NASCAR: Jarige Busch wint Buschy McBusch Race

Voor de NASCAR-liefhebber keren we nog even terug naar zondagavond en wel naar de Kansas Speedway, waar alweer de elfde race van het jaar verreden werd. Dat was aanvankelijk niet de beste race ooit, maar vooral in de slotfase werd een goede partij geknokt.

De race ging van start met Brad Keselowski en William Byron op front row en Michael McDowell met Kevin Harvick op rij twee. Lang had Keselowski de touwtjes in handen, tot hij aan het einde van stage één wat terugviel: Kyle Larson ging er voorbij, maar Kyle Busch pakte ze allebei en won de stage, voor Larson, Tyler Reddick en dan pas Keselowski.

Met Larson en Reddick voorop begon stage twee, waarin verder bijzonder weinig gebeurde: Larson domineerde en won de stag, ruim voor Kyle Busch en Denny Hamlin. In die volgorde begon ook de laatste stage, waar met een kleine veertig ronden te gaan de caution viel: een van Reddick's banden rolde tijdens zijn pitstop weg, waardoor men - nadat iedereen gestopt had - de race neutraliseerde om de band op te halen.

Nadat iedereen tijdens de caution een pitstop gemaakt had was de leiding in handen van Hamlin, maar 25 ronden voor het einde maakte hij een fout: hij tikte de muur stevig aan, Larson ging er voorbij en Hamlin moest naar binnen om in elk geval een fatsoenlijke nieuwe band onder zijn auto te laten schroeven en de boel wat uit te laten deuken.

Larson en Kyle Busch kwamen niet binnen en reden voorop bij de herstart, gevolgd door Ryan Blaney, Joey Logano, Ross Chastain en Austin Dillon - vanaf Matt DiBenedetto en Martin Truex op plek zeven en acht had men wél nieuwe banden. Kort na de herstart ging Ricky Stenhouse in het middenveld in de rondte na een duel met Austin Cindric, waardoor de volgende caution een feit was.

Larson en Busch bleven weer buiten, maar ook de volgende herstart ging niet goed: Christopher Bell ging rond en tikte Stenhouse én Ryan Preece aan. Busch en Blaney hadden Larson gepasseerd en vertrokken vanaf rij één bij de volgende herstart met drie ronden te gaan, waarbij het voor twee van de drie mannen voorop zo goed als klaar was: Larson tikte Blaney aan en hoewel beiden de auto enigszins onder controle hielden, waren hun kansen gedaan.

De jarige Kyle Busch (36) ging zo aan de leiding bij het ingaan van de laatste ronde en op zijn verjaardag pakte Busch de winst in de Buschy McBusch Race 400 - ja, zo heette de race echt. Het was zijn eerste zege van het jaar en daarmee heeft Busch in ál zijn zeventien achtereenvolgende seizoenen in de Cup Series minstens één race gewonnen, nog maar één jaar minder dan Richard Petty's record.