Verstappen: "Het was hard werken"

De Grand Prix van Frankrijk leverde vandaag een bloedstollend spannende strijd om de eerste plaats op. Met een tactische slimme tweede stop voor Max Verstappen wist hij de overwinning in de laatste rondes veilig te stellen. Met de winst wist de hij zijn leidende positie in de WK stand te verstevigen.

De race was geen gemakkelijke, zoals we al regelmatig via de boardradio's konden vernemen. Na de race bevestigde de Red Bull-coureur dat het lastig was op de baan. "Het was lastig met de wind vandaag. De ene ronde was de balans goed, de andere gleed de auto alle kanten op. Het was niet gemakkelijk om deze stabiel te houden. Na de eerste pitstop was Mercedes op de harde banden flink aan het pushen, waarna we besloten een tweede bandenwissel te doen. Het was hard werken, maar gelukkig de moeite waard", zo lezen we op Verstappen.nl.

In de eerste bocht verloor Verstappen de koppositie aan Lewis Hamilton waardoor hij tot de eerste pitstop achter de Brit terecht kwam. "Ik verloor de achterkant. Ik probeerde nog te corrigeren, maar de auto bleef glijden", zo legde de Nederlander uit.

Aan het einde van de race liep Verstappen ronde na ronde in maar even leek zijn inhaalrace te stokken. "Er zaten best veel achterliggers tussen mij en Lewis in, maar ze gingen goed uit de weg, waardoor ik het gevecht met Lewis aan kon gaan."

Hamilton en Verstappen maken er dit seizoen een spannende strijd om de wereldtitel van en de Nederlander verwacht dat het voorlopig spannend zal blijven tussen de twee. "We waren gedurende de hele wedstrijd aan het vechten, en dit zal ook gedurende de rest van het seizoen zo blijven."