzigen. "Hij lag op dat moment al best ver voor, dus ik als enige optie om buiten te blijven. Hij zou anders opnieuw de undercut hebben en dan zou hij weer voor me komen. Ik had hem dan ook niet kunnen volgen op het rechte stuk. De enige optie was dus ook om zo lang mogelijk door te blijven rijden en te hopen dat de banden het vol zouden houden."

Hamilton: "Had aan het einde echt geen banden meer over" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Hamilton: "Had aan het einde echt geen banden meer over" (Getty Images / Red Bull Content Pool)