Verstappen: "Het is enorm frustrerend"

Lange tijd leek Max Verstappen onbedreigd op weg naar de overwinning bij de Grand Prix van Azerbeidzjan. Nadat met een goed getimede en snelle pitstop de Nederlander de koppositie greep, leek hij mede dankzij een goede rugdekking door teamgenoot Sergio Perez de overwinning binnen handbereik te hebben. Helaas gooide een klapband vlak voor het einde roet in het eten.

"Ik baal als een stekker na wat er vandaag is gebeurd. Het was eigenlijk een heel makkelijke wedstrijd. Ik controleerde de snelheid voor in het veld en probeerde die vanwege de lange stint te matchen met de coureurs achter me. Als ik sneller moest gaan, ging ik ook sneller. Je wilt echter niet de banden te zwaar belasten en dat hebben we ook niet gedaan. Soms is het een vervelende sport als dit dan aan het einde van de race gebeurt", zo vertelde de Red Bull-coureur na de race, lezen we op Verstappen.nl.

De Nederlander zag de klapband niet aankomen. Hij had tot dan toe geen enkele aanwijzing dat er mogelijk problemen met zijn Pirelli's waren. "Alles voelde erg comfortabel aan en ik voelde ook niets qua vibraties. Heel raar dat dit gebeurde."

Verstappen denkt ook niet dat brokstukken van de crash van Lance Stroll de oorzaak van zijn klapband zijn. "Iedereen rijdt ronde na ronde dezelfde lijnen om de slipstream te pakken, dus het is heel vreemd dat dit alleen bij mij gebeurt. Ik denk dat de marshalls de baan goed hadden schoongemaakt. Het is enorm frustrerend."

Ondanks dat Verstappen nog steeds eerste in de WK-stand staat, omdat Hamilton zijn herstart verprutste, leek het er dus lange tijd op dat de Nederlander zijn voorsprong in de tussenstand zou gaan vergroten. "Dat vond ik veel belangrijker vandaag. Ik denk dat Mercedes op de ‘normale’ circuits sterker is. Daarom wilde ik hier ook een gat slaan. Maar we gaan het zien. We hebben eigenlijk twee positieve weekenden gehad, want de auto was hier in de race echt sterk. Ik denk niet dat er iemand een kans had om het ons moeilijk te maken in de wedstrijd, en dat zegt wel wat."

Verstappen was wel blij om zijn teamgenoot Perez de wedstrijd te zien winnen. "Checo deed vandaag precies wat je wilt dat hij doet. Hij had een goede start en zat al snel achter me. We gingen allebei aan Lewis voorbij met de pitstops en het zou een makkelijke één-twee zijn geweest. Ik baal dat ik niet heb gewonnen, maar ik was blij om Checo boven aan het podium te zien. Hij is een geweldige gast en teamgenoot."

Verstappen: "Het is enorm frustrerend" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het is enorm frustrerend" (Getty Images / Red Bull Content Pool)