Gina Carano ontslagen uit The Mandalorian

Actrice en MMA-ster Gina Carano zal niet langer meer te zien in The Mandalorian. Lucasfilm heeft haar vandaag ontslagen, laat het bedrijf in een statement weten.

Carano vergeleek in een tweet de Republikeinen en de coronamaatregelen met de joden uit het nazi-tijdperk en hoe er met de groep omgegaan werd in de Tweede Wereldoorlog. Dit schoot bij het bedrijf, dat naast de Star Wars-films ook de Disney+-show produceert, in het verkeerde keelgat. Het bedrijf laat weten: "Gina Caranio is op dit moment niet meer in dienst van Lucasfilm en er zijn geen plannen om dit in de toekomst te veranderen. Daar aan toegevoegd willen we benadrukken dat haar social media posts, die mensen denigreren op het gebied van geloofsovertuiging, onacceptabel zijn."

Carano speelde in de afgelopen twee seizoenen de strijder Cara Dune en had vooral in het eerste seizoen een erg bepalende rol. Het is niet bekend of het personage uit de serie geschreven gaat worden of dat de rol door iemand anders gespeeld gaat worden. Het derde seizoen is momenteel in productie gegaan en de opnames starten dit voorjaar. 

Na haar tweets ging ook de hashtag #FireGinaCarano rond op Twitter. Het bedrijf ontkent dus dat haar uitspraken direct gelinkt kunnen worden aan haar onstlag.